ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:72/475)

Panna cotta z musem owocowym 79

Panna cotta oznacza “gotowaną śmietankę”. To wyjątkowo prosty, włoski deser, który przygotowuje się błyskawicznie. Śmietankę tradycyjnie aromatyzuje się ziarenkami wanilii – to one nadają

Poezja smaku
Sernik z sosem malinowym 206

Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delikatny sernik bez spodu. W smaku jest po prostu obłędny! Najlepiej świadczy o tym fakt, że na

Poezja smaku
Malinowy Niby Sernik Na Zimno Z Polewą Z Białej Czekolady 103

Pyszny, leciutki jak chmurka serniczek malinowy z kropka nad i czyli polewą z białej czekolady, przygotujecie w kilka chwil i to bez pieczenia, w sam raz

Gotowanie...to proste !
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 464

jest moja ulubiona pora roku. Zimno, ciemno i ogólnie tak nie przyjemnie. Dlatego też cieszę się ogromnie, że teść pomroził latem sporo malin, które teraz można wykorzystać. I właśnie dlatego zdecydowałam się na ten ciasto – torcik. Nie musimy przy nim używać piekarnika, chociaż przy takich temperaturach za oknem, lubię ciepło które daje. Miałam z nim jeden mały problem, ponieważ(...)wiórkami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 dużych porcji. Jedna to 400 kcal. Powrót lata – maliny w roli głównej Maliny z własnej naturalne plantacji Maliny na czekoladowym spodzie Ciasto serwowane na drewnianej desce dębowej Ciacho nie tylko na lato Smacznego!!! Źródło wpisu: blog I love Bake Zapisz Zapisz

Relaxtime
Ciasto z jeżynami, masą serową i kruszonką 169

wymiarach 42 x 25 cm, papier niech wystaje trochę poza blachę. Ciasto równomiernie rozprowadzić Na wyłożone ciasto równomiernie rozłożyć masę serową, posypać ją jeżynami i na końcu kruszonką Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200*C na funkcji góra-dół przez około 50-60 minut, aż góra się lekko przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia(...)wymiarach jak w podanym przepisie to wg mnie trzeba dać też więcej sera, bo mnie wyszła zbyt cienka warstwa serowa:( Za to kruszonka jest rewelacyjna. Pewnie z malinami takie ciasto tez byłoby super smaczne

Proste Potrawy
Brownie z ciecierzycy 343

wilgotne ciasto, które skradnie niejedno serce . Ma kremową konsystencję i jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Jeśli chcecie uzyskać zdrowszą i mniej kaloryczną wersję, pomińcie polewę czekoladową, a maliny dodajcie do ciasta przed pieczeniem . Dodam, że smak ciecierzycy w cieście jest niewyczuwalny, co sprawdziłam na kilku osobach . Brownie z ciecierzycy 480 g ciecierzycy konserwowej ((2 puszki po odsączeniu)) 100 g masła(...)rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj łyżkę oleju kokosowego. Dokładnie wymieszaj (wskazówka: jeśli czekolada źle się rozpuści i powstaną grudki, dodaj łyżkę mleka). Wyjmij ciasto z piekarnika i polej je rozpuszczoną czekoladą. Dodaj na wierzch maliny. Wartości odżywcze (1 kawałek): Kcal: 169 | Białko: 5,5 | Węglowodany: 14,2 | Tłuszcze: 10 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj

Przepisy na widelcu
Bezglutenowe i bezjajeczne prawie pierniczki 279

opuścił, nie znudziły się Wam korzenne aromaty, to serdecznie polecam te maleństwa nawet teraz. Jeśli jednak zużyliście już całą przyprawę do piernika i zamiast cynamonu wolicie w cieście mrożone maliny, zapiszcie sobie ten przepis na przyszłe Święta - gwarantuję, że się w nich zakochacie. Piernikowe ciągutki z migdałami Składniki: (na 30-35 sztuk) 120 g mielonych migdałów 35 g mąki ziemniaczanej(...)melasą. Gdy połączą się w gładką masę, zdjąć garnuszek z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać do jej rozpuszczenia. Przestudzić. Do suchych składników dodać mokre oraz drożdże, zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczać, układać na blasze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik dyniowy z polewą z solonego karmelu 167

kremowy i wilgotny. Jednym słowem- sernik- bajka! Nie bójcie się dodawać dynię do wypieków, bo nadaje się do tego idealnie. Poza sernikiem polecam wam  muffiny dyniowe z malinami ,  jesienne ciasto dyniowe  i  placki dyniowe . Udanych wypieków!   Składniki: Spód: 100 g ciasteczek owsianych 100 g herbatników maślanych 50 g bułki tartej 80 g roztopionego masła Masa

Smakowity Blog Kulinarny
karpatka z malinową wkładką 680

litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru 300 g masła na wkładkę: 300 g malin (użyłam mrożonych) 2 opakowania galaretki malinowej Przygotować ciasto: wodę z masłem zagotować, wsypać mąkę i mieszać kilka minut na małym ogniu, żeby ciasto się dobrze zaparzyło i nie miało grudek. Wystudzić. Do zimnej masy(...)wody. Kiedy wystygną wsypać maliny (nie rozmrażać) i wymieszac. Odstawić aż zacznie tężeć. Blaszkę do pieczenia wyłożyć wysoko papierem. Na dnie ułożyć blat ciasta i rozsmarować połowę kremu. Wyłożyć tężejące maliny w galaretce i odstawić żeby całkiem zastygły. Na nie wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem. Wierzch przed podaniem można posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Malinowe z bezą 166

serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe Dodatkowo: 500 g malin 3 malinowe galaretki Przepis:   Składniki na ciasto zagnieć i włożyć(...)godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach 25 x 30 cm. Galaretki rozpuścić 3 szklankach wody i schłodzone połączyć z malinami. Wylać na upieczone ciasto. Składniki na krem ubić. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą połączyć z kremem. Wyłożyć na stężoną galaretkę z malinami. Białka ubić z odrobiną soli

Gotowanie-uk
Biszkopt z kremem czekoladowym i malinami, Niebieskie migdały 200

tego bardzo efektowne i łatwe w wykonaniu ciasto. W 100% wegańskie. P.S. Ocet jabłkowy można zrobić samemu. P.S. 2. Warto dodać do kremu trochę soku z cytryny (lub skropić ciasto sokiem przed podaniem), bo wychodzi ono bardzo słodkie. Składniki na biszkopt (wg Jadłonomii): 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju ¾ szklanki mleka roślinnego (lub zwykłego(...)łyżek ciemnego kakao 5-6 łyżek słodkiego syropu, np. z daktyli, agawy/miodu ok. 2 szklanki malin Zmiksuj/zblenduj składniki kremu. Posmaruj nim równo wystudzony biszkopt. Na wierzchu ułóż maliny. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.  Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Niebieskie migdały  (3 maja) serwują pyszną kawę i lody, ciasta pewnie też (choć nie potwierdzę

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z łososiem i brokułem 268

weekendzie ?? Ja trochę odetchnęłam po upałach, młoda troszkę dłużej pospała, bo pogoda temu sprzyjała. Sobota upłynęłam na odwiedzinach u siostry, wczorajszy dzień to, obiadek, potem mroziłam wiśnie, robiłam ciasto z malinami - przywieźliśmy trochę i tego i tego. Nawet nie spojrzałam i był koniec dnia :( tak to strasznie wszystko leci. Na tarte miałam ochotę już dosyć długo, ale zawsze(...)mniejsze różyczki, w miseczce mieszamy jajka ze śmietaną i mozzarella, dodajemy sól, pieprz i suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Po wyjęciu tarty piekarnik schładzamy do 160 stopni. Na ciasto wykładamy różyczki brokuła, pokrojonego łososia, całość zalewamy mieszanką z jajek, śmietany i sera. Pieczemy jeszcze około 40 minut. Brokuła można wcześniej podgotować, bo pomimo pieczenia do tyle czasu był twardawy

kruche babeczki
Niebiańska panna cotta z sosem malinowym 197

  Dzień dobry, "Niebiańska" nie jest tu określeniem przesadzonym. Mój Mąż jedząc tę panna cottę piał z zachwytu i widać było, że ma śmietanowe niebo w

Chilli Czosnek i Oliwa
Mini Pavlova, na Urodziny Bloga. 108

Pavlova, to wyjątkowo urodziwy torcik bezowy. Bardzo prosty w przygotowaniu, powstaje z kilku składników.  Jednak chciałabym uprzedzić początkujących kucharzy, że dopóki nie nabiorą wprawy w

Codziennik Kuchenny
Ciasto malinowe z polewą ajerkoniakową 185

Pyszne ciasto z warstwą malinową, kremem śmietankowym i polewą ajerkoniakową. Ciasto samo w sobie jest mocno aromatyczne, dzięki dodatkowi skórki z cytryny. Do tego kwaśne i aromatyczne maliny, oraz lekko słodki krem śmietankowy. Całość zwieńczona jest polewą na bazie ajerkoniaku i śmietanki kremówki. Osobiście uwielbiam takie słodko-kwaśne połączenia. Jest bardzo proste w przygotowaniu, nie ma prawa się nie udać

AleTorcik