ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:63/475)

Lekkie ciasto z malinami 142

Lekkie jak chmurka ciasto z malinami będzie idealne na ten nadchodzący weekend :) Składniki: masa - 250 ml jogurtu naturalnego - 250 ml śmietany kremówki - 6 łyżeczek żelatyny - 6 łyżek cukru pudru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g malin oraz  - biszkopty - galaretka malinowa Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt mieszamy z cukrami. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy(...)jogurtem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy jogurtowej. Mieszamy i wlewamy ją do masy jogurtowo - śmietanowej. Mieszamy całość, dodajemy maliny i ponownie delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami a na nie wylewamy masę, chowamy ciasto do lodówki. galaretkę rozpuszczamy i tężejącą wylewamy na zastygniętą masę. Ciasto schładzamy w lodówce

Zainspirowana w kuchni
JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z MALINAMI 183

Przepyszne placuszki jabłkowe w cieście naleśnikowym z malinami:) SKŁADNIKI Jabłka cynamon cukier puder CIASTO NALEŚNIKOWE 3/4 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 1 cukier waniliowy szczypta soli woda olej kokosowy do smażenia Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, szczyptę soli cukier waniliowy, mieszamy, dodajemy mąkę i w razie potrzeby trochę wody. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłuszka kroimy(...)plastry, wydrążamy gniazda nasienne, posypujemy cynamonem. Obtaczamy jabłka w cieście i pieczemy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Po upieczeniu układamy na półmisku posypujemy malinami i pudrujemy cukrem

harrisa
Ciasto z malinami, Siódme niebo 765

świecie. Kiedy ludzie wspólnie zasiadają przy stole czas zwalnia i najważniejszy jest drugi człowiek. Było pyszne bałkańskie wino, wspaniałe risotto z dorszem i na osłodę to oto pyszne ciasto z malinami, które spisałam i teraz przepis przekażę Wam życząc smacznego!. Składniki na dużą blachę 40x25 cm. Na spód potrzebujemy ok. 4 paczek herbatników. Biała masa: - 1 opakowanie serka mascarpone(...)wykładamy papierem do pieczenia, na spód układamy warstwę herbatników, następnie na herbatniki wykładamy połowę masy śmietankowej, na masę wylewamy tężejącą galaretkę z malinami, na wierzch wykładamy druga połowę białej masy. Na górę kładziemy upieczoną i wystudzoną bezę. Ciasto przed podaniem na kilka godzin wstawiamy do lodówki

Apetyczna babeczka
Kawowy torcik z malinami 146

Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa: 500 gram

Bajeczna Kuchnia
Ciasto na zimno z malinami i jagodami 167

jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka 1 koszyczek malin 20 dkg jagód … Czytaj dalej Ciasto na zimno z malinami i jagodami

czarrna od kuchni
PIEROGI Z MALINAMI I CUKREM TRZCINOWYM 83

pierogi na słodko, z malinami. SKŁADNIKI: na ciasto mąka pszenna  szczypta soli ciepła woda trochę wody mineralnej gazowanej farsz  mrożone maliny cukier trzcinowy A jak to zrobić: Ciepłą wodę zmieszać z wodą mineralną gazowaną, która spowoduje, że ciasto będzie miękkie i elastyczne (mniej więcej w skali 1:4 - 1 to woda mineralna). Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę(...)wody dobrze wyrobić ciasto. Ciasto nie może być zbyt twarde, bo nie będzie chciało się sklejać. Podsypując mąką, rozwałkowywać sukcesywnie ciasto na cienkie płaty i wykrajać z nich krążki ( ja robię to szklanką). Na środek układać owoce, zamrożone (maliny dlatego były mrożone, aby cały z nich sok pozostał w pierogach a nie ciekł nam po rękach w trakcie sklejania), posypać

Kuchnia w opałach
Ciasto z buraczków i czekolady 142

kakao i czekoladą, dodaje mu wilgotności i tekstury. Idealne ciasto na weekend Ciasto, oprócz buraczków, może spokojnie obejść się bez innych dodatków. W sezonie możecie jednak, dorzucić malin, nadających całości wspaniałej kwaskowości. Ciasto obejdzie się też bez dodatkowych aromatów, łyżeczka ekstraktu z wanilii bynajmniej mu nie zaszkodzi. W oryginalnym przepisie czas pieczenia ciasta wynosi 25 minut, nasze doświadczenie jest takie(...)mało – ciasto jest za miękkie a co gorsza, buraczki są właściwie surowe. Według nas ciasto z buraczków z dodatkiem malin (nie ma ich w oryginalnym przepisie) wymaga pieczenia około godziny. Później musi wystygnąć. Ciasto z samymi buraczkami jest gotowe po około 40 minutach. Naszym zdaniem ciasto z buraczków jest idealne na weekend, do zrobienia wieczorem, albo w sobotni

Niedzielny kucharz
Ciasto z malinami 187

Ciasto na specjalną okazję np dzień matki lub po prostu do kawy Składniki 2 galaretki malinowe  1 szklanka malin  500 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru 1 opakowanie serka mascarpone  na spód  220 g heratników petit beurre czekoladowe  3 łyżki nutella  200 g masła  50 g mielonych orzechów laskowych Sposób przygotowania przepisu(...)cukru, dodać serek mascarpone  i połowę tężejącej galaretki.  Wyłożyć śmietanę na wcześniej przygotowaną blachę  a na górę rozdzielić kleksami odłożoną polewę,chwilę schłodzić . Potem na ciasto wyłożyć maliny ,zalać resztą galaretki i schłodzić w lodówce

W królestwie smaków Beaty
Czekoladowe ciasto z malinami. 129

Lubicie ciasta czekoladowe? Jeśli tak to mam dla Was bardzo pyszniutkie i proste w wykonaniu ciasto. Wilgotne od czekolady i malin, takie idealne na podwieczorek. Spróbujcie, bardzo polecam. Osobiście to ze zdjęć jestem mało zadowolona, ale taka ponura pogoda za oknem, że nie potrafię zrobić ładniejszych zdjęć. Zapraszam na ciasto :) Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju(...)tarce o dużych oczkach i mieszamy. 2. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Maliny lekko płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie wciskamy je w ciasto. 4. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy. 5. Ciasto

Izabelawkuchni
Malinowa chmurka 54

bezę delikatnie wyciągnąć za wystające boki papieru. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrobić. Rozwałkować na placek wielkości formy (20 x 30 cm). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Piec 180 stopniach przez 15 – 20 minut). Odstawić placek do wystygnięcia. Do wystudzonej galaretki wsypać maliny, całość wymieszać i odstawić do czasu, aż galaretka lekko stężeje(...)przykrywać). Krok po kroku: 1. Rozpuścić galaretkę 2. Ubić bezę z cukrem 3. Przełożyć bezę na blachę 4. Posypać bezę płatkami migdałowymi 5. Wyrobić ciasto 6. Ciasto rozwałkować i upiec 7. Dodać maliny do galaretki 8. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę 9. Ubić śmietanę i zmiksować z serkiem mascarpone 10. Na galaretkę wyłożyć masę śmietanową 11. Całość przykryć bezą Pobierz

KuchniaWeDwoje.pl
Malinowa chmurka 1329

wyrobić. Rozwałkować na placek wielkości formy (20 x 30 cm). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Piec 180 stopniach przez 15 – 20 minut). Odstawić placek do wystygnięcia. Do wystudzonej galaretki wsypać maliny, całość wymieszać i odstawić do czasu, aż galaretka lekko stężeje (można wstawić ją do lodówki(...)kroku: 1. Rozpuścić galaretkę 2. Ubić bezę z cukrem 3. Przełożyć bezę na blachę 4. Posypać bezę płatkami migdałowymi 5. Wyrobić ciasto 6. Ciasto rozwałkować i upiec 7. Dodać maliny do galaretki 8. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę 9. Ubić śmietanę i zmiksować z serkiem mascarpone 10. Na galaretkę wyłożyć masę śmietanową

KuchniaWeDwoje.pl
Ciastka francuskie z malinami, miodem, czarnym sezamem i jogurtem naturalnym 159

będę ściemniać i dorabiać ideologii do czegoś, co wyszło mi przypadkiem. A było tak: został mi kawałek ciasta francuskiego i trochę malin z zamrażalniku - za mało na koktajl, czy ciasto, a miejsce w zamrażalniku zajmuje... Powstało efektowne ciastko, a nawet dwa ciastka. Wyszło przepysznie. Zresztą, co miało nie wyjść - wiadomo, że ciasto francuskie z owocami to połączenie idealne. Do tego(...)kleks z jogurtu... po prostu bomba! (niestety także kaloryczna;)   Składniki: ciasto francuskie mrożone lub świeże (pół opakowania) 1 szklanka mrożonych malin w sezonie oczywiście świeżych 1-2 łyżka miodu czarny sezam jogurt naturalny Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wyciąć krążki o średnicy ok. 12 cm. Ułożyć je na blasze z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego

Kulinarne Inspiracje
Ciasto biszkoptowe Malinowa Zuzia bez pieczenia 174

Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z pachnącymi malinami, galaretką i lekkim kremem śmietanowym z mascarpone, polecam każdemu łasuchowi. Ciasto nie jest słodkie, więc można zjeść całkiem spory kawałek. Przepis jest na blachę o wymiarach 25 cm x 36 cm Co potrzeba: 2 paczki podłużnych biszkoptów (400 g), 400 g malin świeżych lub mrożonych, 2 galaretki malinowe w proszku(...)połączenia składników. Połowę kremu przekładamy na biszkopty, rozprowadzamy równomiernie, układamy drugą warstwę biszkoptów, na to wykładamy pozostałą masę. Rozprowadzamy równomiernie, posypujemy startą białą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki, na 12 godzin. Smacznego :)) biszkopty, galaretka, maliny, serek mascarpone, śmietana 30%, śmietanka

Bułka z Chlebem
Tort malinowy bez pieczenia 270

piach, dodajemy miękkie masło - ponownie blendujemy. Gotową masę przekładamy do tortownicy, ( spód wykładamy papierem do pieczenia). Przełożone ciasto dociskamy dłonią lub spodem szklanki. Masa biała: 50 dag serka śmietankowego lub waniliowego 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru  20 dag malin 2,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki gorącego mleka 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, zostawiamy na kilka(...)minut do wystudzenia. Łączymy ze sobą sery i miksujemy z przesianym przez sito cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę z mlekiem, ponownie miksujemy. Mniejszą część masy wykładamy na ciemne ciasto, wysypujemy maliny i przykrywamy resztą białej masy. Różowa masa: 25 dag serka mascarpone 20 dag malin 3-4 łyżek gorącego mleka 1 łyżeczka żelatyny  1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku

Apetyczna babeczka
Leśna polana - tort ze szpinakiem i owocami 139

łyżki cukru pudru (dałam Diamant) sok z połowy cytryny frużelina: 300g drobnych owoców jagodowych (dałam porzeczki, truskawki, maliny) 2 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50ml wody Dodatkowo:  owoce do dekoracji sok z połowy cytryny + 50ml wody do nasączenia ciasta (lub likier limoncello w wersji dla dorosłych) Szpinak opłukać, z liści usunąć grube nerwy i łodygi. Zblendować na papkę

Obiad gotowy
Pychota Inaczej 8173

wskazuje jest pyszna. Dwa blaty kruchego ciasta pieczone razem z bezą, posypane migdałami, pomiędzy nimi warstwy delikatnego kremu śmietankowego i malinowej galaretki z dużą ilością malin. Jedynym słowem wspaniałe, delikatne ciasto, które zdecydowanie polecam. Składniki na ciasto: 6 żółtek 100 g cukru 190 g mąki 150 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego Masło ucieramy(...)pieczecie dwóch ciast w tym samym czasie to bezę na jedno ciasto należy ubić z połowy składników, położyć na ciasto a przed włożeniem drugiego ciasta ubić świeżą bezę z drugiej połowy składników. Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe 500 g malin (mogą mrożone) 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiać do lekkiego przestudzenia. Następnie wsypujemy maliny, mieszamy

Made By Mom And Son
Bajeczna tarta z sezonowymi owocami 168

500g serka mascarpone - 3 czubate łyżki cukru pudru - sok z jednej dużej cytryny Na wierzch:  - 5 śliwek węgierek - 1 duża brzoskwinia  - maliny - borówki - świeża mięta - kwiaty nasturcji  PRZYGOTOWANIE:  Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło. Razem łączymy. Następnie dodajemy cukier, sól i żółtka. Dokładnie zagniatamy. Chowamy do zamrażarki na 30 minut. W tym czasie nagrzewamy(...)godzinie wykładamy krem na ciasto, po czym układamy owoce i kwiaty. Śliwki kroimy w plasterki bardzo cienko, brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w plastry, maliny rozsypujemy chaotycznie po cieście. Podobnie postępujemy z liśćmi mięty i kwiatami. Serwujemy na rodzinnym spotkaniu. Zapewniam - wszyscy będą zachwyceni ;) Smacznego łasuchy

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania