ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:70/475)

Maliny, brzoskwinie, borówki- to musi być pyszne! 130

Owocowa chmurka Po prostu pychota! Ciasto kruche z budyniową pianką, malinami, brzoskwiniami i borówkami- połączenie idealne. Ciasto to nazywane jest 'owocową chmurką' dzięki swej lekkości. Idealnie nadaje się teraz z wykorzystaniem owoców sezonowych, ale też w środku zimy z mrożonych będzie smaczne.  Ciasto kruche:  3,75 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4,5 łyżki cukru(...)olej i miksujemy. Ubitą budyniową piankę przekładamy na wystudzony spód. W pierwszej kolejności dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wciskamy je lekko widelcem.  Następnie dodajemy maliny i borówki. Wyciągamy zamrożoną kulkę kruchego ciasta i ścieramy na grubych oczkach. Ciasto pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni Celsjusza. Ciasto pieczemy przez pierwsze 10 minut na dole, następnie na 10 minut

Receptura smaku
Tarta z malinami i borówkami 190

Składniki kremu: 1 budyń waniliowy z cukrem (na pół litra mleka), półtorej szklanki mleka , 3/4 szklanki kremówki , 3 łyżki cukru pudru . dodatkowo: gęsty dżem malinowy , maliny , borówki . Przygotowanie ciasta: Schłodzone masło posiekać z przesianą mąką i cukrem. Dodać żółtko i wodę. Zagnieść ciasto i odstawić zawinięte w woreczek do lodówki na kilkanaście minut. Okrągłą formę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placuszki drożdżowe z malinami 150

Placuszki drożdżowe z malinami  Składniki na 10 placków ciasto : mąka - 2 szkl cukier - 2 łyżki mleko - 1 szkl sól - szczypta jajko - 1 szt drożdże - 27 g tłuszcz do smażenia Dodatkowo : maliny cukier puder do posypania placuszków Przygotowanie: Do rondelka wlać mleko lekko(...)podgrzać. Pokruszyć drożdże do miski z cukrem, dodać szczyptę soli, jajko i mleko, zmiksować. Następnie wsypać mąkę, dobrze zmiksować. Na rozgrzany tłuszcz,  kłaść łyżką ciasto, na cieście układać po pięć malin, smażyć z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować na ręcznik papierowy, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Kopiec kreta . 347

odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym . Następnie dodać tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać.Na końcu dodać posiekaną czekoladę.Ja do masy dodałam jeszcze kilka malin . Z ciasta wydrążamy łyżką środek zostawiając w koło 1 cm rant, uważajmy jednak  aby nie przedziurawić spodu. Resztę ciasta drobno kruszymy.   Banany obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół

Sama słodycz i szczypta chili
Róże i Zen | Klimatyczna restauracja w Toruniu 162

zapchać, ale delektować się smakiem farszu. Przyznam, że deser było nam zmieścić dość ciężko (porcje były bardzo sycące), jednak nie mogliśmy nie skorzystać z takiej okazji. Beza z malinami i ciasto marchewkowe z dodatkiem cynamonu dopełniło tą przepyszną wyżerkę! Podsumowując: to miejsce na mapie Torunia, które musicie odwiedzić! Róże i Zen – klimatyczna, pyszna restauracja! Do restauracji prowadzą dwa niepozorne

Kuchnia Bazylii
Malinowa chmurka 167

Ciasto, robione przez moją mamę, co prawda jest czaso- i pracochłonne, ale jego smak to wynagradza. Ciasto można zrobić także w formie tortu- zamiast kruchego spodu, upiec biszkopt. Maliny sprawiają, że można poczuć smak lata, nawet gdy za oknem pogoda jest jeszcze wczesno wiosenna.  Poziom trudności ****  Składniki: Ciasto kruche: 3 żółtka 30g cukru Pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)czasie rozwałkować i wyłożyć do formy o wymiarach 23x33 cm. Ponakłuwać widelcem i piec w temperaturze 180*C przez 15-20 min. Ciasto wystudzić Galaretka: Galaretki rozpuścić w wodzie, przestudzić, wymieszać z malinami. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia i taką galaretkę wyłożyć na ciasto, wyrównać i schłodzić w lodówce. Krem: Wszystkie składniki ubić ze sobą do powstania gęstego kremu

Idę coś wszamać
Sernik na zimno z przezroczystą galaretką 217

Galaretki krystaliczne/przezroczyste to aktualny trend kulinarny 😊 Idealnie podkreślają owoce i dosłownie wyglądają jak tafla wody. Zachęcam Was do przygotowania najprostszego sernika na zimno na spodzie z

Ugotować
Tarta z budyniem, malinami i borówkami 130

rękach, kładziemy na ciasto i wysypujemy na niego fasolę/groch. Pieczemy 20 minut. Po 20 minutach zdejmujemy papier z grochem i tartę pieczemy dodatkowe 10 minut. Musimy sprawdzać, żeby za bardzo nam się nie spiekła. Po wyjęciu odstawiamy do wystudzenia. Farsz: 2 budynie u mnie śmietankowe 3 łyżki cukru 600 ml mleka owoce - maliny, borówki cukier puder (nie koniecznie

kruche babeczki
Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową 128

pieczenia. Przekładamy na nią ciasto i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy spód przez 15 minut. Masa serowa: 250 g zmielonego twarogu/mascarpone 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 1 opakowanie budyniu bez cukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez 20 minut. Owoce i kruszonka : 600 g owoców leśnych (porzeczek, malin, borówek, truskawek) 3 łyżki

Czarnawisienka
Ekspresowe serniczki na zimno 144

wszystko w postaci ciasta na zimno. Czy może być coś lepszego w ten pochmurny dzień :)? Zapewniam Was, że nie Ekspresowe serniczki na zimno przepis na 3 porcje Składniki spód: 100 g płatków owsianych 50 g oleju kokosowego 5 moreli suszonych 40 g wiórków kokosowych 40 g ziaren słonecznika Składniki mus malinowy: 400 g mrożonych malin 50 g nasion chia

365 dni dookoła kuchni
Sernik z frużeliną malinową. 179

 Witajcie w niedzielę :)  Szczerze napiszę, że ten sernik wyszedł mi pyszny i taki mocno owocowy, taki właśnie chciałam, ale spokojnie frużelinę malinową można przygotować

Izabelawkuchni
Różowy Tort Malinowy 216

Torcik idealny np. na przyjęcie dla małej księżniczki.  Delikatność masy śmietanowej i orzeźwiający smak malin sprawiają, że ciasto jest lekkie, nieprzesłodzone i każdy z chęcią sięgnie po następny kawałek. Różowy Tort Malinowy - Składniki: Biszkopt:     4 jajka                     8 łyżek cukru(...)cukier waniliowy                     różowy barwnik w proszku (według uznania) Masa:        300 g malin (mogą być mrożone)                   500 ml śmietany kremówki                   ok. 5 łyżek cukru pudru

Słodka Strona
Zakręcone drożdżówki z jagodami 108

mnie pozycja obowiązkowa w sezonie letnim. Świetnie się sprawdzą w roli drugiego śniadania, podwieczorku lub podczas wakacyjnej wycieczki. Sprawdź też przepis na ⇒ Drożdżówki z budyniem i malinami Składniki: Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 25 g świeżych drożdży (7-8 g suchych drożdży) 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru 1 jajko 1 żółtko 60 g masła szczypta soli

Kuchnia MagdaLeny
Zakręcone drożdżówki z jagodami 108

mnie pozycja obowiązkowa w sezonie letnim. Świetnie się sprawdzą w roli drugiego śniadania, podwieczorku lub podczas wakacyjnej wycieczki. Sprawdź też przepis na ⇒ Drożdżówki z budyniem i malinami Składniki: Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 25 g świeżych drożdży (7-8 g suchych drożdży) 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru 1 jajko 1 żółtko 60 g masła szczypta soli

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy 394

zdrowy wypiek (szczególnie jeśli cukier zastąpimy ksylitolem), możemy zjadać kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia. Jest idealne samo, jak również podane w towarzystwie jogurtu i innych owoców np. granata, malin, borówek. Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy: 2 duże, najlepiej ekologiczne pomarańcze z cienką skórką 6 jajek „zerówek” 200 g mielonych migdałów (można kupić gotowe np. w Lidlu lub zmielić

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania