ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:61/475)

Kruche ciasto z dżemem z maliny moroszki 90

próbujemy to cudo. Podobno tam na Północy, gdzie ta malina rośnie, dodają taki dżem do ciast i deserów, a więc przygotowałam szybkie, kruche ciasto. Takie, jak lubię, czyli kilka składników i kilka chwil. A potem tylko czysta przyjemność z jedzenia :) Ciasto z dżemem z maliny moroszki Składniki: 1)       150 g mąki krupczatki(...)dżemu z maliny moroszki 8)       cukier puder do dekoracji 9)       listki mięty do dekoracji Sposób przygotowania: 1.   Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, jajko i pokrojone na kawałki zimne masło i szybko zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki

Na kulinarnym poligonie
Ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami 160

Lekkie i przyjemnie kremowe ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami to wspaniały deser na lato. Krem mocno cytrynowy w połączeniu z delikatną pianką ze śmietany świetnie uzupełnia frużelina z malin.  Pomijając czas studzenia i chłodzenia, samo przygotowanie ciasta cytrynowego nie zajmuje zbyt dużo czasu. Deser przygotowałam bez pieczenia na herbatnikach. Jeśli ciasto ma być podane na większym przyjęciu, polecam(...)cukru łyżka soku z cytryny 250 g borówki amerykańskiej (opcjonalnie)  Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie ciasta cytrynowego bez pieczenia z malinami: Krem cytrynowy: Zagotować szklankę wody, cukier i sok z cytryny. Budynie rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do gotującej się wody z cukrem. Ciągle mieszając gotować

Kuchcik gotuje
Kakaowy biszkopt z malinami 79

ciągu całego roku, ale teraz chyba smakują najlepiej. Będąc na targu kupiłam te owoce, a po powrocie do domu zabrałam się za robienie ciasta. Jego podstawą jest biszkopt kakaowy przełożony masą budyniową z malinami, a na wierzchu jest ubita śmietana posypana startą gorzką czekoladą. Polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 20×28 cm. Składniki(...)budyniu na gładką masę. 4. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części.  5. Spód ciasta posmarować połową masy budyniowej. Poukładać na niej umyte i osuszone maliny i przykryć pozostałą masą. Przykryć drugą częścią ciasta. 6. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder i śmietan-fix. Przełożyć na ciasto. Posypać startą czekoladą. 7. Gotowe ciasto włożyć

Danka Pichci
Serduszka ptysiowe z nadzieniem śmietanowo-malinowym 136

szczypta soli 4 jajka krem: 500 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki musu z malin ( domowej roboty) ponadto:  cukier puder do oprószenia Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli,zdjąć z ognia,wsypać mąkę i energicznie mieszać aż ciasto utworzy zwartą kulę. Wystudzić i zmiksować z jajkami,dodając stopniowo po jednym. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego

Kolorowa kuchnia Elki
Kefirowe ciasto z truskawkami 117

Ponieważ robi się je w mgnieniu oka, a smakuje każdemu. W sezonie warto zrobić kefirowe ciasto z truskawkam i. Doskonale sprawdzają się też inne owoce, jak jagody, borówki, maliny. Przygotowanie ciasta to zmieszanie kilku składników. Do przygotowania ciasta nie potrzebny Wam mikser, wystarczy trzepaczka lub nawet zwykła łyżka do zupy. RADA : zamiast kefiru możecie dodać jogurt naturalny lub nawet kwaśną

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 190

ciasto wyśmienicie smakuje z różnymi owocami .  Piekłam je już z: czerwonymi porzeczkami  truskawkami   malinami morelami   Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą, każdą

Kolorowa kuchnia Elki
Lekki torcik malinowy 137

łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 1 galaretka malinowa 200 gram malin Dodatkowo: 2 galaretki malinowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy(26cm.), pieczemy przez 20 minut w temperaturze

Bajeczna Kuchnia
Budyniowe ciasto owocowe 102

Ciasto z masą budyniową, kruszonką i owocami. Pyszne, nie za słodkie, mięciutkie - najlepiej smakuje schłodzone. Składniki: na formę około 25 x 26 cm spód ciasta: 1/3 szklanki cukru,  półtorej szklanki mąki, 200g margaryny do pieczenia, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie cukru wanilinowego, 4 jajka, 400 g truskawek, ok 80 g borówek amerykańskich, garść malin, masa budyniowa: 2 budynie

Lena Gotuje
Malinowy pleśniaczek dobry zawsze i wszędzie 76

ogóle zrobić ciasto w maszynie. Jednolite ciasto formuję w kształt wałka i dzielę na trzy części. Jedną wkładam do zamrażarki, drugą wykładam blachę wysmarowaną lub wyłożoną papierem. Do trzeciej daje kakao i wyrabiam znowu, żeby było jednolite w barwie. Ciemną kulę także umieszczam w zamrażarce. Pierwszą warstwę ciasta nakłuwam widelcem w wielu miejscach. Rozkładam na nią maliny, wcześniej opłukane(...)ścieram ostatnią część ciasta i całość wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piekę 40 minut do zrumienienia wierzchu. Pleśniak to delikatne ciasto, żeby można był kroić zgrabne kawałki musi być wystudzone i studzimy je w formie. Pychotka! Mówię Wam!  Dzięki temu, że cukier jest tylko w bezie jest fajnie zbalansowany smak kwaśnych malin i w białego słodkiego

I tu będę miała takie te
Malinowe ptysie z różowym lukrem 136

szkl śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru 200 g serka mascarpone garść malin   Różowy lukier:   1/2 szkl cukru pudru 1-2 łyżki soku z malin     Przygotowanie:   Ciasto ptysiowe: Masło i wodę umieścić w garnuszku, zagotować (masło powinno się rozpuścić). Wsypać przesianą mąkę i mieszając trzymać jeszcze chwilę na ogniu (powstanie bardzo gęsta masa, która(...)kształcie gwiazdki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta (mniej więcej 15 sztuk) w sporych odległościach od siebie (urosną!) Piec w 200 st.C przez około 25-30 minut do zezłocenia. Upieczone ptysie wyjąć z piekarnika i przestudzić na kratce.   Krem malinowy: Maliny zmiksować na puree, a następnie przetrzeć przez sitko, by pozbyć się pestek. Śmietankę ubić

Nastoletnie Wypiekanie
Racuchy drożdżowe z kremem malinowym 208

Puszyste racuchy z mocno malinowym kremem na bazie serka mascarpone. Kładziony na gorących racuchach zaczyna się fantastycznie rozpuszczać. Do tego świeże maliny i pyszny letni obiad gotowy ;) CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 25g drożdży świeżych 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka KREM: 200g malin + 200g do dekoracji 1/4 szklanki cukru 125g serka mascarpone Maliny zasypać w garnuszku(...)się na boki i wyrastają puszyste racuchy. W między czasie zmiksować serek mascarpone razem z przetartymi, ostudzonymi malinami. Smarować kremem ciepłe racuchy i ozdabiając świeżymi malinami. Smacznego :) RADA dla zabieganych i zapracowanych: gotow e ciasto można przygotować wieczorem i wstawić w wysokim naczyniu do lodówki. Krem również można przygotować wcześniej. Przed smażeniem ciasto powinno się nieco ocieplić. Ciasto można też

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe fondant po polsku 150

mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  ciasto druga warstwa:  200 g gorzkiej czekolady  200 g masła  50 g mąki 4 jajka  200 g cukru  masa: 350 g serka mascarpone  200 ml śmietany kremówka  cukier puder  garść malin  Pierwsza warstwa:  połamaną czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej, przestudzić.Masło(...)godziny do ostygnięcia. Bardzo zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie bardzo powoli dodawać serek. Należy uważać żeby się nie zważyło. Powoli wymieszać. Dołożyć maliny.  Przestygnięte ciasto przekroić na pół i przełożyć masę serową.  Odstawić ciasto aby masa zastygła.  Smacznego

pieprzny smaczek
Ciasto krucho- drożdżowe z owocami leśnymi 247

lasach pełno jagód i malin. Rok ten obfituje w owoce leśne. Warto je zbierać i wykorzystywać do przygotowania pysznych ciast, deserów i przetworów. Ja swoje zbiory użyłam do przygotowania ciasta krucho- drożdżowego. Jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a z efektu końcowego będziemy bardzo zadowoleni.  SKŁADNIKI: 550g mąki, 250g margaryny, 1 jajko, 3 żółtka, 30g świeżych drożdży(...)pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx35cm. Ciasto oprószam bułką tartą. Na cieście rozkładam jagody, poziomki i maliny. Owoce posypuję cukrem waniliowym. Drugą część ciasta skubię i układam na owocach. 3. Ciasto piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jaglano–kakaowe drożdżówki z malinami i wiśniami 164

Kiedy tylko upały lekko ustały, od razu stałam w kuchni i przeglądałam szafki w poszukiwaniu składników na jakieś dobre ciasto. Jest resztka drożdży! Hurrrrra! Są jajka, jakaś resztka wiśni z dnia poprzedniego, której dzieci nie zdążyły wmłócić i koszyczek malin, który kupiłam na śniadanie do pracy. Są też płatki migdałów. Aaaaa – idelanie! Wszystko zaczyna się pięknie układać(...)godziny przez autorkę przepisu).  Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną mąką, rozwałkowujemy na placek o średnicy około 30 cm. Placek posypujemy płatkami migdałów, malinami i wiśniami bez pestek. Zwijamy ciasto w rulon, kroimy na poprzeczne 2,5 cm plastry, układamy je w tortownicy wyłożonej papierem śniadaniowym (warto to zrobić, bo sok z malin lubi wyciekać). Odstawiamy w ciepłe

bistro mama
Mazurek 147

ostygnięcie. Jeśli korzystacie z tak dużej blaszki jak ja czas pieczenia będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto nie jest surowe za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, część malin miksujemy na puder w blenderze lub młynku do kawy. Biszkopt przekrawamy na pół, żeby otrzymać dwa cienkie spody. Nakrapiamy pierwszy z nich(...)wierzch ciasta nakładamy polewę i rozsmarowujemy równomiernie. Przyklejamy zajączka z papieru i posypujemy całość pudrem malinowym (dobrze jest wykorzystać do tego drobne sitko, które złapie wszystkie pestki malin). Na posypane ciasto nakładamy drugi szablon i wysypujemy zajączka z kokosu. Staramy się nie przejmować bałaganem i kończymy ciasto dekorując wszystkie brzegi obranymi ze skórki migdałami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania