ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:66/475)

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 85

Czas czytania: 4 min Kto lubi rabarbar , maliny i migdały ? Jeśli są chętni na to połączenie, to zapraszam na pyszne ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. Kruszonką nie byle jaką, bo przygotowaną z mielonych migdałów. Ciasto jest bardzo proste i z pewnością się uda, jeśli będziecie pamiętać o porządnym ubiciu jajek z cukrem. Masa powinna osiągnąć konsystencję majonezu, wtedy można(...)mogą to być truskawki. 📖 Przepis Print Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne puszyste ciasto ciasto ze wspaniałymi dodatkami. Course Desery Cuisine Polska Keyword maliny, migdały Prep Time 25 minutes Cook Time 45 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 190 g mąki pszennej tortowej

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki z malinami i migdałami 223

szkl cukru (można dodać więcej bo maliny są lekko kwaśne) 2 jajka całe 1/3 szkl oleju 3/4 szkl mleka 1 opakowanie cukru waniliowego  2 duże garści mrożonych malin- nie musimy rozmrażać (mogą być też świeże) płatki migdałowe do posypania Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni  W jednej misce łączymy wszystkie składniki suche i dokładnie mieszamy (mąkę możemy przesiać(...)dokładnie połączyć, jedynie tak oby oby, im więcej będzie grudek tym muffinki będą bardziej puszyste i wilgotne. Sylikonowe formy (w końcu nabyłam)wykładamy papilotkami i nakładamy 1 łyżkę ciasta później układamy maliny i nakładamy kolejną łyżkę ciasta. Całość posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. Tym razem z racji że forma sylikonowa była większa piekłam swoje muffiny

Piekielna Kuchnia Pati
Torcik urodzinowy 241

cukier trzcinowy. Odmierzyć wszystkie suche składniki i przesiać je dodając do wcześniej wymieszanych mokrych składników. Dobrze połączyć mieszając trzepaczką. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut - do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.  Krem: 400 g mascarpone(...)kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego kremu. owoce : jeżyny, maliny Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Połowę kremu rozsmarować na dolnej części, rozłożyć owoce, nałożyć drugą część ciasta, na której należy rozsmarować pozostały krem i ułożyć owoce. Schłodzić przed podaniem. Smacznego

Plate of Joy
Proste ciasto z malinami 96

Mamy już wiosnę, ale pogoda niestety nie dopisuje, więc warto sobie umilić dzień jakimś ciastem z owocami. U mnie padło na maliny, więc dzielę się przepisem na takie pyszne, puszyste(...)bardzo proste do wykonania ciastoCiasto jest lekkie, wilgotne i doskonale sprawdza się jako deser do kawy. Można je też śmiało podać na świąteczny stół. Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki ksylitol/erytrytolu/cukru szczypta soli 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka roślinnego 100 g płynnego oleju roślinnego ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Wykonanie

Healthy food explorer
Brownie z Buraka z Malinami 214

moje zmiany nie obowiązują, dziecko pochłania wszystko. No prawie wszystko. Tego brownie nawet nie ruszył, bo wiedział, że jest w nim burak. Jeśli chodzi o samo ciasto w smaku przypomina gorzką czekoladę, dorzucenie malin było świetnym pomysłem. Co do konsystencji surowego ciasta zdrowych odpowiedników ciast nie potrafię się przekonać, rzadko wyrastają tak jak klasyczne słodkie wypieki i są dość ciężkie(...)soku z cytryny 100 g gorzkiej czekolady ⅓ szklanki kakao 2 łyżki syropu klonowego (możesz zamienić na miód akacjowy albo syrop z agawy ) opcjonalnie garść świeżych malin Sposób przygotowania: Wydaje mi się, że tego ciasta nie da się zepsuć, jedynie można spalić :) Buraki ugotowałam sobie rano, potem pobiegłam na trening i wieczorem zabrałam się za pieczenie.  Z tego co przeczytałam

Blondynka Gotuje
Croissanty 173

kubkiem pełnym kakao z dużą dawką czekolady. czego potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego ( do kupienia w każdym sklepie) 2 szkl mleka 4 łyżki kakao cukier/słodzik czekolada mleczna świeże maliny Z arkusza ciasta francuskiego wycinamy okrąg, który dzielimy na 4 ćwiartki, na podstawie "trójkąta" nakładamy świeże maliny i kostkę czekolady, posypujemy cukrem , rolujemy formując rogalika. Wstawiamy do bardzo nagrzanego piekarnika

SMYKWKUCHNI
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 162

ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g 1 fix do śmietany Dodatkowo: posiekane, solone orzeszki ziemne do ozdoby maliny do ozdoby Ciasto: 1. Czekoladę posiekać i przełożyć do miski. Piwo wlać do rondelka i podgrzewać, aż prawie się zagotuje (nie gotować). Gorącym piwem zalać czekolady i odstawić na około(...)średnich obrotach. 7. Gotowym kremem ozdobić wierzch ciasta, ja przełożyłam krem do rękawa cukierniczego z metalową, okrągłą końcówką (Wilton A1) i zrobiłam ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Ciasto posypać posiekanymi orzeszkami i malinami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
rolada malinowa 180

Ostatnio z Mamą uwielbiamy piec rolady. Są delikatniejsze i szybko się robią. Piekarnik działa dosłownie kilka minut a mamy ciasto, które zadowoli każde podniebienie. Tym razem Mama przyszła do mnie z przepisem wyciętym z gazety. Wszystkie składniki w domu były, więc zajęłyśmy się tym od razu. Przepis w trakcie lekko modyfikowany, ponieważ masa nie była taka jakiej się spodziewałyśmy ;-) Mała(...)mąki 250 g malin  sól 150 g mascarpone 500 g twarogu - zmielonego  2 opakowania śmietan fixu 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g śmietany kremówki  cukier puder do oprószenia Przygotowanie: białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i 75 g cukru kolejno dodawać żółtka i porcjami wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ciasto delikatnie wymieszać łyżką

Gotowanie z pasją
Tort biszkoptowy z malinami - Motylek 94

Serek mascarpone i śmietanę przełożyć do miski, ubić do momentu zgęstnienia masy, dodać cukier puder i sok z cytryny, wymieszać. 3. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, ostudzoną wymieszać z malinami. 4. Przełożyć ciasto: biszkopt + nasączenie - nasączyłam herbatą 1/3 kremu śmietankowego tężąca galaretka z malinami 1/3 kremu śmietankowego nasączony biszkopt Pozostałym kremem posmarować ciasto. Udekorować wedle fantazji - użyłam posypki cukrowej oraz kwiatków

Kuchnia domowa Ani
Tarta z kremem czekoladowym i malinami na czerwonym winie 94

deser to mój numer popisowy :) Bardzo wykwintna tarta na kruchym spodzie, z perfekcyjnym, delikatnym kremem z gorzkiej czekolady oraz warstwą malin na czerwonym winie. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, niemal bezproblemowe. Jedyne czego potrzebujemy to dobra jakościowo gorzka czekolada o zawartości kakao min. 70 % i wytrawne czerwone wino. Reszta robi się sama! Elegancko, ale prosto i wytwornie :) Ciasto(...)niż nasza forma. Formę wysmarować masłem i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze

Chocolate Muffin Blog
Zdrowe Brownie z malinami 111

kakao, Jajka lekko ubić,wymieszać z cukrem i śmietaną, Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać ciasto Ciasto przełożyć do formy, na cieście poukładać maliny lekko wciskając je w masę (jeżeli mamy mrożone maliny nie należy ich wcześnie rozmrażać), Brownie pieczemy przez około 40-50 minut Artykuł Zdrowe Brownie z malinami pochodzi z serwisu

tyfranbox
Torcik z serkiem mascarpone i malinami 765

malinowa (waga opakowania - 75 g, na 500 ml wody) + 300 ml gorącej, przegotowanej wody (do jej rozpuszczenia);  1 czubata łyżka cukru pudru. Galaretka z malinami: 1 szklanka świeżych malin; 1 galaretka malinowa (waga opakowania - 75 g, na 500 ml wody) + 350 ml gorącej, przegotowanej wody (do jej rozpuszczenia).   Dodatkowo: Tortownica o średnicy 22 cm; Papier do pieczenia(...)ciasta. Ciasto odstawić do lodówki w celu schłodzenia. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Widoczne na zdjęciach ciasto zostało upieczone w tortownicy o średnicy 22 cm. Jeśli maliny nie będą wystawały ponad poziom galaretki, ciasto zachowa świeżość i pyszny smak przez 4 dni, w przeciwnym przypadku ciasto należy spożyć w dniu przygotowania, ewentualnie następnego dnia. Ciasto należy przechowywać w lodówce

Gospodyni Miejska
Biszkopt z malinami i jagodami 143

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka owoców  - borówki , maliny 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce. Piekarnik rozgrzać

Tradycyjna Kuchnia
Tarta kokosowa z truskawkami 97

ręką truskawek do tej tarty można wykorzystać inne owoce, np. maliny, jagody. Tartę baaardzo polecam, bo jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Tarta kokosowa z truskawkami Składniki na formę do tarty ok.23 cm: Spód 260 g ciastek owsianych 70 g roztpuszczonego masła Przygotować formę do ciasta. Najlepiej użyć formy do tarty z wyjmowanym dnem lub tortownicy (wtedy brzegi formujemy

Pełny talerz
Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru 114

galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty, masła owocowe, musy owocowe, chutneye czy musztardę z gruszek. W książce znajdziecie wiele zdrowych pozycji, wegetariańskich, wegańskich czy bez glutenu. Do książki z bloga trafił przepis na: “ Deser z mango z malinami(...)orzechami włoskimi “ „ Ciastka” jabłkowe bez pieczenia Na potrzeby książki przerobiłam również mój przepis na najpopularniejsze na blogu “Ciasto bananowe” oraz “ Tartę z malinami na kruchym, orzechowym cieście z malinową pianką ” na wersję bez cukru . Na moim Instagramie w zapisanych relacjach, możecie podejrzeć jak wyglądała praca nad książką. Książka “ Owocowe historie. Desery i Przetwory

Moja Delicja