przekładamy do formy, wykładamy ciastem spód i bok na wysokość 2 cm. Schładzamy w lodówce przez 60 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, termoobieg . Wstawiamy formę z ciastem i pieczemy przez około 30 minut na złoty kolor. Studzimy. Ser miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i roztopioną w kąpieli wodnej, schłodzoną czekoladą. Białka ubijamy w oddzielnej misce. Żółtka dodajemy(...)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut . Studzimy w piekarniku, najpierw zamkniętym, później lekko otwartym. Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc. Dekorujemy owocami. Latem polecam świeże maliny, super pasują też porzeczki- u mnie domowa, czarna porzeczka w syropie. Jeśli masz ochotę możesz zrobić małe tartaletki, zmniejszamy czas pieczenia spodu i sera o około
KuchcikoweLoveTort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym. Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6
Przepisy mojej mamy29.03.2018 Dekoracyjny deser, cieszy zarówno dzieci jak i dorosłych. Można robić różne kombinacje, większość owoców i na wierzchu bita śmietana lub tak jak w przepisie .Każda
gotuj ze mnąPokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj ! ) przełożony delikatnym
Ostra na SłodkoJakoś tak mam ,ze zawsze w okresie przedświątecznym nachodzi mnie ciasteczkowy szał. I wtedy t poza obowiązkowymi piernikami ,których to już cała micha czeka na
Malinowa KawiarenkaWitam Was! Truskawki się już niestety kończą, z dnia na dzień na straganach pojawiają się coraz brzydsze i coraz droższe. Ceny w Krakowie na Kleparzu sięgają
Pora coś zjeśćktóregoś popołudnia. Widok z kuchni już nigdy nie będzie tak piękny jak za jej panowania. Łąka i ogród straciły królową, a my skarby jakimi były te cudowne, pachnące malinami rumiane owoce. Od kilkunastu lat wypatruję tych rumieńców na straganach, wciąż mając nadzieję, że jeszcze kiedyś gdzieś je spotkam... Pięć pozostałych w ogrodzie jabłoni wciąż dzieli się z nami(...)owoce mają twardy, soczysty miąższ o słodkim aromacie. Idealnie nadają się na szarlotki i tartę tatin. Tym razem, by uczcić Dzień Jabłka , opatuliłam je w delikatne i chrupiące płaty ciasta filo. Z dodatkiem cynamonu i pokruszonych ciasteczek amaretti, podsmażone na maśle jabłka delikatnie miękną, a ich kuszący zapach cudownie opływa cały dom. Wystarczy tylko chwila by delektować się
KUCHARNIAŚwięta Bożego Narodzenia to idealny moment, aby przygotować coś specjalnego. Jednym z moich popisowych dań jest pierś z kaczki. Przygotowuję ją zawsze w ten sam sposób
kulinarnyJawraz z upływem musli owoce nadal pojawiały się w wystarczającej ilości. Jedynym minusem była ich odrobinę miękka, gumowa konsystencja co jest zrozumiałe przy żurawinie i goji, jednak liofilizowane maliny oraz borówki obiecują bardziej chrupkie doznania. No i na koniec ucieszył nas również dodatek ziaren lnu! Ponieważ sypiemy go zawsze do śniadań (i nie tylko) a tym razem mamy(...)się na śniadanie przed treningiem gdzie dostarczymy sobie nieco szybkiej energii i budulca naszym mięśniom. Jednak to tylko najprostsze zastosowanie a inne ciekawsze pomysły zaoferujemy Wam niebawem. Gryczane ciasto czekoladowe z tego przepisu, śmietanka kokosowa, mieszanka musli, kiwi. Kakaowy budyń owsiany, musli Cookiem&Cream i smoczy owoc. Musli Fit (z owocami) Ocena: 6 pand Musli Cookiem&Cream
Candy Pandasjeść dzieci poniżej 2 roku życia to cukier pomijamy! Składniki na szklaną formę do pieczenia o średnicy 23-25 cm: 0,5 kg obranych, kwaśnych owoców* (np. truskawki, brzoskwinie, maliny, borówki, figi, śliwki) 1 szklanka mąki pszennej (125 g) 1 i 1/4 szklanki mleka (300 ml) 3 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki zwykłego cukru (100 g) szczypta soli masło(...)odmroźcie i odsączcie na durszlaku, aby pozbawić je soku Owoce pokroić na mniejsze kawałki (np. brzoskwinie w grube plasterki, śliwki i figi w ćwiartki, truskawki na połówki, a maliny i borówki pozostawić w całości) i zasypać połową ilością cukru. Lekko wymieszać i odstawić. W międzyczasie jajka wbić do miski i ubić za pomocą trzepaczki lub miksera. Pod koniec ubijania wsypać
Ugotowaćdeser, deser na szybko, jakkolwiek powiemy o tym deserze, to deser z kategorii "zdrowe desery". Płatki owsiane Z płatków owsianych przyrządzamy owsianki , płatki owsiane na mleku, spody do ciasta z płatków owsianych, batony , ciastka bez pieczenia , placuszki i wiele innych. Na rynku możemy spotkać dwa rodzaje płatków owsianych, są to: płatki owsiane górskie i płatki owsiane błyskawiczne. Platki owsiane(...)zawierającym glutenu. Desery na zimno - sprawdź koniecznie! deserki tiramisu deser z chia deser z tapioki deser z truskawkami deser z kaszy jaglanej deser z kaszy manny deser z malinami deser z galaretki deser z mango belriso Jogurt grecki, czy jogurt naturalny? - fit desery i fit deserki Jeżeli chcemy uzyskać fit desery radziłabym użyć jogurtu naturalnego, ponieważ to właśnie jogurt naturalny
MamaOskarkaOdwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na
zdrowo i aktywnieOdwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na
Zdrowie i pysznie na talerzuJesień w pełni. W sklepie można kupić truskawki czy maliny ale nie są One już tak słodkie jak latem. Na stole więc królują cięższe desery niż latem. Na stół wjechały więc babeczki z batatów z dodatkiem mango. Babeczki są wilgotne z nutą egzotycznego mango. Każdy składnik idealnie pasuje do pozostałych. Całość uwieńczyłam chipsem z gruszki i polałam syropem złocistym Diamant(...)pisze: "to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku
Kuchnia w oparach