ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:374/475)

Jaglane crumble z gruszkami 90

Jaglane crumble z gruszkami to propozycja na jeszcze zimne o tej porze roku wieczory, kiedy ma się ochotę na słodki i rozgrzewający deser. Ponieważ kruszonkę zrobiliśmy

niecodziennikpary
tarta serowa z owocami (na kruszonce) 126

tarta to połączenie sernika i kruchego ciasta z owocami. Nie wyobrażam sobie lata bez choćby jednego takiego wypieku. Delikatna masa serowa i chrupka kruszonka współgrają razem idealnie. Nie trzeba specjalnej okazji, żeby ją upiec- zróbcie ją więc już dziś.  *foremka 26 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki(...)masę serową: 300 g sera z wiaderka 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki oleju szczypta soli skórka z połowy cytryny łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: świeże owoce: brzoskwinie, maliny, borówki cukier puder masło do wysmarowania foremki  Foremkę do tarty wysmarować masłem. Składniki kruszonki wyrobić palcami w misce (ale nie zagniatać, ma być sypka). Podzielić na dwie nierówne części. Większą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 150

Delikatny i kremowy sernik na zimno na bezglutenowych biszkoptach Nutri Free. Lekki, mocno owocowy i naprawdę bardzo smaczny. Najbardziej zasmakował dzieciom. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI:  700

Kuchnia bezglutenowa
Sernik czekoladowy z serka mascarpone z mrożonymi malinami 138

Składniki: (tortownica o średnicy 22-26 cm) Spód: 140 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 2 czubate łyżki mąki 4-5 łyżek czerwonego wina pół

KreatywnePiny
Gofry z miodem i sokiem z cytryny + wyniki konkursu z Dezal 81

soku z cytryny ulubione dodatki do podania Przygotowanie: Ja używam gofrownicy Dezal-Pro model 301.7. Smaruję płyty grzewcze delikatnie olejem wyłącznie przed pierwszą partą gofrów, później jest to zbędne. Ciasto nie przywiera (płyty grzewcze są pokryte powłoką spożywczą greblon). W jednej misce ubijamy białka. W drugiej mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy mleko, rozpuszczony miód, sok z cytryny(...)gofrów jest u mnie gotowa po około 3-4 minutach. Czas przygotowania gofrów będzie różny w zależności od sprzętu. Rada: Warto najpierw przygotować jednego gofra, by sprawdzić jak długo ciasto musi być w gofrownicy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego   Czas na wyniki konkursu Moi drodzy, wiem, że niecierpliwie czekacie na wyniki konkursu z gofrownicą Dezal. Niestety najpierw chore

Słodkie okruszki
Domowy Przepis na Koktajl Malinowy 81

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koktajl malinowy to bardzo dobrze Wam znany napój, na który wszelkie przepisy są zbędne. Warto jednak podzielić się inspiracjami, a także wskazówkami na

Przepiski.pl
Sernik z figami 76

Czas czytania: 3 min Dziś sernik troszkę inny od dobrze znanego wam i lubianego kremowego sernika nowojorskiego . Sernik z figami jest puszysty, bardzo delikatny i aksamitny

SprawdzonaKuchnia.pl
Raw Trufle - Govinda 141

O firmie Govinda pisałyśmy już wcześniej przy recenzji niespotkanych nam dotąd migdałów ziemnych Chufa jak i przy równie pysznej kaszce z owych migdałów . Firma zaprezentowała nam

Candy Pandas
Dietetyczne babeczki śniadaniowe 173

Ostatnio na blogu było ciągle obiadowo, więc dziś dla odmiany będzie śniadaniowo i na słodko. Te babeczki śniadaniowe robi się błyskawicznie, a znikają w mgnieniu oka

kuchnia doski
Gofry z bitą śmietaną 65

przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Czas pieczenia zależy w dużej mierze od rodzaju gofrownicy, ustawionej mocy, głębokości/pojemności otworu na ciasto. Te głębsze będą piekły się nieco dłużej. Warto wspomóc się czasem podanym w instrukcji danej gofrownicy. Po upieczeniu jednej porcji należy ponownie odczekać aż temperatura osiągnie pożądaną wysokość. Unikniemy(...)Szybko mieszam rózgą kuchenną lub mikserem (tylko do połączenia). Wymieszane ciasto odstaw na 15 minut. W międzyczasie przygotowuję gofrownicę – nagrzewam ją do wybranej temperatury. Szykuję łyżkę wazową, którą będę nakładać porcje ciasta. Gdy gofrownica jest odpowiednio nagrzana wlewam ciasto, tak do ok. 2/3 wysokości, gofry nieco urosną, wyrównuję, by ciasto równomiernie wypełniło formę. Gotowe gofry podważam drewnianą szpatułką i delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Sernik miodowy z migdałami 164

Sernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto (no może na równi z drożdżowym), biorąc pod uwagę smak, ale także wartości odżywcze. Ten rodzaj deseru to bardzo dobre źródło pełnowartościowego białka, które nasyci i świetnie sprawdzi się w wielu dietach. Poniższy sernik przygotowałam na pieczonym spodzie w wersji kakaowej, a samą masę serową wzbogaciłam naturalnym i przepysznym miodem z Pasieki Sadowskich(...)owocami, dzięki czemu tworzy oryginalny, niespotykany i niezwykle pyszny smak. Charakteryzuje się także pięknym kolorem, który w zależności od dodatku przybiera różne barwy - na przykład miód z dodatkiem malin będzie różowy, a ten z kurkumą żółty. Wariantów smakowych jest kilka i szczerze przyznaję, że to genialny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego miodu. Miody te oprócz walorów smakowych i wizualnych odznaczają się

Zdrowie na języku :P
Dla wyjątkowej dziewczynki- zwariowany tort urodzinowy 221

tortownicy. Formę wcześniej wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno), boków nie smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem.  Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić cztery  części. Pianka truskawkowa 1 galaretka truskawkowa  100 g wody(...)galaretkę. Ubijać aż zrobi się puszysta. Pianka kiwi 1 galaretka kiwi 100 g wody 300 ml śmietany kremówki Postępować dokładnie tak samo, jak przy piance truskawkowej. Krem waniliowy z malinami 125 g mascarpone 250 g śmietany  1/2 łyżeczki wanilii 100 g malin Krem do posmarowania tortu z wierzchu 400 g masła 400 g mleka słodzonego skondensowanego Barwniki  Różowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki waniliowe z malinami 184

sztuk: 150 g miękkiego masła 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka 200 g przesianej mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki mleka maliny do dekoracji                Lukier: 200 g cukru pudru 3 łyżeczki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru   waniliowego barwnik spożywczy w kolorze malinowym(...)się wmieszało do masy.   Wsypałam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.   Wymieszałam. Na koniec wlałam mleko i wszystko delikatnie wymieszałam łopatką. Masa ma mieć konsystencję kaszkowatą.   Ciasto nałożyłam do papilotek w foremkach do ¾ wysokości. Wstawiłam do piekarnika na około 17 – 20 minut.   K iedy osiągnęły złocisty kolor, sprawdziłam patyczkiem, czy są już upieczone.   Upieczone babeczki

Kuchnia u Krysi
PYSZNE KRUCHE CIASTECZKA Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ 183

Moje było zimne, od razu rozwałkowywałam je na blacie i wycinałam ciastka. Ciasto ma być dość zbite, gdyby było zbyt miękkie dosypać trochę mąki. Gdy chcemy uzyskać kształt dropsa, ciasto formujemy w kształt wałka i odcinamy kawałki po ok.5mm. Można je przed pocięciem zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Wycinałam dość grube ciasteczka. Ciasteczka nic nie rosną, można(...)kilku kropli olejku waniliowego i kremówki. Dodałam także odrobinę własnej konfitury wiśniowej. W zależności od ilości konfitury uzyskamy lukier mniej lub bardziej różowy. Można zabarwić także lukier rozduszoną mrożoną maliną. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Owoce zapiekane pod migdałową kruszonką 158

   Czy to zima, czy lato - zapiekane owoce pod kruszonką są deserem idealnym. Latem, podane z lodami stanowią cudowny kontrast pomiędzy ciepłym, a zimnym. zimą

kolorowotorcikowo