Jaglane crumble z gruszkami to propozycja na jeszcze zimne o tej porze roku wieczory, kiedy ma się ochotę na słodki i rozgrzewający deser. Ponieważ kruszonkę zrobiliśmy
niecodziennikparytarta to połączenie sernika i kruchego ciasta z owocami. Nie wyobrażam sobie lata bez choćby jednego takiego wypieku. Delikatna masa serowa i chrupka kruszonka współgrają razem idealnie. Nie trzeba specjalnej okazji, żeby ją upiec- zróbcie ją więc już dziś. *foremka 26 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki(...)masę serową: 300 g sera z wiaderka 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki oleju szczypta soli skórka z połowy cytryny łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: świeże owoce: brzoskwinie, maliny, borówki cukier puder masło do wysmarowania foremki Foremkę do tarty wysmarować masłem. Składniki kruszonki wyrobić palcami w misce (ale nie zagniatać, ma być sypka). Podzielić na dwie nierówne części. Większą
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDelikatny i kremowy sernik na zimno na bezglutenowych biszkoptach Nutri Free. Lekki, mocno owocowy i naprawdę bardzo smaczny. Najbardziej zasmakował dzieciom. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 700
Kuchnia bezglutenowaSkładniki: (tortownica o średnicy 22-26 cm) Spód: 140 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 2 czubate łyżki mąki 4-5 łyżek czerwonego wina pół
KreatywnePinysoku z cytryny ulubione dodatki do podania Przygotowanie: Ja używam gofrownicy Dezal-Pro model 301.7. Smaruję płyty grzewcze delikatnie olejem wyłącznie przed pierwszą partą gofrów, później jest to zbędne. Ciasto nie przywiera (płyty grzewcze są pokryte powłoką spożywczą greblon). W jednej misce ubijamy białka. W drugiej mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy mleko, rozpuszczony miód, sok z cytryny(...)gofrów jest u mnie gotowa po około 3-4 minutach. Czas przygotowania gofrów będzie różny w zależności od sprzętu. Rada: Warto najpierw przygotować jednego gofra, by sprawdzić jak długo ciasto musi być w gofrownicy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego Czas na wyniki konkursu Moi drodzy, wiem, że niecierpliwie czekacie na wyniki konkursu z gofrownicą Dezal. Niestety najpierw chore
Słodkie okruszki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koktajl malinowy to bardzo dobrze Wam znany napój, na który wszelkie przepisy są zbędne. Warto jednak podzielić się inspiracjami, a także wskazówkami na
Przepiski.plCzas czytania: 3 min Dziś sernik troszkę inny od dobrze znanego wam i lubianego kremowego sernika nowojorskiego . Sernik z figami jest puszysty, bardzo delikatny i aksamitny
SprawdzonaKuchnia.plO firmie Govinda pisałyśmy już wcześniej przy recenzji niespotkanych nam dotąd migdałów ziemnych Chufa jak i przy równie pysznej kaszce z owych migdałów . Firma zaprezentowała nam
Candy PandasOstatnio na blogu było ciągle obiadowo, więc dziś dla odmiany będzie śniadaniowo i na słodko. Te babeczki śniadaniowe robi się błyskawicznie, a znikają w mgnieniu oka
kuchnia doskiprzepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Czas pieczenia zależy w dużej mierze od rodzaju gofrownicy, ustawionej mocy, głębokości/pojemności otworu na ciasto. Te głębsze będą piekły się nieco dłużej. Warto wspomóc się czasem podanym w instrukcji danej gofrownicy. Po upieczeniu jednej porcji należy ponownie odczekać aż temperatura osiągnie pożądaną wysokość. Unikniemy(...)Szybko mieszam rózgą kuchenną lub mikserem (tylko do połączenia). Wymieszane ciasto odstaw na 15 minut. W międzyczasie przygotowuję gofrownicę – nagrzewam ją do wybranej temperatury. Szykuję łyżkę wazową, którą będę nakładać porcje ciasta. Gdy gofrownica jest odpowiednio nagrzana wlewam ciasto, tak do ok. 2/3 wysokości, gofry nieco urosną, wyrównuję, by ciasto równomiernie wypełniło formę. Gotowe gofry podważam drewnianą szpatułką i delikatnie
Zasmakuj KuchniSernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto (no może na równi z drożdżowym), biorąc pod uwagę smak, ale także wartości odżywcze. Ten rodzaj deseru to bardzo dobre źródło pełnowartościowego białka, które nasyci i świetnie sprawdzi się w wielu dietach. Poniższy sernik przygotowałam na pieczonym spodzie w wersji kakaowej, a samą masę serową wzbogaciłam naturalnym i przepysznym miodem z Pasieki Sadowskich(...)owocami, dzięki czemu tworzy oryginalny, niespotykany i niezwykle pyszny smak. Charakteryzuje się także pięknym kolorem, który w zależności od dodatku przybiera różne barwy - na przykład miód z dodatkiem malin będzie różowy, a ten z kurkumą żółty. Wariantów smakowych jest kilka i szczerze przyznaję, że to genialny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego miodu. Miody te oprócz walorów smakowych i wizualnych odznaczają się
Zdrowie na języku :Ptortownicy. Formę wcześniej wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno), boków nie smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić cztery części. Pianka truskawkowa 1 galaretka truskawkowa 100 g wody(...)galaretkę. Ubijać aż zrobi się puszysta. Pianka kiwi 1 galaretka kiwi 100 g wody 300 ml śmietany kremówki Postępować dokładnie tak samo, jak przy piance truskawkowej. Krem waniliowy z malinami 125 g mascarpone 250 g śmietany 1/2 łyżeczki wanilii 100 g malin Krem do posmarowania tortu z wierzchu 400 g masła 400 g mleka słodzonego skondensowanego Barwniki Różowy
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksztuk: 150 g miękkiego masła 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka 200 g przesianej mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki mleka maliny do dekoracji Lukier: 200 g cukru pudru 3 łyżeczki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru waniliowego barwnik spożywczy w kolorze malinowym(...)się wmieszało do masy. Wsypałam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszałam. Na koniec wlałam mleko i wszystko delikatnie wymieszałam łopatką. Masa ma mieć konsystencję kaszkowatą. Ciasto nałożyłam do papilotek w foremkach do ¾ wysokości. Wstawiłam do piekarnika na około 17 – 20 minut. K iedy osiągnęły złocisty kolor, sprawdziłam patyczkiem, czy są już upieczone. Upieczone babeczki
Kuchnia u KrysiMoje było zimne, od razu rozwałkowywałam je na blacie i wycinałam ciastka. Ciasto ma być dość zbite, gdyby było zbyt miękkie dosypać trochę mąki. Gdy chcemy uzyskać kształt dropsa, ciasto formujemy w kształt wałka i odcinamy kawałki po ok.5mm. Można je przed pocięciem zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Wycinałam dość grube ciasteczka. Ciasteczka nic nie rosną, można(...)kilku kropli olejku waniliowego i kremówki. Dodałam także odrobinę własnej konfitury wiśniowej. W zależności od ilości konfitury uzyskamy lukier mniej lub bardziej różowy. Można zabarwić także lukier rozduszoną mrożoną maliną. Smacznego
Smaczne ZdroweCzy to zima, czy lato - zapiekane owoce pod kruszonką są deserem idealnym. Latem, podane z lodami stanowią cudowny kontrast pomiędzy ciepłym, a zimnym. zimą
kolorowotorcikowo