Pyszny i szybki deser na zimno bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości ! Ja użyłam jagód ale spokojnie można użyć innych owoców np. malin, truskawek, jeżyn :) Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 300 g podłużnych biszkoptów 900 g serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego 270 g jagód (mogą być mrożone) 9 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego(...)krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy mus jagodowy. Dokładnie miksujemy. 5. Połowę masy wylewamy na ułożone biszkopty. Wyrównujemy wierzch . Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie zalewamy musem. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. 6. Śnieżkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dekorujemy nią ciasto przed podaniem SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaTakie puszyste rogale są świetne zarówno na śniadanie jak i do popołudniowej kawy. Wspaniale smakują z powidłami , czekoladą , miodem czy po prostu z masłem. Ja zrobiłam
Malinowa KawiarenkaWykonanie ekspresowe, a zjedzenie jeszcze szybsze! Ciasto, które nie wymaga dużo pracy ani składników. Jest bardzo smaczne i można do niego dodawać przeróżne dodatki. Nie są wymagane świeże owoce, mrożone (oczywiście rozmrożone) również świetnie się tu nadają. Sama często daje truskawki, wiśnie czy maliny. Wartość odżywcza 1 kawałka (10): 187 kcal(...)Wszystko dokładnie miksujemy. Formę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Owoce jeśli rozmrożone obtaczamy delikatnie mąką lub skrobią ziemniaczaną i wciskamy je na wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 50-60 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuWykonanie ekspresowe, a zjedzenie jeszcze szybsze! Ciasto, które nie wymaga dużo pracy ani składników. Jest bardzo smaczne i można do niego dodawać przeróżne dodatki. Nie są wymagane świeże owoce, mrożone (oczywiście rozmrożone) również świetnie się tu nadają. Sama często daje truskawki, wiśnie czy maliny. Wartość odżywcza 1 kawałka (10): 187 kcal(...)Wszystko dokładnie miksujemy. Formę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Owoce jeśli rozmrożone obtaczamy delikatnie mąką lub skrobią ziemniaczaną i wciskamy je na wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 50-60 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnieśrednicy 28 cm. CIASTO: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru 1 łyżka startej skórki cytrynowej lub drobniutko pokrojonej kandyzowanej skórki cytrynowej , lub kilka kropel aromatu cytrynowego 150 g margaryny 4 żółtka NADZIENIE: 4 białka szczypta soli 4 szklanki jogurtu o ulubionym smaku ( np. brzoskwinia, truskawka, malina) 1 szklanka kwaśnej śmietany(...)skórkę z cytryny mieszamy, wysypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojoną, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy, aż żółtka wstępnie połączą się z resztą ciasta. Teraz szybko zagniatamy ciasto (im mniej ogrzejemy je dłońmi tym lepiej), dzielimy na pół. Jedną częścią wykładamy blaszkę (ja najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia) i wkładamy do lodówki. Drugą
Rozpustne gotowanieskładniki suche, w dwóch mleko, ostatnią partią będzie mąka, miksujemy do połączenia składników. Czekoladę posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy(...)łyżki cukru pudru Roztopić czekoladę, dodać do niej śmietanę, a następnie cukier. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Owoce: 250 g mrożonych truskawek, 200 g mrożonych malin, 3 garści mrożonych czarnych porzeczek, 5 łyżeczek cukru, 2-3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej + kilka łyżeczek wody Owoce umieścić w rondelku, podgrzewać na średnim ogniu. Kiedy się już rozmrożą, dodajemy cukier. Gotujemy
Plate of Joytartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami. Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)szklanka śmietanki 30% 4 łyżki mąki ziemniaczanej sezonowe owoce ( u mnie maliny, jeżyny i borówki ) Wykonanie: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Ciasto schłodzić w lodówce
kolorowotorcikowoPyszne,wilgotne ucierane ciasto z borówkami.Zrobicie je błyskawicznie i będzie idealne dla niezapowiedzianych gości lub po prostu do popołudniowej kawy.Owoców możecie użyć różnych,tylko drobno pokrojonych.Mogą to być maliny,jabłka,gruszki ,porzeczki.Polecam
Swojskie jedzonkoowoce. 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, po czym odstaw na 30 minut. 2. Wylewaj porcje ciasta na gofrownicę i piecz - czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy, więc musisz robić to na oko 😉 3. Na gotowe gofry nałóż porcję owoców - ja zdecydowałam się na maliny i jeżyny, bo ich kwaskowy smak fajnie mi pasuje do słodkich gofrów
Z notatnika dietetykaBeza Pavlova – to prawdziwa królowa wśród bezowych wypieków. Beza nad bezami! Chrupiąca na zewnątrz i piankowa w środku. Delikatna i przepyszna! Świetnie smakuje z sezonowymi
Kulinarne Przebojepieczony bez spodu. Bardzo, bardzo prosty do zrobienia. Wystarczy wymieszać ze sobą kilka składników, wyłożyć maliny i kruszonkę! W smaku idealny.. maślany, delikatny. Cudowny smak pieczonych owoców pod najlepszą kruszonką. Aby upiec ten sernik nie potrzebujesz nawet miksera. Jeśli szukasz jeszcze prostszego ciasta, to polecam Ci ten sernik . A coś zupełnie odlotowego, ale bez sera - owoce pod kruszonką
AniaGotuje.plPotrójnie czekoladowy, bezglutenowy tort z malinową konfiturą to deser idealny na dziś bo właśnie 12 kwietnia wypada Światowy Dzień Czekolady a więc i u mnie nie
Book of spellspianę. Najpierw łączymy ze sobą mąkę z proszkiem i masło z żółtkami i mlekiem. Kiedy ciasto jest już jednolite, dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy jak omlety na malutkiej patelni, której dno nie będzie przywierało. Moja propozycja podania to krem czekoladowy Terravita plus maliny i cukier puder. #terravita #terravitaczekolada #niktniepatrzy Wioleta Gargula
MamaOskarkawszelkiego rodzaju dżemy, powidła, konfitury domowego wyrobu. Niby najbardziej lubi taki z owoców leśnych – malin, jagód, truskawek, ale nie gardzi również innymi smakami, miło się nimi zaskakując. Prawdę mówiąc, często zapominamy zjadać nasze dżemy, bo używamy ich zwykle do omletów, naleśników czy ciast, raczej omijamy kanapki z dżemem. Jednak jak zabraknie innego nadzienia i mąż zmuszony jest do zjedzenia
Mieszam w GarnkuFrużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny
talerz przyjemnościkilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia na wierzch: owoce (maliny, borówki, jagody) stewia, miód Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być lekko lejąca. Jeśli jest za gęsta dodać wodę. Rozgrzać olej na małej patelni i wlewać ciasto. Smażyć z jednej strony na małym ogniu około 4 min i przykryć. Następnie odwrócić i smażyć
JaglusiaLikier jest bardzo kawowy i nie za mocno słodki. Idealnie będzie pasował do świątecznego ciasta. Nie jest to alkohol, którego można sporo wypić,a le na pewno można się nim delektować. Wielbicielom domowych alkoholi polecam również likier kajmakowy lub nalewkę z mrożonych malin
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dżem z wiśni serek kremowy malina z jagodą Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, stopniowo dodawać ciągle mieszając olej i mąkę z proszkiem . Gofrownicę rozgrzać , przed nałożeniem ciasta lekko posmarować margaryną lub olejem . Upieczone gofry przekładać dżemem wiśniowym , wierzch udekorować serkiem kremowym
Sama słodycz i szczypta chiliPyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu
Milion Smaków