ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:301/475)

Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 218

Potrójnie czekoladowy, bezglutenowy tort z malinową konfiturą to deser idealny na dziś bo właśnie 12 kwietnia wypada Światowy Dzień Czekolady a więc i u mnie nie

Book of spells
Puszyste placki śniadaniowe 140

pianę. Najpierw łączymy ze sobą mąkę z proszkiem i masło z żółtkami i mlekiem. Kiedy ciasto jest już jednolite, dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy jak omlety na malutkiej patelni, której dno nie będzie przywierało. Moja propozycja podania to krem czekoladowy Terravita plus maliny i cukier puder.    #terravita   #terravitaczekolada  #niktniepatrzy Wioleta Gargula

MamaOskarka
Powidła śliwkowe bez cukru 160

wszelkiego rodzaju dżemy, powidła, konfitury domowego wyrobu. Niby najbardziej lubi taki z owoców leśnych – malin, jagód, truskawek, ale nie gardzi również innymi smakami, miło się nimi zaskakując. Prawdę mówiąc, często zapominamy zjadać nasze dżemy, bo używamy ich zwykle do omletów, naleśników czy ciast, raczej omijamy kanapki z dżemem. Jednak jak zabraknie innego nadzienia i mąż zmuszony jest do zjedzenia

Mieszam w Garnku
Frużelina malinowa 158

Frużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję.  Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny

talerz przyjemności
Pancakes 145

kilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia na wierzch: owoce (maliny, borówki, jagody) stewia, miód Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być lekko lejąca. Jeśli jest za gęsta dodać wodę. Rozgrzać olej na małej patelni i wlewać ciasto. Smażyć z jednej strony na małym ogniu około 4 min i przykryć. Następnie odwrócić i smażyć

Jaglusia
Likier kawowy z nutą wanilii 234

Likier jest bardzo kawowy i nie za mocno słodki. Idealnie będzie pasował do świątecznego ciasta. Nie jest to alkohol, którego można sporo wypić,a le na pewno można się nim delektować.  Wielbicielom domowych alkoholi polecam również  likier kajmakowy lub nalewkę z mrożonych malin

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gofry biszkoptowe 118

łyżki oleju  1 łyżeczka proszku do pieczenia Dżem z wiśni  serek kremowy malina z jagodą Wykonanie :   Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, stopniowo dodawać ciągle mieszając olej i mąkę z proszkiem .  Gofrownicę rozgrzać , przed nałożeniem ciasta lekko posmarować margaryną lub olejem . Upieczone gofry przekładać dżemem wiśniowym , wierzch udekorować serkiem kremowym

Sama słodycz i szczypta chili
Placek z kruszonką na maślance 63

Pyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu

Milion Smaków
Pierożki z jabłkami dla leniwych łasuchów 146

maszerować do sadu... A tam? Zapachy nie z tej ziemi, jabłka soczyste i chrupiące, słodkie maliny, agrest i porzeczki... Takie obrazy i wspomnienia, przywołał u mnie zapach, roztaczający się po domu w czasie przygotowywania pierożków z jabłkami . Nigdy wcześniej nie korzystałam z gotowego ciasta kruchego, natomiast dostałam je od siostry, więc trzeba było koniecznie znaleźć dla niego odpowiednie wykorzystanie :) Pierożki

Mój Smak na Życie
Żytnie placuszki z kremowym serkiem, migdałami i sosem malinowym 117

nareszcie wolne :) Na dobry początek dnia postanowiłam przygotować puszyste placuszki żytnie. Jeśli chodzi o dodatki, miałam dylemat, ale ostatecznie wybrałam migdały oraz maliny. Kremowy serek różni się nieco od twarożka, z którym zazwyczaj podaję placuszki - jest bardziej aksamitny i delikatnie słodszy. Gorąco polecam! Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki(...)patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.   Twarożek, miód, serek kremowy i jogurt zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Maliny zmiksować. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy

Chocolate Muffin Blog
Deser na lato. Tartaletki z galaretką i owocami (bez pieczenia). 196

cytrynowo-śmietankowe ), liczne desery w pucharkach i… ciasta, ciasteczka bez pieczenia. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne i proste w wykonaniu tartaletki z galaretką i owocami. Idealny deser na lato, bez pieczenia, do tego chłodny. Ja moje tartaletki podałam z jagodami, ale Wy możecie przygotować je np. borówkami lub malinami. Spróbujcie.  Składniki: (na 4 tartaletki(...)Całe markizy przekładamy do misy blendera (z nożami) i dokładnie rozdrabniamy. Następnie do naszych rozdrobnionych ciasteczek dodajemy rozpuszczone (gorące) masło, całość dokładnie łączymy np. łyżką. Do foremki nakładamy nasze ciasto ugniatając je ręką, tworząc zwarty spód. Tak postępujemy z każdą tartaletką. Następnie wszystkie napełnione foremki wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Galaretkę dokładnie rozpuszczamy w wodzie (używamy

Słodkie okruszki
Mini tarty z owocami leśnymi 229

upiec coś słodkiego, bo ostatnio nie mamy na to  wiele czasu. Postanowiliśmy upiec mini tarty z owocami leśnymi . W Holandii można kupić przez cały rok świrze owoce jagody maliny czy truskawki ale nie smakują one zawsze tak samo jak w sezonie. Dlatego kupiliśmy mrożone. I muszę szczerze Wam powiedzieć ze gdy kupowaliśmy takie zestawy owoców w  Polsce zawsze(...)bryłe i pozostawała taka paćka. W tym przypadku każdy owoc zamrożony był osobno co po rozmrożeniu daje lepszy efekt estetyczny. Składniki : 1 paczka mixu na tarte ( kruche ciasto ), 200 gr owoców leśnych , masło do smarowania foremek,  25 g cukry  3 łyżeczki  bułka tarta, 1 łyżka mąki,  jajko do smarowania Przygotowanie   Kruche ciasto przygotowujemy

cookpl
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 150

wypieków. Co rusz przychodzi mi nowy pomysł aby zagospodarować jakiś owoc w placku. Dziś padło na rabarbar, moc witamin i smakowych doznać słodyczy i kwaskowości. Idealnie sprawdza się do ciast ucieranych. Zapraszam. Skala smaku 10- wilgotne, delikatne, nie za słodkie z lekko chrupiącą kruszonką:)  Składniki: 3 szklanki przesianej mąki tortowej 1 szklanka cukru   1czubata łyżeczki proszku do pieczenia(...)porzeczki, maliny,  rabarbar, wiśnie, jabłka (większe owoce pokroić na mniejsze kawałki) Kruszonka: 150 g mąki 100 g cukru 80 g masła 1 czubata łyżka cukru waniliowego Przygotować blaszkę do pieczenie (klasyczną 40x25 cm): wysmarować ją masłem i posypać mąką. Składniki na kruszonkę wsypać do miski i zagnieść kruszonkę. Powinna być dobrze połączona, ale sypka. Suche składniki ciasta: mąkę, cukier

Kubki smaku
Budyniowiec owocowy- w sam raz na upały mało pracy i piec nie trzeba 185

składniki 2 paczki herbatniki kakaowe 1 l mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki kopiate cukru kryształu 200 g masła 1/2 puszka ananasów maliny ok 1 szklanka 3 galaretki wiśniowe przygotowania wyłożyć na blaszkę ciastka 1 warstwę, a w między czasie ananasy sobie odsączyć. Teraz ugotujemy budyń. Połowę mleka zagotować i dodać masło, w pozostałym mleku rozpuścić budynie i wsypać(...)znów 2 część budyniu i ciastka kładziemy oraz wylewamy ostatnią część budyniu na to kładziemy owoce i zalewamy galaretką .Galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu,galaretkę musi być stężała.Ciasto przez noc musi poleżeć w lodówce i można kroić na 2 dzień

Moje Wyroby
Lekki tort jagodowo-malinowy 274

jest warta poświęcenia dla tego ciasta. Składniki na biszkopt: 2 jajka 50 g cukru pudru 60 g mąki tortowej 50 g stopionego, wystudzonego masła Masa śmietanowo-jogurtowa: 2 galaretki malinowe 250 ml gorącej wody 400 ml śmietany kremówki 30% 350 g jogurtu greckiego 1 łyżka cukru pudru 125 g jagód lub borówek 100 g malin Dekoracja: 1 galaretka jagodowa(...)szklanki gorącej wody 125 g jagód lub borówek 50 g malin Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dosypać cukier puder, do momentu gdy na pianie zaczęły zostawać wyraźne ślady. Dodać żółtka i ucierać chwilę na wolnych obrotach. Odstawić robot. Wsypać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać, tym razem przy użyciu

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania