ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:292/475)

Wilgotne babeczki czekoladowe 123

czekoladowe Mięciutkie i wilgotne w środku ciasto czekoladowe, bardzo przypominające w smaku znane i lubiane brownie. Polecam!     Składniki: 150g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 200g masła 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 250g borówek lub malin polewa czekoladowa (opcjonalnie)     *** Masło roztapiamy(...)proszkiem do pieczenia, mieszamy. Dodajemy pozostałą czekoladę i ponownie mieszamy do połączenia się składników *** *** Masę przekładamy do foremek na babeczki. Na wierzchu wykładamy owoce lekko wciskając je w ciasto *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 20-25 minut – do suchego patyczka (uwaga! Gotowe ciasto powinno być w środku wilgotne, ale masa nie powinna przyklejać

Blog z Apetytem
Deser serowo-owocowy na zimno 125

Sernik na zimno w postaci ciasta czy też w postaci deseru sprawdza się zawsze. Przy upałach jakie teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo-owocowy na zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał(...)czekolady 2 łyżki masła (bez laktozy) 200 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg sera białego (bez laktozy) 2 łyżki cukru pudru Sos owocowy: 10 dkg mrożonych owoców np. malin 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny selekcja świeżych owoców do podania Deser serowo-owocowy na zimno Jak przygotować serowy deser na zimno. Czekoladę i masło rozpuścić, dokładnie

mecooks
MAZUREK RÓŻANY 158

migdałów, lifolizowana malina WYKONANIE SPÓD : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone zimne masło. Miksujemy mieszadłem miksera, aż powstanie drobna kruszonka. Dodajemy 2 żółtka i miksujemy, aż składniki połączą się jednolitą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Zimne ciasto wkładamy pomiędzy(...)Układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Ostrym nożem wycinamy kształt koła, np. przykładając duży talerz. Ze ściętych kawałków formujemy wałek i przyklejamy do brzegów ciasta, formując rant. Spód nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia. Wyjmujemy, jeszcze ciepłe smarujemy konfiturą. NADZIENIE : Metalową lub szklaną miskę umieszczamy nad garnkiem z gotjącą

cool and minty
Tort śmietankowy z malinami Shimmer i Shine 92

82/83% 600 g cukru pudru sok z połowy cytryny Na poncz: 300 ml wody sok z połowy cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: 2 galaretki malinowe 300 g mrożonych malin wydruk cukrowy (u nas z motywem Shimmer i Shine ) różowy i niebieski jadalny brokat Jeden biszkopt to 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej , 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru(...)żółtku nadal miksować, dodać aromat i barwnik. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do masy jajecznej za pomocą szpatułki. Piec w tortownicy o średnicy 23 cm, ciasto wylać do tortownicy, w której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Piec przez 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C. po upieczeniu biszkopt całkowicie wystudzić. Tak samo

Krylowa Kuchnia
Sernikowe tartaletki z żurawiną 192

Przepis na sernikowe tartaletki z żurawiną przygotowałam specjalnie na otwarcie lokalu Fundacji Marchewkowe. Trochę zmodyfikowałam mój przepis na sernikowe tartaletki z malinami. Podobne są też do rustykalnych tartaletek z kremem kokosowym. Najważniejsze, że wszystkim te babeczki smakowały. Do ich przygotowania wykorzystałam produkt naszego sponsora OSM Czarnków- JULIKO serek o smaku waniliowym, który ma lekką, puszystą konsystencję i według mnie doskonale(...)mini serniczków: 500 g serka waniliowego 2 białka 1 łyżka cukru pudru 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki suszonej żurawiny Jako, że do ciasta dodałam same żółtka, do masy sernikowej wykorzystam białka. Białka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek waniliowy, oraz łyżką mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną. Wsypujemy do masy serowej posiekane żurawiny, mieszamy łyżką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste ciasto na maślance 104

Ekspresowe w przygotowaniu, puszyste i wilgotne ciasto z sezonowymi owocami. Ze składników, które zawsze są pod ręką :) Polecam! 2,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 4 morele pół szklanki malin pół szklanki jagód kilka wiśni kruszonka: 4 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki mąki(...)łyżką lub trzepaczką i wylewamy do formy (użyłam formy o średnicy 26 cm). Na wierzchu układamy owoce, lekko wciskając je w masę. Składniki na kruszonkę mieszamy i posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy około godziny ( do suchego patyczka) w 180 stopniach. Smacznego :)   Artykuł Proste ciasto na maślance pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Piernikowe tiramisu 166

smak? Rewelacja! Jeśli mogłabym coś zmienić, to jedynie dodałabym tutaj maliny, których nie udało mi się niestety dzisiaj kupić. Schłodzony deser świetnie nadaje się na upalne dni. A kolejną zaletą jest fakt, że aby przygotować ten deser, nie musimy odpalać piekarnika Nie musimy się martwić czy ciasto wyrośnie czy nie. Będzie więc idealne również dla tych, którzy dopiero stawiają pierwsze

Mieszam w Garnku
BABKA PIASKOWA PORZECZKOWA 110

Lubicie porzeczki? Ja za czarnymi nie przepadam ale czerwone mogę pochłaniać garściami. Co roku przygotowuje babkę piaskową . Sprawdzi się zarówno z jagodami, malinami, truskawkami czy morelami. Można użyć owoców mrożonych jak i świeżych.  Czasami dodaje też posiekaną czekoladę czy orzechy. Babka jest prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna.  Składniki: 250 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka(...)pieczenia przesiać. Przez ok 4 minut utrzeć na najwyższych obrotach masło z cukrem. Zmniejszamy obroty na małe i dodajemy po 1 jajku. Jak jajko dokładnie wmiesza się w ciasto dodajemy kolejne jajko. Do masy dodać aromat waniliowy i wymieszać. Połowę mąki wsypać do masy, wymieszać do połączenia się składników. Dodać śmietanę i wymieszać krótko. Dodać pozostałą mąkę i krótko wymieszać

Kuchnia w oparach
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 163

Znane ciasto, które zawsze dobrze smakuje... Półkruche kakaowe ciasto ze śmietankową, budyniową pianką oraz owocami - tym razem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika(...)Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy

Kuchnia MagdaLeny
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 184

Znane ciasto, które zawsze dobrze smakuje... Półkruche kakaowe ciasto ze śmietankową, budyniową pianką oraz owocami - tym razem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika(...)Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy

Kuchnia MagdaLeny
,,Karnawałowe róże” 120

pączkami? Prezentuje przepis na tradycyjne chrupiące faworki z bąbelkami. To jeden z przysmaków wszystkich łasuchów. Piękne, złociste, chrupiące, po prostu przepyszne róże udekorowane porzeczkową polewą. Usmażone z cieniutkiego ciasta rozpływają się w ustach, któż im się oprze? To kolejne z moich ulubionych przysmaków z dzieciństwa. Jeśli faworki podbiły także Wasze serca koniecznie wypróbujcie przepis z piwem i rozsmakujcie się(...)soku z czerwonej porzeczki lub z soku z malin     Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Dodajemy przesianą mąkę a następnie wlewamy piwo i mieszamy. Złączamy wszystkie składniki w kulę dodając w razie potrzeby mąkę. Wykładamy je na podsypaną stolnicę i chwilę wyrabiamy. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy i wykrawamy krążki w 3 rozmiarach

Podróż w kulinaria
Galette listkujące maślane ciasto z owocami leśnymi 88

u017cyny","m\u0105ka","mas\u0142o","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-07-07T19:36:50+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Francuska"],"recipeYield":["8","8 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"310 cal"},"recipeIngredient":["100 g m\u0105ki pszennej","50 g mielonych migda\u0142\u00f3w","100 g sch\u0142odzonego mas\u0142a(...)jeżynami, malinami i porzeczkami. Do owoców dodać odmierzoną ilość cukru, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać w misce i pozostawić na 30 minut, aż owoce wypuszczą sok. Sok owocowy odsączyć, przelać do mniejszego garnuszka. Mieszając, podgrzewać płyn na palniku, by lekko zgęstniał. Ciepłą mieszankę wlać z powrotem do owoców i wymieszać. Całość pozostawić do przestudzenia. CIASTO Mąkę pszenną

ProstePesto.pl
Sernik truskawkowy z galaretką 101

prawda truskawek na straganach już prawie nie widać, sernik ten równie dobrze można zrobic z jagodami, malinami czy poziomkami. Jest szybki do  wykonania, a ponadto idealnie pasuje na letnie upały. Jeśli nie chcecie piec biszkoptu, można go zastąpić pokruszonymi kruchymi ciasteczkami maślanymi z dodatkiem masła. Ja jednak biszkopt upiekłam, bo to zaledwie 25 minut grzania piekarnika...polecam. Składniki(...)wymieszać. Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, przełożyć do miski i delikatnie wmieszać w pozostałe składniki. Spód tortownicy posmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać na nią ciasto,  równomiernie  rozprowadzić i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 C. przez ok. 25 minut.  Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę przelać

Gosia gotuje
Imprezowe babeczki z kremem z twarogu i białej czekolady 65

owijamy ją w folię spożywczą. Schładzamy w lodówce przez godzinę lub około 30-40 minut w zamrażalniku. Ciasto rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie. Wycinamy kółka ciut większe niż wielkość foremki do babeczek. Foremki smarujemy masłem i wykładamy ciastem lekko dociskając. Ciasto nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 10-15 minut w 200 stopniach. Studzimy. Jak zrobić krem z białej czekolady(...)czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady i połączenia składników. Do miski przekładamy ser, dodajemy zawartość garnuszka i wszystko dokładnie mieszamy lub miksujemy. Krem nakładamy do kruchych korpusów. Zdobimy rozdrobnionymi liofilizowanymi malinami i listkami świeżej mięty. Babeczki schładzamy w lodówce – najlepiej 2 godziny. Smacznego       The post Imprezowe babeczki z kremem z twarogu i białej czekolady first appeared

Słodkie okruszki
Cytrynowa babeczka w 2 i pół minuty 130

liofilizowana malina *składniki do przygotowania babeczki możecie znaleźć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, dodajemy cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, wbijamy całe jajko, dodajemy 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i 3 płaskie łyżki oleju, szybko i dokładnie mieszamy. Przekładamy do filiżanki (ja miałam mniejszą to dałam o 1 łyżkę ciasta mniej, na większą dajemy całe ciasto

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania