ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:290/475)

Babka biszkoptowa cytrynowa 149

ziemniaczanej  200ml oleju 2 łyżeczki soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 białko 2 łyżeczki soku z cytryny 200g cukru pudru skórka z cytryny do dekoracji kawałki malin do dekoracji Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny, następnie partiami cukier. Gdy cukier połączy się z białkami, a masa będzie gęsta i puszysta, zwalniamy obroty(...)wlewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy z nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut - do suchego patyczka. Upieczoną babkę od razu stawiamy na desce i ściągamy formę. Zostawiamy do przestudzenia. Białko mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy cukier puder i mieszamy przez dobrych 5 minut, by lukier był gęsty i plastyczny. Zimną babkę dekorujemy lukrem, posypujemy skórką i kawałkami malin

Gotowanie i blogowanie
CIECIERZYCOWE NALEŚNIKI Z OWOCAMI, JOGURTEM I MASŁEM ORZECHOWYM 93

porcja (2 naleśniki + owoce z jogurtem) – 390 kcal ciasto naleśnikowe na 7 naleśników: szklanka mąki z ciecierzycy, ¾ szklanki napoju ryżowego, 2 jajka, ¼ szklanki wody, ¼ łyżeczki soli, łyżeczka czarnego sezamu, łyżeczka, rozgniecionej w moździerzu, gorczycy, łyżka oliwy z oliwek. dodatki: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 3 truskawki, garść borówek, garść malin, 3 owoce agrestu, łyżka stołowa czerwonych porzeczek, łyżeczka masła orzechowego. sposób(...)rozgniecioną w moździerzu gorczycę. Całość znów wymieszałam dokładnie trzepaczką, żeby nie było grudek i odczekałam 15 minut. Następnie przeszłam do etapu smażenia. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylałam taką ilość ciasta, która była mi potrzebna, żeby cienką warstwą pokryć całą powierzchnię patelni. Smażyłam jedną stronę do momentu, kiedy brzegi naleśnika były już wyraźnie przypieczone i w tym momencie przekładałam na drugą

Looking for Cooking
Ciasto z fasoli, czekoladowe i FIT! 133

orzechów włoskich) - owoce na wierzch: borówki, maliny, jagody, porzeczki co masz pod ręką - 3 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżki erytrolu Ważne uwagi i wskazówki: - fasolę po ugotowaniu według instrukcji na opakowaniu, trzykrotnie wypłucz pod zimną wodą! - nie używaj fasoli z puszki - użyj karobu, ten ma smak jak kakao nesquik, i daje niesamowity smak ciastu, kakao jest bardziej kaloryczne

SMYKWKUCHNI
Gofry z bitą śmietaną i owocami 211

Kto z nas nie pamięta wyjazdów nad polskie morze i tych pysznych chrupiących gofrów z bitą śmietaną i owocami. Obecnie już nawet nie musimy jechać nad

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z sezonowymi owocami 147

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się :)" Składniki(...)sera białego twarogowego 5 jaj szklanka cukru 50 g masła 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej ulubione owoce Sposób przygotowania: Kruche ciasto : Mąkę, masło, cukier i wanilię wsypujemy do miski i mieszamy robotem kuchennym na najniższych obrotach. Następnie wbijamy jajko i dodajemy żółtko i nadal miksujemy. Gdy ciasto będzie zaczynało się kleić, dosypujemy

Słodkie Przyjemności
Malinowa chmurka 184

białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami cukier i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana: - 1 l śmietany 36%  -2 śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier(...)galaretki rozpuściłam w 600 ml gorącej wody. Do galaretek dodałam mrożone maliny, które następnie zmiksowałam. Masę wstawiłam na chwilę do zamrażalnika, aż lekko stężeje. Mus malinowy wykładamy na pierwszą warstwę bitej śmietany i następnie nakładamy kolejną warstwę bitej śmietany. Całość przykrywamy drugim upieczonym i ostudzonym spodem. Ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce. Smacznego

Receptura smaku
Czekoladowy tory z owocami leśnymi i mleczną masą 132

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka spirytusu / octu szczypta  soli  odrobina barwnika czerwonego ( jeżeli ktoś chce bardziej intensywny kolor)  masa owocowa 150 g malin 150 g jeżyn 0,5 szklanki wody 2 galaretki owoce leśne masa mleczne 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego  2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki(...)minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30  minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie. Przecinamy go w połowie tak aby wyszły dwa równe placki. masa owocowa  Maliny i jeżyny blendujemy, w garnuszku zagotowujemy wodę

Niezły Młynek
Galaretka z owocami i mascarpone. 164

Przepis na szybki i smaczny deser, Idealny deser na upalne, letnie dni. Galaretka z dodatkiem owoców sezonowych: truskawek, czerwonej porzeczki i malin. Biały kolor uzyskamy przez

To co lubię - gotuję i polecam
Proste desery z jadalnymi kwiatami 63

tartaletki wykładamy cienką warstwą ciasta (większej części) i nakładamy po łyżce nadzienia. Mniejszą część ciasta cienko rozwałkowujemy i przykrywamy górę babeczek. Możemy powycinać w nim otwory. Całość pieczemy około 35 minut w 180 stopniach na ustawieniach góra-dół. Gotowe posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy jadalnymi kwiatami. Bananowe ciasto z kremem mango-kokosowym i bratkami Ciasto: 200 g mąki orkiszowej jasnej(...)cukrem, a następnie ubijamy całość około 5 minut, aż krem zgęstnieje. Odkładamy go do lodówki. Upieczone ciasto studzimy na kratce, a wystudzone polewamy kremem i dekorujemy bratkami. Kolorowa czekolada ze stokrotkami 100 g białej czekolady 50 g rubinowej czekolady Łyżka liofilizowanych malin Stokrotki Obie czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Wykładamy je na papier do pieczenia i delikatnie mieszamy, tworząc zawijasy

Mienta blog
Deser panna cotta z galaretką i owocami. 79

Delikatny deser panna cotta, tym razem w połączeniu z galaretką i owocami. To idealny, smaczny deser dla łasuchów, który będzie przyjemnym akcentem na zakończenie uroczystego obiadu

To co lubię - gotuję i polecam
PROJEKT ŚNIADANIE: Rozpustne naleśniki Cannoli 118

łyżki posiekanej ciemnej czekolady 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki cukru pudru Do tego: świeże maliny świeże borówki Sposób przyrządzenia: Pancakes: 1. Oddziel żółtka od białek. 2. Do żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia i mleko - zmiksuj składniki na gładkie ciasto. 3. Białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z ciastem. 4. Rozgrzej patelnię (nie dodawać tłuszczu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Walentynkowa tarta czekoladowa 63

masy wbijam jajka i całość miksuję. Krem wylewam na podpieczone ciasto i piekę ok. 20 minut. Kiedy ciasto wystygnie dekoruję je bitą śmietaną i czekoladą. Do dekoracji wykorzystałam 150 ml śmietanki 30%, którą ubiłam i dodałam do niej garść przetartych przez sitko malin oraz pół łyżeczki cukru pudru. Dodatkowo ułożyłam serca z czekolady. Smacznego Artykuł Walentynkowa tarta czekoladowa pochodzi

Słodki sentyment
Drożdżowe ciasteczka z jabłkami i cynamonem 151

Niedługo czeka nas raj owocowy - truskawki, maliny, jeżyny, śliwki morele... w oczekiwaniu pocieszam się jednak poczciwymi i niezawodnymi jabłkami. Dziś proponuję Wam ciasteczka z jabłkiem i cynamonem. Aromatyczne małe pierożki z ciasta drożdżowego, wypełnione pieczonymi jabłkami obtoczonymi w cukrze i cynamonie. Przepyszne! Skutecznie odpędzają tęsknotę za innymi owocami, właściwie skutecznie odpędzają wszelkie tęsknoty. Świetne jako deser albo przekąska, idealne

Smaczny zeszyt
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 115

dodać też inne owoce… jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa.             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 121

dodać też inne owoce… jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa.             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
BurAczKovo- MaLinOVe LoVe Brownie 152

opakowanie śmietany podgrzewamy, dodajemy połamaną karmelową czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia do ciepłej masy dokładamy namoczoną żelatynę, maliny i czubatą lyzke buraczanego puree, blendujemy na gładką masę.  Pozostałą śmietanę ubijamy i obie masy łączymy delikatnie. Odstawiamy. Tak przygotowany mus wykłady na ostudzone ciasto. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Mleczna babka kukurydziana 227

mleczna babka kukurydziana. To pyszna żółciutka babka w sam raz do kawy lub herbaty. Nie za słodkie ciasto, które umila popołudnia. Szczególnie te pochmurne i deszczowe. Czasem nic nie poprawia lepiej humoru niż domowy pyszny wypiek. Babkę możecie podac w towarzystwie czerwonych malin, kleksa bitej śmietany itp. Spróbujcie. Składniki: (na keksówkę, u mnie kopertowa 20x12x8 cm) 2/3 szklanki mąki kukurydzianej

Słodkie okruszki
Migdałowe brownie z malinami 133

Chyba nie znam osoby, która nie lubiłaby czekoladowych ciast. Lato to idealny na nie czas - dzięki dostępnym teraz sezonowym owocom możemy przełamać słodki smak czekolady czymś kwaskowym. Moje ulubione połączenie to czekolada i maliny. Przepis poniżej to nieco zmodyfikowana wersja klasycznego brownie - z dodatkiem zmielonych migdałów i wiórków kokosowych

Milion Smaków
eton mess z malinami 123

składniki: 500 g malin 60 g bez (ja użyłam domowych, kakaowych) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki octu balsamicznego świeże listki mięty

Domowy Smak Jedzenia
rolada kakaowa z kremem malinowym 192

Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20 – 25 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody

Domowy Smak Jedzenia
Ravioli czekoladowe z owocowym serkiem i sosem czereśniowym 136

ciemnego kakao  2 jajka  1 łyżka oliwy  woda  serek Almette Fruit jagoda-malina Mąkę i kakao wymieszać i przesiać. Na stolnicy lub w misce wsypać mąkę i uformować kopiec. Do środka kopca wbić jajka, wlać oliwę. Zagniatać ciasto, dolewając w razie konieczności niewielką ilość wody. Ciasto zagniatać, aż stanie się jednolite i sprężyste. Odłożyć ciasto

kolorowotorcikowo
Ciasto kokosowo - truskawkowe (bez glutenu) 221

wiórkach kokosowych, przełożony masą- również kokosową- ze śmietanki kokosowej, mascarpone i wiórków koksowych, ozdobiony soczystymi truskawkami. Ciasto cudownie smakuje i pachnie kokosem, jest delikatne, lekkie i nieskomplikowane, a truskawki nadają świeżości- polecam wykorzystać drobne truskawki, takie na jeden kęs (zarówno i maliny również się sprawdzą w tym zestawieniu smaków). Biszkopt dodatkowo nasączyłam likierem Malibu, dla jeszcze większego podkreślenia smaku kokosa

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto budyniowe 155

Zetrzeć na grubych oczkach jedną część ciasta. Wyłożyć budyń , równomiernie go rozprowadzając. Na budyń zetrzeć drugą kulkę ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piec 45 min. Ostudzić przed podaniem. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ * Przepis pochodzi z bloga 'Cytryna Malina

CookYourself