Niedługo czeka nas raj owocowy - truskawki, maliny, jeżyny, śliwki morele... w oczekiwaniu pocieszam się jednak poczciwymi i niezawodnymi jabłkami. Dziś proponuję Wam ciasteczka z jabłkiem i cynamonem. Aromatyczne małe pierożki z ciasta drożdżowego, wypełnione pieczonymi jabłkami obtoczonymi w cukrze i cynamonie. Przepyszne! Skutecznie odpędzają tęsknotę za innymi owocami, właściwie skutecznie odpędzają wszelkie tęsknoty. Świetne jako deser albo przekąska, idealne
Smaczny zeszytdodać też inne owoce… jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarny S.O.S.dodać też inne owoce… jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, morele, jagody, borówki, maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarne S.O.S.opakowanie śmietany podgrzewamy, dodajemy połamaną karmelową czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia do ciepłej masy dokładamy namoczoną żelatynę, maliny i czubatą lyzke buraczanego puree, blendujemy na gładką masę. Pozostałą śmietanę ubijamy i obie masy łączymy delikatnie. Odstawiamy. Tak przygotowany mus wykłady na ostudzone ciasto. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO
Luźna Kuchniamleczna babka kukurydziana. To pyszna żółciutka babka w sam raz do kawy lub herbaty. Nie za słodkie ciasto, które umila popołudnia. Szczególnie te pochmurne i deszczowe. Czasem nic nie poprawia lepiej humoru niż domowy pyszny wypiek. Babkę możecie podac w towarzystwie czerwonych malin, kleksa bitej śmietany itp. Spróbujcie. Składniki: (na keksówkę, u mnie kopertowa 20x12x8 cm) 2/3 szklanki mąki kukurydzianej
Słodkie okruszkiChyba nie znam osoby, która nie lubiłaby czekoladowych ciast. Lato to idealny na nie czas - dzięki dostępnym teraz sezonowym owocom możemy przełamać słodki smak czekolady czymś kwaskowym. Moje ulubione połączenie to czekolada i maliny. Przepis poniżej to nieco zmodyfikowana wersja klasycznego brownie - z dodatkiem zmielonych migdałów i wiórków kokosowych
Milion Smakówskładniki: 500 g malin 60 g bez (ja użyłam domowych, kakaowych) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki octu balsamicznego świeże listki mięty
Domowy Smak JedzeniaPieczemy w 170 st. C przez ok. 20 – 25 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody
Domowy Smak Jedzeniaciemnego kakao 2 jajka 1 łyżka oliwy woda serek Almette Fruit jagoda-malina Mąkę i kakao wymieszać i przesiać. Na stolnicy lub w misce wsypać mąkę i uformować kopiec. Do środka kopca wbić jajka, wlać oliwę. Zagniatać ciasto, dolewając w razie konieczności niewielką ilość wody. Ciasto zagniatać, aż stanie się jednolite i sprężyste. Odłożyć ciasto
kolorowotorcikowowiórkach kokosowych, przełożony masą- również kokosową- ze śmietanki kokosowej, mascarpone i wiórków koksowych, ozdobiony soczystymi truskawkami. Ciasto cudownie smakuje i pachnie kokosem, jest delikatne, lekkie i nieskomplikowane, a truskawki nadają świeżości- polecam wykorzystać drobne truskawki, takie na jeden kęs (zarówno i maliny również się sprawdzą w tym zestawieniu smaków). Biszkopt dodatkowo nasączyłam likierem Malibu, dla jeszcze większego podkreślenia smaku kokosa
Kraina Miodem PłynącaZetrzeć na grubych oczkach jedną część ciasta. Wyłożyć budyń , równomiernie go rozprowadzając. Na budyń zetrzeć drugą kulkę ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piec 45 min. Ostudzić przed podaniem. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ * Przepis pochodzi z bloga 'Cytryna Malina
CookYourselfBananowa pół owsiana muffina z daktylami i malinami; jogurt naturalny Dziwne kształty przybrała ta muffina, chyba nie do końca dobrze foremkę wyłożyłam stąd tak bardzo wypłynęła, inną możliwością mógł być fakt, że ciasto było dość rzadkie co niezwykle mnie stresowało, bo zetnie się.. nie zetnie, wyszła jednak i to jaka dobra, wyglądem co prawda
More food, love and dreamsWitajcie :) zapraszam dzisiaj na tort malinowy z masą śmietanowo malinowo galaretkową. Ciasto jest przepyszne i szybko znika z talerzyków:) Tort jest pracochłonny ale warto go zrobić. Do wypieku użyłam mąki pszennej Młynów Stoisław. wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław(...)ciasta. Boki poza obręczą z biszkoptu i cały wierzch wypełniamy masą śmietanową z musem malinowym. Odstawiamy do lekkiego zastygnięcia.Następnie ściągamy obręcz. 3. Do rękawa cukierniczego odkładamy około 1 szklankę masy z galaretką do dekoracji . 4. Cały tort i boki smarujemy masą śmietanową z galaretką malinową. 5. Na torcie robimy rozetki z odłożonej masy i dekorujemy malinami. Ja zrobiłam
Sama słodycz i szczypta chilicytryny/limonki lub posypać cukrem pudrem (przed samym podaniem). Tarta z kremem i owocami to pomysł na deser, który przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Sprawdzony przepis na ciasto kruche, z którego możesz przygotować świątecznego mazurka (na niedużą blaszkę, np. o wymiarach 20 x 23 cm). Tarta z kremem i owocami SKŁADNIKI: 170 g mąki pszennej 150 g zimnego(...)Dodatkowo owoce: posiekane na cztery lub połówki truskawki, maliny, borówki. Uwagi do przepisu: Do przepisu wykorzystałam formę do tarty o średnicy 23 cm. W nieco większej tarta będzie niższa. Do składników na krem z mascarpone możesz dodać łyżeczkę startej skórki z cytryny lub limonki. Ciasto możesz udekorować dowolnymi owocami, także listkami świeżej mięty. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam łyżką wszystkie suche
Zasmakuj Kuchniczekoladowe Mięciutkie i wilgotne w środku ciasto czekoladowe, bardzo przypominające w smaku znane i lubiane brownie. Polecam! Składniki: 150g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 200g masła 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 250g borówek lub malin polewa czekoladowa (opcjonalnie) *** Masło roztapiamy(...)proszkiem do pieczenia, mieszamy. Dodajemy pozostałą czekoladę i ponownie mieszamy do połączenia się składników *** *** Masę przekładamy do foremek na babeczki. Na wierzchu wykładamy owoce lekko wciskając je w ciasto *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 20-25 minut – do suchego patyczka (uwaga! Gotowe ciasto powinno być w środku wilgotne, ale masa nie powinna przyklejać
Blog z ApetytemSernik na zimno w postaci ciasta czy też w postaci deseru sprawdza się zawsze. Przy upałach jakie teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo-owocowy na zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał(...)czekolady 2 łyżki masła (bez laktozy) 200 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg sera białego (bez laktozy) 2 łyżki cukru pudru Sos owocowy: 10 dkg mrożonych owoców np. malin 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny selekcja świeżych owoców do podania Deser serowo-owocowy na zimno Jak przygotować serowy deser na zimno. Czekoladę i masło rozpuścić, dokładnie
mecooksmigdałów, lifolizowana malina WYKONANIE SPÓD : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone zimne masło. Miksujemy mieszadłem miksera, aż powstanie drobna kruszonka. Dodajemy 2 żółtka i miksujemy, aż składniki połączą się jednolitą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Zimne ciasto wkładamy pomiędzy(...)Układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Ostrym nożem wycinamy kształt koła, np. przykładając duży talerz. Ze ściętych kawałków formujemy wałek i przyklejamy do brzegów ciasta, formując rant. Spód nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia. Wyjmujemy, jeszcze ciepłe smarujemy konfiturą. NADZIENIE : Metalową lub szklaną miskę umieszczamy nad garnkiem z gotjącą
cool and minty