ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:306/475)

Drożdżówki gniazdka 154

Można przygotowywać z dowolnymi nadzieniami. Moje ulubione są z białym serem i owocami. Kocham maliny, ale z braku laku użyłam innych owoców: borówek amerykańskich i jeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO: 15 g świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 30 g masła

Cakes By Kejt
Ciasteczka ryżowe 166

proszku do pieczenia 1 - 1 1/2 szklanki mąki ( opcjonalnie) marmolada- ja użyłam dżemu z malin oraz z dyni Wykonanie: Płatki ryżowe, jajka, cukier, wiórki, masło i proszek do pieczenia miksuję. W razie potrzeby dosypuję mąkę i ponownie miksuję. Łyżeczką  do herbaty nabieram niewielkie porcje ciasta i i mokrymi rękoma formuję kuleczki. W środku każdej z nich robię wgłębienie. Blachę

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 123

mieć. To kolejny smak dzieciństwa, ale wtedy mocno niedoceniony. A przecież porzeczki, agrest i maliny były w sadzie na wyciągnięcie ręki. Teraz muszę za nie niemało płacić. Kupiłam więc te porzeczki, ale nie miałam pomysłu jak mogę je wykorzystać. W pierwszej chwili pomyślalam o cieście z porzeczkami i bezą, ale zamiast lekko rozmiękczyć masło, całkiem je roztopiłam... tak więc powstały

bistro mama
Pierniczki malowane 173

Pierwsza partia piernikowych wypieków doczekała się malowania . Nie są może jak z żurnala , ale cieszą oko i co najważniejsze podniebienie też . Pierniczki upiekłam z przepisu ( z

Malinowa Kawiarenka
Porzeczanki drożdżowe z mascarpone . 203

Kolejne letnie owoce dochodzą do głosu . Białe , czerwone i te czarne   ,wg mnie najbardziej aromatyczne i uniwersalne. Oczywiście mowa o porzeczkach . Już troszkę ich

Malinowa Kawiarenka
Słodkie orzeszki 406

Przy okazji świątecznych porządków wpadła mi w rękę foremka do wypieku ciasteczek w kształcie orzechów. Schowana w zakamarkach teraz dostała drugie życie :) Wypieczone chrupiące połówki łupinek

Malinowa Kawiarenka
Kostka wiśniowa 62

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko kakaowe, puszyste i mięciutkie jak najlepszy biszkopt, ale jednocześnie nie suche. Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru

moj przepis na
Kostka wiśniowa 76

mojprzepisna.pl | Kostka wiśniowa Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko kakaowe, puszyste i mięciutkie jak najlepszy biszkopt, ale jednocześnie nie suche. Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru

moj przepis na
Kostka wiśniowa 108

Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru(...)kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć drugi blat, wyłożyć 1/3 kremu, resztą kremu posmarować boki ciasta, Polewę delikatnie rozprowadzić na wierzchu

moj przepis na
Najlepsze drożdżówki z czereśniami i kruszonką 84

czereśniami i kruszonką to połączenie pysznego drożdżowego ciasta, czereśni, jeszcze dochodzi maślana kruszonka i różowy lukier. Wypróbujcie to doskonałe połączenie! Drożdżówki są pulchne, łatwe do zrobienia i szybko znikają. Pyszny dodatek do kawy lub herbaty. Różowy lukier dodaje im uroku! Nasza słodka propozycja wykorzystania czereśni. Możecie też wykorzystać inne sezonowe owoce: wiśnie, maliny, borówki. Ale polecam te pyszne i pulchne(...)najchętniej zjadamy świeże bez przetworzenia, ale, że Piotrek ostatnio przynosi duże ilości to postanowiłam zrobić drożdżówki z czereśniami. Składniki na ok. 20 najlepszych drożdżówek z czereśniami i kruszonką: Ciasto drożdżowe: 1 jajko 20 g świeżych drożdży lub 7g drożdży suchych ½ kg mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki do zaczynu szczypta soli 50 g masła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 147

słodkość. Wybrałam przepis Moich Wypieków , ponieważ miał fantastyczny krem- bez żadnych śmietanfixów czy innych wynalazków. To był strzał w dychę. Zobaczcie sami to cudo. CIASTO SZPINAKOWE "LEŚNY MECH" . Na ciasto  450g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka (elki) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka oleju (rzepakowy lub słonecznikowy) 2 łyżki soku(...)cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku- białe, czarne i czerwone porzeczki, białe i czerwone maliny i owoce świdośliwy) Mrożony szpinak rozmrażamy na sitku lub durszlaku i odciskamy nadmiar wody. Spód formy (u mnie taka krótsza prostokątna) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy

les mirabelles
Racuchy drożdżowe na jogurcie 84

potrzebnych do przygotowania świątecznych potraw, jak i prezentów dla bliskich. W związku z okresem sprzyjającym przeziębieniu skusiłam się na syrop z malin. Zrobiony on jest tylko z 2 składników, gdzie na 100 ml syropu wykorzystano 75 g malin. Dodatkowo zaopatrzyłam się w pigwę z imbirem i cynamonem, która jest świetnym dodatkiem do rozgrzewającej herbaty. Oba te produkty sprawiły, że zwykłe(...)szklanki mleka 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 3 jajka 2 łyżki masła 3 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki  syropu z malin   200 ml śmietanki 30% (schłodzić) 2 łyżki cukru pudru świeże maliny i borówki masło klarowane lub olej rzepakowy do smażenia Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić racuchy

Kuchcik gotuje
Łatwy tort dla małego piłkarza 189

pana męża, aby but był choć podobny do butów piłkarskich.  Zabawa przednia była. Tort w środku to tradycyjny biszkopt, nasączony lemoniadą i mascarpone z bitą śmietaną i dużo malin. Biszkopt zabezpieczony kremem maślanym, aby masa cukrowa którą pokryłam tort się nie rozpuściła. Jubilat zachwycony a to dla mnie najważniejsze.  Dzieci miały niezła zabawę. Biszkopt pieczony w tortownicy(...)temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy części. Krem  250 g mascarpone 600 ml śmietany kremówki 3 łyżki lub więcej cukru pudru 450 g malin(można użyć mrożonych ) Mascarpone, śmietanę i cukier puder zmiksować na gładki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik straciatella z malinami 550

pomocą drewnianej łyżki. Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód  (fot.4) . Wyrównać. Maliny dokładnie umyć pod bieżącą wodą i odstawić do odsączenia  (fot.5) . Na wierzch masy serowej ułożyć maliny, jedną obok drugiej, delikatnie wciskając je w masę  (fot.6) . Piekarnik nagrzać do temperatury 150ºC, a na dnie piekarnika ustawić foremkę z gorącą wodą z czajnika. Dzięki temu nasz sernik(...)bardziej wilgotny i delikatny.  Piec bez termoobiegu przez 80 minut.  Sernik odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie włożyć do lodówki najlepiej na noc. Tuż przed podaniem wierzch ciasta obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego :)   drukuj przepis

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania