lubi maliny? Chyba wszyscy. Dla mnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją
Cakes By Kejtblacie oprószonym mąką. Smaruję całość nadzieniem kakaowym z kokosem, ale zostawiam 1 cm brzegi bez nadzienia. Wzdłuż dłuższego boku składam ciasto na trzy razy, potem kroję na 3-5 cm kawałki, każdy skręcam tak jak przy Drożdżówkach z malinami i czekoladą , układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia na około 20- 30 minut(...)będę tu tłumaczyć jak doskonale wiecie, że najlepiej piecze się na oko, sprawdzamy stan wypieczenia drożdżówek, prawda? Ps. Kruszonkę i nadzienie robię w czasie, w którym ciasto drożdżowe wyrasta ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeCiasto ucierane z jabłkami jest ciastem uniwersalnym. To znaczy, że przepis na niego jest sprawdzony i zawsze wychodzi. Dziś przedstawiam opcję z jabłkami, ale wykorzystać możemy do niego wszystkie owoce. Na blogu znajdziecie też wersję z rabarbarem , truskawkami , malinami czy śliwkami . Od dawna korzystam z tego przepisu i nic w nim nie zmieniam. Zawsze wychodzi puszyste i nigdy nie było
Relaxtimesmak), 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego, 3 łyżki karobu + 1 łyżka do polewy, 1 łyżka kakao, suszone maliny, garść miłości matki do dziecka ;-) Wykonanie: Mąki mieszamy z cukrem, karobem i siemieniem lnianym, następnie dodajemy olej i wodę. Wszystko łączymy i wyrabiamy ciasto. Formujemy z ciasta walec o średnicy podstawy 3-4 cm. Mocno schładzamy lub nawet lekko zamrażamy (dzięki temu(...)ciasto nie będzie się rozpadało przy krojeniu). Walec ciasta kroimy na ciasteczka o grubości 0.5cm. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach przez 30-35 minut. Jedną łyżkę karobu i kakao mieszamy z dwiema łyżkami oleju kokosowego. Polewą dekorujemy ciasteczka i układamy na nich suszone maliny. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiulekkiego stężenia. Owoce pokroić na plasterki, jagody i maliny w całości. Ze stężałej masy wyjąć małą miseczkę, w powstałym otworze układać owoce: jedna warstwa np jagody, zalać odpowiednią ilością galaretki, odstawić do stężenia i dopiero kolejna warstwa, aż do zapełnienia otworu. Pozostałe owoce ułożyć po całej powierzchni "ciasta" i zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody
Mix smakuwstawić dopiero jutro ale tak prosicie, że nie miałam wyjścia i wstawiam od razu. Melba to przepyszne ciasto na które przepis mam od mojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny. Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało(...)Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaidealnego połączenia składników Wysmarować foremkę tłuszczem i przelać ciasto, ułożyć na wierzchu owoce, lekko wciskając je w ciasto Posypać po wierzchu kruszonką Piec w temp. 170-180*C przez ok. 50 min. , do suchego patyczka. Można wypróbować z porzeczkami , agrestem, malinami, wiśniami, a jeśli z jabłkami to należy drobno je pokroić. Składniki na kruszonkę: ok. 100 g mąki
Proste Potrawybrownie z owocami, ale jednak nieco inna... A jaka smaczna! Polecam, szczególnie, że można użyć różnych owoców: jeżyn, malin, wiśni (także tych z soku, tylko trzeba je dobrze odsączyć), truskawek, porzeczek, brzoskwiń... Naprawdę cała masa możliwości, w zależności od sezonu :) Składniki: Ciasto brownie: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 82% (100g) 1/3 szkl. brązowego cukru (może być też kryształ
Kolorowy Przepisownikżółtka 250 g masła szczypta soli szklanka konfitury różanej 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki syropu z dzikiej róży z maliną Nasze Domowe różowy cukier do dekoracji Mąkę, cukier, żółtka i sól zagnieść szybko na jednolite gładkie ciasto. Cienko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Kieliszkiem wycinać kółka i układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec w 200*C do zarumienienia(...)produkcji tych przetworów opiera się na sprawdzonych od stuleci rozwiązaniach, dzięki czemu wyroby są prawdziwie domowe, naturalne i takie jakie pamiętam z babcinej spiżarni. Syrop z dzikiej róży i malin tak nam zasmakował, że wypiliśmy całą butelkę z herbatą w zaledwie trzy dni, co jeszcze się nie zdarzyło. Z reguły taki syrop stoi w lodówce tygodniami. No ale jak coś
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakaszy jaglanej 1 szklanka wody 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru waniliowego 100 g czekolady białej ok 200 g świeżych malin Przygotować naleśniki ucierając jajka z solą do białości. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na jednolitą masę. Gdyby ciasto było za gęste, należy dodać odrobinę wody. Smażyć cienkie naleśniki. Wodę na kaszę zagotować. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie(...)waniliowy i zmiksować na gładki krem. Czekoladę połamać na kostki i dodać do jeszcze ciepłej kaszy. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Rozsmarować krem na naleśniku i na połowie ułożyć maliny. Złożyć na cztery. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania z patelni , Dla dzieci , Naleśniki, gofry, placuszki Tagged: czekolada , kasza jaglana , maliny
https:KKuchniaMniamCiasto ucierane ze śliwkami to szybki i prosty w wykonaniu wypiek idealny w okresie, gdy w ogrodach dojrzewają owoce, a w sklepach ciągle w sprzedaży są maliny, śliwki, porzeczki, jagody czy inne sezonowe specjały. Każde z tych owoców będą pasować do poniższego przepisu i można je wykorzystać zamiast śliwek, pamiętając jedynie, że bardziej kwaśne owoce mogą potrzebować większej ilości cukru
Smakołyki BerenikiLekkie ciasto bez pieczenia, które wygląda bardzo efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki herbatniki galaretka malinowa maliny śmietana 30% x 2 serek mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Przygotowanie 1) Spód blaszki wykładam herbatnikami. 2) Na to galaretka malinowa (tężejąca już). 3) Po wylaniu galaretki wrzuciłam malinki. 4) Po całkowitym stężeniu przygotowałam krem – śmietana
Wasze PrzepisyDAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI LEMON CURD KREM CYTRYNOWY – Indywidualny pyszny deser – Ekspresowe rozwiązanie na coś słodkiego – Idealny do ciast, deserów – Słodkość z zacną nutą cytryny – Perfekcyjny do naleśników ILOŚĆ PORCJI: 1 SŁOICZEK CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Jajka 2 sztuki
globuskulinarnyDomowy budyń kokosowy z malinami to pomysł na prosty i pyszny deser lub drugie śniadanie. Najlepiej smakuje z dodatkiem ulubionych owoców np. malin, truskawek lub ananasa
Oryginalny smakNajlepszy przepis na kruche ciasto z wiśniami,uwielbiam i robię bardzo często. Owoce można użyć różne np porzeczki, czereśnie,maliny ,śliwki ( tylko śliwki najlepiej chwilę przesmażyć ).Idealne do kawki niedzielę i szybkie do zrobienia
Swojskie jedzonko