ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:247/475)

CHARLOTTE MALINOWA 191

przyrządzana z różnego rodzaju owocami i podawana na zimno. Sposób jej przygotowania jest prosty: formę na ciasto (jej boki i opcjonalnie spód) wykłada się długimi, namoczonymi w syropie z dodatkiem alkoholu. W środku formy umieszczony zostaje mus lub krem z owoców, najczęściej truskawek, malin lub gruszek. Mus i biszkopty można układać na przemian warstwami. Istnieją również inne warianty charlotte(...)listkami mięty. Jeśli używasz do dekoracji mrożonych malin, ułóż je jeszcze lekko zamrożone tuż przed podaniem, żeby nie puściły soku. Podawaj charlotte mocno schłodzoną. Możesz ją dodatkowo ozdobić bitą śmietaną. *Możesz je zastąpić podłużnymi biszkoptami lady fingers, są mniejsze, więc potrzeba ich będzie nieco więcej. **Jeśli wolisz, możesz nakładać ciasto na biszkopty przy pomocy łyżeczki, zresztą nazwa biszkoptów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tarta z porzeczką i bezą 185

obsypać bułką tartą. Formą wykładamy ciastem i odstawimy ponownie do lodówki na godzinę. 2. Ciasto wkładamy do piekarnika na 200 stopni C z obciążeniem i pieczemy 13min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy bez obciążenia 15min. Składniki: - czerwona porzeczka - czarna porzeczka lub maliny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru pudru - 1 opakowanie budyniu - 500 ml mleka

Coś z niczego
Ciasto tortowe z kremem czekoladowym, galaretką i malinami 147

Puszysty lekki jak  chmurka biszkopt nasączony ponczem,   przekładany kremem śmietanowo-czekoladowym   z dużą ilością malin zatopionych w galaretce.   Całość tworzy pyszną kompozycję niczym najlepszy tort. Jest wilgotne i nie przesłodzone. Bardzo polecam na różne okazje. Nie jest pracochłonny ;)   Blaszka 25/40 cm Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka mąki tortowej używam Młynomag(...)listki żelatyny Dr.Oetker   Poncz: ½ szklanki przegotowanej wody 100 ml rumu lub wódki 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny   Warstwa malinowa: 40 dag mrożonych lub świeżych malin 2 galaretki malinowe Dr.Oetker Dodatkowo: ½ szklanki frużeliny malinowej     Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Mąkę tortową wymieszać w misce razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia

Wanilia i Kardamon
Malinowiec - bez pieczenia 178

Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić(...)przestudzoną galaretkę i część malin. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopty. Na śmietanie ułożyć pozostałe maliny lekko dociskając, żeby później nie wypłynęły razem z galaretką. Całość włożyć do lodówki. Dwie pozostałe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Gdy będą chłodne zalać nimi wierzch ciasta. Włożyć wszystko do lodówki na kilka godzin, aby ładnie zastygło

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI 184

Clafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Można je przygotować nie tylko ze świeżych, ale również z mrożonych owoców. Ja wybrałam mrożone truskawki, maliny i jagody HORTEX, i taka kompozycja smakuje świetnie, namawiam do Was do spróbowania tego kolorowego clafoutis, będącego zapowiedzią lata.   Przygotowanie: 20 min Pieczenie: 40 min Dla 6 osób(...)mrożonych truskawek bez szypułek  HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 100 g mrożonych jagód HORTEX ● 4 jajka ● 250 ml mleka ● 200 ml śmietanki kremówki ● 125 g cukru ● 1 opakowanie cukru waniliowego ● 80 g mąki pszennej* ● 50 g masła + 20 g do wysmarowania formy ● 1 łyżka cukru pudru do posypania   Przygotowanie: Owoce rozmroź i osącz. Truskawki pokrój na ćwiartki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SŁODKA PIZZA Z OWOCAMI 217

zarówno dorośli jak i dzieci. Słodka, owocowa przekąska na każdą porę dnia! Składniki na ciasto do pizzy: 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciepłej wody 25g drożdży ½ łyżeczki cukru 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Dodatki do pizzy: Niskosłodzony dżem truskawkowy Łowicz Brzoskwinie Kiwi Maliny 1 łyżka twarogu Drożdże kruszymy, dodajemy cukier i ciepłą wodę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia

Słodki Zakątek
Pyszny sernik z malinami 206

Ten sernik miał być gruszkowy, jednak gruszki się nie upiekły więc w ich  miejsce wlałam mus malinowy . Sernik smakował wszystkim. SKŁADNIKI 1 kg, sera z

W kuchennym oknie Ewy
Razowe pierożki z jagodami i sosem jogurtowo-truskawkowym 320

letniej wody Z podanych składników zagniatamy ciasto. Krążki wycinamy np. szklanką. Z podanej porcji ciasta otrzymamy mniej-więcej 100 pierożków. Mąka zwykła jest tutaj dlatego, że na samej pełnoziarnistej pierogi się rozpadają. FARSZ: Potrzebujemy ok.700g jagód. Równie dobrze mogą być to inne owoce takie jak maliny, truskawki, borówki. Owoce płuczemy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy niezbyt drobno widelcem. Jeżeli

All My Fit Life
Rolada malinowa 109

Bardzo dobra rolada ,nie za słodka dzięki świeżym malinom, pyszny krem malinowy zawinięty w delikatny biszkopt,bardzo podzielny i pyszny deser wpiszcie się puki jeszcze malinki

Swojskie jedzonko
Beza malinowo jeżynowa 143

Słodki deser do kawy bezowy z dużą ilością malin, jeżyn i kremami z tych owoców. Krem nie słodzony, kwaśne jeżyny równoważą słodycz bezy. Znikła bardzo szybko

wesoła kuchnia
CIASTO JOGURTOWE Z MALINAMI 210

Niedawno wrzucałam przepis na truskawkowe ciasto na maślance, dziś pora na malinowe z jogurtem :) Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami 806

Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami.        Dzisiaj przepis na mój ulubiony tort. Torty albo są ładne albo smaczne

Wylizany Rondel
MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 200

Dziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam.   Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h   Dla 4-6 osób ● 400 g malin

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto rabarbarowe 137

kubeczku z cukrem. Zapraszam wszystkich na przepyszne ciasto pachnące wiosną! Do zrobienia ciasta potrzeba nam: 300g mąki pszennej +1 łyżka 200g zimnego masła 100g cukru + 8 łyżek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg rabarbaru 3 jajka 2 łyżki śmietany 18% świeże borówki i maliny do dekoracji Rabarbar musimy umyć i oczyścić, przy okazji obrać go z wierzchniej warstwy

Kuba Gotuje
Beza zimowa 193

Beza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza

Kuchcik gotuje