Przejdź do przepisu… Ciasto 3 bit Przejdź do przepisu… Przepisy na ciasto bez pieczenia z mlekiem skondensowanym / zagęszczonym : Pianka wiśniowo-cytrynowa Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach Przejdź do przepisu… Przepisy na serniki na zimno: Sernik na zimno z malinami Przejdź do przepisu… Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Przejdź do przepisu… Sernik
Kulinarne PrzebojeKolejny deser z nasionami szałwii hiszpańskiej na blogu. Osobiście uwielbiam połączenie mleka kokosowego i chia. Pierwszy raz postanowiłem jednak spróbować go przygotować w czekoladowej formie, którą
Programista w kuchniKolejny deser z nasionami szałwii hiszpańskiej na blogu. Osobiście uwielbiam połączenie mleka kokosowego i chia. Pierwszy raz postanowiłem jednak spróbować go przygotować w czekoladowej formie, którą
Programista w kuchnijabłkowym, zalać kakaowym ciastem biszkoptowym, na bazie którego przygotowuję moje rolady, czy też ciasta biszkoptowe z owocami, upiec, potem jeszcze gorące ciasto obsypać białą czekoladą i dokładnie zwinąć, zostawić do ostygnięcia. Polecam np. przygotować roladę z lodami i malinami lub roladę z gruszkami . Po posmarowaniu rolady polewą czekoladową, obsypałam ją jeszcze białą czekoladą, a gdy polewa zastygnie, wystarczy roladę pokroić(...)silikonową szpatułką na musie jabłkowym. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C. Na blacie kuchennym układamy czystą ściereczkę kuchenną i układamy na niej ciasto odwracając blaszkę do góry nogami. Delikatnie zdejmujemy papier z jabłek, gdy się przykleją do papieru możemy pomóc sobie szerokim nożem. Powierzchnię musu posypujemy płatkami białej czekolady, a nastepnie ciasno zwijamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmąki pszennej 120 g kakao 120 g masła 90 g cukru pudru jajko szczypta soli dżem z czarnych porzeczek maliny Ganache 400 ml śmietanki 400 g czekolady deserowej 70 % łyżka miodu 100 g masła Przygotowanie Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść. Wyrobione ciasto włożyć do lodówki..Kiedy porządnie się schłodzi rozwałkować (inaczej będzie się mocno przyklejać do wałka)..Niektórzy wylepiają(...)razu formę ciastem i tak wkładają do schłodzenia. Na spód położyć papier do pieczenia i nasypać tam opakowanie grochu lub po prostu nakłuwamy ciasto widelcem. Pieczemy 20 min w 180 st C (z grochem 15 min i po zdjęciu papieru jeszcze 5 min) Śmietankę zagotować. Zdjąć z ognia i rozpuścić w niej połamaną na kawałeczki czekoladę, dodać miód i masło
Gaździnka warzygram cukru Beza: 2 białka 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: pokrojone w kostkę mango, papaja maliny Składniki na walijskie ciasteczka zagniatam na jednolitą masę. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia a spód formy wylepiam ciastem. Mieszam puree z mango z serkiem homogenizowanym i cukrem. Delikatnie dodaję białka i mieszam całość. Wylewam na przygotowany spód masę i umieszczam(...)piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Ciasto piekę 90 minut a następnie studzę do temperatury pokojowej oraz przez noc w lodówce. W tym czasie ubijam również białka na bezę, stopniowo dodając do nich cukier. Przygotowane białka wykładam na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wkładam do piekarnika razem z serniczkiem, piekąc raz nad nim a raz pod nim przez 120 minut
Mango PapajaDzisiaj lekki powiew lata za oknem i na blogu ;) Delikatne ciasto na bazie mąki kokosowej, którą bardzo polubiłam i lubię dodawać do wielu rzeczy. Krem jest lekki, delikatnie słodki dzięki ksylitolowi i fajnie współgra ze świeżymi owocami. Ja tym razem użyłam jeżyn, ale sprawdzą się też maliny, które jeszcze można kupić lub zerwać prosto z domowego krzaczka ;) P.S. To już(...)proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Krem: 150 g serka mascarpone 150 g serka kremowego (używam naturalnego Bielucha) 3 łyżki ksylitolu 2 listki żelatyny 1 łyżeczka mąki kokosowej świeże owoce (maliny, jeżyny) Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką
FitKotspożywać glutenu, a to przecież najczęstszy składnik wypieków. Co zrobić w takiej sytuacji? Oj, to proste! Stworzyć taką wersję ulubionego ciasta, które może zjeść każdy. Właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowałam. Fajne, lekkie brownie, bardzo czekoladowe, z dodatkiem malin, a to wszystko bez dodatku masła i z mąką ziemniaczaną, którą równie dobrze, można byłoby zamienić na mielone orzechy(...)sięgnąć po kolejny kawałek, prawda? Składniki : 4 białka ok 70 g cukru ( nie cała miarka) 4 żółtka 150 g gorzkiej czekolady 4 żółtka pół szklanki soku z kawałkami malin 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Białka ubijamy, gdy będą sztywne dodajemy cukier i dalej ubijamy na puszystą, jasną pianę. Następnie do białek dodajemy żółtka i łączymy za pomocą łopatki
Słodkie PrzyjemnościGąska Arabela – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik pomarańczowy Sernik z rodzynkami(...)minut. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i lekko uchyl drzwiczki (jeśli same się zamykają włóż np trzonek drewnianej łyżki lub inny przyrząd kuchenny między drzwi a korpus piekarnika), Nie wyjmuj ciasta jeszcze przez 1h z piekarnika, powinien bardzo powoli się schładzać. Po godzinie wyjmij ciasto na blat i pozostaw na kolejną 1h do całkowitego wystudzenia. Po ty czasie przygotuj polewę wszystko
nietylkopasta.plczekoladę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Potem mąkę z proszkiem do pieczenia,. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Maliny z brązowym cukrem gotować na małym ogniu, aż nadmiar płynu odparuje. Przetrzeć przez sito. Śmietanę ubić na sztywno
zadanie-gotowanieblogu jest już kilka jeśli nie kilkanaście ciast z owocami ( maślankowe , błyskawiczne , kruche ), a dziś chciałam Wam zaprosić na kolejne mięciutkie, leciutkie, a do tego po prostu pyszne ciasto z owocami i kruszonką. Ja dodałam jagody kamaczackie, ale można do niego dodać dowolne sezonowe owoce - truskawki, maliny, śliwki, borówki, jabłka czy porzeczki i za każdym razem będzie pyszne. Jego przygotowanie(...)masa. Następnie zmniejszamy obroty, dodajemy olej, a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość krótko miksujemy tylko do połączenia składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto, a na wierzchu układamy owoce i posypujemy wszystko kruszonką. Pieczemy w 170 st. C przez ok 40 minut do tzw. suchego patyczka
Cynamonowe szczęściesody lub proszku do pieczenia – 1 banan – kilka malin –nutella do posmarowania – konfitura z malin – mięta do dekoracji Przygotowanie: Kefir wymieszać z jajkami. Dodać cukier puder, przesianą mąkę wraz z sodą oczyszczoną lub proszkiem. Banana rozgniatami i wszystko razem mieszamy. Jeśli ciasto będzie za luźne dodaj jeszcze trochę mąki. Przy pomocy łyżki nakładać masę
I LOVE LIFEwypieki z dodatkiem malin i borówek amerykańskich. W pierwszej kolejności pojawił się pomysł na klasyczną tartę z owocami. Tak się złożyło, że akurat kilka dni temu oglądałam program, w którym taka tarta występowała. Oryginalny przepis znajdziecie na stronie kuchni+ "Jakubiak w sezonie 4" , ale u mnie zaistniały pewne modyfikacje. Przede wszystkim polecam przepis na kruche ciasto, które sprawdziło się bardzo(...)siny kolor, ale od czego mamy tony cukru pudru ;) Składniki: ciasto 250g mąki pszennej tortowej 120g schłodzonego masła 100g cukru 1 jajko krem 300g waniliowego serka homogenizowanego 100g serka mascarpone 50g cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 jajka + 3 żółtka (stąd ten piękny pomarańczowy kolor) na wierzch maliny borówki amerykańskie piana z 2 białek + 3 łyżek cukru pudru Sposób przygotowania
W kuchni wieczoremzastąpić dowolnymi sezonowymi składnikami np. truskawkami, malinami itp. Tak więc nie czekajcie dłużej… biegnijcie po składniki i do dzieła… Składniki 2 jajka szklanka mąki 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki cukru szczypta soli Dodatki serek waniliowy owoce np. borówki Naleśniki z borówkami – przepis Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste to dodajcie odrobinę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Malinowa frużelina: 200g malin 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana truskawki i borówki Wykonanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do drugiej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, mleko, cukier(...)sztywno białka i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 2. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać i partiami nakładać do niej przygotowane ciasto, piec około 5-6 minut (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Gotowe gofry studzić na metalowej kratce. 3. Malinowa frużelina: Maliny umyć, przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Pozostawić do wystudzenia
Szalona Kuchnia Eweliny