dzisiaj przedstawiam przepis z jego wykorzystaniem. 🙂 Pokażę Wam jak przygotować lekki, zdrowy, wegański, a zarazem smaczny pudding kokosowy z tapioką, malinami i nasionami chia. Kokosowy pudding z tapioką i nasionami chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikdzisiaj przedstawiam przepis z jego wykorzystaniem. 🙂 Pokażę Wam jak przygotować lekki, zdrowy, wegański, a zarazem smaczny pudding kokosowy z tapioką, malinami i nasionami chia. Kokosowy pudding z tapioką i nasionami chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikprzyjemność poznać deser owocowy z bezą. Czym mnie zachwycił? Swoją prostotą i smakiem. Na upalne dni jest nie zastąpiony. Lepszy od ciasta i lodów. Przygotowuje się z dodatkiem mrożonych owoców. Mogą być tak naprawdę różne, jadłam z malinami i białą bezą, było pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa a maliny zastąpiłam borówkami. Efekt był
gotuj ze mnągalaretki wszyscy już znamy, więc dziś chce Wam zaproponować smakową petardę “dżem malinowo-bananowy”. Idealny dodatek do naleśników oraz ciast. Jeśli zdaży się tak, że wyjecie wszystkie zapasy, to można go wykonać również z mrożonych malin. Składniki 1 kg. malin 40 dkg. cukru (ilość cukru może ulec zmianie w zależności od tego jak bardzo dojrzałe mamy maliny
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisymnie żaroodporne, prostokątne) wyłożonego papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 25 minut. Gotowe ciasto podawaj z wybranymi dodatkami i pokrój na kostki. U mnie był to wegański karmel, banan, maliny i nasiona konopi. Wartości odżywcze dla 1 kostki bez dodatków (1/8 całości) energia: 212 kcal białko: 7 g tłuszcze: 8 g węglowodany
Zdrowie na języku :Pdużą ilością kruszonki. Mięciutkie i pulchne, nie za słodkie - po prostu idealne! Można je przygotować także z innymi owocami, np. truskawkami, malinami czy czereśniami. Pyszne, domowe bułeczki w sam raz do szkoły, pracy czy na wycieczkę... Składniki: Ciasto: 150 ml mleka 25 g drożdży świeżych 1 żółtko 1 jajko 4 łyżki cukru 2-2,5 szklanki mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenydużą ilością kruszonki. Mięciutkie i pulchne, nie za słodkie - po prostu idealne! Można je przygotować także z innymi owocami, np. truskawkami, malinami czy czereśniami. Pyszne, domowe bułeczki w sam raz do szkoły, pracy czy na wycieczkę... Składniki: Ciasto: 150 ml mleka 25 g drożdży świeżych 1 żółtko 1 jajko 4 łyżki cukru 2-2,5 szklanki mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenyBEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABA WIELKANOCNA ROLADA BISZKOPTOWA Z MALINAMI JADALNE KOSZYCZKI NA WIELKANOC I PROSTE ZAJĄCE DLA DZIECI! RÓŻANE BABECZKI DROŻDŻOWE NA WIELKANOC! KARMELOWE CIASTO Z ORZECHAMI SERNIK DO KAWY! BABA WIELKANOCNA PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO
SMYKWKUCHNIprzez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakTeraz jest mój ulubiony sezon owocowo-warzywny, bo są już nasze krajowe jabłka, dynie, maliny, borówki itd. Dawno nie piekłam nic z jabłkami, więc w tą sobotę postanowiłam zrobić własnie ciasto „duża blacha na sobotę” z jabłkami. Ciasto drwala jak chodzą słuchy pochodzi z Australii, nie wiem, nie byłam, nie znam się Czym się wyróżnia, cóż jest wilgotne
greenscarfOstatnio pozostało mi trochę kruchego, kakaowego spodu, więc zamroziłam go, a dziś użyłam do nowego przepisu. Serniczek na zimno z frużeliną malinową <3 Idealne ciasto
Ana Mari's worldkaszy manny 1 łyżka mąki z lekką górką + do podsypywania ziarenka wanilii z 1/4 laski do podania: ulubione owoce (jagody, maliny, truskawki) syrop klonowy śmietana Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, wanilię, kaszę mannę i mąkę, wymieszać. Ciasto będzie klejące, ale zwarte. Stolnicę podsypać mąką, z ciasta uformować wałeczek, spłaszczyć lekko, pokroić na skośne kawałki. Pierogi wrzucać do gotującej się
Obiad gotowymąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 2 duże jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 340 ml mleka 65 g oleju maliny borówka amerykańska 2-3 łyżki gęstego naturalnego jogurtu Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Najlepiej robić to jest trzepaczką lub mikserem, aby nie powstały grudki. Ciasto odstawiamy na 10 minut. Placki smażymy na rozgrzanej
Kulinarne przygody GatityPółnocnej Afryki czy Azji Środkowej." [źródło: trojmiasto.pl ] Skusiliśmy się tu na Sernik Sułtański z gorącymi wiśniami (powyżej) lub z gorącymi malinami (poniżej). Przyjemność za 5,50 PLN/sztuka w promocji. Nawet przy 11 PLN w menu codziennym, ciasto było warte swojej ceny! Domowy sernik był delikatny, puszysty, zachwycający smakiem. I te owoce na ciepło do towarzystwa - bajka! Obydwie porcje nie wiadomo
Grunt to przepis!proszkiem. 4. Dodajemy kakao, miód, masło orzechowe, wiórki i płatki. Całość mieszamy. 5. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, dzieląc ciasto na 3 placki. Podajemy z jogurtem naturalnym, masłem orzechowym i ulubionymi owocami. W moim przypadku maliny i truskawki :) HALO HALO :) Czy są tu zwolennicy masła orzechowego ? Pozdrawiam, Ania
Mój Smak na ŻycieOrzechowy budyń kukurydziany* z malinami *z masłem orzechowym, mąką kukurydzianą (a pomysł ten wpadł mi podczas robienia kremu do ostatniego ciasta snikers, kiedy siłą powstrzymywałam się by nie zjeść całego z miski xd ;) ) Jak tam wybawiliście się? Ja jak najbardziej ;) Impreza zdecydowanie udana, praktycznie zero snu, ale co tam, no bo wracając do domu o 12 godzinie
More food, love and dreamsrozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIponad półtorametrowe pokrzywy to już lekka przesada). U Dziadka na działce maliny rosły za domkiem. Całe chaszcze, niesamowicie gęste, kujące gałęzie, a między nimi pyszniły się dorodne maliny. Zbieranie ich, owszem, bywało bolesne, ale jak znalazło się odpowiednie miejsce i się tam wcisnęło, to można się było objadać do woli. Tutaj sprawa nie wyglądała tak różowo. Poddaliśmy się(...)łyżki ciemnego brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z cukrem i solą. Dodać masło, rozetrzeć dokłądnie między palcami. Wbić jajko, zagnieść jednolite ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy. Formę wysmarować masłem, wyłożyć ciastem, odcinając
Pożeraczka, czyli raz adobrzedzisiaj przepis na przepyszne ptysie z malinową bezą. Ptysie to moje ulubione ciasto z dzieciństwa. Zawsze mi smakowały i od kiedy odkryłam, że zrobienie ptysiowego ciasta wcale nie jest trudne przyrządzam ten deser na niedzielę bardzo często. Ptysie z kremem bezowym są przepyszne! Przyrządzenie bezowego kremu to naprawdé błachostka. Jest to typowy krem na bazie białek, które po zmiksowaniu tworzą(...)rondelku zagotuj wodę z masłem. Na gotującą się wodę wsyp mąkę, energicznie mieszając. Uważaj aby ciasto się nie przypaliło. Ciasto jest gotowe, kiedy się błyszczy i odchodzi od ścianek rondelka. Ciasto lekko przestudź. Następnie dodaj po jednym jajku i ubijaj do połączenia skłądników. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego zakończonego tylką i wyciśnij 8 dekoracyjnych krążków na blasze pokrytej papierem
codojedzeniamogą być, ale maliny to klasyka!), kwaśna śmietana Przygotowanie: 1) Jak już wspominaliśmy, syrniczki to śniadanie ekspresowe! Do miski wrzucamy twaróg i rozgniatamy widelcem. 2) Dodajemy cukier, jajko i przesiewamy mąkę. Dokładnie mieszamy. 3) Może słowo o konsystencji! Całość powinna mieć konsystencję bardzo mokrego twarogu. Mąka jest tu jedynie dodatkiem, bo najważniejszy jest tu zdecydowanie twaróg! "Ciasto(...)kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię. Jedna czubata łyżka to jeden syrniczek. Staramy się użyć łyżki do lekkiego rozprowadzenia ciasta i nadania mniej więcej okrągłego kształtu naszemu syrniczkowi. Smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony. 4) Podajemy z owocami (polecamy maliny) oraz kwaśną śmietaną i odrobiną cukru pudru. дякую
Roślinożerni urlopowiczemaliny. Bardziej możemy je kojarzyć z daniami rozgrzewającymi, bardziej kalorycznymi (np. 1kg śliwek to już niemała dawka kalorii i cukru :)). Jabłek niestety nie mogę jeść z powodu problemów z żołądkiem, ale śliwki i gruszki w moim menu pojawiją się głównie solo – jako przekąska między posiłkami lub jako dodatek do drugiego śniadania, ale także jako składnik deseru – ciasto
365 dni dookoła kuchniopakowania budyniu z prawdziwą wanilią (używam budyniu Amylon) 250 ml mleka łyżka miodu szklanka owoców (np. maliny i truskawki) opcjonalnie eko galaretka pomarańczowa Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i siekamy z masłem. Dodajemy żółtko, śmietanę i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy na 10 minut do zamrażarki. Wysmarowaną tłuszczem formę wykładamy rozwałkowanym ciastem (część zostawiam na ozdobienie ciasta
Mienta blogblogu [ klik] . 3/4 litra śmietany 3 różne galaretki 1/2 szkl.cukru 2 łyżki żelatyny owoce [maliny, porzeczki, jagody] biszkopt pokrojony na kawałki 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Ciasto pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić, dodać rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i wymieszać.Dodać pokrojone galaretki,owoce
Moje domowe kucharzeniePresident naturalnego 1/2 szklanki mleka 2% 1-2 łyżki syropu klonowego lub erytrolu owoce u mnie maliny i borówka amerykańska polewa czekoladowa 1. Do misy miksera wlewam mleko, wodę i wbijam jajka. Miksuję do połączenia się składników. Teraz stopniowo dodaję mąkę tak aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Na patelni rozgrzewam odrobinkę oleju rzepakowego i smażę naleśniki. 2. Do miseczki
kruche babeczkiEklerki to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które kojarzą mi się z dzieciństwem. Można je napełniać dowolnym krem i ulubionymi owocami. Świetnie nadają się na domowe imprezy dla najmłodszych. składniki na około 12 eklerek 200 g mąki pszennej 60 g masła lub margaryny 4 jajka 150 g malin 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru szklanka gorącej(...)stopniowo dosypujemy mąkę i mieszamy aż powstanie gęsta masa. Ciasto odstawiamy z ognia i studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy kolejno po jednym jajku i cały czas miksujemy, na końcu ciasto mieszamy łyżką i przekładamy do rękawa cukierniczego. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze w odpowiedniej odległości wyciskamy podłużne, niewielkie ciastka. Eklerki pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym
Smakowite Daniajuż dobrze rozgrzany, wylewamy odrobinę ciasta na patelnię. Smażymy placuszki, nakładając ciasto na łyżkę stołową. Ciasto ładnie rośnie. Placuszki smażymy na złoto z każdej strony. Podajemy ciepłe posypane cukrem lub cukrem pudrem. Na wierzchu każdego placuszka nakładamy jogurt grecki i maliny. Całość posypujemy płatkami owsianymi górskimi
Moja smaczna kuchniakolejną łyżkę ciasta, tak aby przykryć porzeczki. Całość ma zajmować ¾ papilotki. Piec ok. 25 min. w temp. 180°C , do tzw. suchego patyczka. Nie przeciągać z pieczeniem, by muffinki nie były suche. DEKORACJA: Czekoladę mleczną bądź gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać odrobinę wody, by była bardziej płynna. Udekorować muffinki polewą, a na górze położyć malinę. Składniki(...)kolejną łyżkę ciasta, tak aby przykryć porzeczki. Całość ma zajmować ¾ papilotki. Piec ok. 25 min. w temp. 180°C , do tzw. suchego patyczka. Nie przeciągać z pieczeniem, by muffinki nie były suche. DEKORACJA: Czekoladę mleczną bądź gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać odrobinę wody, by była bardziej płynna. Udekorować muffinki polewą, a na górze położyć malinę
Calzonella.comcukru (ok. 20 g), - 2 szklanki mleka (ok. 500 ml), - 1/2 szklanki malin (ok. 60 g), - 1/2 szklanki jagód (ok. 78 g). Sposób przygotowania 1. Masło z dodatkiem przesianej mąki siekamy nożem. 2. Do masła dodajemy żółtko, cukier, jogurt i zagniatamy do momentu połączenia się składników. 3. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na ok. 30 min. do lodówki(...)Ciasto dzielimy na 12 części. 5. Foremki wykładamy ciastem. 6. Ciasto nakłuwamy widelcem. 7. Tartaletki pieczemy w 200 stopniach C ok. 12-15 minut (do momentu zarumienienia). 8. Tartaletki wyciągamy delikatnie z foremek i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia. 9. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. 10. Tartaletki napełniamy ciepłym budyniem i dekorujemy owocami. Tartaletki z budyniem i owocami
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwypieków i deserów można je wykorzystywać teraz jak najczęściej. Dziś na przykład zaproponuję Wam torcik czekoladowy z lekkim kremem z serka naturalnego i śmietanki w którym wykorzystałam świeże maliny. Przygotowałam go na urodziny brata, jednak śmiało można zaserwować go na rodzinny obiad czy niedzielny deser. Wszystko zależy od Was, kiedy nadejdzie ochota na jego przygotowanie. Może dziś? Składniki : 4 jajka(...)czasie móc przekroić ciasto na dwa cienkie blaty. W tym czasie przygotowujemy krem. Śmietankę ubijamy, serek rozcieramy razem z cukrem pudrem - następnie dodajemy do niego po łyżce ubitej śmietanki aż do uzyskania sztywnego kremu. Na ostudzony blat wykładamy połowę kremu który przyciskamy lekko drugim blatem. Wierzch dekorujemy śmietanką, na którą wykładamy maliny. Wstawiamy do lodówki na około
Słodkie Przyjemności