ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:244/475)

Ciasto ucierane z rabarbarem 157

Ciasto ucierane z rabarbarem to nadal to samo ciasto ucierane, które już kilkakrotnie u mnie widzieliście. Różni się jedynie użytymi dodatkami czyli owocami. Raz były to truskawki , a raz maliny czy śliwki . Opcji jest wiele. Dziś padło na rabarbar. I to chyba dobrze bo nie wiem jak długo znajdziemy go jeszcze w naszych sklepach. A dodatkowo zbliża się sezon

Relaxtime
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 183

budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego do dekoracji owoce: jagody, maliny, truskawki, .... Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  budynie rozpuść w połowie szklanki mleka, pozostałe mleko zagotuj i wlej budynie

Niezły Młynek
Puszysty piernik z malinową konfiturą 217

kocham te zapachy unoszące się podczas pieczenia pierników. Dzisiejszy przepis jest nie tylko pyszny, ale też prosty w przygotowaniu. Wspaniałe, aromatyczne ciasto przygotujecie dosłownie w kilka minut i to bez użycia miksera. Dodatkowo wilgotności nadaje mu wspaniała konfitura malina z cukrem trzcinowym. Polecam Wam produkty Owocowy Dom . Smaczne, zdrowe i ekologiczne. Oferta jest naprawdę bogata. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)szklanka mleka niespełna 1 szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju 15 g przyprawy do piernika 150 g konfitury Malina z cukrem trzcinowym od Owocowy Dom 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 pełna łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, kakao i przyprawę do piernika, mieszamy składniki łyżką. Następnie dolewamy mleko i lekko mieszamy. Kolejno

Słodkie okruszki
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 106

migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. 2. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce na czas przygotowywania masy(...)łyżka Sok z limonki – 2 łyżki Agar – 2 łyżeczki DEKORACJA: Truskawki, maliny, plastry mango, mięta, płatki migdałów. Instructions Płatki owsiane, kaszę gryczaną i migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej

globuskulinarny
Leśny mech z warstwą malinową 161

malin 250 ml wody 2 galaretki malinowe Maliny i wodę przełożyć do garnka, zagotować, maliny rozdrobnić widelce. Do gorącego dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki.   Dodatkowo: 1 granat 100 g borówek amerykańskich   Na dolną część ciasta wyłożyć tężejącą masę malinową, wyrównać, przykryć 2 plackiem, docisnąć. Na ciasto wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Całość posypać pokruszonym ciastem

kulinarnyswiatdomi
Jeżynowo malinowy sernik na zimno. 160

warstwa: Zrobić tak samo jak warstwę drugą z użyciem jeżyn zamiast malin. Wylać masę jeżynową na masę malinową i pozostawić w lodówce do stężenia. Czwarta warstwa:  2 galaretki rozpuścić w 500ml wody, pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygną włożyć do lodówki. Tężejącą już galaretkę wylać na górę ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kluski leniwe z sosem malinowym. 142

odciśnięty,  śmiało wystarczą dwie łyżki mąki. W garnku gotujemy dwa litry wody z łyżeczką soli. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta i wkładamy do wrzątku. Woda nie może się kłębić, powinna ledwo mrugać. Gotujemy 5 minut od wypłynięcia na wierzch. Maliny zagotowujemy, a następnie miksujemy, gdy lekko ostygną słodzimy miodem, według smaku. Podajemy z gorącymi kluseczkami. I tym sposobem mamy prosty

Dieta moja pasja
BEZGLUTENOWA TARTA CZEKOLADOWA Z OWOCAMI LATA – bez pieczenia! 120

posmakowało i mam nadzieję, że zagości na stałe na Waszych stołach. Dziś, znów zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciasto. Tym razem zapraszam Was na przepyszną TARTĘ CZEKOLADOWĄ Z OWOCAMI LATA – bez pieczenia! Do jej przygotowania użyłam chrupiących, bezglutenowych ciasteczek BIO CHOCO BISCO Schär. Świetne źródło błonnika! Wykorzystałam(...)olej kokosowy – 70 g * orzechy ziemne – 50 g * odrobina wody NADZIENIE: * czekolada gorzka ( bezglutenowa ) – 200 g * śmietana 30% – 170 g * masło – 10 g * maliny, truskawki, borówki, porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciasteczka BIO CHOCO BISCO Schär miksujemy z masłem i orzechami. Wylepiamy spód formy do tarty – świetnie sprawdza się ta z wyciąganym dnem! Mocno chłodzimy

Ostra na Słodko
Tarta z kremem waniliowym i owocami 121

laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem

królestwo garów
Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) 118

dzisiaj więc wiecie, że najbardziej cenię szybkie i proste przepisy. Najlepiej takie, które zawierają tylko parę składników i można je przygotować w kilka chwil – czego chcieć więcej. To ciasto to taki nasz comfortfood, jak już nic nie chce nam się robić (uwierzcie, też mamy takie dni) to ten przepis przychodzi z pomocą. Nie trzeba nic kombinować, a nawet zbytnio(...)garść orzechów, ulubione owoce (u nas jagody bo akurat były w zamrażarce), ale możecie użyć wszystkiego co akurat leży pod ręką: maliny, jabłka, gruszki, kalafior czy tam marchewka . Chociaż marchewka to akurat spoko pomysł, mogłoby być ciekawe. Samo ciasto jest bezglutenowe , a dodatek siemienia lnianego zamiast jajek sprawia, że jest vegańskie lub pegan ( paleo vegan, tak jest takie coś

PaleoLife
Bułki NIE na parze- z nadzieniem malinowym 148

Składniki na 10 bułek: 50 dkg mąki 2 dkg świeżych drożdży 3 łyżki cukru szklanka mleka 2 jajka szczypta soli 5 dkg masła szczypta soli Do nadzienia: dwie garści malin (lub więcej) 5 łyżeczek cukru Do gotowania: mleko- ilość zależy od wielkości naczynia (taka ilość aby płyn sięgał do ok. 1,5- 2 cm wysokości naczynia) 2 łyżki cukru(...)Masło rozpuścić. Do naczynia wlać mleko, wsypać cukier i dodać roztopione masło. Lekko podgrzać mieszając do rozpuszczenia cukru. Wyłączyć palnik. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę. Odkrawać równe kawałki. Na środku każdego zrobić lekkie wgłębienie, włożyć kilka malin i posypać 1/2 łyżeczki cukru. Sklejać bułeczki i układać sklejeniem w dół. Zostawić do porośnięcia na 15 minut

Maślane ciasteczko
Jogurtowe ciasto z malinami, jagodami i kruszonką 145

najlepsze. Smaki dzieciństwa kojarzą mi się z latem, jagodami, drożdżowym mojej Babci. Kiedy nie ma sie zbyt wiele czasu, a ma się ochotę na pyszne delikatne ciasto z owocami tej pory roku to warto sięgnąć po jogurt naturalny do lodówki. Spróbujcie :)     Składniki (na blachę): 250 ml jogurtu naturalnego 150 ml oleju roślinnego 250 g mąki 200 g cukru(...)limonki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli   maliny i jago dy Kruszonka:   pół szklanki mąki opakowanie cukru waniliowego 5 łyżeczek cukru 60 g roztopionego masła lub margaryny     Przygotowanie:  Z racji tego, że ciasto robi się szybko, ja zaczynam od kruszonki. Roztopić masło i je ostudzić. Mąkę, cukier waniliowy

ChilliJemy
Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone 115

gazowanej szczypta soli masło i olej do smażenia ½ szklanki cukru Garść malin 100 g serka mascarpone Opcjonalnie sos malinowy Sposób przygotowania: Do wysokiej miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy do tego jajka, łyżkę ostudzonego masła lub olej oraz wodę i mleko. Musimy wlać tyle mleka i wody, aby ciasto nie miało za rzadkiej konsystencji. Na końcu dodaj szczyptę soli i cukier(...)patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (nie za dużo) i smażymy cienkie naleśniki. Odwracamy na drugą stronę, gdy ciasto się zetnie i zarumieni. Usmażone naleśniki układamy na talerzu. Do oddzielnej miski dodajemy serek mascarpone i następnie dodajemy do tego przekrojone na pół maliny. Całość delikatnie mieszamy ze sobą. Usmażone naleśniki smarujemy przygotowanym wcześniej serkiem z malinami. Następnie zwijamy je w rulonik

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżówki chałwowe z owocami 71

reakcje i opisy i są dla mnie największym komplementem. Nieskromnie mówiąc, gdy wpadłam na pomysł dodania do ciasta drożdżowego, mojego ulubionego kremu chałwowego, od razu wiedziałam, że to będzie przepyszny hit. Słodycz chałwy świetnie równoważą kwaskowate owoce takie jak agrest, porzeczki lub maliny, ale z powodzeniem możecie użyć truskawek, jagód czy też moreli :) Polecam! 10 sztuk: zaczyn: 25 g świeżych

Mienta blog
Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 257

łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny na górę ciastek owoce: jagody, jeżyny, maliny, małe truskawki itp.. oraz białko do pomalowania ciastek cukier kryształ lub perlisty do posypania brzegów ciastek Link do filmu z przygotowania: Ciastka z ciasta francuskiego Przygotowanie: Najpierw przygotuję ser: Ser przeciskam przez praskę jeżeli nie mamy praski to możemy ser zmielić

Uwaga Babcia Gotuje
Gofry z serkiem wiejskim 271

serek wiejski, wlać masło, wsypać cukier i przesianą mąkę pszenną. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać gofrownicę. Za pomocą chochli nakładać porcje ciasta i piec, aż do zarumienienia się gofrów. Upieczone gofry przełożyć na kratkę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem i ozdobić świeżymi malinami. Pieczenie gofrów

Ugotować

Proponowane wyszukiwania