ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:236/475)

OBŁĘDNY SERNIK CZEKOLADOWY Z POLEWĄ MALINOWĄ 302

W drugi dzień Świąt mamy w zwyczaju spotykać się z Przyjaciółmi, żeby Rodzina mogła od nas trochę odpocząć :) Tak było i tym

Słodko-Słony Świat Ilony
Owocowe racuszki 231

Dokładnie miksujemy dosypując mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy umyte i pokrojone owoce ( brzoskwinie w kosteczkę … jeżyny i maliny w całości ) wraz z płatkami migdałowymi. Delikatnie mieszamy , tak by owoce obtoczyć w cieście. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Sernik z jeżynami i białą czekoladą 153

trzymał formę, a jednocześnie delikatny i niegumowaty. Całość smakuje po prostu rewelacyjnie - słodko-kwaśne, idealnie wyważone połączenie, mocno owocowe, a jednocześnie kremowe ciasto. Mówię Wam - to jest sernik idealny. Oczywiście można przygotować go z innymi owocami - malinami, truskawkami, jagodami, morelami... Trzeba tylko wtedy dobrze dopasować ilość cukru - jeżyny są dość kwaśne, więc ze słodszymi owocami ilość cukru należ odpowiednio zredukować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piknik Smakoszy w Lublinie - relacja 180

wyrobiłam się ze wszystkim. Miałam swoje kryzysy, było sporo nerwów, ale udało się i jestem zadowolona z efektów. Moje menu: Tarta na cieście francuskim z boczkiem i pomidorkami Tartaletki z kabanosami i pomidorkami Muffinki czekoladowe z malinami Mini burgery z czerwonej fasoli Lemoniada z papierówek Nie wiedziałam jakiego zainteresowania się spodziewać, więc i ceny były raczej symboliczne. Największym powodzeniem cieszyły

Pasja Smaku
Czarne oponki z węglem aktywnym kokosowym 153

Zainspirowana modnym ostatnio węglem aktywnym kokosowym zrobiłam ciasto drożdżowe z dodatkiem tego składnika. I oto przepis na czarne oponki z sosem czekoladowym z malinami. mąka pszenna jasna 500 g mleko  100 ml żółtka 5 szt. masło 25 g węgiel aktywny kokosowy - 4 łyżeczki drożdże suche 1 opakowanie ksylitol lub cukier trzcinowy jasny  1/2 szklanki spirytus(...)puch stawiając. W  2-3 łyżeczkach mleka dokładnie wymieszaj węgiel aktywny kokosowy. Wsyp mąkę do misy, wlej rozczyn i dokładnie wyrabiaj ręką, wlewaj mleko cienką strużką, aby ciasto było właściwej konsystencji, następnie wlewaj roztopione, chłodne masło i wyrabiaj jeszcze, a gdy ciasto zaczyna odchodzić od ręki odstaw w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Ciasto wyrasta około od godziny do dwóch

AZgotuj!
Pełnoziarniste muffiny czekoladowe z malinami 172

łyżeczka sody oczyszczonej - łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 szklanka kefiru - 3 duże jajka - niepełna szklanka cukru trzcinowego ciemnego - niepełna szklanka oleju słonecznikowego - 100g czekolady posiekanej - szklanka opłukanych malin - cukier puder do posypania W pierwszym naczyni umieszczam mąkę, dodaję sól, otręby kakao, proszek i sodę i mieszam wszystko dokładnie. W drugim naczyniu mieszam jajka z kefirem łączę lekko ubijając(...)Mieszam, żeby równomiernie rozprowadzić ją w cieście. Za pomocą małej chochli, jakiej używam do odmierzania ciasta na jeden naleśnik, odmierzam ciasto do foremek, silikonowych i papilotek papierowych. Porcja daje 18 sporych muffinek. Na koniec na każdej umieszczam kilka malin. Wędrują teraz do rozgrzanego piekarnika. Jeśli jak ja, musicie piec na dwóch poziomach, w połowie pieczenia możecie zamienić porcje miejscami. Piekę

I tu będę miała takie te
7. Figa nie z makiem, czyli pieczona figa w wersji na słodko 239

odpowiedniki dostępne w Polsce nie zastąpią tych świeżych. Otóż świeże figi idealnie komponują się z mięsem, serami, pasują do sałatek, makaronów, ciast oraz… deserów!  Dzisiaj naszła mnie ochota na figi pieczone, z delikatną nutką wanilii, cynamonu, malin i mięty. Mój dzisiejszy przysmak jest idealną alternatywą na podwieczorek dla dwojga, ponieważ jak już wspomniałyśmy wcześniej - wszystko co słodkie, a zarazem

Symfonia Smaków
CIASTO UCIERANE Z GRUSZKĄ, JABŁKIEM I CYNAMONEM 208

Ponadto jest niezwykle "elastyczne", można dodać do jego wnętrza wszystko, czego tylko się zapragnie - jagody, truskawki, maliny albo tak, jak ja, gruszkę i jabłko. No i oczywiście, bo o niej nie można zapomnieć - KRUSZONKĘ.    W ten sposób powstanie bajecznie smaczne ciasto ucierane z gruszką, jabłkiem i... cynamonem! A, że ja cynamon dodaję ostatnimi czasy praktycznie do wszystkiego

W kuchni Karmel-itki
Jak zrobić tort w stylu drip cake 155

ostygnięcia, nie może być gorąca bo rozpuści masę ale nie może być też zimna bo nie spłynie po bokach tylko od razu zastygnie. Ganache powinno być lekko ciepłe, natomiast ciasto musi być dobrze schłodzone w lodówce lub w zamrażalniku jeśli chcesz skrócić czas. Kiedy wszystko ma już odpowiednią temperaturę możesz przystąpić do najbardziej ekscytującej części – dekorowania swojego tortu. Jest(...)którym pokazuję jak zrobić drip z ciemnej czekolady:   A teraz pora na sam tort:) Tort zrobiłam na czekoladowym biszkopcie przełożonym masą śmietanową z białą czekoladą, do tego maliny i konfitura z czarnej porzeczki. To było pyszne:) Biszkopt (średnica 18 cm): 5 jaj 125g cukru 100g mąki 30g kakao 1 płaska łyżka skrobii ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodki Blog
Ciasto ucierane z rabarbarem 180

Ciasto ucierane z rabarbarem to nadal to samo ciasto ucierane, które już kilkakrotnie u mnie widzieliście. Różni się jedynie użytymi dodatkami czyli owocami. Raz były to truskawki , a raz maliny czy śliwki . Opcji jest wiele. Dziś padło na rabarbar. I to chyba dobrze bo nie wiem jak długo znajdziemy go jeszcze w naszych sklepach. A dodatkowo zbliża się sezon

Relaxtime
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 206

budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego do dekoracji owoce: jagody, maliny, truskawki, .... Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  budynie rozpuść w połowie szklanki mleka, pozostałe mleko zagotuj i wlej budynie

Niezły Młynek
Puszysty piernik z malinową konfiturą 247

kocham te zapachy unoszące się podczas pieczenia pierników. Dzisiejszy przepis jest nie tylko pyszny, ale też prosty w przygotowaniu. Wspaniałe, aromatyczne ciasto przygotujecie dosłownie w kilka minut i to bez użycia miksera. Dodatkowo wilgotności nadaje mu wspaniała konfitura malina z cukrem trzcinowym. Polecam Wam produkty Owocowy Dom . Smaczne, zdrowe i ekologiczne. Oferta jest naprawdę bogata. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)szklanka mleka niespełna 1 szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju 15 g przyprawy do piernika 150 g konfitury Malina z cukrem trzcinowym od Owocowy Dom 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 pełna łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, kakao i przyprawę do piernika, mieszamy składniki łyżką. Następnie dolewamy mleko i lekko mieszamy. Kolejno

Słodkie okruszki
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 128

migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. 2. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce na czas przygotowywania masy(...)łyżka Sok z limonki – 2 łyżki Agar – 2 łyżeczki DEKORACJA: Truskawki, maliny, plastry mango, mięta, płatki migdałów. Instructions Płatki owsiane, kaszę gryczaną i migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej

globuskulinarny
Leśny mech z warstwą malinową 182

malin 250 ml wody 2 galaretki malinowe Maliny i wodę przełożyć do garnka, zagotować, maliny rozdrobnić widelce. Do gorącego dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki.   Dodatkowo: 1 granat 100 g borówek amerykańskich   Na dolną część ciasta wyłożyć tężejącą masę malinową, wyrównać, przykryć 2 plackiem, docisnąć. Na ciasto wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Całość posypać pokruszonym ciastem

kulinarnyswiatdomi
Jeżynowo malinowy sernik na zimno. 216

warstwa: Zrobić tak samo jak warstwę drugą z użyciem jeżyn zamiast malin. Wylać masę jeżynową na masę malinową i pozostawić w lodówce do stężenia. Czwarta warstwa:  2 galaretki rozpuścić w 500ml wody, pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygną włożyć do lodówki. Tężejącą już galaretkę wylać na górę ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia. Smacznego

W kuchni u Moniki