ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:234/475)

Tarta porzeczkowa 169

Bardzo fajny przepis na słodkie ciasta z sezonowymi owocami. W oryginale była mowa o wiśniach ale jak widać porzeczka też się sprawdza, niebawem wypróbuję też jesienną malinę i borówkę. Dodatkowo wiecie czym zachwycił mnie ten przepis? Brakiem jajek;))) bo tak się składa że miałam ochotę na co słodkiego ale brakowało ważnego składnika, ale  Moje Wypieki  zadbały o mnie

Życie zaczyna się w kuchni
Babka jogurtowa Bbbeczka jogurtowa w lukrze malinowym 172

końcu dodajemy jogurt i mieszamy wszystkie składniki ręcznie Krok 2 Formę silikonową okrągłą z rowkami smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto, wstawiamy do nagrzanego pieca do 200 stopni i zmniejszamy do 170 i pieczemy godzinę. Krok 3 Maliny blender-ujemy i przecedzamy przez sitko z gazą aby nam pestki nie przeszły, dodajemy zmiksowany ksylitol i mieszamy.Powstał nam lukier

Różowa kuchnia
Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami 239

przygotowuje je dla mnie na specjalne okazje. Jednak w trwającym boomie na nasiona chia, szczególnie te w formie puddingu, wpadłem na pomysł, żeby przygotować z nich coś na kształt ciasta, niż deseru. Kiedyś nawet, nie wierząc jeszcze, że chia potrafi tak fajnie zgęstnieć, dodałem do niej odrobiny żelatyny. Po spróbowaniu bardzo przypominało mi to właśnie ten słynny deser z dzieciństwa(...)wersji niewegańskiej możemy użyć również żelatyny. Na wierzch zaś wylałem domową galaretkę, a właściwie mus z jagód. Możecie użyć tutaj również malin lub truskawek. Równie dobrze się sprawdzą! A! I żeby nie było, że nie ostrzegałem! Ciasto jest tak dobre, że wcale nie będzie przesadą zrobienie dwóch blach naraz. Ja bardzo żałowałem, że tego nie zrobiłem, bo zniknęło jeszcze tego

Food Square
Ciasto ze śliwkami 285

każde z owoców. I tak też mam kosze pełne między innymi jabłek, gruszek i śliwek, zaś na krzakach pełno jest malin i jeżyn. Dzisiaj miałam ochotę zdecydowanie na coś słodkiego, dlatego upiekłam bardzo proste, a zarazem pyszne ciasto śliwkowe. Osobiście uwielbiam takie smaki. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego

Passions hobbies life
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 232

syropu glukozowo-fruktozowego, a dzięki naturalnej pasteryzacji ich data ważności jest nie krótsza niż pół roku. Idealne do wody, herbaty lub lemoniady. Do wyboru mamy kilka smaków: syrop z malin, syrop z żurawiny, syrop z pigwy, syrop z owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko(...)zagęszczane są pektyną - po prostu długo się je gotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami

Kuchnia MagdaLeny
Mazurek z miodowym serkiem i owocami | Miody Pasieki Rodziny Sadowskich 134

miodowym serkiem. A niżej także kilka innych pomysłów na wykorzystanie miodu. Mazurek z miodowym serkiem i owocami ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru szczypta soli jajko nadzienie: 250 g serka mascarpone kopiasta łyżka miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich dodatkowo: maliny, porzeczki lub inne owoce wg uznania świeża mięta jadalne kwiaty Mąkę mieszamy z cukrem

Mienta blog
Arbuzowo bezglutenowo 151

Taka to już chyba tradycja, że gdy sezon arbuzowy w pełni, skuszę się na zrobienie ciasta arbuzowego. No dobrze tarty arbuzowej. W tym roku jest bezglutenowa. W przyszłym zobaczymy Niestety nie trafiłam na słodkiego, soczystego, cud, miód, malina – arbuza. Plus taki, że miał tak niewiele pestek, a jeśli już to dość drobne, że nie namęczyłam się przy obróbce. Dlatego

gutfut
Naleśniki z twarogiem i malinami 181

soli Na nadzienie: 250g chudego twarogu 2 łyżki cukru 2 czubate łyżki śmietany 18% 250g świeżych malin cukier puder do oprószenia   Do miski wlewamy mleko, wodę, wbijamy jajko, dodajemy olej, sól i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy rózgą do uzyskania jednolitego ciasta. Z ciasta pieczemy rumiane naleśniki , najlepiej na teflonowej patelni, aby nie używać tłuszczu do smażenia

Smaczna Strona
Drożdżówki z malinami i cukrem pudrem! 141

dzielicie na równe kwadraty. Kwadrat u podstawy nacinamy nożem, robimy takie frędzelki ;-). Na środku kwadratu układamy maliny i posypujemy brązowym cukrem. Zakładamy górę  i rolujemy, tak aby frędzelki były na górze. Dzięki temu owoce w bułeczce są dobrze owinięte dwoma warstwami ciasta. Bułeczki układacie na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25- 30 minut w temp. 170- 175 stopni

SMYKWKUCHNI
Hit na Wielkanoc – Sernik w słoiku 104

Sernik w słoiku z zatopionymi malinami i pysznym herbatnikiem oblanym czekoladą. Pięknie wygląda i pysznie smakuje sam, jak również z bitą śmietaną, adwokatem i chrupiącymi, czekoladowymi

Moja Delicja
Ciasto malinowo - kokosowe 162

malinowa, która nadaje fajnej rześkości, dzięki której ciasto nie jest zamulające, a na wierzchu lekko chrupiący placek kokosowy.  Ciekawe połączenie smaków. Zapraszam do spróbowania 😊 Składniki:  (blaszka 33/23 cm): biszkopt: jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, żelka malinowa: maliny mrożone 750 g, galaretka czerwona 2 szt, cukier(...)owoce się rozpadną. Następnie maliny przecieramy przez sito. Otrzymany mus malinowy, uzupełniamy wodą tak, aby razem było 3,5 szklanki płynu. Rondelek z musem ponownie stawiamy na palnik, zagotowujemy i dodajemy dwie czerwone galaretki. Mieszamy aż galaretki się rozpuszczą i odstawiamy do stężenia. Gdy mus zacznie gęstnieć, wylewamy go na biszkopt i wstawiamy ciasto do lodówki.  masa budyniowa

kulinarne odsłony pati
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 141

dodajemy stopniowo cukier. Przez cały czas ubijając dodajemy budyń w proszku oraz sos malinowy (u mnie zrobiony z mrożonych malin, z odrobiną cukru, a następnie przetarty by pozbyć się pestek). Na końcu powoli wlewamy olej. Ubitą pianę przelewamy na wystudzone ciasto, układamy umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki, a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami 111

omlecików, które w połączeniu z bitą śmietaną i owocami smakują wyśmienicie. Co potrzeba na ciasto: 4 jajka, 6 płaskich łyżek cukru, 2 czubate łyżki mąki pszennej tortowej typ 450, 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Co potrzeba  na wypełnienie: 300 g śmietany 30%, ½ łyżeczki cukru, maliny, borówki amerykańskie Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, ubijamy do połączenia się składników(...)funkcji góra-dół. Bardziej spieczone nie dadzą się złożyć. Omlety razem z papierem przekładamy na blat, a na blachę dajemy nowy papier do pieczenia i wylewamy następne porcje ciasta. Pieczemy jak powyżej. Z upieczonych omletów zdejmujemy delikatnie papier odciągając go od spodu. Omlety składamy delikatnie na pół, układamy luźno na talerzu do wystudzenia. Gorące mogą się przyklejać do talerza, dlatego

Bułka z Chlebem
Drożdżówki z malinami i kruszonką 212

pszennej 3/4 szklanki letniego mleka 3 czubate łyżki cukru 1 jajko 1 żółtko 1/4 łyżeczka soli 60 g masła roztopionego 12 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych Dodatkowo: maliny lub inne owoce ewentualnie 4 i 1/2 łyżeczki bułki tartej (jeśli wykorzystujemy np. truskawki lub śliwki) 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania bułek Kruszonka: 1/2 szklanki mąki(...)papierem do pieczenia. Przykryć i poczekać, aż podwoją swoją objętość. Następnie dnem szklanki zrobić w każdej bułce wgłębienie mocno przyciskając szklankę, ciasto powinno być bardzo cienkie w tym miejscu. We wgłębienie nasypać 1/2 łyżeczki bułki tartej, a potem maliny lub inne owoce. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C około

talerz przyjemności
Power Fruits Sernik na zimno z owocami:) 156

owocowe, które ułożone są na 1 części BISZKOPTA i przykrywamy drugim.   GALARETKI OWOCOWE  Na ok 12 szt czyli na ciasto-blacha prostokątna 3 opakowanie galaretki zielonej agrestowej 2 banany garść borówek amerykańskich garść malin kiść  winogron (chociaż nie polecam gdyż ciężko się kroi) 2-3 nektaryny   Galaretki (wszystkie) rozpuścić w 3 szklankach  wrzątku

Moje Słodkie Piekiełko

Proponowane wyszukiwania