ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:200/324)

Ciastka dinozaury (bardzo kruche) 154

masła 120g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem i szczyptą soli do otrzymania drobnej kruszonki. Następnie dodać żółtka, ekstrakt waniliowy. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 45 mninut. Schłodzone ciasto porcjami rozwałkować na grubość ok. 3mm. Foremkami wykrawać ciasteczka i układać na blasze

Pełny talerz
Ciastka dinozaury (bardzo kruche) 187

masła 120g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem i szczyptą soli do otrzymania drobnej kruszonki. Następnie dodać żółtka, ekstrakt waniliowy. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 45 mninut. Schłodzone ciasto porcjami rozwałkować na grubość ok. 3mm. Foremkami wykrawać ciasteczka i układać na blasze

Pełny talerz
Odrywany placek dyniowy z powidłami 175

Dyniowe smakołyki", pomogło mi podjąć decyzję co tym razem zrobię z dyni i padło na drożdżowiec, przytulaniec z powidłami śliwkowymi, przepyszny. Ciasto jest puchate, delikatne z chrupiącą pod zębem kruszonką, rewelacja. Upiekłam i zaraz zaczęło znikać, za szybko ale było takie pyszne. Polecam, upieczcie sobie tej jesieni taki placek. Odrywany placek dyniowy z powidłami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drożdżówka policyjna;) Czyli ciasto drożdżowe truskawkowo-porzeczkowe, na oleju 137

Ciasto rodem z piekarnika pięknej policjantki 🙂   Pewna urocza policjantka Sabina przysłała mi kiedyś przepis na jej sztandarowy wypiek: ciasto drożdżowe. Przepis bardzo mi przypadł do

Wiszniówka
Ciasto bananowe bez tłuszczu i jajek 146

Dodajemy łyżkę octu i kilka kropli aromatu waniliowego. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy wierzch ciasta. Z płatków owsianych, miodu i oliwy zagniatamy kruszonkę. Posypujemy jabłka. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 45 minut do suchego patyczka

Pyry na Gaz
Szybkie ciasto z truskawkami 170

proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy do płynnych składników i mieszamy, dodając ekstrakt waniliowy. Masę przelewamy do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta wykładamy przekrojonymi na pół truskawkami. Wierzch posypujemy kruszonką - mąkę z cukrem i masłem zagniatamy tworząc małe okruszki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180`C około 40 minut - do suchego patyczka. Studzimy w formie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
SZARLOTKA 143

rosmażyć wraz z cukrem i cynamonem według własnego smaku. Dodać można gotowy cukier cynamonowy. Smażyć do momentu otrzymania jednolitej masy.  Ciasto : mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier. Dodać zimną margarynę i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, uformować kopczyk, zrobić dołeczek i wbić do niego 2 jajka, dodać śmietanę wymieszać następnie zagnieść ciasto. Następnie ciasto rozwałkować na 2 placki

Ciastka - domowe słodkości
Puchate drożdżowe ciasto z morelami i zapiekanym kremem 181

właśnie dzięki kremowej polewie, która częściowo wsiąka a częściowo zapieka się na nim, ciasto jest wilgotne i pyszne. A może namówię Was na inne morelowe ciasto? Polecam placek graham z morelami, budyniem i kruszonką - to niebo w gębie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Owocowa Tarta 199

musimy wysmarować masłem. Następnie wszystkie składniki oprócz jajka, wrzucić do miski i dobrze wymieszać, aż zaczną pojawiać się okruchy- z wyglądu przypominające kruszonkę. Dodać jajko i mieszać do czasu, aby ciasto uformowało się w kulkę. Przygotowane ciasto wsadzić do lodówki na około godzinę.  Piekarnik nagrzać do 190st, a ciasto rozwałkować na pokruszonym mąką blacie do ok. 0,5cm. Ciasto

Chocolate Stop Tempting
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z TRUSKAWKAMI 234

wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę potrawy. :) 1. Placuszki z truskawkami 2. Cytrynowy deser alla tiramisu 3. Oszukane marchewki 4. Lemoniada truskawkowa 5. Truskawki pod kruszonką 6. Truskawkowa rynienka 7. Eton Mess 8. Ciasto drożdżowe z truskawkami 9. Tarta z truskawkami i bezą 10. Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno

Przepisy Aleksandry
Zupa z cukinią i zacierkami 197

obrać, pokroić w cieniutkie plasterki lub w kostkę.Natkę pietruszki drobno posiekać.Przygotować zacierki. Jajko wbić do miseczki, dodać mąkę w takiej ilości, aby ciasto dobrze się wymieszało i rozwarstwiało jak do kruszonki. Zacierki powinny się same formułować pod palcami.Po 15 minutach duszenia jarzyn, dodać 2 litry zimnej wody i doprowadzić bulion do wrzenia. Następnie dodać zacierki, zmniejszyć ogień

Gospodyni Miejska
Ciacho z borówkami do góry nogami 123

ekspresowe ! Zrobiłam je dokładnie jak to = składniki bez zmian i sposób wykonania również! http://zkuchnidokuchni.blogspot.com/2014/06/ucieraniec-z-truskawkami-na-deser.html Tylko, z tą różnicą, że w tym nie ma kruszonki! Zamiast truskawek są borówki...a po upieczeniu ciasto przewracamy do góry nogami i...tak zostawiamy ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Śliwkowe crumble 157

Jednak ostatnio, gdy zobaczyłam je w lodówce, miałam ochotę na coś prostego z ich udziałem jako deser do obiadu. Słoneczna pogoda stanowczo mnie zdemotywowała do ciasta, więc postawiłam na crumble, czyli owoce pod kruszonką, którą wzbogaciłam o otręby. Poza tym wersja ze śliwkami należy do moich ulubionych – po upieczeniu są one lekko kwaśne i świetnie komponują się ze słodką górą

Fabryka pomysłów
Tradycyjny sernik z rosą 152

szklanki cukru Ciasto: Do misy miksera wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, posiekaną margarynę i żółtka. Wyrabiamy do momentu powstania kruszonki. Następnie przesypujemy ją na oprószony mąką blat i zagniatamy na jednolite gładkie ciasto. Przekładamy je do foliowego woreczka i chłodzimy w zamrażarce przez 20 minut. Po tym czasie wylepiamy nim dno blaszki o wymiarach 23x27

VioletoweKucharzenie
Drożdżówki z budyniem lub makiem (wegańskie) 81

powstania sypkiego ciasta, które lepi się w małe bryły. CIASTO DROŻDŻOWE 1. Mąkę wymieszać z drożdżami. 2. Mleko wymieszać z cukrem oraz z olejem i ziemniakami. Całość zmiksować na gładko. 3. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce (u nas na grzejnik ale można ocieplać ciasto nad parą wodną). 4. Gdy ciasto zdecydowanie urośnie(...)zagnieść (jeśli jest zbyt lepkie można podsypywać je trochę mąką). 5. Następnie odrywać kawałki ciasta, formować drożdżówki. 6. Na środek drożdżówek nakładać budyń lub masę makową oraz dowolne owoce. 7. Znów odstawić w ciepłe miejsce aby jeszcze nieco urosły. 8. Na koniec posypać drożdżówki kruszonką. 8. Piec w 170’C ok 20-25 minut (do zarumienienia

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania