ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:333/1282)

10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! 1352

Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym- czego chcieć więcej- pychotka :))   8. Tarta z kremem z mascarpone i malinami (przepis TUTAJ ). Polecam to wspaniałe ciasto jako deser(...)popołudniowej kawki. Jest pyszne, nie za słodka (chociaż jeśli lubimy słodsze możemy dodać troszkę więcej cukru), lekko kwaskowata za sprawą malin, co świetnie komponuje się ze słodkim kremem z mascarpone :))   9. Ciasto „3 bit” (przepis TUTAJ ). Łatwe i szybkie ciasto bez pieczenia o smaku karmelowym. Nie znam chyba nikogo kto byłby w stanie się mu oprzeć. Polecam

Blog z Apetytem
Kokosowo – malinowa fantazja 226

przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje w głowie nowe przepisy. Potem rano wstaje, biegnie do sklepu po maliny i piecze. Efekty bezsenności przelane na pyszne ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania(...)kokosowy i równamy wierzch. Przykrywamy blatem kokosowym i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. * można użyć zarówno świeżych jak i mrożonych owoców Notes - ciasto przed podaniem należy wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej - do kremu kokosowego zamiast ekstraktu kokosowego i spirytusu można dodać likier kokosowy - krem kokosowy nie jest bardzo słodki, więc jeśli lubicie bardziej słodkie wypieki, dodajcie więcej

Wędrówki po kuchni
Brownie z ciasteczkami Oreo 182

ciasteczkami Oreo, czyli to co najlepsze z czekolady. Składniki: 150 g mąki 200 g masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru 200 g gorzkiej czekolady 6 małych ciasteczek oreo na krem: 200 g białej czekolady, 200 ml śmietanki 30%, 4 ciasteczka oreo Przepis: Piekarnik nagrzać na 180 stopni, formę do pieczenia 24×24 wyłożyć pergaminem, Ciasteczka Oreo posiekać na drobne(...)krem: białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, Śmietankę ubić na sztywno i połączyć pomału z ostudzoną mleczną czekoladą, Na koniec dodać pokruszone ciasteczka Oreo. Krem wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone Brownie, Ciasto wstawić na minimum 5 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc). Artykuł Brownie z ciasteczkami Oreo pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Ciasto ananasowe 299

Pyszne połączenie smaków. Ananasowy krem na puszystym biszkopcie, a na wierzchu kokosowa beza. Ciasto jest dość pracochłonne. Oddzielnie pieczemy bezę i biszkopt. Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę. Do żółtek dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie zmiksować. Dodać ubite(...)ananasów. Jeśli jest go za mało można użyć wody zmieszanej z cukrem i cytryną (pół szklanki wody, pół łyżeczki cukru, kilka kropel cytryny). Na biszkopcie rozprowadzić krem ananasowy. Całość przykryć ostudzonym plackiem kokosowym. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje po kilku godzinach

Bullio
CIASTO PIEGUSEK Z GRUSZKAMI 152

Pyszne ciasto z białek z dodatkiem maku.Dodałam cały mak nie mielony więc ciasto trochę chrupie :).Białkowy biszkopt przełożony jest kremem budyniowym a na wierzchu są gruszki z puszki zalane galaretką. Zapraszam po przepis ;) SKŁADNIKI ciasto 1 szklanka białek (z ok.6 jajek) 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 125g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Teraz czas na krem budyniowy.Na mleku z dodatkiem cukru gotujemy budyń.Studzimy.Masło miksujemy na puszystą masę i partiami dodajemy wystudzony budyń. Wystudzone ciasto dzielimy na dwa blaty. Na jeden makowy blat nakładamy ok.2/3 kremu budyniowego. Teraz przykrywamy drugim blatem i na wierzchu smarujemy pozostałym kremem. Gruszki odsączamy z zalewy kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na krem bardzo gęsto

Mała w garnku miesza
Tarta bez pieczenia z borówkami 148

ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona tarta nie kruszy się i dobrze się kroi. Krem to połączenie serka mascarpone z bitą śmietaną i wanilią. Pyszne ciasto do przygotowania bez pieczenia na łatwy i prosty deser. Serdecznie polecam, gdyż smakuje wspaniale i zrobicie ten smakołyk bez trudu. Składniki: (forma do tarty

Kuchcik gotuje
TORT POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWY 121

posmarować 1/2 masą pomarańczową. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć esencją pomarańczową i rozsmarować pozostały krem waniliowo - czekoladowy. Na wierzch ułożyć ostatni blat ciasta kakaowego, nasączyć i rozsmarować resztę kremy pomarańczowego pamiętając, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Na koniec tort ozdobić według uznania za pomocą kandyzowanej skórki pomarańczowej i startej gorzkiej czekolady

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto cytrynowe 229

drugim plackiem i lekko docisnąć. Lukier cytrynowy: Składniki na lukier umieścić w miseczce i rozetrzeć grzbietem łyżki do otrzymania gładkiego lukru. Lukier rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić w chłodne miejsce, aby krem stężał. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Królewiec 117

Pyszne miodowe ciasto z wkładką biszkoptową, przełożone kremem budyniowym na gorąco z aromatem migdałowym. Pysznie i prosto❤️ Składniki blaszka 23/33: Ciasto miodowe: jajko 1 szt,  soda 1 łyżeczka,  masło lub margaryna 150g, mąka pszenna 450 g,  cukier 150 g,  miód 3 łyżki,  biszkopt: jajka 4 szt,  cukier 3/4 szklanki,  mąka pszenna 3/4 szklanki(...)Sposób przygotowania: Składniki na blaty miodowe, łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy dwa blaty na wielkość blaszki. Najłatwiej można to zrobić bezpośrednio na papierze do pieczenia i wtedy przenieść ciasto do blaszki. Pieczemy w 170st.C przez 10-15 min. aż ciasto będzie złociste.  Biszkopt: Jajka oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną

kulinarne odsłony pati
Tort lalka śmietankowy 225

piec przez ok.35 minut w 175 stop.  Upieczone ciasta wyjąć , ostudzić i obydwa przekroić tak by wyszło z każdego ciasta po 3 blaty. PONCZ  Do wody gotowanej dodać herbatę, cukier i sok z cytryny, wymieszać, ostudzić.  KREM  Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno. PRZEŁOŻENIE TORTU  Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze lub talerzu, nasączyć ponczem(...)noża wyciąć dziurkę na lalkę, wyjąć ciasto ze środka.  Postąpić tak samo z ciastem i masami z foremki z babki.  Gdy mamy już wszystkie części ciasta położone i przełożone kremem i dżemem, to górną część delikatnie ścinamy.  W środek wkładamy lalkę owiniętą do połowy w folię spożywczą .  Całość smarujemy kremem śmietankowym.  Odłożyć cześć kremu

Kuchnia Danusi
Orzechowiec + film 247

ciasto 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mleka                                          krem 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 600 ml mleka 100 g masła(...)podgrzewamy masło, miód i cukier, gdy masło się rozpuści wsypujemy orzechy, ciągle podgrzewając mieszamy tak aby orzechy całkowicie oblepiły się masą karmelową. W blaszce układamy pierwszą warstwę ciasta a na niej rozsmarowujemy krem budyniowy, na budyniu kładziemy drugą warstwę ciasta lekko dociskamy a na wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki a najlepiej smakuje

Smakowite Dania
Cake pops 115

jest dekorowanie przyklejanie kolorowych cukierków, posypywanie wiórkami, a przy tym wyjadanie cukiereczków do dekoracji. Cake popsy przygotowuje się z ciasta typu babka, które możecie upiec lub kupić w cukierni dobrą babkę piaskową. Do tego potrzebować będziemy serek mascarpone i krem czekoladowy. Z tych składników przygotowujemy masę-papkę i formujemy kuleczki, a następnie bawimy się w dekorowanie ich czekoladą, cukiereczkami, orzechami(...)precelki 200 g ciemnej czekolady długie patyczki do szaszłyków chyba że macie specjalne do lizaków Instructions Ciasto kruszę palcami na "piasek", serek mascarpone łączę z kremem czekoladowym lub masłem orzechowym, dodaję do ciasta, dokładnie mieszam, zawijam w folię i chowam do zamrażalnika na ok 20 minut. Wyjmuję, dzielę na równe części odmierzając łyżką do lodów. W dłoniach formuję zwarte kulki

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 393

się w ustach masą budyniową oraz orzeźwiającą i idealnie komponującą się z całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja.  Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru(...)żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Na dno tortownicy z obręczą kładziemy dolny biszkopt. Smarujemy konfiturą i wykładamy połowę kremu. Następnie kładziemy środkowy krążek ciasta, znów smarujemy porzeczkami, wykładamy masę i kładziemy kolejny biszkopt od wewnątrz pokryty konfiturą. W takiej postaci ciasto powinno spędzić kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce

Słodka Strona
Tartaletki z dżemem i kremem waniliowym – konkurs 201

wygrania jest syrop + dżem lub konfitura jaką sobie wybierzemy w konkursie. Pytanie konkursowe i zasady na końcu postu.       Tartaletki z dżemem i kremem waniliowym Składniki na około 10 tartaletek: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła 1 jajko Krem: 300ml śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 30% lub 36% 1 fix do śmietany(...)minut, aż ładnie się przyrumienią. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z foremek i posmarować je dżemem lub konfiturą. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, fixem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem do połączenia składników. 7. Krem przełożyć do szprycy

Mała Cukierenka
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 172

wbrew pozorom, przy dobrej organizacji, to ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku(...)piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione np. widelcem truskawki. Do kremu dodajemy gęstniejącą (nie płynną!) galaretkę.  Przełożenie: Biszkopt- ½ kremu truskawkowego- sernik- pozostały krem truskawkowy- umyte, odszypułkowane i osuszone truskawki- całość zalewamy przygotowaną

Kuchnia w czekoladzie