ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:324/1282)

Ciasto Czarny Las 300

Czarny Las jedno z bardziej popularnych i lubianych przez nas ciast. Przepyszne, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem z ubitej śmietany, dodat kiem konfitury wiśniowej, a wszystko polane aromatyczną czekoladą - jedno z pyszniejszych połączeń smakowych wartych przygotowania w naszych domach .        Ciasto Czarny Las - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej(...)łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 2 łyżki kakao fix do ubijania śmietany  Krem śmietanowy: 300 ml śmietany 30-36% fix do ubijania śmietany ok. 50 g deserowej czekolady ok. 50 ml syropu do ponczowania biszkoptu (można dodać wiśniówki) Ciasto Czarny Las - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Blaszkę wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem

Słodka Strona
piernik staropolski z marcepanowym nadzieniem 159

tego ciasta jest również fakt, że można go przygotować kilka dni wcześniej, im dłużej poleży, tym jest lepsze:) Tym samym przynajmniej jedno ciasto mamy z głowy, kiedynadchodzi przedświąteczna gorączka ! składniki: 3 cienkie blaty piernika staropolskiego krem: 200 g masła 1/2 l. mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szkl cukru 3 żółtka warstwa marcepanowa(...)wlać mieszankę mąk. Ugotować gęsty budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodając po łyżce budyniu. Pierwszy blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu, następnie wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta. Kaszę wymieszać z cukrem. Masło stopić, gorącym zalać mieszankę kaszy i cukru, wymieszać. Dodać wódkę i likier (olejek), zagnieść palcami do konsystencji mokrego piasku, wyłożyć na ciasto

6niebo
Tarta cytrynowa 110

zamrażarki i w tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Blaszkę przekładam bezpośrednio z zamrażarki do piekarnika i piekę 15-20 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. Międzyczasie przygotowuję krem do tarty. Składniki na krem cytrynowy: ¾ szklanki cukru 150 g masła 2 cytryny (sok i otarta skórka) 3 jajka 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam niewielką ilości zimnej(...)koniec dodaję żelatynę, mieszam z masą i ściągam miskę z garnuszka. Ubijam dalej krem, aż zrobi się lekko gęsty (jak ubite jajka z cukrem). Krem odstawiam na 5 minut do przestygnięcia, a następnie wylewam na ciasto. Pozostawiam do zastygnięcia na około 2-3 godziny w temperaturze pokojowej. Na koniec możecie przygotować glazurę, chociaż osobiście uważam, że jest za słodka

Słodki sentyment
Tarta cytrynowa 126

zamrażarki i w tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Blaszkę przekładam bezpośrednio z zamrażarki do piekarnika i piekę 15-20 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. Międzyczasie przygotowuję krem do tarty. Składniki na krem cytrynowy: ¾ szklanki cukru 150 g masła 2 cytryny (sok i skórka) 3 jajka 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam niewielką ilości zimnej wody(...)koniec dodaję żelatynę, mieszam z masą i ściągam miskę z garnuszka. Ubijam dalej krem, aż zrobi się lekko gęsty (jak ubite jajka z cukrem). Krem odstawiam na 5 minut do przestygnięcia, a następnie wylewam na ciasto. Pozostawiam do zastygnięcia na około 2-3 godziny w temperaturze pokojowej. Na koniec możecie przygotować glazurę, chociaż osobiście uważam, że jest za słodka

Słodki sentyment
Tarta z kremem karmelowym 131

Opis tarta z kremem karmelowym: Tarta z kremem karmelowym to przepyszne ciasto na kruchym spodzie z delikatnym karmelowym wnętrzem. Myślę, że kto raz spróbuje solonego karmelu, ten z pewnością powróci do tego połączenia. Uwaga! Tarta jest bardzo słodka Polubi ją każdy, kto uwielbia słodkości. Składniki: Spód: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko Szczypta soli Karmel(...)czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto wykładamy z lodówki, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy ciasto (np.fasolą lub ryżem). Pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy obciążnik i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Przechodzimy do przygotowania masy karmelowej. Do garnka wsypujemy cukier

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z kremem karmelowym 107

Opis tarta z kremem karmelowym: Tarta z kremem karmelowym to przepyszne ciasto na kruchym spodzie z delikatnym karmelowym wnętrzem. Myślę, że kto raz spróbuje solonego karmelu, ten z pewnością powróci do tego połączenia. Uwaga! Tarta jest bardzo słodka Polubi ją każdy, kto uwielbia słodkości. Składniki: Spód: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko Szczypta soli Karmel(...)czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto wykładamy z lodówki, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy ciasto (np.fasolą lub ryżem). Pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy obciążnik i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Przechodzimy do przygotowania masy karmelowej. Do garnka wsypujemy cukier

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Karpatka 179

przepisu babci :) chrupiące ciasto, kremowy, waniliowy budyń - a wszystko to szybko i łatwo. Z tym ciastem poradzi sobie każdy, liczą się chęci i dokładnie śledzenie przepisu. Ciasto można upiec dzień wcześniej, a krem wykonać w dzień składania lub na odwrót. Gotową karpatkę przechowywać w lodówce chociaż bardzo dobrze znosi leżakowanie na stole :) Ciasto: 180 g mąki pszennej 250 ml wody(...)Wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Zimne masło zmiksować, po łyżce dodawać masę budyniową i miksować każdorazowo do uzyskania gładkiego kremu.  Masę wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugim blatem i schłodzić w lodówce całą noc.  Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tarta z brzoskwiniami i mascarpone 150

mogłyby być do tego kremu za słodkie. TARTA Z BRZOSKWINIAMI, MASCARPONE I SKONDENSOWANYM MLEKIEM Zdjęcia tarty w świetle dziennym to dzieło KonQbka:)  Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone 250g słodzonego mleka skondensowanego kilka dużych brzoskwiń płatki migdałowe do dekoracji   Formę do tarty natłuszczamy i wysypujemy kaszą(...)grubej kruszonki. Dodajemy jajko i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto (można mikserem). Ciastem wylepiamy formę do tarty i gęsto nakłuwamy widelcem. Wylepioną formę umieszczamy w zamrażarce. Kiedy ciasto się mrozi przygotowujemy krem- łączymy jajko, mascarpone i mleko skondensowane (przed wlaniem trzeba je wymieszać, bo często jest bardziej gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Brzoskwinie kroimy

les mirabelles
Podwójnie czekoladowa tarta z owocami 201

czekających na wskazówki, co mają robić.  Jako że od rana dali trochę popalić, pomyślałam, że może czekolada poprawi mi nastrój i na nią też postawiłam. Ugnietliśmy ciasto, a później zajęliśmy się kremem. Najwięcej frajdy było oczywiście z wyklejaniem blaszki ciastem, a ile zjedli surowego przy tym... nie chcę wiedzieć :)  Po krótkiej przerwie na bajkę chłopaki byli gotowi działać(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na 20 minut. Po tym czasie usuwamy arkusz papieru z obciążeniem, a ciasto dopiekamy około 10 minut. Studzimy.  Ganash: W czasie gdy upieczona tarta stygnie, zabieramy się za przygotowanie czekoladowego kremu. Śmietankę dość mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy. Uważamy żeby się nie zważyła. Zdejmujemy z palnika, dodajemy połamaną w kostki czekoladę

Kuchnia w czekoladzie
Tort ananasowo-truskawkowy 188

Puszysty biszkopt przełożony kremem ananasowym, truskawkami i bitą śmietaną. Tort idealny dla wielbicieli nie słodkich ciast. Oczywiście można dozować ilość cukru w kremie, zależy kto co lubi. Biszkopt: 5 jajek 0,5 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli dodając(...)Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrami. Ciasto dzielimy aby wyszły trzy krążki. Dolną część przekładamy do tortownicy, nasączmy ponczem i wykładamy krem ananasowy, przykrywamy drugim krążkiem, nasączamy i wykładamy lekko tężejącą galaretkę. Ostatnią część ciasta kładziemy na galaretkę i nasączamy. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie ściągamy bok tortownicy, przekładamy na paterę i smarujemy

Anielskie wypieki
Tort Reese's z masłem orzechowym na 4. urodziny bloga 239

wyjątkowym tortem dla Was i co roku chcę, aby kolejny był lepszy niż poprzedni. W końcu urodziny, to ważny dzień w roku! Tym razem, na te 4., wyczarowałem ciasto z najlepszym kremem pod słońcem — z masła orzechowego z grzesznymi babeczkami Reese's, które są moim cheatem number one . Warstwy mięciutkiego czekoladowego ciacha na maślance nasączonego whiskey, skrywają w sobie słodko(...)solą i proszkiem do pieczenia. Wlej czekoladową mieszankę oraz maślankę i połącz wszystko łyżką. Ciasto przelej do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 45-60 minut do suchego patyczka. Kolejno wyjmij, wystudź i przekrój na 3 blaty. Krem z masła orzechowego Masło o temperaturze pokojowej ubij z cukrem pudrem do białości. Następnie

Food Square
Truskawkowa chmurka 210

zrobiłam to ciasto w wersji z truskawkami. Trochę inne, mniej kwaśne ale równie dobre. Goście zachwalali. Pychotka Składniki: Ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 150 g mąki pszennej 100 g masła Krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka(...)20x30 cm. Nakłuć widelcem i piec ok. 15-20 minut w temp.180 stopni. Ostudzić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i schłodzone połączyć z truskawkami.Wylać na upieczone ciasto. Składniki na krem ubić. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą połączyć z kremem. Wyłożyć na stężałą galaretkę z malinami. Białka ubić z odrobiną soli, wsypywać powoli

Cukiernia Pychotki
Tarta z kremem straciatella i jeżynami 184

Uwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych  2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram

Bajeczna Kuchnia
Ananasowo- kokosowe ciasto 175

ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijać. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, ostrożnie wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papierem formy o wymiarach (33x23 cm). Piec w 180 stop. przez ok.35 minut, ostudzić. Krem : Ananasy odlać z syropu, osączyć na sicie , pokroić w kostkę. Odlać trochę syropu z ananasów, wsypać proszek budyniowy, rozmieszać. Pozostały syrop przelać(...)przekroić na 2 części, jedną mniejszą, drugą większą. Wyłożyć połowę kremu na mniejszą część nasączonego biszkoptu, ułożyć na kremie pokrojone ananasy, przykryć drugim nasączonym biszkoptem. Wyłożyć resztę kremu , przykryć wystudzoną bezą. Wierzch ciasta udekorować rozpuszczoną czekoladą. Ciasto odstawić na 3 godz. do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Ciasto "Fale Dunaju" 133

olejek rumowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia maliny (lub inne owoce, np. z kompotu) Krem: budyń waniliowy kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: pół kostki margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Najpierw ciasto: margarynę ucieramy w mikserze z cukrem pudrem. Wciąż mieszając dodajemy po jednym żółtku. Następnie, wciąż miksując, dodajemy mąkę(...)minut w 180 stopniach. Krem: przygotowujemy budyń i czekamy aż przestygnie. W misie miksera ucieramy margarynę z cukrem waniliowym i stopniowo dodajemy do niej przestudzony budyń. Gdy ciasto ostygnie nakładamy na nie krem. Polewa: polewę przygotowujemy rozpuszczając w garnku jej składniki. Gdy przestygnie oblewamy nią ciasto. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania