ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:318/1282)

Tort makowy z kremem rumowym 216

wyszukane, a całość tworzy dość oryginalny smaczek :) Składniki: 5 jajek 35 dag cukru 22 dag margaryny 35 dag mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 22 dag maku (całego) Krem rumowy z kefirem (zsiadłym mlekiem): 20 dag masła 8 łyżek cukru pudru ½ szklanki kefiru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 – 2 łyżki gorzkiego kakao Olejek rumowy (ilość wg uznania) Dodatkowo: Bakalie(...)dodajemy do niego po trochu kefiru, stale miksując. Pod koniec miksowania dodajemy kakao i olejek rumowy. Blaty ciasta delikatnie nasączamy alkoholem lub wodą i przekładamy niewielką ilością kremu, tak by warstwy ciasta zlepiły się razem. Wierzch i boki tortu pokrywamy również niewielką ilością kremu. Boki tortu można obsypać kokosem, a wierzch udekorować rodzynkami, orzechami   i kokosem, lub obsypać kolorowymi

Smakowy Raj
Napoleonka 166

papierem do pieczenia.  Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 15 minut. Z drugą częścią postępujemy identycznie  Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Górą część ciasta dzielimy na kwadraty wielkości napoleonek.  Krem:  750 ml mleka zagotować z masłem, cukrem, cukrem waniliowym(...)Resztę mleka rozrobić z jajkami, żółtkami o mąką. Wlewamy na gotujące się mleko i intensywnie mieszając bądź miksując by nie powstały grudki.  Gotowy jeszcze ciepły krem przekładamy na jedną część ciasta francuskiego, przykrywamy drugim pokrojonym ciastem francuskim. Oprószamy cukrem pudrem Wstawiamy na około 12h do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort z malinami i lukrową kokardą 167

sztywną pianę. Kolejno dodawać żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 18cm. Piec ok. 30-35minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na trzy równe części. Krem:  200g masła,  175g margaryny,  2 żółtka,  cukier waniliowy,  6 łyżek drobnego cukru(...)wlać 3 łyżki nalewki z malin. Pierwszy blat ciasta nasączyć resztą nalewki zmieszaną z wodą. Posmarować łyżeczką dżemu. Wyłożyć trochę kremu, ułożyć połowę malin, ponownie rozsmarować trochę kremu. Przykryć drugim blatem ciasta. Nasączyć, rozsmarować resztę dżemu. Wyłożyć warstwę kremu, resztę malin, przykryć kolejną warstwą kremu. Położyć ostatni blat ciasta, nasączyć nalewką.  Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu. Wyrównać

Z miłości do słodkości
KOPIEC SKRZATA 115

kopiec skrzata Przepis na rewelacyjne ciasto kopiec skrzata , z frużeliną truskawkową i kremem straciatella . Pokryte od góry pokruszonym zielonym ciastem, udekorowane truskawkami i listkami mięty. Ciasto te jest połączeniem przepisów na kopiec kreta i leśny mech , a   wędrówki po kuchni  były moją inspiracją na zrobienie tego ciasta. Jak wykonać kopiec skrzata pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania(...)sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy mascaarpone i posiekaną czekoladę. Na koniec wlewamy wystudzoną żelatynę i krótko jeszcze miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy na stężałą frużelinę tworząc kopiec. Górę posypujemy pokruszonym zielonym ciastem lekko je dociskając do masy straciatella. Dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić

RITA food channel
ŚNIEŻNY PUCH 187

kremem grysikowym SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajka ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka przyprawy do piernika łyżka płynnego miodu Krem grysikowy 8 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 12 dag cukru 20 dag masła 10 dag cukru pudru cukier waniliowy SPOSÓB . PRZYGOTOWANIA   Biszkopt  Żółtka oddzielić od białek, i ubić(...)pieczenia, . boki . zostawić . bez . papieru . czy . smarowania. Piec . w . temperaturze . 160 . -170 . C . około . 40 . minut. . Bezpośrednio . po . upieczeniu . ciasto . w . formie . spuścić . z . wysokości . około . 50 . cm . na . podłogę, . pozostawić . do . wystudzenia, . i . dopiero . wówczas . przekroić . na . dwa . blaty. . Krem

RAROSSA
Cytrynowe kostki/ Ciasto z kremem cytrynowym (fit) 186

zacznie się sezon na owoce i warzywa.  Składniki na foremkę 20x20cm: Ciasto: 1 szklanka mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego   Szczypta soli 1 jajko 3 płaskie łyżki miodu lub innego słodzidła Krem: 3/4 szklanki soku z cytryny (sok wyciśnięty z 3 cytryn) Skórka starta z 1 niedużej(...)ostudzony olej kokosowy i miód. Wymieszać ciasto. Wyłożyć kwadratową foremkę papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć nią spód ciasta, naciśnij by minimalnie pokryło także boki (potem krem Wam nie spłynie na spód ciasta). Zapiec w piekarniku rozgrzanym w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem: W misce wymieszać ksylitol, skrobię i sól. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek

Fabryka pomysłów
Ciasto kajmakowo - jabłkowe 92

Dawno nie było u mnie ciasta bez pieczenia, więc postanowiłam takie zrobić. Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy szarlotka, czy kajmakowiec, czy krówka jabłkowa, czy jeszcze inaczej. W końcu nadałam mu bardzo dyplomatyczną i ogólnikową nazwę, a mianowicie ciasto kajmakowo - jabłkowe. A jest to ciasto składające się z kilku warstw, przekładanych solonymi krakersami. Warstwy te tworzy masa kajmakowa(...)stykała się z budyniem. W ten sposób na budyniu nie powstanie kożuch. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń odstawiłam do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksowałam z miękkim masłem. Tak powstały krem wyłożyłam na ciasto. Na wierzchu ułożyłam ostatnią już warstwę krakersów. Śmietanę podgrzałam nie gotując jej. Do gorącej śmietany wrzuciłam połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam ok. 2 minuty i dokładnie wymieszałam. Polewą posmarowałam

Waniliowe Improwizacje
Katarzynka 156

buzi :) W cieście przeważają mocne smaki kawy, czekolady i słodkich pierniczków. Doskonały pomysł na pyszne i niecodzienne ciasto :) Polecam! Składniki na biszkopt: 6 jajkek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kawy cappuccino Krem: 800 ml mleka 1 duży budyń śmietankowy Delecta 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 4 łyżeczki cukru waniliowego(...)delikatnie, ale dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Formę o wymiarach 22 x 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na dwie części. Krem - 600 ml mleka zagotować z cukrami. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy i mąkę. Ugotować budyń. Zdjąć z ognia, owinąć

Domowa cukiernia Ewy
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 391

25x35cm.   Fale Dunaju z galaretką – Składniki na ciasto: 4 jajka 100g cukru 10 łyżek mleka 100ml oleju 300-310g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżkeczka kakao 400g brzoskwin z puszki, odsączonych z syropu   Składniki na krem: 250g masła 3 łyżki cukru zwykłego 1 opak. (16g) cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy(...)stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując. Tężejącą galaretkę wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną czekoladą (lub jak kto woli – polewą czekoladową). Smacznego! The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Biszkopt kakaowy z żółtym kremem i polewą kokosową. 186

ciasta biszkoptowego dodałam kakao i sok z mandarynek, a kremem z bitej śmietany zabarwiłam kurkumą na żółty kolor. Górna warstwa ciasta to polewa z wiórkami kokosowymi. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Babeczki z masłem orzechowym 112

Naprawdę smaczne i delikatne babeczki z dodatkiem masła orzechowego. Jego smak i zapach jest bardzo wyczuwalny zarówno w cieście, jak i w kremie do dekoracji. Wielbiciele masła orzechowego będą zachwyceni ;) Z ciastami jest bardzo podobnie jak z urządzaniem mieszkania. I tu i tu trzeba sporo pracy i wiele interesujących pomysłów, by efekt końcowy zachwycił i domowników i gości. Na szczęście(...)miksera i na przemian dodawać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksować tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem z masła orzechowego: 50 g masła 75 g kremowego masła orzechowego 25 g cukru pudru 75 ml śmietany kremówki Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Mille feuille czyli Napoleonka 238

nasze rodzime ciasto, a okazało się, że to francuski smakołyk (chociaż niektóre źródła podają Neapol, jako miejsce jego pochodzenia). Oryginalne francuskie mille-feuille składa się z trzech warstw ciasta francuskiego, przełożonych kremem patisserie, bitą śmietaną lub dżemem, a na wierzchu obowiązkowo lukrowa polewa.  Dziś zapraszam na napoleonkę mojej Mamy( w wersji z Wielkopolski), ciasto półfrancuskie z pysznym kremem budyniowym(...)kawałek “ciągnie” drugi. p.s wybaczcie, ale nie będę wchodziła w szczegóły pomiędzy napoleonką a kremówką…  Napoleonka Składniki na ciasto: • 2 czubate szklanki mąki pszennej • 300 g margaryny • 2 łyżki słodkiej śmietany • 1 żółtko • 2 łyżki octu Składniki na krem budyniowy: • 1 lt mleka • 1 szklanka cukru • 1 cukier wanilinowy • 2 żółtka • 1 szklanka mąki krupczatki Z mąki, margaryny, śmietany

Mia Cucina Sofieta
Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream 158

Składniki /  Ingredients: krem cytrynowy / lemon cream kilka kropli aromatu cytrynowego / a few drops of lemon aroma 31 g cukru waniliowego / 31 g vanilla sugar 250 g mąki do ciast / 250 g flour 4 łyżeczki proszku do pieczenia / 4 baking powder 4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 100 ml mleka / 100 ml milk 150 g jogurtu(...)uzyskania jednolitego masy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Około 5 minut posypujemy muffinki skórką z cytryny i dalej

Projekty ze smakiem
Cannoli z kremem z ricotty z japońską zieloną herbatą matcha 83

kremu z ricotty dodałałam sproszkowaną herbatę matcha. Ponoć posiada ona niesamowite właściwości zdrowotne, a poza tym dzięki niej krem ma zielony kolor. Dzięki matchy mamy sycylijski deser w zielonym wiosennym kolorze… na tłusty czwartek w sam raz.   Składniki CIASTO 250g mąki 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 50g roztopionego masła 50ml wytrawnego białego wina 20ml octu białego winnego(...)łączymy z ricottą, dokładanie mieszamy, aż uzyskamy jednolity zielony kolor. Śmietankę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z zieloną ricottą i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Gotowym kremem napełniamy rurki z ciasta (najlepiej tuż przed podaniem), dekorujemy pistacjami i startą czekoladą. Obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania