Coś słodkiego dla fanów kokosa. Ciasto jest mocno kokosowe bo i w kremie jest kokos i na wierzchu w bezie też kokos. I ogólnie w całym wpisie dużo kokosu :) składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kokosowa beza 5 białek szczypta soli(...)wiórki kokosowe. Ponownie zmiksować aby krem połączył się z kokosem. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Na wierzchu delikatnie ułożyć wystudzoną bezę. Ciasto wstawić do lodówki aby krem stężał
Monia miesza i gotujeSezon na truskawki w pełni, więc trzeba z nich korzystać ile tylko się da. Tym razem zapraszam po przepis na pyszne ciasto bez pieczenia, truskawkowa wersja ciasta 3 bit. Budyniowy krem, masa truskawkowa i śmietana a pomiędzy każdą warstwą herbatniki. Idealne ciasto na upalne dni, kiedy to ma się ochotę na coś słodkiego i nie trzeba włączać piekarnika :) Koniecznie(...)musicie spróbować tego ciasta, bo jest naprawdę smaczne. Składniki na blachę 25 x 30 cm: Krem budyniowy: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300 ml mleka z cukrem. Pozostałe 200 ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń i ciągle
Zrób to smaczniewysokości około 40 cm upuścić w formie na podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki ciasta od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem śmietankowo - migdałowy: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić razem do otrzymania gęstego, sztywnego kremu. Pod koniec ubijania dodać likier oraz(...)łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Pierwszy blat biszkoptu ułożyć na tacy/paterze. Nasączyć go 1/3 ponczu. Następnie rozsmarować połowę konfitury wiśniowej i wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu, rozsmarować drugą połowę konfitury oraz drugą część kremu, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym ponczem. Boki oraz wierzch posmarować odłożonym kremem. Tort
Opowieści z piekarnikawłaśnie dzięki temu lepiej się kroiło, bez strzępienia i idealnie się nadało do wycinania foremką. *na 16 sztuk Składniki: na ciasto: 1 opakowanie mieszanki na biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka 4 łyżki wody na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 200 g masła 5 kostek czekolady deserowej puszka mandarynek Mieszankę biszkoptową wsypać(...)wlać rozrobione budynie i ugotować na gęsto i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem, na końcu dodać startą czekoladę. Krem przełożyć do szprycy. Na połowę kółeczek z ciasta wyciskać po kilka rozetek krem, ułożyć dwie cząstki mandarynki i przykryć resztą krążków. Na wierzch także wycisnąć krem i udekorować mandarynką. Przed podaniem można jeszcze udekorować cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaminut w 180 stopni. Wyjąć na ściereczkę posypaną cukrem , papierem do góry.Powoli zdjąć papier. Wszystkie składniki sosu zmiksować, wylać na upieczone ciasto, zrolować roladę. Włożyć do lodówki na min 1 h. Żółtka utrzeć na krem z cukrem i mąką ziemniaczaną. Mleko zagotować i dodać do niego masę, cały czas mieszać i podgrzewać na wolnym ogniu. Zestawić dodać namoczoną żelatynę(...)całości dodać do kremu delikatnie wymieszać. Miskę okrągłą wyłożyć folią spożywczą tak aby brzegi wystawały po za miskę. Roladę pociąć na talarki i wyłożyć dno i boki miski. Krem wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin. Zastygnięty deser wyłożyć na talerz do góry dnem. Udekorować owocami. Gotowe. Smacznego:) Artykuł Zuccotto- toskański deser pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąblaty o wymiarach 25×25: 300g mąki pszennej 150g masła 375g wody 6 jajek szczypta soli W garnku umieszczamy masło, wodę i sól. Karpatka z kremem budyniowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpomocy miksera. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt jak zwykle inspirowany tym przepisem. Krem: 1 opakowanie serka mascarpone 1 opakowanie serka Bieluch naturalnego 1 opakowanie serka Bieluch lekkiego 1 opakowanie jogurtu(...)pierwszym blacie rozsmarować część kremu, przykryć drugą częścią biszkoptową. Na niej rozsmarować konfiurę, a następnie kolejną porcję masy. Przykryć ostatnim blatem i cały tort pokryć pozostałym kremem, wygładzić wierzch i boki ciasta. Boki obsypać kaszą jaglaną. Fruppa podzielić na mniejsze kawałki i zmielić w blenderze na drobny pył. Używając małego sitka, przesiać malinowy pyłek prosto na wierzch tortu, pokrywając całość
FitKotTarta francuska Słodkie klasyczne,kruche ciasto idealne na gorące dni. Można podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze(...)lepiej. Wyjęłam z lodówki ciasto. Polecam włożyć je w folię spożywczą i rozwałkować. Nie przywiera wtedy do blatu i nie trzeba posypywać je mąką. Nagrzałam piekarnik do temp. 200 stopni. Rozwałkowany placek wyłożyłam na formę do tarty. Ponakłuwałam go widelcem. Piekłam około 30 minut na złoty kolor. Odstawiłam do wystygnięcia. Pora na krem. Zmiksowałam śmietanę kremówkę ( bardzo schłodzoną) Można wsypać
potrawyregionalneObserwuj Słodki Pomysł na Instagramie! Krem z Nutellą to przepyszny krem czekoladowy do tortu, ale również do dekoracji babeczek. Jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia
Słodki Pomysłjaglany z czekoladą, wybuchowy blok czekoladowy na bogato, czy ciasto miodowo serowe z praliną słonecznikową to z pewnością Was o tym poinformuję. Już wiem, że pierwszy ogień pójdzie ciasto pomidorowe z kremem daktylowym, bo strasznie mnie ciekawi jego smak. Wracając do książki to została podzielona na 10 rozdziałów: ciasta, serniki, torty, ciasteczka i drobne słodkości, naleśniki i placuszki, desery, zdrowe
Cynamonowe szczęścieKlasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym kremem, przekładana orzeźwiającym musem z brzoskwiń i marchewki to idealne ciasto na długie pogawędki przy filiżance kawki. Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 1 jajko cukier olej do wysmarowania formy Masa śmietanowa: 800ml śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowo-marchewkowy: 250ml soku z marchewki (około 4 marchewki) 350g
Szalona Kuchnia Ewelinysłowo, że za każdym razem bajaderki będą miały inny smak, ponieważ wszystko będzie zależeć od dodanych suchych składników jak i wykorzystanego dżemu. Uwaga: do bajaderek NIE wykorzystujemy ciast z galaretkami, kremami czy nadzieniami. Składniki na 18 kulek: 250 g suchych ciast, ciasteczek (np. biszkoptów, keksów, murzynków) 100 g dżemu lub marmolady 1 łyżka masła (25 g) 1-2 łyżki
UgotowaćCiasto krówka z kakaowym wnętrzem. Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszne ciasto krówka z kakaowym wnętrzem. Jeśli tak jak ja lubicie słodkie warstwowe ciasta z śmietanowym kremem i kajmakiem, to na pewno pokochacie tą wersję. Podstawę ciasta stanowią dwa biszkopty – jeden toffi, a drugi kakaowy. Do tego prosta masa śmietanowa i jako zwieńczenie pyszny kajmak. Ja dziś
Słodkie okruszki