ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:322/1282)

KOKOSOWY BEZSERNIK Z MORELAMI – SERNIK BEZ SERA (wegański, bezglutenowy) 259

kakaowym spodzie. W środku znajdziesz również morele z syropu, które możesz zamienić na brzoskwinie. Nie przejmuj się, że w składzie jest soczewica i kasza jaglana – kiedy spróbujesz gotowe ciasto nie będziesz wyczuwał ich smaku! Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na spód: 150 g płatków jaglanych 75 g kokosu 150 g daktyli + 120 ml gorącej wody 2 łyżki kakao(...)syropie z moreli lub brzoskwiń. Krem mieszaj do momentu zagotowania. Następnie zdejmij z ognia i dodaj kokos, cukier oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj. Połowę lekko ostudzonego kremu wyłóż na spód ciasta. Następnie ułóż morele lub brzoskwinie z syropu, a na nie resztę kremu. Na suchej patelni podpraż kokos z dodatkiem cukru. Wyłóż go na wierzch ciasta. Na koniec polej

Via Gusto
Tarta czekoladowa z bananami 206

Pyszne, mocno czekoladowe i bardzo słodkie.Wspaniałe ciasto do małej czarnej. Spód z czekoladowego ciasta kruchego oraz krem czekoladowo-karmelowy, wprost rozpływa się w ustach.... polecam wszystkim łasuchom spód kruchy: 100 g masła 160 g mąki 1 łyżka kakao 1 jajo 50 g cukru szczypta soli z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć(...)lodówki. Piekarnik nagrzać do 200 st C, ciasto rozwałkować, przełożyć do okrągłej formy, lekko wywinąć brzegi. Wstawić do piekarnika i piec ok 15 min. Wystudzić. krem: 1 puszka gotowego mleka karmelowego  150 g gorzkiej czekolady oraz  250 g śmietany kremówki  100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 banany kakao czekoladę rozpuścić, wymieszać z mlekiem , wyłożyć

Z Marcepanem
Szarlotka z płatkami kukurydzianymi 177

zaszkodzić dziecku, ani sobie. Wiadomo, że zdrowe odżywianie to podstawa, ale czasem najdzie nas ochota na coś słodkiego i wtedy z pomocą mogą przyjść nam tzw. "zwykłe" ciasta - bez mas i ciężkich kremów. Niezawodna okazuje się w tym wypadku szarlotka. Także w nowej odsłonie z chrupiącym wierzchem z płatków kukurydzianych.   Dla kogo: dla fanów szarlotek dla lubiących innowacje(...)waga po obraniu) 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie jabłek: Jabłka umyć, obrać i pokroić w słupki (grubość 1cm x 1cm). Skropić sokiem z cytryny. Wykonanie ciasta:  Masło (100g) ucieramy mikserem na krem, dodajemy cukier, jajka, przesianą mąkę - dwa rodzaje - wraz z proszkiem do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Ucieramy, aż masa stanie się jednolita. Tortownicę (średnica

Mania Wypiekania
TORT MARCHEWKOWY Z ORZECHAMI 170

tort marchewkowy z orzechami Przepis na pyszny tort marchewkowy z orzechami włoskimi , kremem mascarpone, sosem karmelowym i migdałami. Tort jest mięciutki, puszysty i wyjątkowy w smaku. Szczerze powiedziawszy to nie spodziewałam się tak rewelacyjnego smaku. Gorąco polecam. Jak wykonać tort marchewkowy z orzechami pokazane jest w filmiku .  Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco(...)się składników. Odstawiamy na chwilę.  Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką.  3.) Składanie tortu i dekoracja . Blat ciasta smarujemy 1/3 kremu, nakladamy 2 blat i rozprowadzsmy na nim resztę kremu nakładając też na boki. Wyrownujemy, wygładzamy i na dół tortu przyklejamy drobno pokrojone migdały. Wierzch tortu polewamy ostudzonym karmelem

RITA food channel
Kora orzechowa 168

Bakaliowe blaty, przełożone kremem brzoskwiniowym z delicjami, a to wszystko pokryte brzoskwiniami i galaretką. Ciasto jest naprawdę pyszne! Polecam serdecznie 💗  Źródło Składniki (blaszka 23/33 cm): ciasto: białka 8 szt, cukier 200 g, żółtka 3 szt, wiórka kokosowe 100 g, rodzynki 100 g, orzechy włoskie zmielone 200 g, mąka pszenna 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem brzoskwiniowy: syrop(...)ciasto będzie sztywne i chrupiące. Blaty najlepiej upiec w tym samym czasie, ponieważ gdy druga blaszka z ciastem będzie oczekiwała na upieczenie to białka opadną. Jeden z upieczonych blatów pozostawiamy w formie.  Krem: Do garnuszka przelać syrop z brzoskwiń, 150 ml wody oraz cukier i zagotować. Pozostałą wodę miksujemy z budyniami, mąką i żółtkami. Mieszankę wlewamy na wrzący syrop

kulinarne odsłony pati
Tarta z truskawkami 285

kroić:) Jest jeszcze cała w lodówce i chłodzi się, a ja czekam na mojego pierwszego testera. Truskawki górą! Składniki na kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko krem mascarpone 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru 1 szklanka śmietanki kremowej 30 % Dodatkowo 0,5 kg truskawek Sposób przygotowania Mąkę przemieszać(...)wyłożyć na nią ciasto. Spód tary dokładnie podziurkować widelcem, dać do lodówki na ok 30 min. Nagrzać piekarnik do 180 stopni piec ciasto ok 20 min. aż się zarumieni. Dać do ostudzenia, w miedzy czasie przygotować krem. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną. Serek mascarpone wymieszać z cukrem i dodać do ubitej śmietany. Masę wyłożyć na spód   ostudzonej tarty

pink envelope
Piernik staropolski z powidłami i masą orzechową 220

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ciasto: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 30g przyprawy do piernika Krem orzechowy: 600g orzechów włoskich 300g cukru pudru 300ml śmietanki 30% Ponadto: 2 słoiczki powideł śliwkowych 2 tabliczki(...)czasie mieszamy aż do połączenia składników i od razu polewamy każdy piernik. Wygładzamy wierzch oraz boki ciasta, pozostawiamy do zastygnięcia polewy. Ciasto jest najlepsze po kilku dniach, kiedy piernik nawilgnie. Blaty piernikowe pieczemy tydzień przed planowaną konsumpcją ;) Kremem przekładamy 3-4 dni wcześniej, a polewamy na spokojnie, dzień lub dwa dni przed rozkrojeniem

Kuchnia w czekoladzie
Mini ptysie z kremem śmietanowym i czekoladowym 162

Cześć Wam! Dzisiaj znowu na słodko, ale za razem bardzo pracowicie. Mini ptysie z dwoma kremami, a co tam, jak się bawić to się bawić. Pyszne delikatne ciasto parzone, wypełnione aksamitnymi kremami serwowane w towarzystwie świeżych truskawek. Nie można lepiej spędzić "Dnia Czekolady". Polecam najpierw przygotować bazę do obu kremów czyli Creme Patissiere . Do przygotowania Creme Patissiere potrzeba(...)grubości około 1 cm  w odległości 2-3 cm od siebie, ponieważ ciasto parzone bardzo zwiększa swoją objętość.  Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu studzimy, następnie przecinamy w pół. Do wykończenia kremów potrzeba nam: 2 małe śmietany 36% ( lub 30%) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml whisky  2 łyżki cukru pudru 1 łyżka

Kuba Gotuje
Promenada 194

To jest szybkie, ale jakże pyszne ciasto bez pieczenia:) Zrobiłam je ostatnio u siebie w domu na weekend, kiedy nie miałam czasu stać zbyt długo w

Prosty przepis na
Wyjątkowo smaczna tarta z malinami. Kruche ciasto Aarona 142

Tarta to doskonałe ciasto na lato, nieskomplikowane, zawsze się uda i możesz wykorzystać różnorakie sezonowe owoce. Znam wiele przepisów na udane kruche ciasto, z jajkami, bez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche z jagodami i bezą 156

Dziś takie proste, pachnące lasem, latem i domem ciasto. Bez udziwnień, kremów i milionów warstw, tak po prostu pysznie, naturalnie, domowo. Częstujcie się.  Ciasto kruche: 3 szklanki mąki  2/3 szklanki cukru 200 g masła 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je przez co najmniej godzinę

Cynamonowe szczęście
Biszkopt z pianką i owocami 139

upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta i wyrównuje jego powierzchnię) Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego, wyłączonego już piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Przygotowanie kremu i wykończenie ciasta Do 100 ml gorącej wody wsypać galaretkę i dokładnie rozpuścić, odstawić na chwilę do przestudzenia. Śmietanę wyjąć z lodówki, ubić na sztywno, a następnie dodać do niej przestudzoną galaretkę

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTO BISZKOPTOWE Z BUDYNIEM I OWOCAMI + FILMIK 178

     Ciasto biszkoptowe z budyniem i owocami to świetna, słodka przekąska. Smaczne, delikatne idealne do kawki i nie tylko, polecam.       

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO JAMAJKA 154

Ciasto jamajka to pyszne ciasto z masą, galaretką i owocami, idealne na święta i nie tylko. Polecam.            BISZKOPT :  7

Kulinarne Fantazje Marioli