BIAŁO - CZERWONI !!!!! A ,żeby umilić sobie ten czas oczekiwania i już wczuć się w piłkarską atmosferę postanowiłam upiec ciasto w kolorze naszych Barw Narodowych . Ciasto inspirowane popularnym tortem Red Velvet . Mocno czerwone przekładane białym kremem , najczęściej na badzie kremowego serka . Ja upiekłam jeden blat ciasta , górę zrobiłam z masy śmietanowej a miedzy te 2 warstwy wylałam cieniutką warstwę musu truskawkowego
Malinowa Kawiarenkaostudż . Utrzyj masło i połącz je z ostudzonym mlekiem, mlekiem w proszku i cappuccino orzechowym.Wyłóż połowę masy na ciasto, nasącz spód ciasta przygotowanym ponczem ( rum z kawą ) przykryj jego drugą częścią i rozsmaruj resztę kremu. Polewa: Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj orzechy, ostudż i powstałą polewą polej wierzch ciasta. Wstaw ciasto do lodówki
Różne smaki w kuchnizaczęli doprawiać espresso mlekiem, a na wzrost popularności takiego napoju nie trzeba było długo czekać. Smakosze cappuccino docenią finezję dzisiejszego deseru. Delikatny biszkopt, pyszny krem śmietankowy i lekka jak piórko masa o pełnym, kawowym smaku. Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania(...)ubijamy na najwyższych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną dodajemy powoli do ubitej masy kawowej. Tak przygotowaną masę wykładamy równomiernie na krem budyniowy. Masa dość szybko tężeje, dlatego nie należy zwlekać z jej wyłożeniem. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze stężały. Przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao. By Małgorzata Hert Adapted from Przepisy Alicji
Wędrówki po kuchniŁatwy do przygotowania torcik który będzie smacznym dodatkiem do świątecznej kawki. Czekoladowe ciasto klasyczny murzynek z dodatkiem aromatycznej przyprawy do piernika, mocno czekoladowy krem i suszone śliwki. Czego chcieć więcej !!! Idealna propozycja dla łasuchów :) Tortownica o średnicy 18 cm 130 gramów mąki pszennej 80 gramów cukru 1 jajko 120 ml kefiru 60 ml mleka 60 ml. oleju(...)czasie za pomocą miksera ubić śmietankę z czekoladą i cukrem pudrem na puszystą masę i dodać serek mascarpone całość zmiksować tylko do połączenia składników na gęsty krem. Upieczone i dobrze wystudzone ciasto ( najlepiej upiec dzień wcześniej )dzielimy na trzy równe blaty Odłożyć 3/4 łyżki kremu do posmarowania boków i wierzchu tortu, resztę podzielić na połowę. Pierwszy blat ułożyć
Andzia PichciMarchewka dobra na wszystko, a szczególnie dobra jest na słodko w cieście. Lubicie? Bo ja jestem wielka fanka ciasta marchewkowego. Z orzeszkami, przełożona kremem i polana kwaskowatym lukrem jest pysznym deserem do niedzielnej kawy. Spróbujcie :) Skła d niki: 2/3 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki zmielonych goździków(...)mieszamy w oddzielnej misce i razem przesypujemy do mokrych składników. Miksujemy około 3 minut. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Orzechy rozgniatamy i razem z marchewką wsypujemy do ciasta. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem formy o średnicy ok. 23 cm. Pieczemy bez termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone
ChilliJemyBardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam do pracy, więc zdjęcia robiłam niestety przy sztucznym oświetleniu wieczorem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ponownie zmiksować. Dolny biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, po czym wyłożyć na nim równomiernie krem kokosowo-budyniowy. Nałożyć górny biszkopt. Polewa: Śmietanę zagotować, dodać połamaną gorzką czekoladę i dobrze wymieszać lekko podgrzewając, aż powstanie jednolita polewa. Lekko gęstniejącą już polewę rozsmarować równomiernie na wierzchu ciasta. Dekoracja: Żelatynę zalać odrobiną wody i zostawić do napęcznienia. 50 g śmietany zagotować, wyłączyć palnik
Passions hobbies lifemojprzepisna.pl | Kajmakowe love Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki :) Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką i kremówką kajmakową. Ciasto dla wielbicieli kremowych smaków. Ciasto trochę podobne do Banoffee pie, ale nie do końca. Moja wersja jest lżejsza. Składniki na tortownicę 21 cm: Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki(...)cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie są to wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie posypać kakao i podawać. Smacznego! Kajmakowe love Kajmakowe
moj przepis nakajmakiem stykała się z kremem śmietankowym. Z drugiej strony blat też posmarować kajmakiem (ok i 1/4 puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie(...)wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie posypać kakao i podawać. Smacznego! Kajmakowe love Kajmakowe love Kajmakowe love
moj przepis nakajmakiem stykała się z kremem śmietankowym. Z drugiej strony blat też posmarować kajmakiem (ok i 1/4 puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie(...)wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie posypać kakao i podawać. Smacznego
moj przepis naBiszkoptowa rolada z kremem orzechowym Babka maślana z rumem i bakaliami Ciasto miodowe z wkładką orzechową i kremem grysikowym Babeczki kruche z serkiem i łososiem Sałatka z kuskusem i szynką … Czytaj dalej Wielkanocne menu
czarrna od kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Laluś to bardzo delikatny i lekki deser, który z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi domowych wypieków. Należy ono do słodko-kwaśnych ciast, gdzie słodki krem przełamany jest kwaśny konfiturą z czarnej porzeczki. Ciasto Laluś jest naprawdę przepyszne! Można je przygotować dzień wcześniej, aby smaki się nieco przegryzły. Jeśli lubicie słodsze wypieki, konfiturę z czarnej porzeczki możecie zastąpić
Przepiski.plCiasto malinowy obłoczek to ciasto, które przygotowałam z myślą o sobie Dawno nie jadłam tego typu ciasto, bo zawsze zawierało ono śmietanę, której niestety jeść nie
365 dni dookoła kuchniMocno czekoladowe ciasto z burakami. Można pozostawić go bez przekładania kremem. Ja przełożyłam ciasto serkiem mascarpone było wyśmienite.Smak buraków nie jest wyczuwalny. Składniki Ciasto: 275g mąki pszennej (lub w wersji bezglutenowej: uniwersalnej mąki bezglutenowej) 375g ugotowanych i obranych buraków 300ml oleju np. rzepakowego 5 jajek (rozmiar M) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe
gotuj ze mnąZanim na dobre rozpocznie się sezon truskawkowy koniecznie upieczcie ciacho ambasador. Takie ciasta wilgotne, z kremem i nafaszerowane bakaliami i owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka
Pieguskowa KuchniaPrzepyszne ciasto, lekkie i orzeźwiające. Z agrestowym nadzieniem, bitą śmietaną i cytrynowym lukrem. Podobne do cytrynowca, wspaniałe! Pięknie prezentuje się na stole, będzie hitem każdej imprezy
Domowa cukiernia Ewy