ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:309/1282)

Delikatny sernik waniliowy z puszystym czekoladowym kremem 374

Wyśmienity, i aksamitny- dzięki dodatkowi kremówki i mascarpone- waniliowy sernik.Do tego puszysty, delikatny- i kaloryczny, ale ja takie lubię:)- krem czekoladowy (podpatrzony u Marthy Stewart w 'Diabelskim cieście'), z którego można wyczarować ciekawe wzory- u mnie to fikuśne różki :)Oj, jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, przede wszystkim ze względów smakowych, jak i zarówno z nieskomplikowanego przygotowania, bo jest(...)patyczkiem, bo ciasto jest wilgotne).Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy całkowicie ostygnie, to wstawić do lodówki na minimum 2-3 godz., a najlepiej na całą noc/dzień.Jeżeli wierzch za mocno zaczyna się przyrumieniać można przykryć folią.Sernik podczas pieczenia sporo rośnie, nie martwcie się jednak, że po wyłączeniu piekarnika opada- tak musi być :)Krem maślano-czekoladowy:Kremówkę

Kraina Miodem Płynąca
Pastéis de nata- portugalskie ciasteczka 164

przed wyjazdem "skosztować" odrobiny kultury i obyczajów tego kraju i oczywiście wtajemniczyć się w tradycyjne potrawy tamtego regionu. Dzisiaj Pastéis de nata, czyli słynne portugalskie ciasteczka- tartaletki z ciasta francuskiego wypełnione kremem jajecznym. Już nie mogę się doczekać, gdy kupię je w prawdziwej portugalskiej cukierni! :D Składniki: (na 12 sztuk) Krem: 250 ml mleka 30 g mąki pszennej ½ laski(...)powrotem w rulon, ale tym razem już ciaśniejszy. Pokroić na 12 równych części. Formę na muffiny (u mnie silikonowa) wysmarować masłem. Każdą część ciasta francuskiego spłaszczyć w dłoniach i wylepić nimi wgłębienia foremek. Krem: Połowę ilości mleka zagotować w garnuszku razem ze skórką cytrynową i laską cynamonu.  W reszcie mleka rozprowadzić mąkę tak, by nie było grudek. Wlać

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Orzechowiec 83

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowiec – składniki: Składniki na ciasto: 100 g schłodzonego masła 2 jaja rozmiar M 500 g mąki pszennej tortowej pół szklanki cukru drobnego do wypieków 2 łyżki płynnego miodu 2 płaski łyżeczki sody oczyszczonej Masa orzechowa: 100 g masła 5 łyżek cukru 300 gram orzechów włoskich ( łuskanych ) 3 łyżki miodu płynnego Krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 12 minut. ( funkcja góra – dół ) Drugą część ciasta również wylepiamy drugą blaszkę. Też nakłuwamy widelcem. Wylewamy na ciasto masę orzechową i również pieczemy w temperaturze 180 st. około 12 minut.upieczone blaty odstawiamy,aby wystygły. Krem budyniowy: Dwa budynie rozmieszać

Olcia gotuje!
Ciasto Wonder Poppy 76

Ciasto Wonder Poppy, to bardzo prosty w przygotowaniu deser drożdżowo – makowy. Przepis na to oryginalne ciasto dostaliśmy od znajomej Polki mieszkającej z Anglii. Jak widać, ciasto jest bardzo efektowne i wyjątkowo pyszne. Pulchne, pachnące bakaliami, migdałami i makiem. Sprawdzi się na wyjątkowych okazjach, ale również jako świetny dodatek do kawy i herbaty na co dzień(...)weekend. Jeśli lubisz więc domowe wypieki, ale nie przepadasz za ich długim przygotowywaniem, to ciasto Wonder Poppy będzie dla Ciebie idealne. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych propozycji na pyszne desery. Min. przepisów na ciasto kokosowe na biszkopcie , pyszne ciasto piernikowe z kremem mlecznym , oraz doskonałego miodownika bez pieczenia. Ciasto Wonder Poppy Składniki: Ciasto: 2 i pół szklanki mąki pszennej

Kuchnia Na Wypasie
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 325

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia:  na formę 24x28(...)warstwę herbatników, na nią 1/3 kremu. Krem przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na nią wykładamy 1/3 kremu. Na nim rozkładamy trzecią warstwę herbatników,  a ją przykrywamy ostatnią warstwą kremu. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone truskawki, a te zalewamy tężejącą galaretką. Całość chłodzimy w lodówce przez około 10-12 godzin (galaretka musi stężeć, a herbatniki zmięknąć). Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną

Rozpustne gotowanie
Mazurek marchewkowy 132

Teraz czas na masę serową. Wszystkie składniki przełożyć do większej miski i zmiksować za pomocą blendera ręcznego na gładką masę. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe warstwy. Połową kremu posmarować spód ciasta, przykryć drugim blatem i posmarować go pozostałym serkiem (boki ciasta również). Na koniec udekorować układając owoce oraz orzechy. Szczerze mówiąc - wbrew pozorom ciasto jest dosyć wymagające (szczególnie spód

Świat Ciasta
Szarlotka z gruszkami. 366

Proste i szybkie ciasto kruche z dużą ilością gruszek i kremem migdałowo- śmietanowym. Ciasto przygotowałam na przyjazd bliskich. Wszystkim bardzo smakowało. Ciasto jest fajnie kruche i mokre za razem.  Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto: -500 g mąki pszennej - 250 g masła - 2 jajka - łyżka śmietany - 120 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto jak najszybciej trzeba zagnieść. Schłodzić

SMYKWKUCHNI
Tort z bananami 183

wyciśniętym soku z cytryny, aby nie pociemniały. 5.  Składamy nasz tor :) Przekrojony biszkopt nasączamy pędzelkiem lub łyżeczką, rozsmarowujemy połowę kremu, rozkładamy banany i przykrywamy drugą częścią ciasta powtarzając czynność. Krem na środku tortu posypałam przesianym przez sitko kakao. Schłodzić w lodówce przez min 4 h a najlepiej na całą noc przed podaniem. Smacznego

W kuchennej krainie
Rolada bezowa 151

zrobieniu kruchego ciasta zostają białka? Bezę :D Ale przecież Pavlovą już umiem, wieniec też już był, to pora na roladę bezową. Dla mnie to ciasto jest stanowczo za słodkie, więc pewnie powtórka będzie nieprędko. Ale jeśli ktoś lubi bezy i takie słodkie ciasta to wcale nie taki diabeł straszny i udało się zawinąć przy pierwszym podejściu. Takie ciasto świetnie pasuje(...)bezę z piekarnika dajemy jej 3 minuty na ostygnięcie. Przykrywamy lnianą, czystą ściereczką i obracamy tak, żeby się nie połamała. Odklejamy delikatnie papier do pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę

Emskie Smaki
OCZY CARYCY 168

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy na nią na przemian jasne i ciemne ciasto. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto widelcem. Ciasto piec w piekarniku nagrzanych do 180 stopni przez około 30-35 minut. Studzimy. Krem: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń. Dodajemy do gotującego się mleka. Studzimy. Masło(...)Kawę parzymy w 3/4 szklanki wrzątku, Dodajemy cukier, mieszamy i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Zostawiamy do wystudzenia i stężenia. Wystudzone ciasto kroimy na dwa placki. Na jedną część wykładamy połowę kremu. Na kremie układamy biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wykładamy mocno tężejącą galaretkę. Na galaretkę wykładamy pozostały krem i przykrywamy go drugim plackiem. Wierzch polać

RAROSSA
Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 165

120g serka śmietankowego; 1 cukier waniliowy; kilka kropel soku z cytryny lub pomarańczy;   Wykonanie: Wszystkie składniki delikatnie zmiksować. Masa będzie mieć konsystencję bardziej polewy niż kremu. Przygotowaną masą polać wierzch przestudzonego ciasta marchewkowego. Moje uwagi: Do przygotowanej masy dodałam gorącą żelatynę (2 płaskie łyżeczki żelatyny zalałam 2 łyżkami wody, gdy żelatyna napęczniała to rozpuściłam ją nad ogniem

In my kitchen
kremowy warstwowiec z biszkoptami 124

dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu 100 g cukru szczypta soli  na krem:  1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru(...)miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie odsączyć. Sok wymieszać z wódką a owoce pokroić drobno i wmieszać do masy.  Krem podzielić na trzy części. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Tak samo robić kolejne warstwy: w sumie trzy warstwy kremu i trzy warstwy ciastek.  Czekoladę połamać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wilgotne, orkiszowe ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym na Halloween i nie tylko (wegańskie) 178

podjął się tego wyzwania i znów bez mojej wiedzy sprawił mi niespodziankę. Efekty możecie zaobserwować na zdjęciach. Moim dziełem jest jedynie dekoracja i wykonanie kremu, ale to tylko drobiazgi w porównaniu do zrobienia całego ciasta przez mojego kochanego, domowego cukiernika! :) Przepis na tortownicę o średnicy 21cm, +/- 14 kawałków, jeden (ok. 100g) 250kcal. Składniki na ciasto: - 3 szklanki startej marchewki(...)dnem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Jeżeli zdecydowaliśmy się na wykonanie kremu: serek, cynamon i miód miksujemy do połączenia składników. Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż na pół i przekładamy gotowym kremem. Przechowujmy w lodówce. Dekoracja: w sztywnym papierze lub tekturze wycinamy za pomocą nożyka dowolny motyw, kładziemy na ciasto i w miejscu "dziur" sypiemy cukrem pudrem

Be Fit Be Strong
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 122

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i na koniec słodka śmietanka. Wszystko w tym deserze do siebie idealnie pasuje. Zróbcie koniecznie na podwieczorek lub dla gości. Tak naprawdę to nie wymagają dużo pracy, a nie dość, że są pyszne to jeszcze(...)ładnie się prezentują. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 2 żółtka Krem: 2 szklanki soku pomarańczowego od Hortex 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30  % cukier puder do smaku Wykonanie: 1. Ciasto i pieczenie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Izabelawkuchni
Ciasto truskawkowe z galaretką. 185

rozpuszczenia się najmniejszych grudek i także dodajemy do śmietanki. Wszystko dokładnie ubijamy na gładką masę.  Formę w której piekliśmy ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wkładamy wystudzony biszkopt kokosowy i przykrywamy go równą warstwą kremu z bitej śmietany. Odstawiamy do lodówki na 2 godz.  Póki krem tężeje zabieramy się za przygotowanie truskawek i galaretki. Galaretkę truskawkową przyrządzamy(...)wody użyłem 700 ml wody). Galaretkę odstawiamy do lodówki. Po tym truskawki dokładni myjemy i usuwamy szypułki, jeżeli są bardzo wielkie kroimy na mniejsze kawałki.   Ciasto ze stężałym kremem przykrywamy warstwą truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godz. Smacznego

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania