ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:309/1282)

Ciasto kawowe (kawowiec) 1415

Delikatne ciasto biszkoptowe przełożone kremem budyniowym o smaku kawy i wanilii. Proste ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Przepis polecam nie tylko kawoszom, może ktoś skorzysta i upiecze na majówkę? Przepis znaleziony na forum cin cin. Ciasto kawowe (Kawowiec) Temperatura pieczenia: 180 o C   | Czas pieczenia : 30-40 min. | Blacha : 20 x 30 cm. Ciasto 6 jajek(...)mieszankę mleka i mąk, całość cały czas mieszać i zagotować (jak budyń). W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem pudrem a następnie dodawać po łyżce budyniu. Złożenie ciasta. Na pierwszy blat wyłożyć krem, a następnie przykryć go kolejnym blatem ciasta i tak postępować do końca. Smacznego   Polecam również w "kawowym" klimacie: Babka Caffe Latte

coolinarnastrefa.blogspot.com
Marchewkowe z lekkim kremem 456

Jako że nadal uważam na to co jem, to i ciasta muszą być odpowiednio dobrane. Dzisiejsze marchewkowe nie zawiera silnie alergizujących orzechów, kakao i cynamonu. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 6 jajek 300g cukru kryształu 50g cukru waniliowego 140g dżemu z owoców leśnych 250ml oleju rzepakowego 600g marchwi 30g kokosu 30g płatków migdałowych 100g mieszanki "Słoneczne trio"- żurawina, rodzynki, miechunka(...)góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki, by masa dobrze stężała

Kuchnia w czekoladzie
domowy kopiec kreta 414

ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Z wystudzonego ciasta ścinamy wierzch na ok. 2 cm wysokości. Wydrążamy delikatnie miąższ, tak aby pozostał ok. 1,5 cm brzeg ciasta i spód. Wydrążone ciasto kruszymy. składniki na masę: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2/3 łyżki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 70 g czekolady deserowej 3 banany(...)czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż i skrapiamy je sokiem z cytryny. wykonanie ciasta: Na wydrążonym spodzie ciasta układamy banany. Wykładamy „kopiato” krem i całość oblepiamy pokruszonym ciastem. Gotowy Kopiec kreta schładzamy w lodówce. Już po 30 min. możemy podawać

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto „Arbuz” 213

świeży szpinak baby), jest wilgotne i obłędnie pyszne. I jeszcze ważna informacja dla sceptyków – szpinaku nie czuć wcale a wcale. Każdy kto próbował ciasta „Leśny mech” będzie wiedział o czym mówię. Krem śmietanowy z mascarpone, to znana i lubiana klasyka. Sprawdza się w wielu zestawieniach i tutaj również gra doskonale. I na sam wierzch – borówka amerykańska(...)patyczka). Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku, ekstrakt waniliowy oraz serek mascarpone. Miksujemy krótko, do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Przygotowany krem rozprowadzamy na przestudzonym cieście szpinakowym. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, na kremie śmietanowym rozkładamy borówki amerykańskie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
Kawowy murzynek z kremem cappuccino. 343

Miałam upiec murzynka przekładanego bitą śmietaną. Ponieważ jednak ostatnio często u nas gościł zmieniłam odrobinę koncepcję i powstało ciasto kawowe z kremem cappuccino. Okazało się strzałem w dziesiątkę i szybko zniknęło ze stołu. Kawowy murzynek z kremem cappuccino. Składniki: 4 jaja; 4 szkl. mąki; 2 szkl. cukru; 2 szkl. mleka; 1 szk, oleju; 2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1/2 słoika dowolnego(...)dobrze schłodzoną - ubijamy z cukrem i cappuccino. (Gdy zrobi się sztywna zmniejszamy obroty, żeby się nam nie zwarzyła) Powoli dolewamy żelatynę w temperaturze pokojowej i mieszamy dokładnie. Powstały krem wykładamy na ciasto i przykrywamy jego drugą częścią. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową.  Polewa czekoladowa. Składniki: 150 - 200 g czekolady mlecznej; 2 łyżki mleka; 1 łyżka miodu. Czekoladę rozpuszczamy

Miksturownik
Ciasto 3Bit 155

uwielbiam. Słodką, rozpływającą się warstwę kajmaku oraz gęstą, mocno budyniową masę pachnącą prawdziwą wanilią. Całość pod lekkim, puszystym kremem. Jedyne czego w nim nie lubię to to, że długo każe na siebie czekać. Dla tych którzy się wahają, że ciasto będzie zbyt słodkie i po kawałku przykleją się do sofy… powiem… nic z tych rzeczy. Jest słodko(...)kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą

Fitsweet.me
Rurki z kremem waniliowym 138

keks . Przeglądając ostatnio rożne przepisy natknęłam się na absolutnie niesamowity przepis na rurki z kremem waniliowym. Malutkie, kruche, słodkie rurki nadziane delikatnym waniliowym kremem to super propozycja zarówno na świąteczny jak i sylwestrowy stół! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 100g masła – musi być wcześniej wyjęte z lodówki by było w temperaturze pokojowej(...)proszek budyniowy i gotujemy by uzyskać gęstą i kremową konsystencję. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń nam ostygnie dodajemy do niego ciepłe masło oraz cukier i dokładnie miksujemy. Krem jest gotowy. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski wzdłuż dłuższego boku. Każdy pasek nawijamy na foremkę do pieczenia rurek i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę smarujemy

Życie ze smakiem
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 354

przy tym nie wymaga pieczenia, jest proste w przygotowaniu i szybkie. Do przygotowania ciasta potrzebne będą 4 opakowania oreo (po 176g) Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Składniki: Spód: 100 g masła 2 opakowania ciastek oreo (bez kremu) (po 176 g) Masa: krem z 3 opakowań oreo (po 176 g) 500 ml śmietanki 30-36% 250 g mascarpone(...)Pieczenia - Najlepsze - Sposób przygotowania: Z 3 opakowań ciasteczek oreo delikatnie usuwamy nadzienie starając się nie ubrudzić białego kremu czarnymi markizami. Krem z ciastek posłuży do przygotowania kremu, a z markiz przygotujemy spód ciasta oraz wierzch. Pozostałe 1 opakowanie pokroimy i dodamy do masy (całe ciastka z kremem) Spód: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2/3 oczyszczonych ciastek (czyli 2 opakowania

Słodka Strona
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 112

foremek. Jedną z foremek wykładamy folią spożywczą od środka i wkładamy tam jeden blat ciasta. Wylewamy na nie tężejąca galaretkę i zakrywamy drugim blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki na noc lub co najmniej 6 godzin. Krem czekoladowy przygotowujemy(...)miksując masło z cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Ciasto wyciągamy z blaszki ciągnąc za folię spożywczą. Smarujemy kremem czekoladowym oraz szprycą nakładamy okrągłe wzorki oraz ozdabiamy paroma suszonymi śliwkami. Boki ciasta można ozdobić zmielonymi piernikami

wysmienity
Rolada z kremem i dżemem 129

wstawiamy gotowy krem na noc do lodówki. Na drugi dzień gdy biszkopt ostygnie odwijamy z ręcznika i ściągamy papier do pieczenia, smarujemy dżemem a potem kremem i znowu zwijamy w ręczniku w roladę. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej i smarujemy pędzelkiem wierzch ciasta a do polewy przyklejamy

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto makowe z nutą cytrynową (makowa panienka). 172

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut , uważając, aby ciasta nie przesuszyć. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Mleko łączymy z sokiem z cytryny. Odlewamy pół szklanki, a resztę zagotowujemy z cukrem. Z odlanym mlekiem mieszamy budynie i żółtka. Wlewamy na gotujące się(...)masło miksujemy na białą, puszystą masę. Do masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do chwili utworzenia się gładkiego kremu. odkładamy 50 ml kremu Krem rozsmarowujemy na placku  i przykrywamy go drugim ciastem. Przygotowujemy polewę. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do niej krem i skórkę cytrynową. Następnie wszystko mieszamy i wylewamy na wierzch ciasta. Dociskamy

Symfonia smakowa
PIANKA CYTRYNOWA 433

ubijać, aż masa stanie się gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiane przez sito, sok i skórkę z cytryny i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 180℃. Upieczony biszkopt wystudzić. Formę tę, w której był pieczony(...)wody i odstawić do wystudzenia. Mleko ubić ze "Śnieżkami", do ubitej masy dodać lekko tężejącą galaretkę, cały czas przy tym miksując. Gotowy krem wyłożyć na upieczony biszkopt i szybko wyrównać powierzchnię. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Wierzch ciasta: 2 opakowania galaretki cytrynowej; 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie); 500 ml śmietanki 30% (schłodzonej); 2 opakowania "Śmietan-fix"; 4 łyżki cukru pudru; skórka

In my kitchen
Pierniczkowy alpejczyk z kremem 149

oleju -szklanka cukru -półtorej łyżeczki proszku do pieczenia -półtorej szklanki mąki -3 czubate łyżki kakao -ok 30 dag pierniczków w czekoladzie Krem -3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego -półtorej kostki masła -2 jasne galaretki (np. brzoskwiniowe, cytrynowe) Przygotowanie Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, połączyć. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao(...)olej. Piec ok. 30 minut w temp. 175 st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty. Krem: Budynie rozrobić w szklance wody. Ugotować na 1 litrze wody. Do gorącego budyniu wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce masy budyniowej. Połowę masy wyłożyć na spodnie ciasto, ułożyć pierniczki. Posmarować resztą masy, przykryć biszkoptem. Źródło: 'Chwila dla Ciebie' Smacznego

Zielona Kuchnia
Napoleonki z ciasta francuskiego 72

posmakuje wszystkim łasuchom. Składniki oraz sposób przygotowania: Ciasto: ciasto francuskie – 270g Z ciasta francuskiego wykroic krążki. Ja zrobiłam 12 sztuk o średnicy 8 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku na 200 ° C na złoty kolor. Resztki ciasta też upiec. Ochłodzić, a resztki pokruszyć. Krem : 500 ml mleka 1 jajko 200g cukru(...)zgęstnieje. Dać masło i wymieszać aż masło się rozpuści. Przykryć folią i ochłodzić. Ubić śmietanę na sztywno i wymieszać z budyniem do gładkości. Na każdym krążku ciasta dać sporą ilość kremu, przykryć innym krążkiem, wyrównać, posmarować wierzch i obtoczyć w okruchach. Autor przepisu: Zornica Toncheva Artykuł Napoleonki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania