ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:307/1282)

Napoleonka 185

papierem do pieczenia.  Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 15 minut. Z drugą częścią postępujemy identycznie  Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Górą część ciasta dzielimy na kwadraty wielkości napoleonek.  Krem:  750 ml mleka zagotować z masłem, cukrem, cukrem waniliowym(...)Resztę mleka rozrobić z jajkami, żółtkami o mąką. Wlewamy na gotujące się mleko i intensywnie mieszając bądź miksując by nie powstały grudki.  Gotowy jeszcze ciepły krem przekładamy na jedną część ciasta francuskiego, przykrywamy drugim pokrojonym ciastem francuskim. Oprószamy cukrem pudrem Wstawiamy na około 12h do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort z malinami i lukrową kokardą 190

sztywną pianę. Kolejno dodawać żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 18cm. Piec ok. 30-35minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na trzy równe części. Krem:  200g masła,  175g margaryny,  2 żółtka,  cukier waniliowy,  6 łyżek drobnego cukru(...)wlać 3 łyżki nalewki z malin. Pierwszy blat ciasta nasączyć resztą nalewki zmieszaną z wodą. Posmarować łyżeczką dżemu. Wyłożyć trochę kremu, ułożyć połowę malin, ponownie rozsmarować trochę kremu. Przykryć drugim blatem ciasta. Nasączyć, rozsmarować resztę dżemu. Wyłożyć warstwę kremu, resztę malin, przykryć kolejną warstwą kremu. Położyć ostatni blat ciasta, nasączyć nalewką.  Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu. Wyrównać

Z miłości do słodkości
KOPIEC SKRZATA 147

kopiec skrzata Przepis na rewelacyjne ciasto kopiec skrzata , z frużeliną truskawkową i kremem straciatella . Pokryte od góry pokruszonym zielonym ciastem, udekorowane truskawkami i listkami mięty. Ciasto te jest połączeniem przepisów na kopiec kreta i leśny mech , a   wędrówki po kuchni  były moją inspiracją na zrobienie tego ciasta. Jak wykonać kopiec skrzata pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania(...)sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy mascaarpone i posiekaną czekoladę. Na koniec wlewamy wystudzoną żelatynę i krótko jeszcze miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy na stężałą frużelinę tworząc kopiec. Górę posypujemy pokruszonym zielonym ciastem lekko je dociskając do masy straciatella. Dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić

RITA food channel
ŚNIEŻNY PUCH 217

kremem grysikowym SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajka ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka przyprawy do piernika łyżka płynnego miodu Krem grysikowy 8 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 12 dag cukru 20 dag masła 10 dag cukru pudru cukier waniliowy SPOSÓB . PRZYGOTOWANIA   Biszkopt  Żółtka oddzielić od białek, i ubić(...)pieczenia, . boki . zostawić . bez . papieru . czy . smarowania. Piec . w . temperaturze . 160 . -170 . C . około . 40 . minut. . Bezpośrednio . po . upieczeniu . ciasto . w . formie . spuścić . z . wysokości . około . 50 . cm . na . podłogę, . pozostawić . do . wystudzenia, . i . dopiero . wówczas . przekroić . na . dwa . blaty. . Krem

RAROSSA
Cytrynowe kostki/ Ciasto z kremem cytrynowym (fit) 211

zacznie się sezon na owoce i warzywa.  Składniki na foremkę 20x20cm: Ciasto: 1 szklanka mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego   Szczypta soli 1 jajko 3 płaskie łyżki miodu lub innego słodzidła Krem: 3/4 szklanki soku z cytryny (sok wyciśnięty z 3 cytryn) Skórka starta z 1 niedużej(...)ostudzony olej kokosowy i miód. Wymieszać ciasto. Wyłożyć kwadratową foremkę papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć nią spód ciasta, naciśnij by minimalnie pokryło także boki (potem krem Wam nie spłynie na spód ciasta). Zapiec w piekarniku rozgrzanym w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem: W misce wymieszać ksylitol, skrobię i sól. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek

Fabryka pomysłów
Ciasto kajmakowo - jabłkowe 120

Dawno nie było u mnie ciasta bez pieczenia, więc postanowiłam takie zrobić. Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy szarlotka, czy kajmakowiec, czy krówka jabłkowa, czy jeszcze inaczej. W końcu nadałam mu bardzo dyplomatyczną i ogólnikową nazwę, a mianowicie ciasto kajmakowo - jabłkowe. A jest to ciasto składające się z kilku warstw, przekładanych solonymi krakersami. Warstwy te tworzy masa kajmakowa(...)stykała się z budyniem. W ten sposób na budyniu nie powstanie kożuch. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń odstawiłam do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksowałam z miękkim masłem. Tak powstały krem wyłożyłam na ciasto. Na wierzchu ułożyłam ostatnią już warstwę krakersów. Śmietanę podgrzałam nie gotując jej. Do gorącej śmietany wrzuciłam połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam ok. 2 minuty i dokładnie wymieszałam. Polewą posmarowałam

Waniliowe Improwizacje
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 422

25x35cm.   Fale Dunaju z galaretką – Składniki na ciasto: 4 jajka 100g cukru 10 łyżek mleka 100ml oleju 300-310g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżkeczka kakao 400g brzoskwin z puszki, odsączonych z syropu   Składniki na krem: 250g masła 3 łyżki cukru zwykłego 1 opak. (16g) cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy(...)stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując. Tężejącą galaretkę wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną czekoladą (lub jak kto woli – polewą czekoladową). Smacznego! The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Biszkopt kakaowy z żółtym kremem i polewą kokosową. 223

ciasta biszkoptowego dodałam kakao i sok z mandarynek, a kremem z bitej śmietany zabarwiłam kurkumą na żółty kolor. Górna warstwa ciasta to polewa z wiórkami kokosowymi. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Mille feuille czyli Napoleonka 270

nasze rodzime ciasto, a okazało się, że to francuski smakołyk (chociaż niektóre źródła podają Neapol, jako miejsce jego pochodzenia). Oryginalne francuskie mille-feuille składa się z trzech warstw ciasta francuskiego, przełożonych kremem patisserie, bitą śmietaną lub dżemem, a na wierzchu obowiązkowo lukrowa polewa.  Dziś zapraszam na napoleonkę mojej Mamy( w wersji z Wielkopolski), ciasto półfrancuskie z pysznym kremem budyniowym(...)kawałek “ciągnie” drugi. p.s wybaczcie, ale nie będę wchodziła w szczegóły pomiędzy napoleonką a kremówką…  Napoleonka Składniki na ciasto: • 2 czubate szklanki mąki pszennej • 300 g margaryny • 2 łyżki słodkiej śmietany • 1 żółtko • 2 łyżki octu Składniki na krem budyniowy: • 1 lt mleka • 1 szklanka cukru • 1 cukier wanilinowy • 2 żółtka • 1 szklanka mąki krupczatki Z mąki, margaryny, śmietany

Mia Cucina Sofieta
Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream 187

Składniki /  Ingredients: krem cytrynowy / lemon cream kilka kropli aromatu cytrynowego / a few drops of lemon aroma 31 g cukru waniliowego / 31 g vanilla sugar 250 g mąki do ciast / 250 g flour 4 łyżeczki proszku do pieczenia / 4 baking powder 4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 100 ml mleka / 100 ml milk 150 g jogurtu(...)uzyskania jednolitego masy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Około 5 minut posypujemy muffinki skórką z cytryny i dalej

Projekty ze smakiem
Cannoli z kremem z ricotty z japońską zieloną herbatą matcha 117

kremu z ricotty dodałałam sproszkowaną herbatę matcha. Ponoć posiada ona niesamowite właściwości zdrowotne, a poza tym dzięki niej krem ma zielony kolor. Dzięki matchy mamy sycylijski deser w zielonym wiosennym kolorze… na tłusty czwartek w sam raz.   Składniki CIASTO 250g mąki 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 50g roztopionego masła 50ml wytrawnego białego wina 20ml octu białego winnego(...)łączymy z ricottą, dokładanie mieszamy, aż uzyskamy jednolity zielony kolor. Śmietankę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z zieloną ricottą i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Gotowym kremem napełniamy rurki z ciasta (najlepiej tuż przed podaniem), dekorujemy pistacjami i startą czekoladą. Obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Ciasto dyniowe z mascarpone 106

Dynia, moja ulubiona i najczęściej wybierana w sezonie jesiennym. Z dyni do tej pory głównie przygotowywałam wytrawne potrawy, teraz przyszła pora na ciasto dyniowe z pysznym kremem na bazie serka mascarpone.  Ciasto Artykuł Ciasto dyniowe z mascarpone pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Tort z kremem kokosowym i truskawkami 173

Dziś zpraszam na kolejne pyszne ciasto. Tym razem tort z kremem kokosowym i truskawkami. Tort ten efektownie się prezentuje, a wcale nie wymaga wielu składników i pracy. Będzie idealny np. na urodziny, ale i bez okazji również warto go zrobić. Bardzo polecam. Składniki ( tortownica o średnicy 22 cm) : Biszkopt: 6 jajek 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek

Healthy food explorer
Deser Milky Way 246

Pyszny deser inspirowany ciastem Milky Way . Mleczny krem, pokruszone ciasteczka lub czekoladowe ciasto z przepisu powyżej oraz pyszne owoce.. maliny lub porzeczki

AniaGotuje.pl
świąteczne ciasto krówka 424

budyniem. dodatkowo: 150 g orzechów włoskich, posiekanych ok. 100 -150 g kajmaku (ugotowane skondensowane mleko w puszce) wykonanie ciasta: W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieszczamy jedno ciasto, wykładamy równomiernie ciepły krem i przykrywamy go drugim ciastem. Wierzch ciasta smarujemy równomiernie kajmakiem i posypujemy orzechami. Całość odstawiamy na min. 24 godz. aby ciasto zmiękło

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa chmurka 1126

minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejącą galaretkę , następnie krem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Malinowa chmurka 153

minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejąc galaretkę , następnie kremem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Pomarańczowe ciasto z kaszy manny we frużelinie pomarańczowej 160

Moja Miśka uwielbia ciasta pomarańczowe, najlepiej bez kremu i lekko wilgotne. To ciasto jest bardzo orzeźwiające, idealnie do czarnej herbaty. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybo znika. Składniki na mała tortownicę (max 18 cm, na dużą podwoić ilości) 150 g kaszy manny 50 g brązowego cukru 1 pomarańcza (wyparzona) 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (można zastąpić

greenscarf
Królowa śniegu ciasto bez pieczenia 523

szklanka śmietany kremówki  cukier puder do smaku posypka  Galaretki rozpuścić w 2,5 szklankach wrzącej wody i poczekać aż będzie gęstnieć i wlać na ciasto. Śmietanę ubić z kremem na sztywno i ozdobić ciasto. Posypać posypką cukrową. Wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc. królowa śniegu

O kuchni z uczuciem
Ciasto marchewkowo-korzenne z orzechami 139

minut. Kiedy ciasto ostygnie po upieczeniu, zróbcie krem. Najpierw ubijacie w mikserze śmietankę. Później dodajecie do niej łyżka po łyżce ser, na koniec powoli wsypujecie cukier. Krem wykładacie szpatułką na ciasto, rozprowadzacie po całej powierzchni, wyrównujecie, ozdabiacie orzechami i pokrojonymi w paski morelami. Wspaniale pasuje do porannego espresso! Bagsy coś o tym wie… Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Ciasto "Milka" 254

dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać wodę i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wyścielonej pergaminem tortownicy o średnicy 20 cm. Piec około 15 minut w temperaturze 180 o C. Wszystkie czynności powtarzamy i pieczemy drugi, taki sam biszkopt. Składniki na krem: 670 ml mleka; 70 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej; 2,5 łyżki cukru

In my kitchen
Ciasto Stefanka 176

minut w 180 stopniach. W tym czasie gotujemy w rondelku mleko z kaszą manną do zgęstnienia. Gdy ostygnie miksujemy z cukrem i miękkim masłem. Ostudzone ciasto przekładamy powidłami i kremem grysikowym. Ostatnią warstwą jest ciasto, które polewamy polewą zrobioną z rozpuszczonej czekolady i masła. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień jak blaty ciasta trochę zmiękną od powideł

Aga w kuchni