ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:303/1282)

Sernik z jogurtów greckich 194

oczywiście możecie go serwować dowolnie. Na pewno takie serniczki będę przygotowywać częściej oraz modyfikować smaki czy dodatki. To idealne ciasto dla osób, które w kuchni mają dwie lewe ręce. Nie trzeba go zagniatać, odstawiać do wyrastania, robić kremów(...)prostu wystarczy wymieszać wszystkie składniki, ubić białka i wmieszać je w masę, po czym włożyć do piekarnika. Banalne, co nie? Zapraszam niżej po przepis. Zobacz też: Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym Sernik wiedeński z rodzynkami Jogurtowe ciasto z truskawkami i borówkami Sernik z jogutrów greckich Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 800 g jogurtu

Kuchnia Bazylii
Kruche ciasto ze śliwkami z kremem budyniowym 194

pudru 2 żółtka  1/2 zimnego masła lub margaryny 2 łyżki zimnej wody KREM 1 duże opakowanie śmietany (może być 12%) 1 opakowanie budyniu 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 kg świeżych śliwek WYKONANIE Mieszamy mąkę z cukrem, dodajemy posiekane masło, żółtko i zagniatamy ciastoCiasto wstawiamy do lodówki na około 1h.  Chłodne ciasto rozkładamy w formie(...)rozgrzanego piekarnika na 15 minut w temp. 180 stopni (ciasto można przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suchą fasolą lub grochem, aby uniknąć ewentualnych wybrzuszeń w cieście). Miksujemy składniki na krem, wylewamy je na upieczone ciasto i na wierzchu układamy pokrojone na pół lub ćwiartki śliwki. Ciasto wstawiamy do piekarnika w temp. 180 stopni na 35 minut

Zofiana
Czekoladowe Moelleux Erica Lanlarda 135

mieć na uwadze to iż pieczemy do momentu kiedy włożony w środek drewniany patyczek będzie suchy. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy to wystudzenia. Po upieczeniu ciasta bierzemy się za krem . Znów topimy czekoladę w kąpieli wodnej i zostawiamy do wystygnięcia natomiast w mikserze ucieramy masło z cukrem na puszystą masę jednocześnie dodając esencję waniliową (pamiętajmy, że masło musi(...)Przekrawamy na dwie równe części upieczone ciasto (jeżeli na górze upieczonego ciasta zrobił się „kopiec” to ścinamy go nożem żeby po złożeniu ciasto ładnie wyglądało) i na jedną z nich nakładamy nasz krem, a drugą przykrywamy. Całość pokrywamy nasza polewą i dekorujemy posiekanymi orzechami Przyznamy szczerze, że ciasto jest naprawdę fantastyczne o mocnym czekoladowym smaku więc jeżeli ktoś

Kuchenne Wariacje
Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) / Lazy No Bake Pudding Cake 427

gospodyni - to deser bez miksera i pieczenia , z błyskawicznym przygotowaniem masy budyniowej. Nie trzeba tu ucierać masła z budyniem, obawiać się, czy krem budyniowy wyjdzie taki jak trzeba. Gorący budyń ugotowany z masłem zawsze się udaje. Leniwe ciasto bez pieczenia(...)składa się z kilku warstw herbatników i masy budyniowej : bananowej i czekoladowej. Pomiędzy warstwami budyniu znajdziemy tez polewę czekoladową. Jeśli wolicie, możecie zamiast polewy wykorzystać Wasz ulubiony krem czekoladowy typu Nutella - ciasto budyniowe będzie jednak wtedy słodsze. W naszym cieście z budyniem i galaretką  świetnie sprawdzi się sok / nektar bananowy, ale jeśli go nie znajdziecie, możecie wykorzystać też

Lekcje w kuchni
Fale dunaju 150

proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  2 łyżki mleka  350 g wiśni (mogą być z kompotu, syropu lub zamrożone; nie rozmrażamy przed ułożeniem na cieście) [ wiśnie z kompotu Rolnik] Krem  400 ml mleka  1 budyń waniliowy  [ u mnie brzoskwiniowy] 1  cukier wanilinowy 2 łyżki cukru  2 łyżki soku z cytryny(...)cukru zagotować budyń.Zdjąć z palnika.Wystudzić. Masło utrzeć , powoli po łyżce dodawać wystudzony budyń, cały czas miksując. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto, wstawić do lodówki stężenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem, wymieszać do gładkości. Rozsmarować na schłodzonej masie budyniowo - maślanej

Moje domowe kucharzenie
GRYCZANE CIASTO CZEKOLADOWE 117

kawy.   Uważajcie, aby nie przesuszyć ciasta, powinno być lekko niedopieczone, z miękkim środkiem, który będzie gęstniał w miarę stygnięcia.  Pokrojone na porcje ciasto polecam serwować z prostym i pysznym kremem z mascarpone i ajerkoniaku.  SKŁADNIKI / na formę o średnicy 22 cm 180 g gorzkiej czekolady 125 g masła 4 jajka, żółtka i białka oddzielnie(...)formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30 minuty, aż wierzch będzie ścięty, a środek pozostanie miękki.  Wyjmujemy na blat i zostawiamy w formie do ostygnięcia. Porcje ciasta podajemy z kremem mascarpone ( wszystkie składniki miksujemy 1-2 minuty, do uzyskania puszystej konsystencji

cool and minty
Bezglutenowy tort z czereśniami 157

równe blaty. Na paterę nałóż połowę masy czereśniowej i ok. 1/3 przygotowanego kremu. Przykryj kolejnym blatem i  nałóż resztę masy czereśniowej i połowę z pozostałego kremu. Przykryj ostatnim blatem ciasta, lekko przyciśnij. Posmaruj pozostałym kremem. Tort z wierzchu i po bokach udekoruj  bitą śmietaną, płatkami migdałowymi, ozdób czereśniami oraz posiekaną czekoladą. Tort wstaw do lodówki na kilka godzin

Kuchnia bezglutenowa
Mazurek z kremem cytrynowym - lemon curd 152

Słodki mazurek, a jednocześnie orzeźwiający dzięki dużej ilości kremu cytrynowego. Smakuje cudownie! Składniki: (dwa ciasta) 370g masła w temperaturze pokojowej 370g mąki krupczatki 160g cukru pudru 120g migdałów w płatkach 6 ugotowanych żółtek 1 surowe żółtko skórka z jednej cytryny szczypta soli Lukier 1 białko 180g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Krem cytrynowy 100g zimnego masła minimum(...)wystudzenia. Lukier Białko mieszamy z sokiem, dodajemy cukier puder i mieszamy przez kilka minut do uzyskania gęstego i białego lukru. Pędzelkiem nakładamy lukier i ozdabiamy ramkę ciasta. Zostawiamy, aż lukier zastygnie. Krem cytrynowy Masło kroimy w drobną kostkę i odkładamy do lodówki. Do rondla wbijamy jajka, roztrzepujemy z żółtkami, dodajemy cukier i skórkę z cytryn. Wyciskamy sok z cytryn, usuwamy

Gotowanie i blogowanie
Miodownik z kremem z kaszy manny ( STEFANKA ) 722

Ciasto ” Stefanka ” znajdziecie również pod nazwą miodownika z kremem z kaszy manny. Stefanka to nic innego, jak nasze tradycyjne kruche ciasto, tyle że z dodatkiem miodu. Miodowe blaty przełożone kremem z dodatkiem kaszy manny, potrzebują 1-2 dni, by zmiękły, ale smak ciasta od razu po spróbowaniu, wynagradza te dni oczekiwania Artykuł Miodownik z kremem z kaszy manny

NiePieprz.pl
Ciasto cassis 141

Ciasto na co dzień i od święta. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Połączenie czekoladowego ciasta, czarnej porzeczki, lekkiego kremu śmietankowego zwieńczone bezą.... mniam... CIASTO CASSIS Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru  100 g mąki 1 łyżka oleju 3 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki likieru porzeczkowego 3 łyżki wody krem

Bon appetit mon amie
Tort szpinakowo- truskawkowy 189

pokochałam miłością bezgraniczną i bezwarunkową. Nie mogło go więc zabraknąć w moim urodzinowym torcie. W połączeniu z kremem truskawkowym i białą czekoladą był obłędny w smaku i zachwycał wyglądem. Do powtórzenia na pewno! Składniki n a tortownicę o śr 16cm   Ciasto szpinakowe:  180g szpinaku baby 3 jajka 1/3 szklanki oleju sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki cukru kryształu(...)pozostałe ciasto dzielimy np nitką na 3 części.  2. Krem: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Truskawki (rozmrożone) miksujemy i powoli, po jednej łyżce dodajemy do kremu. Gotowym przekładamy krążki ciasta i boki tortu.  3. Polewa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pod koniec dodajemy śmietankę. Gotową polewę wylewamy na wierzch tortu i delikatnie rozprowadzamy. Posypujemy kolorowymi perełkami

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami 112

niejednokrotnie gościł w naszych domach Niski, puszysty biszkopt, krem o lekko alkoholowym smaku, soczyste czarne porzeczki i galaretka. Łatwy w przygotowaniu, szybki w zjedzeniu Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami to pyszne ciasto, które polecam dorosłym   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm   SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru kilka kropli aromatu cytrynowego 2 czubate łyżki mąki(...)minut ( do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić, następnie oddzielić obręcz od biszkoptu, ciasto wyjąć, usunąć papier. Ciasto ponownie przełożyć do formy i zapiąć obręcz tortownicy. Sok z cytryny wlać do wody, wymieszać, posłodzić i nasączyć biszkopt. Krem - z budyniu w proszku, podanej ilości mleka i cukru ugotować budyń, zakryć folią spożywczą i wystudzić. Masło w temperaturze pokojowej

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 288

Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Tarta czekoladowa z truskawkami 135

łyżki zimnej wody 2 łyżki kakao szczypta soli   Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej   Wykonanie:   Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy, nakłuwamy widelcem(...)Następnie ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi, pieczemy około 15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 15 minut. Ciasto odkładamy do wystudzenia.   Krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem.   Krem wykładamy

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania