ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:305/1282)

Ciasto orzechowe z masą mascarpone 183

ciasto trzeba użyć bardzo ostrego noża i robić to powoli i uważnie. Mimo to ciasto to jest warte tego zachodu. Składniki: Podkład: 8 jajek 25 dkg orzechów włoskich 20 dkg cukru 3 kopiaste łyżki bułki tartej sok z 1 cytryny szczypta imbiru szczypta soli Krem: 50 dkg sera mascarpone 200 ml śmietanki 30% 6 łyżek mleka 1 łyżka soku(...)delikatnie wymieszać. 3. Podkład przekroić na 2 lub 3 blaty. Każdy blat nasączyć mocną herbatą z wódką, na to nałożyć krem i poukładać wiśnie. Przykryć następnym blatem. 4.Gotowe ciasto posmarować resztą kremu i udekorować startą czekoladą lub wiśniami

Mama Gotuje
Ciasto chałwowe bez pieczenia – szybki i prosty przepis 212

Pyszne ciasto chałwowe, które sprawdza się na każdą okazję. Nowa porcja na pewno pojawi się u mnie na sylwestra Spróbujcie i Wy, polecam. Przepis autorski.   Każdy kawałek ciasta zdobi dodatkowo krem. Na krem nałożyłam perełki pomarańczowe  od NatureAndMe  Perełki stanowią nie tylko piękną ozdobą, ale również wzbogacają smak i przełamują słodycz kremu. Są delikatnie kwaskowate. Moi goście(...)przestudzenia. Na jeszcze lekko ciepłe ciasto nakładamy wierzchnią warstwę herbatników. Gdy ciasto ostygnie należy je włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Po wyciągnięciu ciasto lekko oprószamy cukrem pudrem, kroimy nożem na kawałki. Każdy zdobimy kremem (u mnie nadzienie cukiernicze o smaku adwokata) i pomarańczowymi perełkami (wspaniale przełamują słodycz kremu i masy, są lekko kwaskowate). Smacznego Szukając pysznych i szybkich

Słodkie okruszki
8. Słodko, słodko, bardzo słodko, czyli mocno czekoladowy tort z bananami 269

Wszystko da się nadrobić!  Dziś z okazji urodzin Taty, czekoladowy tort z bananami .  Każdy, a przynajmniej większa większość! uwielbia czekoladę i wszystko co ją zawiera: ciasta, musy, owoce z czekoladą, kremy, ciastka, bułeczki. Kaloryczne słodkości, dzięki którym uśmiechają się nasze buzie...  W tym torciku krem czekoladowy jest idealny, gładki, puszysty i do tego słodkie banany i czekoladowe(...)woda z cukrem).  Tak przygotowaną mieszaniną nasączamy przekrojone na pół, wystudzone ciasto. Na dolnej części układamy przekrojone wzdłuż banany, następnie na nie nakładamy krem, a na krem górną część ciasta. Tak przygotowany tort pokrywamy na zewnątrz czekoladową masą- mi zostało sporo kremu użytego do środka ciasta, i ozdabiamy w sposób jaki nam się podoba- ja użyłam złotych cukrowych kuleczek

Symfonia Smaków
Ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 154

suche i zapychające lub przeciwnie stanowczo zbyt tłuste. To ciasto jest zupełnie inne. Wilgotne, obłędnie pachnące korzennymi przyprawami i pomarańczą. Pyszne zarówno z kremem jak i bez, a do jego przygotowania nie potrzeba nawet miksera. Polecam! Ciasto: 180 g mąki pszennej 150 g drobnego brązowego cukru 150 ml oleju 3 jajka 250 g marchewki startej na średnich oczkach (3 spore(...)śmietankę z cukrem pudrem, dodać serek i cynamon. Dokładnie wymieszać. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 lub 3 części, przełożyć kremem. Posypać cukrem pudrem. Można również zostawić trochę kremu i udekorować nim wierzch ciasta. Schłodzić.  Smacznego

maniapieczenia
TARTALETKI WIELKANOCNE 136

Przepis na kolorowe  tartaletki wielkanocne z ciasta kruchego udekorowane kremem mascarpone i wielobarwnymi drażami.  Tartaletki wyglądają efektownie a wykonanie ich jest bardzo proste. Jak wykonać tartaletki wielkanocne pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. TARTALETKI WIELKANOCNE SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka ( 250 g ) masło ( 150 g ) cukier puder(...)żółtka ( 2 szt.) Krem : śmietanka kremówka 30% ( 250 ml.) serek mascarpone ( 250 g ) cukier puder ( 1,5 łyżki ) Dodatkowo : motylki cukrowe kolorowe draże zielona posypka cukrowa Potrzebne gadżety : mikser foremki metalowe   rękaw cukierniczy   waga kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy mikserem lub ręcznie.  Wyrobione ciasto zawijamy w folię i wstawiamy

RITA food channel
Grysikowy przekładaniec z truskawkami 149

rodziców na krzakach zostały już ostatnie wielkości poziomek, ale za to te są najsmaczniejsze. Na targu jeszcze widziałam wczoraj całkiem sporo, zatem zdążycie zrobić to pyszne ciasto z orzeźwiającym musem truskawkowym i słodkim kremem na bazie kaszy manny. Wbrew pozorom to ciasto wcale nie jest takie skomplikowane na jakie wygląda i robi je się dość szybko, a jest genialne(...)napęczniałą żelatynę. Mieszamy całość, by żelatyna się rozpuściła. Dodatek żelatyny nie jest niezbędny, ale dzięki niej ciasto zdecydowanie ładniej się kroi. Dodatkowo: ok 50 sztuk herbatników Złożenie ciasta: na rozsmarowanym na biszkopcie kremie układamy warstwę herbatników, na herbatnikach rozprowadzamy ostudzony mus truskawkowy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b

Cynamonowe szczęście
Malzenstwo doskonale... 144

memu zaskoczeniu nie bylo czuc, ze cos z nim nie tak. To chyba zasluga tego genialnego kremu z czekolady, mascaropne i kremowki. Nie bez znaczenia pozostal tez olejek pomaranczowy i swieza pomarancza, bo wydaje mi sie, ze to wlasnie one dodawaly temu ciastu calego aromatu i charakteru. Mimo paru niedoskonalosci moge powiedziec, ze to najlepszy tort jaki zrobilam w ostatnim(...)wygldzamy, ukladamy na nim obrana i pokrojona pomarancze. Przykrywamy jeszcze odrobina kremu i wygladzamy. Najlepiej do tego celu uzyc plastikowej lyzki lub szpatulki do nalesnikow. Na krem kladziemy kolejny krazek ciasta i smakujemy go kremem. Po wygladzeniu kladziemy ostani krazek ciasta i znow wykladamy krem. W tym miejscu mozemy zdjac obramowanie tortownicy i kremem ozdobic tez boki tortu. Dekoracje mozemy

Przysmaki Karolki
Gargamel - ciasto piernikowe z jabłkową wkładką 187

szarej codzienności. Dosłownie "szarej" bo listopad przestał nas rozpieszczać słońcem i osnuł wszystko chmurami i mgłą, aby tę szarość przegonić mam dziś dla Was przepis na pyszne ciasto piernikowe z kremem i jabłkami. Do tego nazwa nawiązuje do mojej ulubionej bajki z czasów dzieciństwa - Gargamel, chyba wszyscy wiedzą o jaką bajkę chodzi. Ciasto piernikowe: 6 jajek 1 szklanka cukru(...)cukier waniliowy Dodatkowo słoik dżemu - u mnie śliwkowy. Masło ucieramy z cukrami na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Ciasto piernikowe kroimy na pół, smarujemy dżemem, na dżem kładziemy warstwę jabłkową, na nią krem i drugi placek piernikowy. Całość proponuję polać polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 254

nasączenia ). Pierwszy z blatów biszkoptowych ułożyć na paterze/tacy. Nasączyć jedną częścią ponczu. Posmarować połową kremu z nutelli, na to wyłożyć połowę kremu śmietankowego, wyrównać. Na krem śmietankowy wyłożyć połowę jagód. Przykryć kolejnym blatem ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu(...)wyłożyć drugą połowę kremu z nutelli, kremu śmietankowego oraz drugą połowę jagód. Przykryć trzecim blatem biszkoptu, nasączyć go ostatnią częścią ponczu. Boki tortu oraz wierzch posmarować odłożonym kremem śmietankowym. Boki udekorować okruszkami ciasta, lekko je dociskając ( warto wokół górnego brzegu utworzyć z okruszków rant, aby potem polewa nie spłynęła ). Wstawić do lodówki do schłodzenia ( na około 1 godzinę ). Polewa: Żelatynę

Opowieści z piekarnika
Mini bajaderki 88

suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawałki ciasta przy pomocy np. łyżki do lodów, następnie uformować w dłoniach

moj przepis na
Mini bajaderki 122

suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawałki ciasta przy pomocy np. łyżki do lodów, następnie uformować w dłoniach

moj przepis na
CIASTO CHMURKA 134

czasochłonne ale uwierzcie mi warto poświęcić trochę czasu, bo wszystkim bardzo smakowało i znikło bardzo szybko! 3 warstwy o różnej strukturze i lekki krem na bazie budyniu i soku z pomarańczy 🍊, zachęcam do wypróbowania! SKŁADNIKI : CIASTO POMARAŃCZOWE : 150 g masła 200 g cukru pudru 7 żółtek 1/2 szkl. jogurtu greckiego 250 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pomarańczy, a następnie podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia. Łączymy delikatnie ubitą śmietanę z żelatyną. Upieczone i wystudzone ciasto przecinamy delikatnie, wzdłuż pomarańczowej warstwy. Smarujemy kremem i nakrywamy drugą częścią. Gotowe ciasto można udekorować polewą czekoladową i startą skórką z pomarańczy :)  Udanych wypieków

Marcepanowa kuchnia
Ciasto LION Bez Pieczenia z Batonikami i Orzeszkami 884

YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto LION Bez Pieczenia z Batonikami i Orzeszkami Składniki: Spód: około 480-500g herbatników (mogą być zwykłe maślane lub kakaowe) 1 puszka masy krówkowej (użyłam o smaku orzechowym; 400g) Krem: 5 batoników lion każdy po około 40g (użyłam w białej czekoladzie) 500g serka mascarpone 500ml(...)serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 5. Odłożyć około 1/3 kremu i do większej ilości kremu dodać pokrojone batoniki, wymieszać szpatułką. 6. Krem z batonikami wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. 7. Do odłożonego kremu dodać posiekane orzeszki, wymieszać łyżką i wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać (będzie dosyć cienka warstwa, patrz FILM ). Na wierzchu

Mała Cukierenka
Tarta z kremem cytrynowym 216

cytrynowym. Doskonała propozycja dla miłośników cytrusów lub osób które nie przepadają za zbyt słodkimi deserami. SKŁADNIKI: (Na formę do tarty o średnicy 24cm) Na ciasto: 200g mąki pszennej żółtko jajka 140g masła szczypta soli Na krem: 3 duże cytryny 6 jajek 120 g cukru 250g gęstej śmietany 12% Dodatkowo: 100ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru PRZYGOTOWANIE: Składniki na ciasto zagniatamy(...)rondelka razem z cukrem i gotujemy przez 10 minut. Studzimy. Dodajemy śmietanę i jajka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 5-7 minut aż krem zgęstnieje. Wystudzoną masę wylewamy na ciasto i wygładzamy. Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru. Wyciskamy szprycą rozetki. Całość posypujemy skórka cytrynową. Podajemy schłodzone

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania