ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:311/1282)

Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka 230

Kremówka - jedno z bardziej popularnych i lubianych ciastek składających się z dwóch płatów ciasta francuskiego przełożonego aksamitnym kremem budyniowym. Kremówki uwielbiają niemal wszyscy i doskonale sprawdzą się jako przepyszny, niedzielny deser. Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka -  Składniki: 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego (domowego lub "kupnego") (po ok. 250 g) Masa Budyniowa: 1000 ml mleka 2 budynie waniliowe 2 łyżki(...)ubijamy na białą, puszystą masę. Następnie cały czas miksując partiami dodajemy przygotowaną masę budyniową.   Jeden z blatów francuskich umieszczamy w formie wysmarowanej masłem i wykładamy krem, a następnie przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego (nakłuwaną stroną do spodu). Całość posypujemy cukrem pudrem. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę. Kremówki możemy podać z ubitą śmietaną. Moje posty

Słodka Strona
Torcik Wuzetka 433

Jeśli Wam źle, macie gorsze dni, przygotujcie sobie takie ciasto, a życie nabierze barw :) Wymiary tortownicy: średnica 24 cm Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 35-40 minut Składniki: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone(...)pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć na patelni, posypać nimi ciasto. Wisienkami ozdobić wierzch

Słodkości i nie tylko
Prosty torcik truskawkowo galaretkowy ;) 142

które potrafię zrobić . Jest banalnie prosty , wiadomo , skoro mi się udaje to każdy go zrobi Powiem Wam w sekrecie ,że moje zdolności cukiernicze są takie , że potrafię upiec krem ,a ubić ciasto z paczki… Wiem niebywałe , a jednak … Jestem cukierniczym dyslektykiem i jeśli zamieszczam jakiś przepis na słodkości , możecie być pewni , że nawet Wasz pies upiecze to doskonale(...)dolną bez termoobiegu . Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. To nie żart , ten zabieg powoduje że biszkopt jest równy . . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po czym zostawiamy nadal w formie do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przecinamy na 3 – 4 blaty. Czas na krem . Śmietanę i serek przekładamy do miski

Ogrodnik w podróży
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 129

kawę zastępując kakao, a masło w kremie – mascarpone i ekstraktem wanilii. Dodatek borówek sprawił, że babeczki są soczyste i jeszcze bardziej pasują do lata. Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto 100 g masło miękkie 50 g erytrol lub 70 g ksylitolu 100 g mąka kukurydziana 2 szt jaja(...)łyżka kakao 1 łyżeczka proszek do pieczenia krem 250 g mascarpone 4-5 łyżka ksylitol 1 łyżeczka ekstrakt wanilii 200 g borówka amerykańska Sposób przygotowania ciasto Masło utrzeć z erytrolem, dodać pozostałe składniki, wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do kokilek na muffinki. Do każdej włożyć po kilka sztuk borówek. Piec w 180 st. C przez ok. 25 minut. krem Mascarpone ubić

Kucharzyca
CIASTO KICAK (ZAJĄCZEK) 108

momentu powstania gładkiego kremu.   Na koniec dodać sok wyciśnięty z mandarynek i olejek spirytusowy pomarańczowy. Dokładnie wymieszać. Brzoskwinie -   odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. W przypadku gdy używamy świeżych brzoskwiń sparzyć, zdjąć skórkę. Następnie brzoskwinię przekroić na pół i wyjąc pestkę. Pokroić w plastry. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części(...)dolny spód ciasta wyłożyć cienką warstwę masy mandarynkowej, rozsmarować i ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie, na owoce wyłożyć ok. połowę masy mandarynkowej - rozsmarować. Następnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec ciasto ozdobić według uznania.  Przykładowa dekoracja: Za pomocą startej gorzkiej czekolady na środku tortu zrobić zająca, następnie koło

Ciastka - domowe słodkości
Najpopularniejsze przepisy w 2017 127

spędzony razem! I przy okazji przypominam zestawienia z poprzednich lat ( 2016 i 2015 ). Zaczynamy jednak od tego, co Wam najbardziej przypadło do gustu, proszę: Czekoladowe ciasto z herbatą earl grey, słodzone daktylami Kokosowy krem czekoladowy z nerkowcami Czekoladowo-bananowa owsianka z orzeszkami 4. Ciastka owsiane z truskawkami i bananem 5. Warzywna zupa z kurczakiem i kluseczkami 6. Bezgutenowe ciastka owsiane(...)wybieranie ulubionych wśród swoich przepisów to jak wybieranie, które dziecko się lubi najbardziej:) Ale proszę, oto one, wybrane ( kolejność przypadkowa): Nie tylko bardzo efektowne ale też zdrowe czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców , bezglutenowe, wegańskie i bez dodatku cukru a przede wszystkim po prostu pyszne:) Druga propozycja to dość niepozorny Makaron z cukinią i marchewką w pesto z natki

Cooking for Emily
Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe 203

Rewelacyjne czekoladowe ciasto z aksamitnym kremem i naprawdę sporą ilością orzechów, suszonych owoców oraz dużych kawałków czekolady to propozycja idealna zarówno na Boże Narodzenie jak i inne rodzinne uroczystości. Ciasto wymarzone dla wielbicieli bakalii i czekolady. Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier(...)celu pozbycia się ewentualnych grudek). Do masy dodajemy kakao i ubijamy do otrzymania gładkiego kremu, a następnie wrzucamy drobno posiekane bakalie oraz drobniutko poszatkowaną czekoladę - mieszamy. Biszkopt przekrawamy wzdłuż na 2 części. Masę bakaliowo-czekoladową wykładamy na dolny biszkopt i przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie gotujemy), a następnie zdejmujemy z palnika i wrzucamy drobno połamaną czekoladę

Słodka Strona
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 246

Dzisiaj na „ Zdrową Środę ” przygotowałam pyszne ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków(...)wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę wlać do pozostałego jogurtu i wymieszać. Jogurt wstawić na około 5-10 minut do lodówki. 7. Lekko tężejący jogurt wymieszać mikserem i wylać go na ciasto w blaszce. Na wierzchu poukładać świeże owoce. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Udanych wypieków:) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Ciasto torcik mango 85

Ciasto mango to ciasto o smaku mango , z kremem o smaku mango. Swój kolor zawdzięcza mango :) Ale nie jest to słodkie, mdłe ciasto. Zostało podkręcone świeżym imbirem i ostrą papryczką. ciasto : 200 ml pulpy z mango* świeżo starty imbir (10 – 12 g), 150 g cukru, 4 jajka, 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 100 g masła, 2 płaskie łyżeczki(...)oprószyć bułką tartą, przełożyć do niej ciasto i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni z termo obiegiem na około 40 – 45 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić do ostygnięcia. Krem: do mango dodać pokrojone papryczki razem z pestkami i zagotować. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody - wsypać żelatynę do miseczki, wlać trochę letniej wody, miseczkę wstawić

królestwo garów
Kremówka 94

pory blogu Moje Wypieki . Ciasto jest proste w wykonaniu a efekt przekrocztł moje oczekiwania, gdyż ciasto wygląda jak z najlepszej cukierni. Składniki (na 12 dużych kremówek) : 2 płaty ciasta francuskiego (użyłam dwóch płatów po 275 g - kupione  w biedronce) Przygotować 2 większe płaskie blaszki, wyłożyć je papierem do pieczenia. Na każdą z blaszek(...)schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta

cucinare
Kremówka 106

pory blogu Moje Wypieki . Ciasto jest proste w wykonaniu a efekt przekrocztł moje oczekiwania, gdyż ciasto wygląda jak z najlepszej cukierni. Składniki (na 12 dużych kremówek) : 2 płaty ciasta francuskiego (użyłam dwóch płatów po 275 g - kupione  w biedronce) Przygotować 2 większe płaskie blaszki, wyłożyć je papierem do pieczenia. Na każdą z blaszek(...)schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta

cucinare
Tort tęczowy 145

ostygnięcia. W tym czasie śmietanę ubijamy w misce wraz z cukrem pudrem, który dodajemy stopniowo, aż powstanie sztywna masa. Na sam koniec dodajemy już przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki.   Na samym końcu(...)już krem i biszkopty są gotowe robimy tort. Zaczynamy od biszkoptu, który nasączamy herbatą. Nakładamy na niego krem i kolejny biszkopt. Robimy tak, aż skończą się nam kawałki ciasta. Resztę kremu nakładamy na wierzch ostatniego biszkopta i na boki tortu. Gotowy już tort tęczowy chowamy do lodówki na parę godzin ( najlepiej na całą noc). Smacznego :) *My użyłyśmy zwykłej herbaty

Kolizje Smaków
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 868

Kwalifikuje to ciasto do grona moich ulubionych, w sumie to jedno z najlepszych, jakie jadłam kiedykolwiek. Krem to prawdziwa pianka, a do tego banany! No kto nie lubi bananów? Idealna propozycja, nie za słodka, zaspokoi każde gusta, i nie jest jakoś szczególnie droga... POLECAM z całego serca! Składniki: *Ciasto (mała blaszka): 4 jajka 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)bananów. Polewamy je połową pozostałego kremu i przykrywamy drugim biszkoptem. Do pozostałego kremu dodajemy pokrojone w kostkę banany i wylewamy masę na wierzch ciasta. Wyrównujemy i wkładamy ciasto na noc do lodówki, krem musi się "ściągnąć" dzięki żelatynie. Przed podaniem posypujemy czekoladą Krem jogurtowy może wydawać się rzadki, ale nie przejmujmy się tym, ponieważ żelatyna ściągnie krem

Piekę, bo lubię
Wegański tort z malinami 181

cukru dodatkowo: 500 g malin 50 g karobu lub kakao 150-200 g dżemu (najlepiej malinowego, ja użyłam wiśniowego, bo Nina wyjadła zapasy) 2 tabliczki 70% czekolady Przygotowanie kremu: ugotuj ryż na mleku, a wręcz go rozgotuj z dodatkiem mleka. Wiórki namocz w gorącej wodzie, po czym odsącz i zblenduj na gładką masę z ugotowanym ryżem. Wystudź. Biszkopt: Do mleka(...)przekrój ciasto na dwa blaty. Poniżej zdjęcie połowy ciasta z dodatkiem karobu przed upieczeniem i po upieczeniu. Składanie tortu. Każdy blat ciasta posmaruj dżemem, na to idzie krem, maliny i kolejny blat ciasta. a oto całość polana już czekoladą: Oczywiście można całość obkleić kremem i udekorował jak komu w duszy gra. Artykuł Wegański tort z malinami pochodzi z serwisu

greenscarf
Ciasto mocno miętowe 117

galaretka agrestowa 1 szklanka wody Dodatkowo: 20 herbatników   30g gorzkiej czekolady Wykonanie zajęło mi w sumie jakieś dwie godziny, łącznie z pieczeniem, studzeniem ciasta, budyniu i galaretki. Do rzeczy: gotujemy szklankę mleka na krem  i zaparzamy w niej torebkę mięty. W osobnym garnuszku cukierki zalewamy wodą i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Po rozpuszczeniu łączymy je z miętą zaparzoną(...)dość rzadka, więc dla pewności, żeby nic nie wypłynęło schłodziłam ją jeszcze trochę. Gdy zgęstniała, rozprowadziłam ją na warstwie herbatników i udekorowałam całość startą drobno czekoladą. Ciasto lepiej smakuje na drugi dzień, kiedy krem i pianka dobrze stężeją a herbatniki zmiękną.  Smacznego

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania