MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY

MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY

MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY

Prosty przepis na pyszne i nieskomplikowane ciasto.  Kruchy, maślany spód kakaowy wypełniony gęstym ganachem z gorzkiej czekolady i dużą ilością świeżych owoców. Dodałam ciemne bezpestkowe winogrona, ale z powodzeniem zastąpicie je borówkami, jeżynami lub innymi owocami. Klasycznie i dekadencko.  Można przygotować 1-2 dni przed planowanym podaniem.  SKŁADNIKI KRUCHY SPÓD 220 g mąki (1 i 1/2 szklanki) 4 łyżki kakao mała szczypta soli 150 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko KREM 1/4 sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, krem czekoladowy, maliny, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, wielkanoc, ciasto z kremem, ciasta z kremami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z malinami

Inne przepisy z cool and minty