MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY

4
  • MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY
  • MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY

    Prosty przepis na pyszne i nieskomplikowane ciasto.  Kruchy, maślany spód kakaowy wypełniony gęstym ganachem z gorzkiej czekolady i dużą ilością świeżych owoców. Dodałam ciemne bezpestkowe winogrona, ale z powodzeniem zastąpicie je borówkami, jeżynami lub innymi owocami. Klasycznie i dekadencko.  Można przygotować 1-2 dni przed planowanym podaniem.  SKŁADNIKI KRUCHY SPÓD 220 g mąki (1 i 1/2 szklanki) 4 łyżki kakao mała szczypta soli 150 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko KREM 1/4 sz... Czytaj dalej na blogu cool and minty


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z cool and minty

    Dodaj komentarz