ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:312/1282)

Ciasto miodowe z jabłkami i kremem 258

jeden placek miodowy i przykryć drugim. Masa budyniowa : Ugotować budyń z mleka, cukru i proszku budyniowego. Masło utrzeć na puch i partiami dodawać zimny budyń. Gotowy krem wyłożyć na ciasto i przykryć ostatnim plackiem. Ciasto należy równomiernie obciążyć, aby blaty zmiękły.Odstawiamy na całą noc. Polewa: Przygotowujemy ją na następny dzień. Rozpuszczamy margarynę. Dodajemy cukier puder, mieszamy a następnie dodajemy(...)energicznie mieszając. Odstawiamy na chwilę do przestygnięcia i gdy polewa tylko zacznie gęstnieć wylewamy ją na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto posypujemy siekanymi orzechami. Ciasto składamy w kolejności: placek miodowy - masa jabłkowa - placek miodowy - krem budyniowy - placek miodowy - polewa - siekane orzechy

My simple kitchen
Czekoladowa chmura - ciasto, które rozpływa się w ustach 175

wdziękiem, piękniejąc w osiedlowym warzywniaku. Całość spoczęła na leciutkiej chmurce czekoladowej. Jednym z najbardziej znanych ciast Nigelli Lawson, królowej kuchennego wdzięku i seksapilu :) Niezwykłe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach! A na nim krem w kolorze letniego obłoczku…może to być po prostu ubita śmietana lub krem na bazie serka. U mnie resztka ricotty zmieszanej z jogurtem naprawdę wspaniale(...)obsyp bułką tartą, następnie wylej do formy ciasto. 7. Piecz przez 40min. w 180*C lub do suchego patyczka. Krem 1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. 2. Wyłóż krem na wierzch przestudzonego ciasta. 3. Udekoruj wierzch owocami i listkami mięty. Smacznego! Chocolate Cloud cake For a small cake stand Ingredients: 3 large eggs 85g sugar 140g dark chocolate 60g butter Cream

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto W-Z 124

proszkiem do pieczenia. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 160 stopni termoobieg. 5. Ciasto przelewamy do blaszki, górę wyrównujemy i pieczemy około 40 minut. Do tzw. suchego patyczka.  6. Studzimy, po ostudzeniu przekrawamy na dwa blaty. Krem: 1. Żelatynę zalać 6 łyżkami wody. Odstawić na około 10 minut. Jak napęcznieje to podgrzać (nie zagotować!!) ciągle mieszając(...)Dwie łyżki odebrać, dodać do żelatyny i wymieszać. Delikatnie ciągle miksując dolewać do ubitej śmietany.  3. Na pierwszy blat ciasta rozsmarować połowę dżemu. Na niego wyłożyć krem i przykryć drugim blatem ciasta.  4. Wierzch posmarować pozostałym dżemem. Polewa: 1. Do rondelka z grubym dnem dać masło, przelać śmietankę i wrzucić pokruszoną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając

kruche babeczki
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 217

jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami   Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń   Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe   Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe(...)tylko) plany na wrzesień to:   Bułgarskie przysmaki - mam nadzieję wypróbować klasyków tj. szopska sałatka, banica, tarator czy pysznych bułgarskich win Dynia - marynowana, krem na ostro, krem na słodko, ciasto, placki - będzie pysznie! Jabłka - jesień to czas na pyszne polskie jabłka - szarlotka, mus, naleśniki Gruszki - w sałatce, jako deser, w ciastach Domowe przetwory - jeszcze nie wiem co, ale coś muszę

Cooking Monster
Cytrynowe babeczki 270

masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Zestawiamy miskę z ognia, studzimy, przecieramy przez sitko o drobnych oczkach i schłodzić krem w lodówce, aby pozbyć się z kremu drobinek ściętego białka. Babeczki: 3 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,25 kostki masła(...)składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do foremek, pozostawiając ok. 1,5 centymetra, żeby babeczki rosnąc nie „wyszły” z foremek. Do każdej kokilki z ciastem nakładamy po łyżce kremu cytrynowego aby zapadł w głąb biszkoptowego ciasta.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż babeczki staną się lekko brązowe i sprężyste. P.S. Babeczki można posypać cukrem pudrem lub podawać

Luźna Kuchnia
MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY 169

jeden arkusz folii i ostrożnie przenosimy do formy (stroną z folią do góry). Odklejamy folię, boki i spód ciasta lekko dociskamy do formy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut. KREM CZEKOLADOWY: Do rondelka wsypujemy cukier i kakao(...)Stopniowo, cały czas mieszając, dolewamy śmietankę. Stawiamy na ogniu, dodajemy masło i zagotowujemy.  Zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną na kostki czekoladę i mieszamy, do otrzymania gładkiego kremu.  Wylewamy na spód ciasta i zostawiamy na 30 minut do lekkiego przestygnięcia. Układamy owoce, wstawiamy do lodówki, aż krem całkowicie zastygnie

cool and minty
MUS ANANASOWY 133

ananasowy do tortu i ciasta. Mus z ananasa to słodki, delikatny w smaku krem z ananasem i ubitą śmietanką. Zamiast zwykłej śmietanki możemy dać ubitą śmietankę kokosową, dzięki temu otrzymamy mus o smaku pina colada :). Polecam również frużelinę z ananasa. Mus ananasowy zrobiłam w torcie Biedronka i torcie o smaku Pina Colada. W uwagach podałam instrukcje jak zrobić

Słodki Pomysł
MUS RABARBAROWY 123

rabarbarowy do ciasta i tortu. Mus z rabarbaru to lekki, orzeźwiający krem z rabarbaru, o kwaskowatym smaku, bardzo zbliżonym do smaku cytryny. Dlatego ilość cukru w tym musie zależy od tego jak kwaśny macie rabarbar. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 400 g świeżego/mrożonego rabarbaru, różowej/czerwonej części 60-80 g cukru trzcinowego lub więcej, do smaku

Słodki Pomysł
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi. 200

biszkopt przeciąć na 2 równe części. 5. Pierwszą część ułożyć na paterze i dokładnie nasączyć. Na nasączone ciasto wyłożyć i rozsmarować 3/4 powideł. Następnie rozsmarować niecałą połowę kremu. 6. Drugą część ciasta również nasączyć od wewnętrznej strony i posmarować pozostałą częścią powideł. Położyć na pierwszą część. 7. Pozostałą część masy wyłożyć na tort zaczynając od boków a kończąc na wyrównywaniu(...)masy na wierzchu. 8. Boki obsypać wiórkami kokosowymi. ( Zrobiłam to za pomocą płaskiego noża) 9. Ciasto udekorować winogronami i kiwi ( można użyć innych owoców ) 10. Odstawić do lodówki na kilka godzin w celu stężenia kremu

A Ty Smakuj Mnie
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki 221

kokosa. Ciasto jest pyszne, mocno marchewkowe i oczywiście zdrowe! Kiedyś już publikowałam podstawowy przepis na ciasto marchewkowe z użyciem mąki orkiszowej z opcją wykonania go z pysznym kremem cynamonowym. Składniki na ciasto: – ok. 200g marchewki (2 spore sztuki) – 90g wiórków kokosowych – 60g orzechów pekan – 50g orzechów włoskich – 3 jajka – 2 łyżki masła orzechowego(...)umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. W międzyczasie możemy przygotować polewę. Wiórki mielimy na krem (masło kokosowe), dodajemy roztopione masło/olej kokosowy i miód. Ciasto studzimy, nakładamy na wierzch polewę i resztę pekanów (całych lub posiekanych na kawałki). Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Cytrynowa kostka – owsiane ciasto z mleczno-cytrynowym kremem 169

zrobi się bardzo jasna i zgęstnieje – około 5-6 minut. I już – krem gotowy! Niczego więcej z nim robić nie trzeba. Wyłóżcie krem na naszykowany owsiany spód, zasypcie resztą kruchej masy i delikatnie ją dociśnijcie. Ciasto pieczemy w już nagrzanym piekarniku 25-30 minut, aż wierzch lekko się zezłoci(...)Wyjmujemy je z piekarnika i dajemy ostygnąć około pół godziny. Po tym czasie kroimy je w równe kwadraty lub prostokątne batoniki i schładzamy całość w lodówce. Podajemy schłodzone- krem stwardnieje, a ciasto będzie ultrakruche. Kruchutkie i wyraziste, idealne do herbaty z imbirem. Jeśli jeszcze Wam mało słodkości, możecie je podać z lodami i bitą śmietaną. SKŁADNIKI 170g mąki pszennej ½ łyżeczki

Karo in the Kitchen
Słodki Książę 381

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 2 łyżki śmietany 200 gram margaryny 350 gram powideł śliwkowych 1 puszka masy kajmakowej krówkowa Masa jogurtowa: Krem jogurtowy do tortów lub ciast  Dr. Oetker 150 gram jogurtu 250 ml. mleka ŚmietanFix Polewa: tabliczka czekolady 2 łyżki śmietanki Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy ciasto(...)mieszamy zamiast śmietanki możemy użyć masła. Upieczony spód przekładamy z powrotem do blachy nakładamy masę korówkową następnie powidła śliwkowe. Przykrywamy drugim spodem. Na wierzch przekładamy krem jogurtowy  i  przykrywamy ostatnim plackiem. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową

NaKońcuJęzyka
Jak zrobić puree z dyni? 105

Gotowe puree dyniowe możemy użyć od razu do przygotowania np. ciasta lub poporcjować i zamrozić. Mrożenie, jest to bardzo wygodny sposób na przechowywanie puree. Dzięki temu będziemy mogli się nim cieszyć również w zimie. Do czego użyć puree z dyni? Możemy upiec pyszne ciasto, zagęścić zupę lub ukręcić aromatyczny krem dyniowy. Moim ulubionym ciastem do którego go używam, jest piernik

Blendman
Ciasto "cycki murzynki" 365

oblewając ciasto polewą czekoladową albo...  teściowej polewając je tężejąca galaretką galaretką :D   Składniki (duża blaszka):  Biszkopt: 150 g mąki  100 g cukru  4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Biszkopt makowo-kokosowy:  200 g cukru  3/4 szklanki maku  100 g wiórek kokosowych  6 białek  Krem: 350 ml mleka(...)mleko z żółtkami, zagotować i wystudzić.  Masło ubić na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu i zmiksować na gładką masę. Ostudzony biszkopt posmarować dżemem, przykryć ciastem makowo-kokosowym, na to wyłożyć krem, nasączone biszkopty, każdy  udekorować rodzynką, polać rozpuszczoną i wymieszaną z masłem czekoladą. Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO!!! Inspired by  http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/02/cycki-murzynki.html

Malinowo w kuchni