ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:335/1282)

Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 169

mleka każdy ) 4 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: cukier puder do oprószenia  Wykonanie pyszne karpatki z kremem budyniowo-czekoladowym: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem ( ja tak zrobiłam ). Gotujemy(...)ucieramy aż krem będzie puszysty. Na koniec dodajemy czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 5. Przekładanie: Gotowym kremem przekładamy wystudzone blaty karpatkowe. 6. Pudrowanie: Karpatkę od razu oprószamy obficie cukrem pudrem. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. 7. Podanie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Karpatka 196

wielu to ulubione ciasto i przepis stary jak świat ale dla mnie jest to całkowita nowość, bo zrobiłam to ciasto pierwszy raz i nawet wyszło. Ciasto bardzo ładnie wyrosło, a krem bajka.... idealny, taki jak lubię w karpatce. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem

Pysznie & Pięknie
Ciasto biszkoptowe z galaretką 143

patyczek  do piekarnika i nakłuwamy ciasto (nigdy nie wyciągamy biszkoptu bo może powstać zakalec), jeżeli po wyciągnięciu patyczek będzie suchy ciasto jest już upieczone. Upieczony biszkopt wyłożyć na kratkę, odkleić papier i dobrze wychłodzić. Składniki na krem 150 ml śmietanki 36% 30 g cukru pudru 5 g żelatyny 30 ml wody Śmietankę dobrze schłodzić w lodówce. Żelatynę namoczyć(...)odstawiamy do stężenia. Przestudzony biszkopt wkładamy do formy w której się piekł (dlatego najlepiej w rancie cukierniczym), na biszkopt nałożyć cienką warstwę kremu. Poukładać dowolne owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do schłodzenia. Artykuł Ciasto biszkoptowe z galaretką pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
ŚMIETANKOWY PUCH 157

nieco zimowym nastroju. Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne! Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/2szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga

Słodki Zakątek
Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera 264

którego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray

Moja Delicja
Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera 338

którego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray

Moja Delicja
markizy w posypce kolorowej 201

posypkach. A tych za sprawą sklepu Słodki Świat mam ostatnio w domu mnóstwo. Pomieszałyśmy więc wszystkie razem i tak powstała kolorowa otoczka do markiz nadziewanych czekoladowym kremem.  Składniki: na ciasto: 275 g mąki 200 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na krem: 100 g masła 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella łyżka wódki do posypania

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciacho z kulkami 285

wielkość blaszki, smarujemy powidłami. Z ciemnego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego w środek każdego włożyć 3 - 4 rodzynki. Wkładamy kulki na ciasto posmarowane powidłami. Pieczemy ok 45 min w temperaturze 180 stopni C. Krem 1 kostka masła 3 torebki galaretki wiśniowej 2 łyżki żelatyny 4 białka 1 szklanka cukru Wykonanie: Masło ucieramy na puch.  Rozpuszczamy 1 galaretkę(...)parze, dodajemy cukier, nadal ubijając aż cukier się rozpuści.  Ubitą pianę małymi partiami dodajemy do utartego masła cały czas ucierając następnie dokładamy gęstniejącą galaretkę.  Krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Rozpuszczamy pozostałe galaretki według przepisu umieszczonego na opakowaniu zostawiamy do lekkiego stężenia,  następnie wylewamy na krem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Smacznego

kgwjanczewo
Jogurtowe babeczki z truskawkami i jaglanym kremem Rafaello 228

piekarniku tak pięknie wyrosły, że byłam niemal pewna sukcesu. Ostudzone delikatnie udekorowałam kremem i świeżymi truskawkami. Zadowolona zrobiłam zdjęcia, a dopiero potem postanowiłam wypróbować...  Cóż, babeczki nieco opadły i stały się lekko ,,gumowate". Wydaje mi się, że to za sprawą dużej ilości truskawek, które ciasto zwyczajnie ,,przygniotły" poprzez puszczenie wody, dlatego radzę nie dodawać ich zbyt wiele. Nie zmienia(...)cukru  - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - kubek jogurtu naturalnego  - ok. 200 g truskawek umytych i odszypułkowanych tyle właśnie użyłam, ale radzę dać mniej, by ciasto lepiej wyrosło krem - 100 g kaszy jaglanej - szklanka mleka - 50 g wiórków kokosowych - tabliczka białej czekolady - cukier waniliowy dodatkowo kilka truskawek Przygotowanie: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  Jajka zmiksować

Kuchnia Ellie
Krówkowe muffinki z kremem. 155

Takie muffinki to ja bardzo polecam. Są bardzo pyszne. Mięciutkie ciasto i krówkowy krem to bardzo pyszne połączenie. Do tego bardzo ładnie się prezentują. Z powodzeniem można je przygotować na Wielkanocny stół lub dla gości. Do ich przygotowania użyłam wspaniałej  masy krówkowej o smaku czekoladowym od  HELIO . Zapraszam :) Przepis bierze udział -   LAYMAN OD KUCHNI- BITWA(...)wsypujemy mąką i z proszkiem do pieczenia i dokładnie ucieramy. 2. Do formy do pieczenia muffinek przekładamy ciasto używając papierowych papilotek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 3. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy. 4. Tak przygotowany

Izabelawkuchni
cytrynowe gałganki 194

Przed nami noc sylwestrowa i karnawał a więc mnóstwo okazji do zorganizowania choćby małego przyjęcia. Na takie okazję polecam mój najnowszy pomysł na deser. Cytrynowe gałganki to ciasto ptysiowe nadziane dwoma kremami- budyniem jak do karpatki i cytrynowym curdem a to wszystko wykończone domową kakaową polewą. Takie ciasteczka są niewielkie, w sam raz na dwa kęsy więc na przyjęcia nadają(...)Jeśli lubicie lemon curd to koniecznie musicie spróbować! Jeśli jeszcze go nie próbowaliście to tym bardziej musicie! Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 1/2 kostki masła 4 jajka na krem budyniowy: 500 ml mleka 25 g mąki ziemniaczanej 25 g mąki pszennej 25 g mąki kukurydzianej 2 żółtka 3 łyżki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bananowa chmurka 574

znają tego ciasta – Upieczcie je, bo jest po prostu RE-WE-LA-CYJ-NE! Kruchy spód, warstwa świeżych owoców w galaretce, na to krem śmietanowo-waniliowy, a całość przykryta czekoladową bezą. Polecam!!! Ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g 150 g mąki pszennej 100 g masła Czekoladowa(...)Schłodzoną kremówkę oraz mascarpone ubijamy wraz z cukrem pudrem i nasionkami wanilii na sztywno. Całość możemy utrwalić zagęszczaczem (śmietan-fix), choć nie jest to konieczne. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką. Wierzch ciasta przykrywamy czekoladową bezą. Uwagi: Ciasto najlepiej składać w blaszce, w której piekliśmy kruchy spód. Przygotowując bezę białka najlepiej ubijać w szklanej lub metalowej misce. Cukier zaczynamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Owocowe Trio 244

lato. Owocowe Trio to połączenie smaku prażonego jabłka z wiśnią( masa różowa), pysznego mlecznego kremu na bazie budyniu oraz orzeźwiających galaretek, w których ukryły się biszkopty udające połówki brzoskwiń:)Ciasteczka również nasączyłam lekko ciepłą galaretką, by były mięciutkie i tworzyły spójną całość. Jeśli lubicie lekkie ciasta na bazie biszkoptu z nutą owocowego wariactwa- polecam- słodkie, orzeźwiające- deserowe trio. Składniki(...)Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy z dodatkiem masła, pod przykryciem ok 5 minut. Wsypujemy galaretki. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.  Składniki na krem: szklanka cukru ½ l mleka 2 małe cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 250 g masła Mąkę i żółtka roztrzepujemy w ½ szklanki mleka. Resztę mleka

Domowe ciasta
Tarta z malinami na waniliowej chmurce 156

wytrawne jak i na słodko. Dzisiaj przygotowałam pyszną tartę z malinami. Ponieważ na dworze coraz cieplej, zrobiłam delikatniejszą, nieco odchudzoną wersję kremu budyniowego, zamiast masła dodałam śmietanę kremówkę i cukier waniliowy i powstała delikatna waniliowa chmurka. Składniki: ciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem: budyń waniliowy(...)ubić na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Ciągle miksując dodawać po 1 łyżce wystudzony (!) budyń. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wystudzone ciasto posmarować dżemem, wyłożyć krem i ozdobić malinami. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego

Moja kraina smaków