ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:338/1282)

Ciasto barbórkowe 162

I oto kolejne ciasto siostry Anastazji z jej książki "100 nowych ciast..."  Łasuchom czekolady, kakao i galaretki zapewne będzie smakowało... Składniki na biszkopt: 4 jaja

In my kitchen
Raffaello z adwokatem 163

Przepis na to ciasto pochodzi z książki "173 specjały siostry Anastazji". Ciacho jest przepyszne, a tym samym pracochłonne. No ale jak ktoś lubi pieczenie i zachwycone

In my kitchen
Shrek 107

"Jest moim popisowym ciastem. Przepadają za nim dzieci i dorośli" napisała 12-letnia Paulinka Bogdanienko, która mieszka w moich stronach. Przepis został opublikowany w czasopiśmie "Przyślij

In my kitchen
Miętowe orzeźwienie 83

Przepis na to ciasto znalazłam w gazetce "Ciasta na stół" w nr 5/36/2004. Autorką przepisu jest Pani Barbara A. W cieście zaintrygował mnie smak mięty połączonej

In my kitchen
Torcik marchewkowy 109

Kilka lat temu ciasta marchewkowe na blogach kulinarnych cieszyły się ogromnym powodzeniem... I wcale nie dziwne, bo ciasta te są pyszne, pachnące, mimo tego, że są

In my kitchen
Jabłecznik korzenny. 238

Delikatne ciasto z jabłkami , jeszcze z nieco zimowym aromatem, bo z chłodniejszymi dniami kojarzą mi się  korzenne , rozgrzewające aromaty  Jabłka zazwyczaj łączymy z cynamonem

Malinowa Kawiarenka
Lemon curd 173

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i zarazem szybki krem. Idealny do różnego rodzaju ciasteczek, ciast, słodkości czy deserów. Krem w przeciwieństwie do większości kremów jest przyjemnie kwaśny, zatem bardzo fajnie przełamuje słodkość ciasteczek;)  Konsystencją przypomina budyń, w sumie można powiedzieć że to taki domowy, cytrynowy budyń. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu.  Inspiracja przepisem Moje

Krakowskie smaki Ani
Ptysie 308

niech mi ktoś powie, że nie uwielbia tych słodkości? Rozumiem, że nie ma takich! Cieszę się! Ja kocham ten rozpływający się krem i chrupkie ciasto parzone. Nie ma co dłużej czekać. Pieczemy, robimy i się zajadamy, np z naszymi dziadkami. Korzystałam z tego przepisu . Składniki : Ciasto parzone : * szklanka zimnej wody  * 125g margaryny  * szklanka mąki pszennej  * 4 jajka(...)jajkami na gładką masę. Przełożyć do szprycy. Wyciskać okrągłe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczeni. Piec 20-30 minut w 180 stopniach. Ciasto dość wysoko rośnie. Odstawić do wystygnięcia, każdy okrąg przeciąć na pół.  Krem : * 300ml kremówki najlepiej 36% * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżki żelatyny  * 6 łyżek wrzątku Przygotowanie : Żelatynę zalać wrzątkiem, rozmieszać. Rozpuścić nad kąpielą

Magiczne Życie Marty
Jesienna szarlotka z kremem waniliowo-cynamonowym 106

O ile wrzesień w tym roku nie rozpieszczał, tak październik daje wszystko co w polskiej złotej jesieni najpiękniejsze. Jest piękna pogoda, słońce, poranne mgły, jesienne liście

bistro mama
Ptysie 152

"Najlepszymi mąkami na ciasto ptysiowe jest mąka luksusowa lub krupczatka, woda w ilości 1:1 w stosunku do mąki, tłuszcz (masło), jajka i sól. Ciasto ptysiowe

Proste Potrawy
Jajka sadzone na słodko 179

Ciasto “Jajka sadzone na słodko” jest szczególnym z dwóch względów. Po pierwsze ciasto okazało się pysznym żartem Prima Aprilisowym dla mojej młodszej córki. Otó ż , nie

Mia Cucina Sofieta
Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 276

Co otworzyłam szafkę w kuchni to zerkała na mnie torebeczka z wiórkami  kokosowymi. Trzeba coś z nich zrobić... Po weryfikacji potrzebnych składników i zawartości mojej

Mia Cucina Sofieta
Rzeszowiak, czyli ciasto makowo- serowo- orzechowe 1158

Świąteczne ciasta muszą być wyjątkowe, ale przede wszystkim smaczne;) U nas zawsze obowiązkowy jest sernik i makowiec, mile widziane są również ciasta orzechowe. Dlatego, aby ułatwić

Z miłości do słodkości
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 130

się całą paletą barw. Do tego oczywiście orzechy. Ja przeważnie wykorzystuję do tego ciasta orzechy włoskie ale w tym roku z powodu ich deficytu wykorzystałam orzechy laskowe. Przepisów na ciasto marchewkowe jest chyba tyle co na sałatkę jarzynową, bo w każdym domu smakuje ono zupełnie inaczej. Jest to doskonała propozycja np. na Andrzejki, które już na niedługo! Składniki: Biszkopt(...)jest już zimy wyjmujemy go z formy i przekrawamy go ostrym nożem na mniej więcej 3/4 wysokości. Spód całego ciasta musi być grubszy niż górna, która przykryje ciasto. Do spód wykładamy krem, rozsmarowujemy go i przykrywamy górną częścią. Ciasto z powrotem wkładamy do formy. Przygotowujemy lukier. Do miseczki wsypujemy cukier puder i wlewamy ok 2 łyżek soku z cytryny. Mieszamy

Życie ze smakiem
CIASTO KOKOSEK 358

Ciasto kokosek, jest   to warstwowe ciasto na  biszkopcie, przełożone delikatnym jak puch kremem, białą galaretką pastelową, udekorowane białymi rurkami waflowymi i wiórkami kokosowymi.  Ciasto jest wilgotne, a smak i zapach obłędnie kokosowy .  Pięknie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje. Nie sposób mu się oprzeć! Po prostu niebo w gębie! Wykonanie tego przepisu, krok(...)żeby galaretka stężała. Na stężałą galaretkę wykładamy drugą część masy i wyrównujemy. Kładziemy drugi blat biszkoptu i nasączamy go mlekiem kokosowym. Kładziemy trzecią część kremu, wygładzamy i posypujemy wiórkami kokosowymi. 5.) Ciasto  dekorujemy białymi rurkami waflowymi. Uwagi: Ciasto przechowujemy w lodówce. Podajemy dobrze schłodzone. Proponuję Wam też zobaczyć, jak zrobiłam pyszny  sernik coca cola . A po inne fajne

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania