ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:251/1282)

Ciasto biszkoptowe z kremem jogurtowym i brzoskwiniami Jagusia (bez pieczenia) 249

Jeśli lubicie lekkie ciasta z delikatnym kremem, to jest to ciasto, które pokochacie po pierwszym kęsie. Przygotowanie ciasta jest bardzo szybkie i nie wymaga pieczenia. Przepis na blachę 25 x 36 Co potrzeba: 2 paczki biszkoptów podłużnych (400 g), 1 paczka bitej śmietany w proszku „śnieżka”, 800 g jogurtu naturalnego gęstego, 2 puszki brzoskwiń, 4 nie czubate łyżeczki żelatyny

Bułka z Chlebem
Napoleonka z winogronami 128

gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową i, cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy rum oraz budyń. Na jednym płacie ciasta rozprowadzamy połowę kremu budyniowego. Rozkładamy owoce. Wykładamy resztę kremu. Przykrywamy drugim płatem ciasta

Smaki Na Talerzu
Ciasto biszkoptowe z kremem kokosowym i paloną bezą włoską 103

Ciasto biszkoptowe z kremem kokosowym i słodką bezą jest dość proste do wykonania

Przepisy Kulinarne
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 196

osobnym poście. Dzięki temu, że ciasto francuskie nie ma swojego określonego słonego czy słodkiego smaku, dlatego ciasto francuskie można również przygotowywać na słodko z ulubionymi owocami, dżemami czy kremem czekoladowym. Ciasto jest bardzo plastyczne, więc można je składać w różne kształty np. kieszonki, trójkąty, ruloniki i dużo, dużo więcej. Przepis na ślimaczki znalazłam na blogu KulinarnePrzeboje, jednym z fajniejszych blogów

To Musisz Wiedzieć
Ciasto makowo ananasowe 420

Dzisiaj znowu coś na wykorzystanie białek. Pyszne, delikatne nie za słodkie ciasto z ananasem i kremem śmietankowo cytrynowym. Ciasto jest bardzo wysokie i dlatego też ładnie prezentuje się na stole.  Porcelana Magnum Bogucice. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt makowy: 4 białka 3 łyżki cukru 1 łyżka

Ala piecze i gotuje
Ciasto marchewkowo cukiniowe z pistacjami 178

moim ulubionym wypiekiem na brzydką pogodę. Piękny złoty kolor rozwesela, prawda! Podobnie działa na mnie ciasto cukiniowe ! Dlatego aby zażyć podwójnej dozy szczęścia upiekłam ciasto marchewkowo cukiniowe. Zazwyczaj ciasto marchewkowe pokrywam kremem z serka philadephia. Tym razem użyłam zmielonego twarogu na sernik. Smak kremu niewiele się różnił od tradycyjnego ale rozpłynął się. Zamiast kremu praktycznie wyszedł gęsty(...)wyłóż do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45-50 minut lub do suchego patyczka. Przygotuj krem. Zmiksuj twaróg z cukrem i masłem. Polej sosem ostygnięte ciasto i oprósz grubo pokrojonymi pistacjami. Sos można postawić obok ciasta jeśli ciasto nie będzie zjedzone od razu. Polane sosem ciasto należy przechowywać w lodówce. Spara Spara

codojedzenia
CIASTO IMPREZOWE 184

To ciasto zawiera w sobie to co najbardziej lubię: chrupiące orzechy, kawę i kakao. Otulone delikatnym biszkoptem to prawdziwe niebo.... w ustach.  Jest wysokie i

Pani na deser
3 bit 103

Kremowe ciasta rzadko goszczą na moim blogu. Osobiście za nimi nie przepadam. Ale 3 bit jest ulubionym ciastem mojej siostry. I przyznam szczerze, że jak na

Zielona Kuchnia
TARTA JEŻYNOWA Z LEKKIM KREMEM JOGURTOWO ŚMIETANOWYM 97

zbliża się jesień i pewnie na blogu zaczną się pojawiać „cięższe” desery. Póki co cieszmy się ładną pogodą z kawałkiem pysznego ciasta Tarta jeżynowa z lekkim kremem jogurtowo śmietanowym Ciasto czubata szkl mąki krupczatki 80 g masła 2 żółtka 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru Nadzienie 250 ml śmietany 30 %’ 180 ml jogurtu naturalnego typu greckiego(...)Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i jogurt naturalny oraz rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Delikatnie połączyć i wylać na ciasto. Schłodzić przez 30 minut w lodówce po czym poukładać owoce. Tak przygotowaną tartę odstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu.     Artykuł TARTA JEŻYNOWA Z LEKKIM KREMEM JOGURTOWO ŚMIETANOWYM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
MLECZNY SERNIK KOKOSOWY 126

MLECZNY SERNIK KOKOSOWY Sernik z grubym spodem z ciasta. W smaku przypomina pralinki rafaello. Masa serowa jest aksamitna z wyczuwalną nutą kokosa. Wierzch ciasta to krem z ubitej śmietany w połączeniu z białą czekoladą. Najlepsza kombinacja do ciast. Bardzo polecam. Nic tylko się zajadać. Sernik był zrobiony na dużą blachę, a i tak nie przetrwał dwóch dni.  ~~SKŁADNIKI~~ Spód

Kuchnia Paulettes
Karpatka 145

Słodka klasyka – karpatka. Parzone ciasto, które wspaniale faluje się podczas pieczenia oraz waniliowy, budyniowo-maślany krem. Masło rozpuścić w małym garnku. Dodać szklankę wody i całość zagotować. Dodać mąkę

Bullio
Ptasie mleczko 226

  Pyszne ciasto na nadchodzące Święta i nie tylko :) Smakuje dzieciom i dorosłym . Niesamowite chwile podczas jedzenia gwarantowane ;) Przepis znalazłam w gazetce " Najlepsze ciasta " i rzeczywiście

Różne smaki w kuchni
Ciasto Piegusek 236

Pyszne ciasto Piegusek z makiem można jeść samo, z polewą czekoladową, lukrem, czy jakimiś dodatkowymi masami. Należę do wielbicieli maku więc bardzo lubię to ciasto a

Kulinarna (nie)codzienność
ciasto z dyni przekładane kremem 101

Polecam ciasto z dyni przekładane kremem ..Jest niezłym ciastem ale jadałam lepsze.. Polecam dla ewentualnej odmiany lub osób posiadających jak ja taaaaaaaaaaaaką dynię 🙂 .. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g brązowego cukru 3 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody spora szczypta soli 4 ubite jajka

Ugotujmy Coś
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko 722

Orzeźwiające ciasto - Zielone Jabłuszko 2016-10-03 16:49:01 Porcje 24 Nadeszła jesień. Z drzew spadają pierwsze żółte liście. Babie lato leniwie snuje się po

Wędrówki po kuchni
Tort cytrynowo-śmietanowy z kiwi 200

dwie części. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pierwszy blat smarujemy cienką warstwą kremu i układamy na nim kiwi, które przykrywamy resztą kremu i drugim blatem ciasta. Drugą częścią kremu smarujemy wierzch tortu (tylko górę). Następnie robimy masę śmietanową: żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dostawiamy aż trochę przestygnie. Śmietanę miksujemy z cukrem i wciąż miksując łączymy z żelatyną

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto Delicja 188

Dzisiaj ciasto, które swoją nazwą i strukturą nawiązuje do pysznych ciastek z biszkoptem, galaretką i czekoladą - Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam

Świat Ciasta
Kruche ciasto ze śliwkami, kremem śmietankowym i czekoladową bezą 491

ułożoną na boku) wewnątrz formy. Na wierzchu ułożyć ćwiartki śliwek Piec w temperaturze 190-200 o C przez około 30-40 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Wszystkie składniki(...)koniecznie schłodzone!) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Wyłożyć na ostudzone ciasto ze śliwkami. Czekoladowa beza: 4 białka, w temperaturze pokojowej 200 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej 80 g gorzkiej czekolady, roztopionej i lekko przestudzonej Białka umieścić w misie miksera. Ubijać, zwiększając obroty miksera, do otrzymania sztywnej

Czerwień i błękit
Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle 150

efekt fal na cieście, powstaną jakby grzywacze na wodzie. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Mi zajęło to prawie godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Krem 1,5 szklanki mleka cukier waniliowy 6 łyżek cukru budyń śmietankowy kostka masła Szklankę mleka zagotować z cukrami. Mieszać od czasu czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Budyń(...)mieszać do zgęstnienia budyniu i do momentu bąbelkowania (budyń zacznie się gotować). Odstawić budyń do ostygnięcia. Masło zmiksować. Do masła dodawać stopniowo budyń. Zmiksować na gładką masę. Krem rozsmarować równo na cieście. Ciasto oprószyć startą gorzką czekoladą.Użyłam 25 g czekolady 100%. Ciasto Fale Dunaju A gdy przyrządzałam wczoraj masę na ciasto, za oknem pojawiła się piękna tęcza, a nawet

Weekendy w domu i ogrodzie
TORCIK gruszkowe MArzeniE 202

czym delikatnie dodajemy do ciasta Gruszki obieramy kroimy na ćwiarteczki Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i oprószamy mąką do tak przygotowanej formy wylewamy połowę ciasta układamy gruszki zalewamy kremem Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25-30 minut:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
"Kokosowe Ciasto z galaretką" 126

"Kokosowe Ciasto z galaretką" Ciasto: 2 jajka + 2 żółtka ( białka zostawiamy do masy kokosowej) 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2

Słodka Kraina Wypieków
Pianka 156

Kolejne ciasto Siostry Anastazji z jej książki "100 nowych ciast". Ciasto okazało się dobre i delikatne. Jedynym mankamentem wypieku okazała się odpadająca pianka, która przy krojeniu

In my kitchen
Makowiec śnieżny (Siostry Anastazji) 398

Kolejne ciasto Siostry Anastazji, na którym się nie zawiodłam:) Pyszne, wbrew pozorom wcale nie za słodkie, świąteczne. Podbiło serca moich gości, to i może Waszych też

In my kitchen
Ptasie mleczko 76164

  Pyszne ciasto na nadchodzące Święta i nie tylko :) Smakuje dzieciom i dorosłym . Niesamowite chwile podczas jedzenia gwarantowane ;) Przepis znalazłam w gazetce " Najlepsze ciasta " i rzeczywiście

Słodkości i nie tylko
Sarni grzbiet 425

słupkach na wierzchu. Zobacz również przepisy na inne ciasta czekoladowe ----> Brownie , brownie z kajmakiem i orzechami , brownie z wiśniami i orzechami nerkowca , czekoladowe ciasto z wiśniami i kremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny ,  torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis

Moje Qulinaria
Jabłecznik cappuccino 153

składniki ciasto * 2 jajka * 1/3 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki proszku budyniu śmietankowego * 1/3 szklanki cukru * 1 łyżeczka octu * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa

Mix smaku
Pijak adwokatowy 253

składniki ciasto * 7 białek * 1 szklanka maku * 150 g wiórek kokosowych * 2/3 szklanki cukru masa * 500 ml śmietany 36% * 2 łyżki cukru pudru * 2 opakowania usztywniacza

Mix smaku
Mleczna kanapka 277

To ciasto piekłam na Święta Bożego Narodzenia - w domu zrobiło furrorę wśród męskiej części rodziny. Zniknęło do ostatniego okruszka w ciągu dwóch dni:) SKŁADNIKI NA KAKAOWY

Blondynka Gotuje
Tort kawowo-bananowy 235

wrzenia. Dodajemy resztę cukru, mleka, mąkę kukurydzianą oraz żółtka.Chwilę gotujemy. Gdy masa przestygnie mieszamy ją z masłem utartym z cukrem pudrem oraz likierem kawowym. Na blat ciasta nakładamy krem, na to układamy plasterki banana i znów krem, przykrywamy blatem ciasta. Ponownie nakładamy krem, plasterki banana, krem i przykrywamy blatem. Boki tortu smarujemy resztą kremu i schładzamy w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny) 173

Tort zrobiłam mamie na imieniny i okazał się wielką pysznością. Trochę zainspirowałam się własnym makowcem japońskim i moim ulubionym kremem z karpatki .  Zresztą kiedyś podobne ciasta widziałam w internecie (ale nie pamiętam stron...). Tort mógł okazać się zbyt mdły i bez charakteru, więc całość przełamałam smakiem kwaskowatej cytryny. Blaty nie wymagają nasączania, ponieważ są odpowiednio wilgotne - przez co całe(...)zimnym budyniem, a na końcu z sokiem cytrynowym. Krem schłodzić w lodówce do momentu całkowitego stężenia i podzielić na 3 części. Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go cienką warstwą dżemu/konfitury oraz kremem. Całość przykryć kolejnym blatem, którego także smarujemy dżemem/konfiturą i przykrywamy ostatnim plackiem. Wierzch i boki dokładnie posmarować pozostałym kremem. Dekoracja. Wierch tortu obsypać wiórkami

Di gotuje
Ciasto ,,Kawoszek''. 485

kawy? Ja uwielbiam. I stwierdziłam, że zbyt rzadko je piekę. Ciasto w każdej swej warstwie ma kawę cappuccino, samej kawy cappuccino pić nie lubię ( wolę czarną ), ale w cieście uwielbiam. Biszkopt, krem, pianka i dekoracja z biszkopcików to idealne połączenie. Ciasto jest troszkę pracochłonne, ale też łatwe w wykonaniu i na pewno uda się każdemu. Spróbujcie koniecznie, a ja zapewniam(...)kawę i cukier puder do smaku i dokładnie ubijamy, na koniec dodajemy przestudzoną i płynną żelatynę i dokładnie ubijamy. Piankę wykładamy równomiernie na kremie. Na piankę w równych rzędach układamy biszkopty. 4. Chłodzenie: Tak wykonane ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. 5. Podanie: Gotowe ciasto kroimy tak, żeby w każdym kawałku był

Izabelawkuchni
FALE DUNAJU 181

Fale Dunaju to ciasto wszystkim znane i lubiane. Warto go zamieścić na blogu, bo jest znakomite.  Piekłam go nie raz, ale z innego przepisu, w którym trzeba utrzeć masło z cukrem, żółtkami itd. Bardzo tego nie lubię i na dodatek nie zawsze mi wychodził.  Jakiś czas temu przeglądając internet natrafiłam na bardzo fajny przepis ze strony  W KUCHENNYM(...)wciskamy w nie owoce . Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30- 40 minut w temperaturze 185-190 stopni C do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy  w uchylonym piekarniku  do ostudzenia. WYKONANIE KREMU : Szklankę mleka gotujemy razem z cukrami, w reszcie mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i chwilkę gotujemy, mieszamy żeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia

Pani na deser
Ciasto chałwowe 180

Pyszne, kremowe ciasto, idealne na wszelkie uroczystości. Biszkopt przełożony jest dżemem z porzeczki, masą chałwową, a z wierzchu - kremem rodzynkowym. Ciasto najlepsze jest po 2 dniach spędzonych w lodówce, gdy smaki się zmieszają, a biszkopt cudownie się nasączy. Polecam! uwaga: pamiętajcie dzień wcześniej namoczyć w alkoholu rodzynki (opis i ilość poniżej); można też wcześniej upiec biszkopt Składniki Biszkopt upieczony

Słodkie inspiracje
Drożdżowa babka z czekoladą i orzechami 99

Domowe ciasto drożdżowe z kremem czekoladowym, uprażonymi orzeszkami i polewą czekoladową to moja propozycja tradycyjnego, świątecznego wypieku. Drożdżowiec w formie babki z czekoladą smakuje zawsze i jest świetnym dodatkiem do małej czarnej podczas świątecznych spotkań z najbliższymi. Składniki: Ciasto drożdżowe; 400g mąki pszennej 75g masła extra 40g świeżych drożdży 110g cukru 2 jajka 150ml ciepłego mleka skórka otarta(...)zagnieść i wyrobić rękoma na gładkie elastyczne ciasto. Gotowe ciasto przełożyć do miski przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. 2. Po tym czasie ciasto rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach 40 x 30 cm, posmarować kremem czekoladowym, posypać podprażonymi na suchej patelni i posiekanymi na mniejsze kawałki orzechami. Ciasto zwinąć w roladę i przełożyć do formy babki z kominem (forma

Szalona Kuchnia Eweliny
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2019 1007

znajdziecie tutaj Pierniki i pierniczki: Piernik staropolski Kostka piernikowa Piernik z kremem czekoladowym Piernik piwosz Piernikowy smaczek Błyskawiczny piernik pomarańczowy Pierniczki norymberskie Muffiny piernikowe z jabłkiem Muffiny z kremem piernikowym Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowce japońskie Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Makowa pokusa Eufroia

Cynamonowe szczęście
Ciasto z nektarynkami 92

dociskając. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 o C z funkcją termoobiegu (bez termoobiegu 180 o C) przez około 25-30 minut, aż ładnie się zarumieni. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy. Warto spróbować kremu i jak coś dodać więcej cukru pudru. Wszystko zależy(...)waszych upodobań smakowych. Tak przygotowany krem nakładamy równomiernie na upieczone wcześniej, wystudzone ciasto. Dekoracja: Płatki migdałowe delikatnie prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Nektarynki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Posypujemy ciasto na przemian migdałami i nektarynkami. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki

Programista w kuchni
Ciasto z nektarynkami 120

dociskając. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 o C z funkcją termoobiegu (bez termoobiegu 180 o C) przez około 25-30 minut, aż ładnie się zarumieni. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy. Warto spróbować kremu i jak coś dodać więcej cukru pudru. Wszystko zależy(...)waszych upodobań smakowych. Tak przygotowany krem nakładamy równomiernie na upieczone wcześniej, wystudzone ciasto. Dekoracja: Płatki migdałowe delikatnie prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Nektarynki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Posypujemy ciasto na przemian migdałami i nektarynkami. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania