ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:257/1282)

Truskawkowy obłoczek 254

niejedno podniebienie. Jest przepyszne, warstwy idealnie smakowo się ze sobą komponują. Polecam!     Składniki na ciasto: 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki wody 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru(...)ostygnięcia *** *** Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem i dodajemy razem z jajkami do ostudzonej polewy. Dokładnie mieszamy *** *** Ciasto wylewamy na płaską blachę (moja ma wymiary 25×25 cm) i pieczemy 20-25 minut ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę

Blog z Apetytem
ŁABĘDZI PUCH 212

żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki,  również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz na wszelkie inne uroczystości.   SKŁADNIKI  (forma(...)nasączyć syropem ponczem cytrynowym. Nasączony biszkopt posmarować frużeliną lub dżemem. Na dżem wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać powierzchnię i przykryć pozostałym blatem biszkoptu. Również nasączyć, posmarować resztą kremu i posypać prażonymi  wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc. Smacznego

RAROSSA
Babeczki red velvet z truskawkami 202

ilekroć chciałam zrobić to ciasto, to albo nie miałam czasu, albo barwnika... W końcu jednak postanowiłam, że nie pozwolę działać przypadkowi w mojej kuchni.  I tak, na dzisiejszym obiedzie pojawili się moi przyszli teściowie, a ja z dumą wymalowaną na twarzy podałam na deser babeczki Red Velvet z owocową niespodzianką w środku i pysznym kremem na wierzchu. Babeczki okazały(...)miski i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Gotowy krem nakładamy do szprycy cukierniczej z końcówką gwiazdą i dekorujemy babeczki. Należy przy tym pamiętać, żeby spomiędzy kremu i ciasta nie wystawała nasza niespodzianka, czyli truskawka schowana w środku

W poszukiwaniu inspiracji
tort makowy z kremem czekoladowym, bezglutenowy 172

ciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 80 g mielonych migdałów w skórce, skórka cytrynowa, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki rumu, sól, krem: 200g miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 250 g czekolady deserowej, 4 żółtka, 3 łyżki brandy, Mak wypłukać, zalać litrem wrzącej wody i gotować na najmniejszym ogniu 30 minut. Następnie porządnie odcedzić i trzykrotnie(...)dalej ucierać. Dalej ucierając, stopniowo dodawać czekoladę, a następnie żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć). Następnie powoli dolewać brandy. Biszkopt przekroić w poprzek na pół. Posmarować jeden blat ciasta 1/3 kremu, przykryć drugim. Posmarować całość kremem. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce. zastawa

królestwo garów
Piernik drożdżowy z cytrynowym kremem budyniowym 860

już widzieliście, ale część z Was czekała także na przepis 😋 Sama otrzymałam go od koleżanki (Kasia pozdrawiam!), ale nie byłabym sobą gdybym trochę nie zmieniła. O ile ciasto pozostawiłam nieruszone, tak z kremem poszłam na łatwiznę i nie czekałam na ostudzony budyń tylko masło dałam do gorącego. Dzięki temu skracam czas oczekiwania na gotowe ciasto 😊 Piernik wyszedł mięciutki, puszysty(...)dwie części, wylewamy na wyłożone papierem do pieczenia formy i pieczemy osobno przez ok 15 minut w temp 180st C (do suchego patyczka), przestudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty (w sumie ma być 4). 2. Krem: 1 szklankę mleka zagotowujemy, w pozostałej ilości rozrabiamy budyń oraz cukier, przelewamy do garnka z gotującym się mlekiem. Do gotowego, gorącego budyniu dodajemy galaretkę

Kuchnia w czekoladzie
Rurki z kremem 240

bardziej mylnego! Rurki, które widzicie na zdjęciach robiłam bez formy (spokojnie można zrobić świetnie działające foremki z tego co macie w domu) i z gotowego ciasta francuskiego. Pierwszą partię zrobiłam z kremem i malinami, drugą z kremem i brzoskwiniami z puszki. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wychodzi 8 do 10 rurek. Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego owoce(...)wcześniej foremki. Zwijając rurkę warto uważać, żeby ciasto lekko na siebie nachodziło i nie tworzyło szpar. W małej miseczce mieszamy białko z niewielką ilością wody. Smarujemy nim rurki, posypujemy cukrem. Przygotowane rurki pieczemy około 15-20 minut w temp. 200 stopni. Czas, kiedy rurki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno

Ciastkozercy
Rolada kakaowa na szybkiego 229

szybko i łatwo! Rolada kakaowa Składniki: 1 rolada Biszkopt kakaowy 4 duże jajka 90 g cukru pudru 3 czubate łyżki pszennej mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Krem mascarpone 250 g mascarpone 100 ml kremówki, 36% 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Czekoladowa polewa 150 g czekolady 1 łyżka golden syropu 1 łyżka śmietanki 2 łyżki perłowej posypki Nastaw piekarnik(...)boku. Ostudź Przygotuj krem. Umieść w miseczce mascarpone, kremówkę i wanilię, a następnie ubij. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej dodając śmietankę i golden syrop. Rozwiń biszkopt i posmaruj kremem. Zwiń ciasto w rulon i wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij roladę i polej równomiernie polewą i udekoruj posypką. The post Rolada kakaowa na szybkiego appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Ciasto przedwiośnie 144

push({}); Jedną galaretkę agrestową rozpuściłam w 250ml gorącej wody. Gorące ciasto ponakłówałam patyczkiem. Wierzch ciasta polałam przygotowaną galaretką. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia. Chłodne wstawiłam do lodówki. Gdy ciasto się chłodziło, przygotowałam krem. Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń, mąkę i cukier. Mieszankę przelałam do gotującego się mleka i ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam(...)wystygnięcia. Chłodny budyń zmiksowałam z miękkim masłem na jednolity krem. Krem wyłożyłam na schłodzone ciasto. Drugą galaretkę przygotowałam według instrukcji na opakowaniu, rozpuszczając ją w 500ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Tężejącą galaretkę wyłożyłam na ciasto. Ciasto schłodziłam przez noc w lodówce.  SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Miodownik teściowej 167

niepełne szklanki cukru pudru 1 kostka masła (200 g) 2 łyżki miodu 1 łyżka sody oczyszczonej 2 jajka krem 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym 0,5 l mleka 150 g cukru pudru 1,5 kostki miękkiego masła (300 g) wierzch ciasta 450 g orzechów włoskich 100 g cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 2-3 łyżki miodu dodatkowo(...)mleka). Ostudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Ucierać tak długo, aż utworzy się biały i puszysty krem. Składanie Dwa wcześniejsze upieczone blaty ciasta posmarować dżemem porzeczkowym i kremem budyniowo-maślanym. Ułożyć je jeden na drugim. Przełożyć na formę do pieczenia. Na samym wierzchu położyć ciasto wraz z orzechami włoskimi. Całość owinąć w folię (aby miodownik nie przeszedł zapachami

Ugotować
Piegusek Królewski 194

rzeczonego maku, siekanych orzechów, gorzkiej czekolady i  suszonej skórki pomarańczowe. Powiem Wam, że takie ciasta wymyślane cieszą podniebienie bardziej;)Ten Pieguskowy makowiec jest niezwykle aromatycznym, pełnym bakalii ciastem przełożonym kremem grysikowym o smaku waniliowym( aby nie zaburzać smaków maku, orzechów i pomarańczy zastosowałam najprostszy krem z możliwych). Jeśli tęsknicie już za smakiem Bożanorodzeniowych makowców to będzie godne ich preludium

Domowe ciasta
Cytrynowy sernik z truskawkami 153

roztopionego masła 1/2 łyżeczki kardamonu Sernik: 450 g mielonego sera z  wiaderka 2 duże jajka 200 ml śmietany 18% 3/4 szklanki drobnego cukru 1  budyń do ciast i kremów Waniliowy smak Winiary sok z 1 dużej cytryny skórka z 1 dużej cytryny 250 g świeżych truskawek cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki na masę serową powinny

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami 229

które każdy ma w lodówce i mamy genialne ciasto. Idealne dla gości czy do zabrania na wyjazd w teren. Nie za słodkie i z owocami... kiedyś nie lubiłam ciast bez kremu teraz wręcz za nimi przepadam. Idealną chwilą jest, dla mnie, usiąść w ciszy i spokoju z herbatą czy kawą i kawałeczkiem ciasta... a już wkrótce chyba ta cisza

sierotka maRysia w kuchni
BANOFFEE – deser z toffi i bananami w słoiczku 338

I kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy

Ostra na Słodko