To ciasto zawiera w sobie to co najbardziej lubię: chrupiące orzechy, kawę i kakao. Otulone delikatnym biszkoptem to prawdziwe niebo.... w ustach. Jest wysokie i
Pani na deserKremowe ciasta rzadko goszczą na moim blogu. Osobiście za nimi nie przepadam. Ale 3 bit jest ulubionym ciastem mojej siostry. I przyznam szczerze, że jak na
Zielona Kuchniazbliża się jesień i pewnie na blogu zaczną się pojawiać „cięższe” desery. Póki co cieszmy się ładną pogodą z kawałkiem pysznego ciasta Tarta jeżynowa z lekkim kremem jogurtowo śmietanowym Ciasto czubata szkl mąki krupczatki 80 g masła 2 żółtka 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru Nadzienie 250 ml śmietany 30 %’ 180 ml jogurtu naturalnego typu greckiego(...)Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i jogurt naturalny oraz rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Delikatnie połączyć i wylać na ciasto. Schłodzić przez 30 minut w lodówce po czym poukładać owoce. Tak przygotowaną tartę odstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Artykuł TARTA JEŻYNOWA Z LEKKIM KREMEM JOGURTOWO ŚMIETANOWYM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaMLECZNY SERNIK KOKOSOWY Sernik z grubym spodem z ciasta. W smaku przypomina pralinki rafaello. Masa serowa jest aksamitna z wyczuwalną nutą kokosa. Wierzch ciasta to krem z ubitej śmietany w połączeniu z białą czekoladą. Najlepsza kombinacja do ciast. Bardzo polecam. Nic tylko się zajadać. Sernik był zrobiony na dużą blachę, a i tak nie przetrwał dwóch dni. ~~SKŁADNIKI~~ Spód
Kuchnia PaulettesSłodka klasyka – karpatka. Parzone ciasto, które wspaniale faluje się podczas pieczenia oraz waniliowy, budyniowo-maślany krem. Masło rozpuścić w małym garnku. Dodać szklankę wody i całość zagotować. Dodać mąkę
BullioPyszne ciasto na nadchodzące Święta i nie tylko :) Smakuje dzieciom i dorosłym . Niesamowite chwile podczas jedzenia gwarantowane ;) Przepis znalazłam w gazetce " Najlepsze ciasta " i rzeczywiście
Różne smaki w kuchniPyszne ciasto Piegusek z makiem można jeść samo, z polewą czekoladową, lukrem, czy jakimiś dodatkowymi masami. Należę do wielbicieli maku więc bardzo lubię to ciasto a
Kulinarna (nie)codziennośćPolecam ciasto z dyni przekładane kremem ..Jest niezłym ciastem ale jadałam lepsze.. Polecam dla ewentualnej odmiany lub osób posiadających jak ja taaaaaaaaaaaaką dynię 🙂 .. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g brązowego cukru 3 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody spora szczypta soli 4 ubite jajka
Ugotujmy CośOrzeźwiające ciasto - Zielone Jabłuszko 2016-10-03 16:49:01 Porcje 24 Nadeszła jesień. Z drzew spadają pierwsze żółte liście. Babie lato leniwie snuje się po
Wędrówki po kuchnidwie części. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pierwszy blat smarujemy cienką warstwą kremu i układamy na nim kiwi, które przykrywamy resztą kremu i drugim blatem ciasta. Drugą częścią kremu smarujemy wierzch tortu (tylko górę). Następnie robimy masę śmietanową: żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dostawiamy aż trochę przestygnie. Śmietanę miksujemy z cukrem i wciąż miksując łączymy z żelatyną
W poszukiwaniu inspiracjiDzisiaj ciasto, które swoją nazwą i strukturą nawiązuje do pysznych ciastek z biszkoptem, galaretką i czekoladą - Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam
Świat Ciastaułożoną na boku) wewnątrz formy. Na wierzchu ułożyć ćwiartki śliwek Piec w temperaturze 190-200 o C przez około 30-40 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Wszystkie składniki(...)koniecznie schłodzone!) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Wyłożyć na ostudzone ciasto ze śliwkami. Czekoladowa beza: 4 białka, w temperaturze pokojowej 200 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej 80 g gorzkiej czekolady, roztopionej i lekko przestudzonej Białka umieścić w misie miksera. Ubijać, zwiększając obroty miksera, do otrzymania sztywnej
Czerwień i błękitefekt fal na cieście, powstaną jakby grzywacze na wodzie. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Mi zajęło to prawie godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Krem 1,5 szklanki mleka cukier waniliowy 6 łyżek cukru budyń śmietankowy kostka masła Szklankę mleka zagotować z cukrami. Mieszać od czasu czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Budyń(...)mieszać do zgęstnienia budyniu i do momentu bąbelkowania (budyń zacznie się gotować). Odstawić budyń do ostygnięcia. Masło zmiksować. Do masła dodawać stopniowo budyń. Zmiksować na gładką masę. Krem rozsmarować równo na cieście. Ciasto oprószyć startą gorzką czekoladą.Użyłam 25 g czekolady 100%. Ciasto Fale Dunaju A gdy przyrządzałam wczoraj masę na ciasto, za oknem pojawiła się piękna tęcza, a nawet
Weekendy w domu i ogrodzieczym delikatnie dodajemy do ciasta Gruszki obieramy kroimy na ćwiarteczki Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i oprószamy mąką do tak przygotowanej formy wylewamy połowę ciasta układamy gruszki zalewamy kremem Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25-30 minut:) SMACZNEGO
Luźna Kuchnia"Kokosowe Ciasto z galaretką" Ciasto: 2 jajka + 2 żółtka ( białka zostawiamy do masy kokosowej) 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2
Słodka Kraina Wypieków