ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:243/1282)

Tartaletki z kremem karpatkowym 82

wróciłam :) Kolory Wiedziałam jedno, musi być kolorowo skoro mam zachęcić też do zjedzenia mojego Gabrysia. Szybko przejrzałam szafki. Produkty jak znalazł będzie krem z budyniu i kruche ciasto.  Składniki na krem karpatkowy: budyń waniliowy 100g masła Budyń ugotować według zaleceń producenta, przestudzić i dodać masło,zmiksować aż do uzyskania gładkiego kremu. Składniki na kruche tartaletki: 250 g mąki pszennej(...)butelki od wina).  Do ciasta przyłożyłam foremki do tartaletek i zaczęłam wycinać kształt i dopasowywać do foremki.  Ciasto w foremkach pozakłuwałam troszkę widelcem.  Tartaletki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Tartaletki wypełniłam kremem karpatkowym.  Ozdobiłam je czekoladowym kulkami i kolorowymi niteczkami.  Do smaku dodałam także po plasterku figi.  Dodatki

ClauditteMissCooking
Tort Tiramisu z malinami 65

masę wyłożyć większą część malin i wyrównać 1/3 części masy. Na masę wyłożyć warstwę nasączonych w kawie biszkoptów, a w szczeliny włożyć maliny. Wyłożyć ostatnią część kremu i wyrównać górę. Ciasto posypać ciemnym kakao oraz dodatkowo domowym pudrem z malin, aby uzyskać ciekawe połączenie kolorystyczne. Tort schłodzić. Krok po kroku przepis na tort Tiramisu z malinami 1. Ubić śmietanę kremówkę(...)Wyłożyć na biszkopty pierwszą część masy 6. Ułożyć maliny 7. Wyłożyć kolejną część masy 8. Wyłożyć drugą warstwę biszkoptów 9. Pomiędzy biszkopty ułożyć maliny 10. Wyłożyć ostatnią warstwę kremu i posypać ciasto kakaem oraz pudrem malinowym Poprzedni 1 z 10 Następny Artykuł Tort Tiramisu z malinami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Tort Tiramisu z malinami 253

malin i wyrównać 1/3 części masy. Na masę wyłożyć warstwę nasączonych w kawie biszkoptów, a w szczeliny włożyć maliny. Wyłożyć ostatnią część kremu i wyrównać górę. Ciasto posypać ciemnym kakao oraz dodatkowo domowym pudrem z malin, aby uzyskać ciekawe połączenie kolorystyczne. Tort schłodzić. Krok po kroku przepis na tort Tiramisu(...)Wyłożyć na biszkopty pierwszą część masy 6. Ułożyć maliny 7. Wyłożyć kolejną część masy 8. Wyłożyć drugą warstwę biszkoptów 9. Pomiędzy biszkopty ułożyć maliny 10. Wyłożyć ostatnią warstwę kremu i posypać ciasto kakaem oraz pudrem malinowym Poprzedni 1 z 10 Następny Artykuł Tort Tiramisu z malinami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto a'la Kopiec kreta 622

wyłożeniu kremu na takie dno i pokrycie go pokruszonymi kawałkami ciasto wyglądało dokładnie tak jak  prawdziwy kopiec kreta. Tym razem postanowiłam zmienić nieco wygląd . Piekłam ciasto w prostokątnej blaszce , gdzie krem ładnie rozłożył się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;) Wymiary blaszki(...)blaszki , gdyż ciasta jest na tyle sporo , że spokojnie da się przekroić placek , a tym samym kremu jest też dużo , że da radę przykryć ciasto tak , że będzie ciasta więcej a kremu w jednym kawałku mniej . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sen o fidze 214

czekoladowym ciastem. Figi są tu kropką na i - można je pominąć, ale lepiej zastąpić jakimiś innymi owocami. Może świeżą żurawiną...? Wyjdzie wtedy ciasto z pazurem . Czekoladowe ciasto na ciemnym piwie z kremem krówkowym i figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) 250 ml ciemnego piwa 150 g masła 145 ml śmietany kremówki (38%) 70 g ciemnego kakao(...)masę krówkową, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Kremówkę ubić, partiami dodawać do budyniu, delikatnie mieszając łyżką. Na patelni skarmelizować cukier. Figi pokroić w plasterki, skarmelizować.  Przestudzić. Ciasto przekroić na pół. Na paterze ułożyć spód, wyłożyć krem i plasterki fig, przykryć drugim blatem, delikatnie dociskając. Ewentualnie wyrównać brzegi. Przed podaniem ciasto oprószyć cukrem pudrem i udekorować świeżą figą. Smacznego! A tymczasem, choć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort podwójnie czekoladowy. 170

papierem tortownicy i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40-50 minut. Przed końcem pieczenia przykrywamy folią aluminiową, żeby się ciasto nie przypaliło. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem. Studzimy w formie. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 1 łyżeczka żelatyny + 3-4 łyżki zimnej wody 100 g białej czekolady 300 ml zimnej śmietany kremówki (30-36%) ewentualnie(...)bądź miksujemy. Następnie spód ciasta nasączamy połową kakao, wykładamy 2/3 musu z gorzkiej czekolady i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy resztą kakao.Na nasączonym cieście smarujemy krem z białej czekolady, wyrównujemy wierzch i przekładamy do lodówki. LŚNIĄCA POLEWA CZEKOLADOWA: 4 płaskie łyżeczki żelatyny 150 ml wody 50 g gorzkiego kakao 120 g słodkiej śmietanki

Rozpustne gotowanie
Kruche ciasto śliwkowe 73

dużą formę 35 x 25 cm. Jeśli Wasza forma jest mniejsza, przygotujcie placek z połowy porcji, a nadmiar ciasta można zamrozić. Placek fantastycznie smakuje podany z miodem lub kremem karmelowym, ciasto nie jest zbyt słodkie, więc z czystym sercem można sobie na to pozwolić. Osobiście najbardziej lubię z lodami cynamonowymi. Jak wspomniałam już wcześniej możecie użyć innych owoców do tego

SprawdzonaKuchnia.pl
ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWE 158

Inspiracją był przepis na świąteczny torcik marchewkowy , ja dopasowałam ilości na niedużą blaszkę, o wym.28x23cm (dół) , przygotowywałam ciasto z 1,5 porcji tego oryginalnego. Zmieniłam też trochę krem do ciasta. Składniki: - 300g obranej marchwi - 1-1,5 pomarańczy - 75g orzechów włoskich lub pekan - 300g mąki, dałam orkiszową tortową typ450 - 3 jajka - 75g wiórków kokosowych - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Smaczne Zdrowe
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 161

kakao. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Karpatka dla leniwych 124

sposób. Karpatka sama w sobie jest bardzo fajnym ciastem na każdą okazję. Osobiście w takiej sytuacji czasami wspieram się gotowymi masami do ciast, w tym przypadku jest to masa do karpatki firmy Gellwe. Osobiście użyłem jednej paczki kremu i wyszło trochę mało jak na całą blachę piekarnika, a więc polecam robić karpatkę z dwóch opakowań, ponieważ karpatka musi mieć masę(...)Gellwe” i całość dokładnie mieszamy około 3 minuty na wysokich obrotach miksera. Do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy oba placki już wystygną, jeden z nich smarujemy naszym kremem i całe ciasto przykrywamy drugim plackiem. Tak przygotowane ciasto posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Napoleonka 133

Delikatne kruche ciasto z pysznym budyniowym kremem, czyli znana wszystkim napoleonka. Ciasto piekę od wielu lat i niezmiennie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki śmietany 18% 1 jajko Krem: 3/4 litra mleka 4 żółtka 1 szklanka cukru 100 g masła 10 łyżek mąki pszennej tortowej Dodatkowo(...)Uformować w kulę i wstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę. Ciasto podzielić na dwie części i cienko rozwałkować. Przełożyć do foremek o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Powinno być lekko brązowe. Krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki. Pozostałą część mleka zagotować z masłem. Mąkę

Bullio
Ciasto Czarna Owca ;) 37359

jest bardzo delikatne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach ;) Blacha 22x33cm. Ciasto kakaowe: 3/4 szklanki   oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 jajek pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem:   masło 200g 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru(...)minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty). Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej. Miksujemy, aż powstanie gładki krem. Przełożenie ciasta: blat kakaowy cienka warstwa dżemu masa blat kakaowy cienka warstwa dżemu cienka warstwa masy pokruszone prażone orzechy Ciasto należy schłodzić w lodówce kilka godzin. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Bananowiec 114

Uwielbiam banany i jestem ogromną fanką ciast z ich udziałem. Dzisiaj mam dla Was przepis, na bananowe ciacho z galaretką, które ostatnio robiłam dla rodzinki i zniknęło w mgnieniu oka :) Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 3 szt, cukier 6 łyżek, mąka ziemniaczana 3 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, masa bananowa: banany 4 szt , masło 150 g, galaretka gruszkowa 2 opakowania(...)stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę oraz zmiksowane banany. Wszystko musi być w temperaturze pokojowej, aby krem się nie zwarzył. Masę wykładamy na biszkopt. Krem śmietankowy: Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia i wykładamy na ciasto. Jeśli krem jest zbyt rzadki to należy go włożyć na chwilę do lodówki.  Pozostałe

kulinarne odsłony pati
Kokosek na herbatnikach 220

Kokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują się z jasnym kremem. Dla przełamania słodkiego smaku dodałam konfiturę z czarnej porzeczki. składniki: 3 duże opakowania herbatników kakaowych (po 250 h) 8 łyżek konfitury porzeczkowej krem kokosowy 2,5 szklanki mleka, u mnie(...)śmietanową Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę wlać do miski i ubić na sztywno. Na koniec dodać przestudzoną roztopioną czekoladę. Zmiksować do połączenia składników. Złożenie ciasta: herbatniki, krem koksowy, herbatniki, konfitura porzeczkowa, herbatniki, krem kokosowy, herbatniki, masa śmietanowa, prażone wiórki kokosowe Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu

Monia miesza i gotuje
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 219

następnie zmniejszyłam do 100 stopni i piekłam jeszcze godzinę. Studziłam w zamkniętym piekarniku. Blaty przełożyłam kremem, zostawiając jeszcze trochę na wierzch i przyozdobiłam całość orzechami Wykorzystanie białka Ciasto bezowe Beza z kremem cytrynowym Smacznego!!! Justyna Zapisz Zapisz Zapisz

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania