ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:237/1282)

Snikers 248

Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją. Składniki: ciasto: 60 dag mąki 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 20 dag masła 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie cukru waniliowego polewa orzechowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 20 dag posiekanych orzechów włoskich krem budyniowy: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki(...)tych co wolą bardziej maślane kremy proponuję dodać masło, a krem będzie bardziej karpatkowy. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu. Na jeden upieczony blat ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć drugim blatem, na którym rozsmarować należy kajmak. Całość przykryć blatem z polewą orzechową

Pysznie & Pięknie
GÓRA LODOWA 203

Intrygująca nazwa ciasta zachęca do jego przygotowania, które jest bardzo proste i łatwe, składa się z biszkoptu kakaowego, kremu budyniowego, biszkopcików oraz polewy z mleka w proszku. Całości tworzy bardzo pyszne i ładnie wyglądające ciasto. Składniki Biszkopt kakaowy : forma 24 x 30 cm 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Poncz: szklanka(...)Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, ściągamy papier i kroimy na pół.  Krem budyniowy: Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami

RAROSSA
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, nutellą i truskawkami 129

Zapraszam na połączenie ciasta czekoladowego z kremem z serka mascarpone i kremówką. Do tego dużo owoców, efekt wspaniały:). Ciasto: 200g masła 150g cukru 1 op. cukru waniliowego 2 jajka L 1 i 1/2 szklanki mąki 4 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  150ml śmietany kwaśnej  Krem z nutellą: 150g nutelli 150g serka mascarpone(...)sobą nutellę i mascarpone. W drugiej ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, na koniec do ubitej już śmietanki dodajemy mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. 3. Większy blat ciasta układamy na talerzu. Smarujemy go 2/3 kremu z nutellą i 2/3 kremu śmietanowego. Na krem układamy pokrojone truskawki, przykrywamy mniejszym blatem, smarujemy pozostałym kremem. Wygładzamy boki tortu, dekorujemy owocami

Szefowa kuchni
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 255

kupno dyni, gdyż już pojawiają się piękne okazy patrzące i mówiące do mnie "bierz mnie i zrób ze mnie coś dobrego". I owszem, taki mam plan! Zupa-krem, ciasteczka, ciasta, desery, tarty, wszystko zrobię! A już jutro moja kochana Laura ma pierwsze urodzinki i pojawią się wyniki rekrutacji na dietetykę, więc trzymajcie kciuki z całej siły, proszę. Dzisiaj chciałabym zaproponować(...)stopni i natłuszczamy formę do tarty masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki i staramy się równomiernie wyłożyć nim boki i dno formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu

Be Fit Be Strong
Malinowa chmurka (truskawkowa) 144

Ciasto powszechnie znane jako malinowa chmurka, u mnie jednak wyszła truskawkowa chmurka, ponieważ zrobiona z truskawkami. To ciasto próbowałam zrobić parę razy z wielu przepisów, niestety zawsze było coś nie tak, to krem miał inny smak, to beza nie wyszła, to galaretka nie chciała odpowiednio stężeć.... W końcu udało się dopracować przepis do perfekcji - ciasto wyszło idealnie:) Potrzebne składniki. Ciasto(...)studzimy. Truskawki dzielimy na mniejsze części - ja użyłam truskawek mrożonych, więc je trochę potraktowałam blenderem. Rozpuszczoną galaretkę mieszamy z truskawkami. Gdy całość będzie tężeć wylewamy na kruchy spód ciasta. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier, oraz cukier wanilinowy. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w 75 ml wrzącej wody i dodajemy do masy. Gotowy krem przekładamy

Pani domowa
Tort truflowy – palce lizać 180

kawą z rumem i przełożonym masą truflową. Udekorowany wiórkami czekoladowymi i domowymi truflami. Całość mocno czekoladowa, sycąca, ale nie przesłodzona. Tort truflowy Składniki na ciasto: 7 jajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier waniliowy 200 ml kremówki Tort truflowy Przepis: Żółtka ubić(...)wodnej dodając kolejno masło, śmietanę, cukier waniliowy. mieszając cały czas wlewamy spirytus, rum skórkę pomarańczową. Studzimy, co jakiś czas mieszając aż zgęstnieje (włożyć do lodówki, po godz gotowy). Ciasto przełożyć kremem, udekorować. Smacznego:) Artykuł Tort truflowy – palce lizać pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Rafaello bez pieczenia 94

Rafaello bez pieczenia zrobiliśmy, przygotowując własny budyń, który był bazą do kokosowej masy. Nasze ciasto miało zwarty krem, który nie rozpływał się przy krojeniu, a to dzięki temu, że odpowiednio utarliśmy masło oraz dodaliśmy przestudzony do temperatury pokojowej budyń. Słodycz ciasto Rafaello na herbatnikach przełamaliśmy słonymi krakersami, przez co było ono ciekawsze w smaku. Składniki na rafaello bez pieczenia(...)wyłożoną papierem do pieczenia rozłożyć warstwę herbatników, na niej równomiernie rozprowadzić 1 / 3 kremu kokosowego, ponownie ułożyć herbatniki i na nich rozsmarować krem. Na wierzchu ułożyć krakersy, przykryć je masą kokosową i posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi. Ciasto Rafaello bez pieczenia ozdobić migdałami, wstawić do lodówki na noc, aby herbatniki zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rafaello bez pieczenia pochodzi z serwisu

niecodziennikpary
Tort makowy 2620

Tort makowy to pyszne połączenie wilgotnych blatów makowych oraz kremu kawowego, wzbogacone dodatkowo o orzechy włoskie. Całość świetnie się ze sobą komponuje, a ciasto makowe jest na tyle wilgotne, że nie ma potrzeby nasączać go przed przełożeniem kremem. Krem kawowy to połączenie ubijanej na parze masy jajecznej oraz masła i kawy. Jest on niezbyt słodki, co dobrze współgra z dość(...)suchego patyczka - upieczone ciasto całkowicie ostudzić - ostudzone ciasto przekroić na 3 dość cienkie blaty o grubości około 1-1,5cm (można też przekroić ciasto na 2 blaty) - blaty można od razu przełożyć kremem lub przechowywać pod przykryciem, żeby nie wyschły KREM KAWOWY - masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby przyjęło temperaturę pokojową - przygotować ponownie rondelek z parującą wodą - w misce umieścić

Smakołyki Bereniki
Tort czekoladowy z owocami (vege) 97

wystygnięcia. Teraz mogę przygotować ciasto. Składniki na ciasto: 2 ½ szklanki mąki ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ¼ szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki mieszam i wlewam do tortownicy (20 cm). Piekę do suchego patyczka, czyli tak około 35-40 minut. Kiedy ciasto wystygnie, ścinam górę wyrównując ciasto. A pozostałe ciasto kroję na dwie części. „Ścinki” wykorzystuję do zrobienia spodu(...)przygotowuję krem. Składniki na krem: Ugotowana kasza manna 1 łyżka cukru waniliowego 250 g wegańskiej KASI 3 łyżki kakao KASIA musi być miękka, miksuję ją razem z cukrem waniliowym i dodaję po łyżce kaszy. Na sam koniec dodaję kakao i miksuję do połączenia się składników. Wyciągam spód tortu z lodówki i wykładam na niego połowę kremu, a na krem kładę

Słodki sentyment
Brownies speculoos 145

Pyszny amerykański murzynek to pierwszy wypiek, do którego wykorzystałam przygotowany wczoraj krem speculoos. Ciasto piekłam wieczorem, dziś rano zdążyłam zrobić zdjęcia i już wszystko zjedliśmy (we dwójkę ;)). Polecam! Składniki 200 g gorzkiej czekolady 70% 200 g masła 3 jajka 120 g drobnego cukru 120 g mąki kilka łyżek kremu speculoos odrobina mleka Blaszkę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem(...)razem z cukrem (około 10 minut), następnie wymieszać z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec delikatnie połączyć z przesianą mąką. Masę wylać do przygotowanej blaszki. Krem wymieszać z mlekiem, aby był bardziej płynny, wylać na wierzch ciasta i zrobić za pomocą patyczka do szaszłyków "esy-floresy" ;) Piec przez 20-25 minut

Słodkie inspiracje
FALE DUNAJU WEDŁUG SIOSTRY ANASTAZJI 248

Przepis z książki “103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI” . Pyszne kolorowe warstwowe ciasto, z dowolnymi owocami u mnie z wiśniami, kremem i polewą czekoladową. Według mnie ciasto to najlepiej smakuje, i prezentuje się właśnie z wiśniami. SKŁADNIKI: Ciasto: kostka masła 25 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 6 jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie łyżki(...)foremki wylać ciasto jasne. Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne. Wiśnie  układać na wierzchu lekko wciskając w ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez ok 40 minut. Polewa Wszystkie składniki wymieszać i zagotować na małym ogniu. Krem Ugotować budyń waniliowy/śmietankowy według przepisu z cukrem. Masło ucierać w cukrem i stopniowo dodawać budyń. Dodać olejek waniliowy. Masę wyłożyć

RAROSSA
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 470

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)Ciasto kokosowe :   5 białek 1/2 szklanka cukru 150 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej                                                                              Krem :  3 szklanki mleka

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 278

sobie jako „tort” urodzinowy. Dziecko miało radochę, ciasto zjadło ze smakiem, a ja nie musiałam dumać nad tortem z masą cukrową)     Włoska tarta na kruchym cieście, z pysznym kremem pasticcera i mnóstwem owoców, to klasyk który gości u nas nie tylko w lecie. Swoim kolorem i aromatem przyciąga wielu amatorów. Do tej tarty użyłam krem budyniowy (crema(...)żółtkami i jednym jajkiem. Taki krem wg mnie ma lepszą konsystencję, jest gęściejszy i nie rozlewa się na wszystkie strony podczas krojenia ciasta. Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera Kruche ciasto (tortownica 24 cm): 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 150 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 duże żółtka Obie mąki przesiewamy, wysypujemy na stolnicę

Mia Cucina Sofieta
Ciasto ambasador 131

warstw, każda inna smakowo, każda inna pod względem konsystencji. No wyszło naprawdę pysznie. Do tego stopnia, że już planuję rafaello na krakersach , którego dawno nie jadłam, a też uwielbiam :- ) Ciasto ambasador składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt genueński: 2 jajka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka roztopionego masła szczypta soli Blaszkę wykładamy papierem(...)podgrzewamy (powoli i nie za mocno) i przelewamy ją do ubitej śmietanki. Jeszcze raz całość miksujemy i przekładamy masę na nasze brzoskwinie. Ciacho przechowujemy w lodówce. Ciasto ambasador Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami Smacznego!!! Justyna PS. Źródło wpisu Mgotuje Artykuł Ciasto ambasador pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Coraz WIĘCEJ kofeiny na Festiwalu Kawy 155

menu śniadaniowe czy na lekki lunch oraz wybór piwa i wina (już wkrótce).  Właścicielki podkreślają, że w kuchni nie używają półproduktów - pracują na naturalnych składnikach , a wszystkie kremy i ciasta wykonują samodzielnie od zera [źródło: Trójmiasto ]. Ta autorska cukiernia zlokalizowana jest bardzo wygodnie, bo tylko rzut beretem od Ulicy Świętojańskiej - niekwestionowanego, kulinarnego centrum Gdyni . Mieszkańcy kojarzą to miejsce głównie(...)aromatu i smaku , że dodatki okazały się niepotrzebne. Serio, bardzo dobra kawa! Profiteroles - czyli po polskiemu po prostu ptysie :) Zwykle nadziane są bitą śmietaną lub kremem budyniowym. W tym przypadku jednak króluje delikatne mascarpone . Ciasto ptysiowe okazało się przyjemnie miękkie , o ciekawej fakturze za sprawą kruszonki - zwracam zwykle na nie baczną uwagę, bo przy typowych ptysiach z cukierni często męczę

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania