Pyszna przekąska dla wielbicieli pizzy. Tym razem w wersji mini, tak na dwa kęsy. Można je podać jako dodatek do zupy, na podwieczorek
Rozpustne gotowaniegotować 3 minuty. Wyjąć z garnka. Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego czosnek ( nie musi być pokrojony- chodzi o nadanie aromatu ). Na masło przełożyć szparagi. Chwilę podsmażać. Szparagi powinny być chrupiące. Wyłożyć na talerze. Polać sosem holenderskim Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można podać z bagietką, młodymi ziemniakami, sadzonym jajkiem, z szynką. Co kto lubi
Jemy Pijemyszynka jest słona nie solimy potrawy no chyba że ktoś lubi bardzo słone. Jeżeli ktoś nie lubi ziół można dać mniej rozmarynu i szałwii. Na koniec wlewamy śmietankę i dusimy aby śmietanka połączyła się z masłem i się zredukowała do konsystencji sosu. Jeżeli ktoś lubi dużo sosu można użyć więcej śmietanki. W między czasie gotujemy makaron pamiętając żeby posolić wodę
Kuchenne Wariacjeszynka, łopatka) – 0,7 kg słodka papryka (świeża) – 3 szt. cebula – 2 duże włoszczyzna 2-3 średnie ziemniaki bulion oliwa do smażenia przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka, kminek, majeranek) Zaczynamy od podsmażenia na oliwie cebuli pokrojonej w dużą kostkę – po usmażeniu przekładamy do dużego garnka, w którym będziemy gotować zupę
Ugotuj to sam ...mięsa z szynki * 2 marchewki * 1 mała pietruszka * 1 saszetka (100 g) ryżu parboiled * 5 łyżek płatków ryżowych * 1 jajko * 1 kostka bulionowa * koncentrat pomidorowy lub przecier * suszona natka pietruszki i lubczyk * bazylia * kminek mielony * sól, pieprz * papryka mielona słodka * pieprz cayenne * 2-3 łyżki mąki pszennej Sposób wykonania Saszetkę z ryżem wrzucić do garnka z gotującą się wodą, gotować
Mix smakusokiem gotujemy ok 10 minut, po czym zaciągamy zupkę łyżką mąki, dodajemy sporo roztartego w dłoniach majeranku i obowiązkowo śmietanę wcześniej zahartowaną zupą. Marchewkę wcześniej wyjętą kroimy w drobną kostkę, mięso obieramy i tez drobno kroimy i wszystko wrzucamy z powrotem do zupy. I wersja wielkanocna - czysty barszczyk z dodatkiem jajka i pokrojonej w paski szynki
Walijskie PichcenieŚniadania - do nich przywiązuje najmniej uwagi. Tak, wiem, że to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Postaram się to zmienić - obiecuję ;) Składniki: 1 kostka sera białego
Blondynka Gotujedomu. Jeśli akurat czegoś Wam brakuje do przygotowania tego przepisu – podmieńcie dany składnik i zróbcie pizzę pod siebie, ale na podstawie tego przepisu. Jeśli chcecie, dodajcie szynkę parmeńską, zioła, dowolny ser lub cokolwiek innego. Boicie się używać drożdży? W tym przepisie na pizze używacie tylko proszku do pieczenia – co maksymalnie skraca czas przygotowania. To znaczy, że pizza jest(...)kasza manna o smaku szarlotki Kanapka Caprese z pesto orzechowym Tosty francuskie z masłem orzechowym i bananami Artykuł Szybka pizza śniadaniowa z jajkami i pesto pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniełyżka oliwy z oliwek Sos pomidorowy: • puszka pomidorów • 1 łyżka oliwy z oliwek • oregano świeże lub suszone • ząbek czosnku • sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka plastrów szynki parmeńskiej, ewentualnie innej szynki suszonej kilka pieczarek około 150 g mozzarelli garść zielonych oliwek świeża bazylia świeży duży pomidor albo kilka koktajlowych 2 łyżki startego parmezanu opcjonalnie rukola Wykonanie: Drożdże rozpuścić(...)doczekać tak jak ja i wstawicie ciasto do łazienki włączając farelkę ;) ). Przygotować sos: pomidory wrzucić na głęboką patelnię razem z oliwą. Doprawić solą, pieprzem i ziołami oraz odrobiną cukru. Gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części – uformować placki na pizzę (podsypać lekko mąką i delikatnie rozwałkować na grubość około
Pociąg Do KuchniZapraszam na bardzo szybką i rewelacyjną w smaku sałatkę. Gdy "spodziewasz się niespodziewanych gości", ona Ci zawsze przyjdzie z pomocą. Wystarczy wyskoczyć do pobliskiego sklepu, a
Gosia gotujeKtóż nie lubi placków ziemniaczanych?! Tutaj polecamy wersję ze świeżymi ziołami i cukinią, która nadaje im delikatności, zapewniamy, że degustacja na jednej sztuce się nie skończy
kgwjanczewoDzisiaj zapraszam Was na kolejną pizzę. Jednak dzisiaj to pizza trochę w "włoskich' klimatach, gdyż w tym tygodniu trwa włoski tydzień w Lidl Polska . Można kupić
Ala piecze i gotujeDrożdżowe roladki są doskonała przekąską w szczególności do piwa. Przechowywane w lodówce są smaczne również na drugi czy trzeci dzień. Wykonanie jest proste a
Mama GotujeJeśli zastanawiacie się co można by przygotować na przyjęcie i zbytnio się nie napracować to polecam te pyszne zawijaski J Są ekspresowe w wykonaniu, można
Mania Gotowaniaszynka 1 klasa 2,6 kg/ szarpak -boczek 2 klasa 0,8 kg /8 mm -golonka 3 klasa 0,6 kg/ 5 mm -skórki wieprzowe 35-40g/kg - ugotowane do miękkości i rozdrobnione /2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz czarny 2-3g/kg lub biały 2g/kg -mąka ziemniaczana 1% -wywar z gotowania skórek 15% WYKONANIE Mięso
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.