SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta
Dziś Ja gotujePo prostu hit! Kolejny tej wiosny przepis z pysznymi szparagami, na które sezon niestety dobiega końca:( Efektowne i proste w przygotowaniu danie dla smakoszy zdrowej kuchni
Ania i Marcin gotująWitam serdecznie Propozycja na smaczne kotlety z cukinią i twarogiem, przepis jest bardzo prosty a tak przygotowane kotlety możemy podać same jako przekąskę między posiłkami, podać
Uwaga Babcia GotujeGdy po zimie tylko trochę zrobi się cieplej od razu zieleni się u mnie szczypiorek a ja oczywiście zaraz z niego korzystam. Lubię sobie posypać nim
Monia miesza i gotujeŚwięta minęły bardzo szybko, a przed nami Sylwester :) Chciałam zatem zaproponować Wam przepis na sałatkę, która sprawdzi się idealnie na każdej imprezie i na pewno zachwyci
Mania GotowaniaPity z mięsem mielonym na sposób indyjski Pyszne pity nadziane mięsem mielonym przyprawionym po indyjsku, z warzywami i sosem jogurtowo-czosnkowym. Danie szybkie, bardzo łatwe w
Mania Gotowaniaszparagi zapiekane z szynką parmeńską tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z kasza i zielonymi szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 szklanka ugotowanego pęczaku 1/2 pęczka zielonych szparagów 1/2 czerwonej cebuli 2 garści rukoli listki kolendry lub pietruszki sól pieprz oliwa z oliwek ocet balsamiczny Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy stwardniałe końcówki. Szparagi gotujemy na parze przez
Kulinarne przygody Gatityroladkę, razem z szynką szwarcwaldzką. Spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią na chwilę skórę z gęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki a szalotki na połowę – również je podsmażamy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Aby sos był aromatyczny podczas gotowania dodajemy dwie suszone śliwki
Smaki Ewymięsa mielonego z szynki wieprzowej -Ketchupy Kotlin (3 małe łagodne, 1 mały ostry - jeśli ktoś woli bardziej ostre niech zrobi 2/2) -2 ząbki czosnku -oregano -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwile ze sobą podsmażamy i dodajemy ketchupy. Na koniec doprawiamy ewentualnie do smaku. Gotujemy makaron i możemy jeść
Magia jedzenia.wywar z parzenia szynki ) - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - sól, świeżo mielony pieprz (do smaku) - 3 łyżki słodkiej kremówki (można pominąć) - natka pietruszki - szczypior do posypania zupy Dodatkowo: - 2-4 plastry boczku (nie trzeba) W garnku zagotować bulion (i/lub wodę), wrzucić obrane, pokrojone w kostkę marchew i pietruszkę oraz pokrojony w plastry seler naciowy i por. Gotować kilka minut pod przykryciem
Smaczne Zdroweczerwoną sałatka z szynką szwarcwaldzk ą sałatka z kurczakiem wędzonym sałatka z rukolą sałatka siódemka sałatka z gyrosem sałatka z mozarellą i oliwkami sałatka z sosem musztardowym sałatka z tuńczykiem 2 krucha sałatka w jogurcie sałatka kolorowa sałatka brokułowa ekspresowa tarty buraczek czerwony błyskawiczna sałatka z tuńczyka Inne zupa chrzanowa chrzan tarty w ytrawna ćwikła gotujemy białą kiełbasę
Proste Potrawyserek topiony z szynką, może być tłusta słodka śmietanka albo w wersji light gęsty jogurt, niestety serce łasucha u mnie wygrało nad silną wolą i wybrałam serek topiony) 2 małe marchewki mała pietruszka mały por malutki seler 5 ziaren pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe gałka muszkatołowa sól, pieprz pieczywo pełnoziarniste natka pietruszki Gotujemy wywar warzywny. Na zimną
Brzuszki Łakomczuszkijego skórka nie wyschnie i nie zrobi się twarda. Upieczony i wystudzony pasztet przechowujemy w lodówce do 10 dni. Pasztet mięsny. Pasztety przyrządzamy z najróżniejszych surowców : surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, grzybów, warzyw, ryb, a nawet z dodatkiem owoców np. żurawiny lub śliwek. Najczęściej pasztet podajemy po schłodzeniu jako przystawkę np. z pieczywem i chrzanem. Kiedyś pasztety(...)przepisu i ulepszajcie go! Polecam. Oto składniki i przyprawy na pasztet wieprzowy: Domowy pasztet fot. Moja Książka Kucharska Składniki na pasztet wieprzowy: ok. 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka, szynka, podgardle) 300g wątróbki drobiowej 150g wędzonego boczku + dodatkowe plasterki do obłożenia formy 3 cebule 2 marchewki 1/2 selera 3 ząbki czosnku po kilka ziarenek ziela, pieprzu i goździków 3 listki
Moja Książka KucharskaKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przy ulicy Batorego w Katowicach, czyli w samym centrum. Miejsce bardzo przytulne i przede wszystkim dobrze wyposażone – mieliśmy do dyspozycji wszystko, co nam było potrzebne, a miejsca do gotowania było sporo. Sala obok przeznaczona była na konsumowanie i degustację win. Od razu było czuć, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Były baardzo świeże. Pierwszy raz miałam okazję(...)patrolował, więc nawet nie mając doświadczenia, mogliśmy się czuć pewnie. Tatarek wyszedł wyśmienity! Medium rare stek to był gwóźdź programu! Do tego delikatne puree i ta sałata rzymska z szynką parmeńską. Szczerze mówiąc, nawet ta grillowana sałata rzymska świetnie smakowała. Niby taka pierdoła, dodatek, a tak naprawdę aż było mi smutno, gdy zabrakło jej na talerzu. Na koniec degustacja
Czynniki pierwsze