okazję dla dzieci i dla dorosłych (z dodatkiem alkoholu do nasączenia). Ten robiony był dla moich dzieci stąd ta kolorowa posypka na wierzchu ciasta :) Składniki: biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¼ mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru krem: śmietanka 30% 1 litr cukier puder 1 szklanka kwasek cytrynowy ¼ łyżeczki mus: brzoskwinie w syropie 1 puszka (800 g) żelatyna 10 g wrząca(...)ponieważ do niego wyleję teraz część musu. Przykrywam kolejną warstwą biszkoptu i powtarzam czynności z kroku poprzedniego. Na koniec zostaje położyć ostatni biszkopt delikatnie go nasączyć, pokryć całe ciasto resztą kremu i wylać mus na wierzch i przy krawędziach żeby pościekało po troszku na boki. Dekoruję wierzch tortu kolorową posypką. Smacznego
Kuchnia VikiSkładniki Ciasto: 150 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 jajek Krem budyniowy: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 250 g masła 1 łyżka mąki Wykonanie: Margarynę zagotować z wodą. Dosypać mąkę i gotować na bardzo małym ogniu ok 2 minut cały czas energicznie mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodawać po jednym jajku(...)rozpuścić budynie z łyżką mąki. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozetrzeć masło i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać do momentu, kiedy otrzymamy kremową masę. Krem rozsmarować na jednym z ciast i przykryć drugim. Rozprowadzając krem powinno się zachować 2 cm wolnego miejsca od brzegów. Gotowe ciasto odstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
The Sweet Damselminut, aż góra zrobi się lekko brązowa i sprężysta. Na ręczniku rozkładamy czysty kawałek papieru do pieczenia, wykładamy na to upieczone ciasto i zwijamy je ostrożnie, aby nie popękało (na razie bez wykładania na nie kremu, dzięki temu nadamy mu trochę elastyczności i kształtu). Jak trochę popęka to się nie przejmujcie, nadal jest pyszne . Przygotowujemy krem kokosowy : mleko kokosowe(...)wcześniej wstawiamy na 12h do lodówki, a potem zbieramy gęste, które się wytrąci u góry puszki. Ubijamy z miodem do powstania sztywnej konsystencji podobnej do ubijanej śmietany. Rozwijamy ciasto, smarujemy kremem kokosowym i zwijamy (tym razem już w roladę z kremem), odkładamy do lodówki na około 2-3h. Smacznego! Artykuł Rolada paleo z kremem kokosowym(bez glutenu, cukru, zbóż
PaleoLifenastępnie wymieszałam z makiem, kaszą, proszkiem i bułką tartą. Na koniec delikatnie wmieszałam pianę z białek. Ciasto wylałam do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 st C , przez ok 40 minut, do suchego patyczka. Krem: 400 g serka twarogowego 200 g. śmietany 30% 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki(...)posmarowania wierzchu i boków tortu. Zimny spód makowy rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy. Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki
Cynamonowe szczęściepomarańczowym sokiem z wodą, na blatach rozsmarować porcjami krem mascarpone. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu i na rantach ciasta, posypać skórką kandyzowaną pomarańczową, schować do lodówki - ciasto piernikowe z kakao i przełożone kremem z mascarpone jest prawie jak torcik, aromatycznie korzenny przełamany pomarańczowym kremem mascarpone.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszklanki cukru drobnego * 1/3 kostki masła * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 jajka * ok. 150 g kremu orzechowo- kakaowego Super Krówka Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić całe jajka i dodać miękkie kawałki masła. Rękami zagnieść ciasto ( w razie potrzeby dosypać(...)mąki). Na stolnicę podsypaną mąką wyłożyć ciasto. Rozwałkować na grubość 6-7 mm. Szklanką wycinać koła. Na połowie wyciętych kół umieścić niedużą ilość kremu, zakryć to kołem z ciasta (tym bez kremu) i skleić brzegi, lekko zakładając je na spód. Ciastka układać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około
Zrób to smacznieprzełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortydomu, skoro nie możemy chłonąć jej pełni na zewnątrz. Na fiołki teraz najwspanialszy czas! ...i na fiołkowe gniazdka pełne pysznego kremu, ma się rozumieć!:) Fiołkowe gniazdka ptysiowe z kremem Potrzebujesz: Ciasto ptysiowe 250ml wody 70g masła 150g mąki pszennej 4 jajka szczypta soli Fiołkowy krem budyniowy 1 opakowanie budyniu śmietankowego mleko 3 łyżeczki cukru 2 czubate łyżeczki przecieru(...)ciasta wbijaj pojedynczo jajka i dokładnie łącz z ciastem za pomocą miksera. 4. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj wianuszki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Piecz 15- 20min, w 200*C z termoobiegiem. 6. Wystudzone wianuszki przekrój na pół w poprzek i nadziewaj kremem. 7. Polej z wierzchu polewą z białej czekolady i ozdabiaj świeżymi kwiatkami fiołków
Kuchnia w Słońcu Skąpanapszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mleka • wiśnie, mogą być z kompotu KREM: • 400 ml mleka • 1 budyń waniliowy • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki soku z cytryny • 250 g masła, w temperaturze pokojowej PRZYGOTOWANIE : CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, miksujemy, aż masa będzie gęsta i lśniąca, następnie dodajemy żółtka(...)cukru zagotować budyń, gdy zgęstnieje odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, dodawać po łyżce ostudzony budyń i sok z cytryny, cały czas miksując. Na ostudzone ciasto wylać krem, schować do lodówki do schłodzenia i stężenia. Gdy stężeje można posypać kakao lub zrobić polewę czekoladową
KUCHNIA POLSKADelikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną
Słodki Pomysłjednym żółtku i miksować na wolnych obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i partiami dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady
Anielskie wypiekiBakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny
czarrna od kuchniPuszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki 500ml mleka 3 łyżki mąki
RAROSSAprzygotowanych tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Krem śmietankowy: 800 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego sera mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder(...)góry dnem, położyć na paterze. Skropić kilkoma łyżkami likieru wiśniowego, posmarować połową dżemu. Na warstwę dżemu ułożyć gęsto wiśnie z kompotu. Posmarować je dość grubą warstwą kremu śmietankowego. Nałożyć drugi blat ciasta, ponownie nasączyć go likierem, posmarować pozostałym dżemem, ułożyć wiśnie. Posmarować wierzch i boki ciasta pozostałą masą śmietankową. Odłożoną masę śmietankową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką
maniapieczenialewym górnym rogu). Mam nadzieję, że kolejny rok będzie równie udany, a ja nie raz zaskoczę Was jakimś przepisem :) Na koniec zamieszczam przepis na przepyszne ciasto marchewkowe! CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM TWAROGOWYM Składniki na ciasto: - szklanka mąki pszennej - 2/3 szklanki brązowego cukru - 3 jajka - 1/3 szklanki oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 szklanki startej marchewki - 1/2 szklanki posiekanych(...)też zmielić). Miksować, aż masa będzie gładka. Po 35 minutach wyjąć ciasto i odstawić do ostygnięcia. Następnie przekroić wzdłuż na pół i przełożyć połową kremu. Drugą częścią kremu posmarować wierzch ciasta. Posypać orzechami. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Zgrabne Gotowanie