ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:239/1282)

Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 207

Rewelacyjne , bardzo orzeźwiające ciasto - marchewkowe z kremem miętowym . Bardzo polecam do wypróbowania takiego połączenia . Sama miałam małe wątpliwości ale spróbowałam i się nie zawiodłam . Wręcz przeciwnie :) Teraz już jestem pewna że jeszcze nie jeden raz pojawi się u nas w domku to ciasto :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia(...)suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort Marcinek wielowarstwowy z kremem śmietanowym 315

dany okrąg wyłożyć dwie łyżki ciasta i równomiernie rozsmarować. piec około 5-7 minut w temp. 190st. Ostudzić. Powtarzać czynność tak długo, aż zużyjemy cale ciasto. Powinno wyjść około 10 placków. Krem:  1200 ml śmietany 30 lub 36% (najlepiej dać pół takiej, pół takiej),  2/3 szklanki cukru pudru,  sok z 1 lub 1/2 cytryny. Mocno schłodzoną śmietankę(...)ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz sok z cytryny (ewentualnie może być skórka z cytryny). Kremem przełożyć placki oraz wierzch i boki ciasta. Dowolnie udekorować. Źródło:  Arabeska waniliowa

Z miłości do słodkości
Podwójnie czekoladowa tarta 358

jajko  Krem :  180 ml śmietany  280 g czekolady  2 łyżeczki masła  Dodatkowo :   180 ml śmietany   150 g gorzkiej czekolady  Sposób przygotowania:  Na blat przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, płatki owsiane – mieszamy. Usypujemy kopiec i wbijamy jajko. Dodajemy kawałki masła i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wstawiamy(...)Przekałdamy do formy n tartę z wyjmowalnym dnem, wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około 15-20 minut - do zarumienienia. Na ostudzone kruche ciasto wylewamy krem czekoladowy - wyrównujemy. Tą samą czynność powtarzamy podczas wylewania bitej śmietany. Wierzch ciasta posypujemy czekoladowymi wiórkami. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Smacznego

Słodkie Przyjemności
NIESPODZIANKA 84

powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać kakao i olejek spirytusowy arakowy. Dokładnie wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na dolny spód ciasta wyłożyć cały krem z masłem orzechowym, wyrównać wierch. Następnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować wierzch i cienką warstwę boki kremem kakaowym. Wyrównać. Na koniec wierzch posypać startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Mini torcik czekoladowy 165

pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy o wymiarach,  spód 129x125 mm, wysokość 35 mm Piec w 175 stop, przez ok. 25 minut. Wyjąć ciasto z formy , ostudzić, przekroić na 3 placki. Krem czekoladowy : Do rondla wlać szklankę mleka, osłodzić, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozrobić budyń, wlać na gotujące się mleko. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia(...)masła, dodawać po 1 łyżce zimnego budyniu, dalej miksować. Na samym końcu wlać roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać. Pierwszy blat ciasta, ułożyć na tacy, nasączyć ponczem. Wyłożyć porcję kremu, przykryć drugim blatem ciasta. Tak samo postąpić z trzecim blatem. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem, obsypać wiórkami czekoladowymi, udekorować perełkami i posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Tarta czekoladowo miętowa 85

tarta czekoladowo miętowa. Bardzo lubię połączenie czekolady i mięty i dziś postanowiłam wykorzystać te dwa smaki do przygotowania pysznego deseru. Spód tarty to po prostu bardzo czekoladowe kruche ciasto , a krem przygotowałam z dużej ilości mięty zaparzonej w mleku, mleko po 30 minutach nabiera lekko zielonego koloru i pięknego mocnego aromatu mięty. Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta zaopatrzcie się(...)recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Orzeźwiająca tarta z miętowym kremem i czekoladowym spodem, pycha! Course Desery Cuisine Polska Keyword kakao, truskawki Prep Time 35 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na kruche ciasto 100 g mąki pszennej krupczatki 80 g mąki pszennej tortowej 4 łyżki cukru pudru

SprawdzonaKuchnia.pl
Krem budyniowy do tortów 96

miksując na średnich obrotach, dodawać po łyżce budyniu, każdą z nich przed dodaniem następnej dobrze wmieszać. Krem budyniowy można wzbogacić różnymi dodatkami lub od razu rozsmarować na cieście. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Krem budyniowy do tortów pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Czekoladowy Tort "Nutella" 214

Tort "Nutella" - nazwa, której nie trzeba zbyt długo opisywać. Mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem na bazie śmietany kremówki i uwielbianej przez wielu Nutelli.   Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy czym elegancki i pięknie się prezentujący - czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Nutella - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka(...)śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Krem dzielimy na trzy części i do jednej z nich dodajemy zmielone orzechy laskowe. Ciasto przekrawamy na trzy krążki i przekładamy kremami. Całość pokrywamy trzecią częścią masy. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi. Dodatkowo możemy polać je płynną czekoladą.  Moje posty

Słodka Strona
Krem cytrynowy (lemon curd) 143

Gęsty krem intensywnie pachnący cytrynami jest znakomitym dodatkiem do ciast, ciasteczek i tortów. Można używać go do naleśników, placuszków czy gofrów. W tym kremie doskonale równoważą się smaki słodki i kwaśny

Przepisy Kulinarne
KREM ORZECHOWY 96

tortu Pani Małgorzaty wiedziałam, że pewnego dnia sama go zrobię. Tort orzechowy z tym kremem to niebo w gębie :). Przepis nie jest trudny. Niestety krem wychodzi luźny i przed nałożeniem go na biszkopt lub ciasto koniecznie trzeba go schłodzić w lodówce. W przeciwnym wypadku krem wypłynie pod ciężarem biszkoptu i drugiej warstwy kremu. Polecam do kremu orzechowego mus śliwkowy (jako

Słodki Pomysł
Tarta cytrynowa z bezą 333

entuzjastycznie :) To połączenie słonecznych cytryn i lekkiej włoskiej bezy to oczywiście klasyka kuchni południowej Europy. Składniki: ciasto: 120g masła – w temperaturze pokojowej 35 ml mleka w temperaturze pokojowej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 190 g mąki pszennej krem cytrynowy: 3 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru 50 g masła 3 żółtka(...)dodać łyżeczkę octu i ubijać jeszcze 15 sek. Białka muszą być świeże i w temperaturze pokojowej. Uważajcie, żeby ich nie ubijać za długo, bo podejdą wodą. Na podpieczone ciasto wyłożyć krem cytrynowy i wyrównać powierzchnię. Na krem cytrynowy wyłożyć ubite białka. Masa bezowa powinna ściśle przylegać do kremu. Można łyżkami (chyba, że lubicie pracować ze szprycą cukierniczą) „ułożyć

Pociąg Do Kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 173

Składniki: Ciasto: 3 szklanki startej marchwi 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 100 g masła 0/5 szklanki cukru garść orzechów włoskich do posypania wierzchu Sposób wykonania: Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę przesiewamy(...)czasie przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy z serkiem mascarpone oraz cukrem na gładką masę. Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy je 3/4 ilością kremu. Pozostałą częścią kremu smarujemy wierzch. Ciasto posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami. Całość chłodzimy przez godzinę w lodówce

Qchnia po prostu
Fale dunaju z jagodami 189

dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Na blachę o wymiarach ..... wykładamy najpierw białe ciasto a na to ciasto ciemne i pieczemy około 40 minut w 180 C. Gdy placek stygnie możemy zrobić krem. W połowie szklanki mleka(...)mieszamy żółtka i mąkę pszenną. Resztę mleka zagotowujemy dodając cukry. Następnie dodajemy roztrzepane żółtka z mąką i gotujemy budyń. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodając przestudzony budyń. Na przestudzone ciasto przekładamy połowę kremu, jagody oraz drugą połowę kremu. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową.     Źródło inspiracji: Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Zainspirowana w kuchni
Cappuccino z ajerkoniakiem 151

szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno,dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach(...)Piec w 180 stop.przez ok.25 minut. KREM  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować. Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem,wyłożyć krem na ciasto,posypać posypką czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 123

Jestem wyjątkowo cierpliwa, pod jednym wszelako warunkiem - że w końcu wyjdzie na moje". Margaret Thatcher Sezonowe wypieki to coś, co cenię najbardziej. Na jakiś czas ciasta z kremem odejdą w zapomnienie a my będziemy się cieszyć ciastami z owocami. Wprawdzie rabarbar to warzywo, jednak drożdżówką z nim w roli głównej otwieram sezon na owocowe wypieki :) Od jakiegoś czasu nie kombinuję

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania