ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:253/1282)

Tort czekoladowy z kremem truflowym i truskawkami 177

Wilgotne blaty ciasta czekoladowego, skropione aromatycznym likierem, przełożone kremem truflowym i ozdobione płynną czekoladą oraz świeżymi truskawkami... Mój Walentynek był wniebowzięty :) P.S. Pierwszy raz robiłam taką czekoladową dekorację wokół tortu i pewnie nie ostatni. Wygląda  fajnie a przy tym jest bardzo łatwa do zrobienia. Ciasto na tortownicę o śr. 24 cm: 5 jajek 2 szklanki mąki(...)długo, żeby krem się nie zważył). Krem podzielić na 3 części - 2 większe do przełożenia tortu i 1 mniejsza do dekoracji boków i góry tortu. Blaty ciasta nasączyć i przełożyć kremem. Boki i górę tortu wyrównać resztą masy. Obłożyć czekoladową opaską. Przygotowanie czekoladowej opaski na tort: 18 dkg gorzkiej czekolady roztopić w gorącej kąpieli wodnej lub w mikrofali

Maślane ciasteczko
Bezglutenowa tarta z borówkami 156

Bezglutenowa ta rta z borówkami na kruchym, delikatnym spodzie i kremowy, śmietankowy krem z zanurzonymi w nim słodkimi borówkami...dla mnie kwintesencja lata !Wspaniałe, proste i pyszne ciasto. Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka krem: 3 łyżki konfitury jagodowej 200 ml śmietanki 30% 250 g serka(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Musi mieć złoty kolor. Ciasto wyjmij z piekarnika i przestudź. Spód posmaruj konfiturą jagodową, a następnie nałóż krem i umyte, osuszone borówki. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Fale Dunaju 288

Cudowna, nie nudząca się klasyka. Ucierane, dwukolorowe ciasto z zatopionymi w nim kawałkami jabłek, do tego aksamitny budyniowy krem i polewa… Dobre bez okazji, jak na specjalne uroczystości. To ciasto zawsze zachwyca i sprawia niesamowitą przyjemność. I chciałoby się zakończyć stwierdzeniem – takie proste, a takie pyszne:) Robicie czasem??:) Ciasto: 250 g masła 180 g cukru pudru(...)wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę. Gotujemy, stale mieszając, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Gotowy krem wykładamy na ciasto. Dekorujemy polewą z roztopionej czekolady lub inną ulubioną

Smaki Na Talerzu
Sycylijskie cannoli z ricottą 129

tortowej - ½ łyżki drobnego cukru do wypieków - szczypta soli - 120g masła (chłodne, ale nie twarde) - 2 jajka - ½ szklanki białego wina wytrawnego - olej roślinny do smażenia - ubite białko do sklejania ciasta Składniki na krem: - 500g ricotty - 150g cukru pudru - 220ml śmietanki kremówki - sok i skórka z 1 limonki - ekstrakt pomarańczowy - niesolone pistacje do ozdoby     Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier(...)dołu, na gorący olej. Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Wyjmujemy, osuszamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Zdejmujemy foremki i nakładamy kolejne porcje ciasta, aż do wyczerpania. W czasie, gdy rurki jeszcze stygną szykujemy krem. Serek ricotta mieszamy w misce z cukrem pudrem, sokiem i skórką startą z limonki oraz ekstraktem pomarańczowym. W wysokim pojemniku ubijamy na sztywno śmietankę

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 165

studzimy. Małym nożem wycinamy w babeczkach małe otwory (nie wyrzucamy resztek ciasta, ponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce. Czekoladowe babeczki(...)krem malinowy, mimo dodania większej ilości mascarpone nadal będzie rzadki, to wkładamy go do lodówki, aby się schłodził. Uważajmy przy tym aby nie zgęstniał za bardzo. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 180°C, piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Przy termoobiegu zmniejszamy temperaturę o 15°C. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta

Słodki Pomysł
ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego i świeżymi owocami 1492

składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. przez ok. 15 – 20 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Krem z michałkami 250

Krem z michałkami klasycznymi to bardzo popularny krem do tortów, ciast i deserów. Pierwszy raz zrobiłam go z okazji imienin męża Michała :). Słysząc opinie, że krem jest bardzo słodki dodałam czekoladę gorzką. Jednak trochę przesadziłam, dlatego za drugim razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem(...)dałam trochę więcej niż w przepisie, dlatego kolor kremu wyszedł taki ciemny :). Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej

Słodki Pomysł
Ciasto cappuccino 240

Pomysł na to ciasto zaczerpnęłam z bloga "moje wypieki". Przepis nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie nadaje się dla osób na diecie:-). Pyszne... gorąco polecam Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki(...)Kremówkę ubić na sztywno, powoli dodając cukier. Następnie powoli wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone z cappuccino i dokładnie wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem cappuccino. Na górę : śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietanofixem. Następnie wykładamy ją na masę cappuccino. Wierzch ciasta posypujemy gorzką czekoladą startą na tarce o grubych oczkach

IMPRESJA SMAKU
Marysieńka 137

Studzimy *** *** Krem: w 3/4 szklanki mleka mieszamy żółtka i mąkę *** *** Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się mleka (musi zacząć kipieć) wlewamy roztwór z żółtkami. Stale mieszając gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy *** *** Miękkie masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu *** *** Kakaowe blaty ciasta nasączamy(...)kawą, herbatą lub likierem *** *** Na pierwszym blacie rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Na kremie układamy blat bezowy, a na niego resztę kremu. Całość przykrywamy drugim biszkoptem kakaowym i odkładamy do lodówki, do stężenia *** *** Przygotowujemy polewę: w garnuszku podgrzewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia *** *** Ciasto polewamy czekoladą i ozdabiamy połówkami orzechów *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 221

Dodaję do niego trochę rodzynek i  kandyzowaną skórkę pomarańczowa . Można je przygotować parę dni wcześniej, wtedy idealnie przejdzie wszystkimi aromatami. Tort marchewkowo - piernikowy z kremem Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1,2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki(...)cukrem na puch, następnie dodajemy po łyżce serka. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przecinamy na pół, dolną cześć smarujemy masą, układamy na to drugą część ciasta i smarujemy kremem wierzch i boki ciasta. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i posypką. Ciasto jest najlepsze następnego dnia. insertCookd("6e4f49bca3ce95060f8c7a94bb7a1c22

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 290

Ciasto jednak tak kusiło, że przemogłam się i kupiłam borówki,  tym bardziej, że wreszcie tutaj osiągnęły jakąś rozsądniejszą cenę: 1 € za 125 g i nawet nawet smakowały prawie jagodowo. :)                        I limonkowy placek z jagodami i kremem śmietankowym(...)czasie ubić masło z cukrem pudrem na puch, dodać serek, skórkę i sok z pozostałej limonki, ponownie dokładnie ubić. Wstawić do lodówki na 20 minut.  5. Rozsmarować krem na wystudzonym cieście, pospać resztą jagód, lekko wgniatając je w krem, posypać całość cukrem pudrem i wstawić do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu można kroić; ciasto nie wymaga dalszego przechowywania

Kuchnia Prezydentowej
Malinowo gryczany tort wegański 148

jest pierwszy w życiu tort jaki upiekłam i do tego wegański. Dotychczas nie przepadałam za tym rodzajem wypieków, ze względu na kremy, których po prostu w ciastach nie lubiłam, a od dłuższego już czasu z oczywistych powodów nie jem gotowych ciast ani ciastek. Okazja była wyjątkowa, mianowicie 6 urodziny Miśki, a jak urodziny to tort musi być, pal licho tort(...)łyżki). Ubić na sztywną pianę mleko kokosowe z agarem i cukrem, można dodatkowo dodać mus malinowy. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Na warstwę dżemu położyć warstwę kremu na to kolejny krążek ciasta (ja ułatwiłam sobie zadanie przekładając krążek za deskę do krojenia i zsuwałam do na warstwę kremu. Gotowy tort włożyć do lodówki na kilka godzin

greenscarf
Tarta cytrynowa 255

Dziś do kawy mam dla Was tartę cytrynową :) na kruchym cieście z domowym kremem cytrynowym (lemon curd), który pojawił się na blogu już jakiś czas temu i bezą. Tartę piekłam w foremce z wyciąganym dnem o średnicy 25 cm. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 30 g masła 30 g margaryny 1 jajko(...)przygotowania tarty zużyłam połowę przygotowanej według przepisu porcji (resztę można przechować) Składniki na bezę: 2 białka 1/2 szklanki cukru Krem cytrynowy przygotowujemy według przepisu , można zrobić go dużo wcześniej i przechować w lodówce około tygodnia. Masło i margarynę na ciasto wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękły. Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto w misce lub na stolnicy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy

Ciastkozercy
Ciastko francuskie z kremem waniliowym 153

mieszając, aż krem nabierze odpowiedniej konsystencji. Odstawić do wystygnięcia. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni C. Gotowe opakowanie ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na każdej połówce nakładamy krem i dokładnie sklepiamy ze sobą ciasto (można użyć widelca). Gotowe ciasto smarujemy białkiem i do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 minut. Pieczemy do momentu, aż się zarumienią. Na słodkie śniadanie

Kredowe Menu
Ciasto mleczna kanapka 133

ucieramy mikserem na puch, cienkim strumieniem wlewamy mleko z cukrem. Następnie małymi porcjami na przemian dodajemy mleko w proszku i serek (u mnie Bieluch). U pieczone i wystudzone ciasto przekładamy kremem. Lekko dociskamy. Polewa:Czekoladę, mleko i margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy ciasto. odstawiamy na godzinę do lodówki aby stężało

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania