ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:266/1282)

Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym 106

Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym to idealne połączenie lekko kwaśnych jabłek, ze słodkością polewy czekoladowej i masy orzechowej. Kompozycja idealna. Ciasto jest idealne na święta, chyba ta masa orzechowa z polewą czekoladową wprawia w taki świąteczny nastrój Ciasto wydaje się dość skomplikowane i ma obszerny przepis, ale jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wymaga tylko nieco czasu(...)konieczne. Wkładamy ciasto do lodówki, by polewa stężała. Ciasto najlepiej kroić następnego dnia, kiedy całość nieco się przegryzie, a spód lekko zmięknie od jabłek. Artykuł Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Piernik z masłem orzechowym i marmoladą 157

Pyszny, aromatyczny, a do tego łatwy do przygotowania piernik z sokiem pomarańczowym, przełożony kremem z masła orzechowego i marmoladą. Idealne ciasto na święta, którego smak będziecie wspominać jeszcze długo po nich i przywoływać miłe chwile spędzone z rodziną. Piernik jest bardzo wdzięcznym ciastem, gdyż można go przygotować nieco wcześniej, aby przesiąkł smakiem masła orzechowego i marmolady. Ten piernik bardzo dobrze(...)zbyt równy, należy go delikatnie ostrym nożem wyrównać. Po wystudzeniu ciasto przekroić w poprzek na 3 części, na dolnej rozsmarować delikatnie podgrzaną marmoladą i przykryć drugą częścią ciasta.  Następnie rozsmarować krem z masłem orzechowym i przykryć kolejną częścią piernika. Wierzch polać polewą i udekorować orzeszkami i skórką kandyzowaną. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krem: Mascarpone chwilę

Kuchcik gotuje
Mazurek cytrynowy 338

inne mazurki znajdziecie tutaj: -  mazurek czekoladowy   -  mazurek kajmakowy   -  mazurek pomarańczowy Mazurek cytrynowy Składniki: ciasto 150g mąki pszennej 75g masła 30g cukru pudru 1 żółtko skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) krem cytrynowy 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny 80ml soku z cytryny (z 1-2 cytryn) 100g masła 100g białej(...)gęsto widelcem, ponownie schłodzić przez 30-40 minut - schłodzone ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni, piec przez 20-25 minut do lekkiego zrumienienia - upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia   KREM CYTRYNOWY - do rondelka wbić jajka, dodać sok i skórkę z cytryny, składniki wymieszać, podgrzewać na małej mocy palnika, cały czas mieszając - do ciepłej mieszanki dodawać po kawałku

Smakołyki Bereniki
Truskawkowy obłoczek 238

niejedno podniebienie. Jest przepyszne, warstwy idealnie smakowo się ze sobą komponują. Polecam!     Składniki na ciasto: 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki wody 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru(...)ostygnięcia *** *** Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem i dodajemy razem z jajkami do ostudzonej polewy. Dokładnie mieszamy *** *** Ciasto wylewamy na płaską blachę (moja ma wymiary 25×25 cm) i pieczemy 20-25 minut ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę

Blog z Apetytem
ŁABĘDZI PUCH 179

żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki,  również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz na wszelkie inne uroczystości.   SKŁADNIKI  (forma(...)nasączyć syropem ponczem cytrynowym. Nasączony biszkopt posmarować frużeliną lub dżemem. Na dżem wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać powierzchnię i przykryć pozostałym blatem biszkoptu. Również nasączyć, posmarować resztą kremu i posypać prażonymi  wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc. Smacznego

RAROSSA
Babeczki red velvet z truskawkami 173

ilekroć chciałam zrobić to ciasto, to albo nie miałam czasu, albo barwnika... W końcu jednak postanowiłam, że nie pozwolę działać przypadkowi w mojej kuchni.  I tak, na dzisiejszym obiedzie pojawili się moi przyszli teściowie, a ja z dumą wymalowaną na twarzy podałam na deser babeczki Red Velvet z owocową niespodzianką w środku i pysznym kremem na wierzchu. Babeczki okazały(...)miski i miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach. Gotowy krem nakładamy do szprycy cukierniczej z końcówką gwiazdą i dekorujemy babeczki. Należy przy tym pamiętać, żeby spomiędzy kremu i ciasta nie wystawała nasza niespodzianka, czyli truskawka schowana w środku

W poszukiwaniu inspiracji
tort makowy z kremem czekoladowym, bezglutenowy 150

ciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 80 g mielonych migdałów w skórce, skórka cytrynowa, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki rumu, sól, krem: 200g miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 250 g czekolady deserowej, 4 żółtka, 3 łyżki brandy, Mak wypłukać, zalać litrem wrzącej wody i gotować na najmniejszym ogniu 30 minut. Następnie porządnie odcedzić i trzykrotnie(...)dalej ucierać. Dalej ucierając, stopniowo dodawać czekoladę, a następnie żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć). Następnie powoli dolewać brandy. Biszkopt przekroić w poprzek na pół. Posmarować jeden blat ciasta 1/3 kremu, przykryć drugim. Posmarować całość kremem. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce. zastawa

królestwo garów
Piernik drożdżowy z cytrynowym kremem budyniowym 824

już widzieliście, ale część z Was czekała także na przepis 😋 Sama otrzymałam go od koleżanki (Kasia pozdrawiam!), ale nie byłabym sobą gdybym trochę nie zmieniła. O ile ciasto pozostawiłam nieruszone, tak z kremem poszłam na łatwiznę i nie czekałam na ostudzony budyń tylko masło dałam do gorącego. Dzięki temu skracam czas oczekiwania na gotowe ciasto 😊 Piernik wyszedł mięciutki, puszysty(...)dwie części, wylewamy na wyłożone papierem do pieczenia formy i pieczemy osobno przez ok 15 minut w temp 180st C (do suchego patyczka), przestudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty (w sumie ma być 4). 2. Krem: 1 szklankę mleka zagotowujemy, w pozostałej ilości rozrabiamy budyń oraz cukier, przelewamy do garnka z gotującym się mlekiem. Do gotowego, gorącego budyniu dodajemy galaretkę

Kuchnia w czekoladzie
Rurki z kremem 194

bardziej mylnego! Rurki, które widzicie na zdjęciach robiłam bez formy (spokojnie można zrobić świetnie działające foremki z tego co macie w domu) i z gotowego ciasta francuskiego. Pierwszą partię zrobiłam z kremem i malinami, drugą z kremem i brzoskwiniami z puszki. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wychodzi 8 do 10 rurek. Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego owoce(...)wcześniej foremki. Zwijając rurkę warto uważać, żeby ciasto lekko na siebie nachodziło i nie tworzyło szpar. W małej miseczce mieszamy białko z niewielką ilością wody. Smarujemy nim rurki, posypujemy cukrem. Przygotowane rurki pieczemy około 15-20 minut w temp. 200 stopni. Czas, kiedy rurki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno

Ciastkozercy
malinowa marlena 192

kokosowym, ponieważ jednak wykorzystałam już wcześniej kokos do przygotowania innego wypieku zaczęłam się zastanawiać, jaki inny krem byłby odpowiedni, pomyślałam o kajmaku, o kajmakowym kremie i o marlence właśnie. Widywałam na wielu różnych stronach ciasto "marlenka", podobało mi się i chciałam takie zrobić, ale nie bardzo chciało mi się piec wielu cieniutkich miodowych blatów... Uprościłam sobie pracę i zamiast wałkować(...)puch dodając po łyżce zimnego budyniu a następnie również po łyżce kajmak. Z kremu odłożyć 2 łyżki pozostały podzielić na dwie równe części. Pierwszy blat ciasta posmarować połową malinowej frużeliny, wyłożyć pierwszą część kremu, przykryć kolejnym blatem, rozsmarować resztę frużeliny, drugą część kremu i rzykryć ostatnim blatem. Lekko docisnąć, rozsmarować odłożony wcześniej krem. Wierzch za pomocą sitka oprószyć kawą inką

6niebo
Rolada kakaowa na szybkiego 209

szybko i łatwo! Rolada kakaowa Składniki: 1 rolada Biszkopt kakaowy 4 duże jajka 90 g cukru pudru 3 czubate łyżki pszennej mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Krem mascarpone 250 g mascarpone 100 ml kremówki, 36% 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Czekoladowa polewa 150 g czekolady 1 łyżka golden syropu 1 łyżka śmietanki 2 łyżki perłowej posypki Nastaw piekarnik(...)boku. Ostudź Przygotuj krem. Umieść w miseczce mascarpone, kremówkę i wanilię, a następnie ubij. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej dodając śmietankę i golden syrop. Rozwiń biszkopt i posmaruj kremem. Zwiń ciasto w rulon i wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij roladę i polej równomiernie polewą i udekoruj posypką. The post Rolada kakaowa na szybkiego appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Ciasto przedwiośnie 120

push({}); Jedną galaretkę agrestową rozpuściłam w 250ml gorącej wody. Gorące ciasto ponakłówałam patyczkiem. Wierzch ciasta polałam przygotowaną galaretką. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia. Chłodne wstawiłam do lodówki. Gdy ciasto się chłodziło, przygotowałam krem. Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń, mąkę i cukier. Mieszankę przelałam do gotującego się mleka i ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam(...)wystygnięcia. Chłodny budyń zmiksowałam z miękkim masłem na jednolity krem. Krem wyłożyłam na schłodzone ciasto. Drugą galaretkę przygotowałam według instrukcji na opakowaniu, rozpuszczając ją w 500ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Tężejącą galaretkę wyłożyłam na ciasto. Ciasto schłodziłam przez noc w lodówce.  SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Miodownik teściowej 141

niepełne szklanki cukru pudru 1 kostka masła (200 g) 2 łyżki miodu 1 łyżka sody oczyszczonej 2 jajka krem 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym 0,5 l mleka 150 g cukru pudru 1,5 kostki miękkiego masła (300 g) wierzch ciasta 450 g orzechów włoskich 100 g cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 2-3 łyżki miodu dodatkowo(...)mleka). Ostudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Ucierać tak długo, aż utworzy się biały i puszysty krem. Składanie Dwa wcześniejsze upieczone blaty ciasta posmarować dżemem porzeczkowym i kremem budyniowo-maślanym. Ułożyć je jeden na drugim. Przełożyć na formę do pieczenia. Na samym wierzchu położyć ciasto wraz z orzechami włoskimi. Całość owinąć w folię (aby miodownik nie przeszedł zapachami

Ugotować

Proponowane wyszukiwania