ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:270/1282)

Sernik pomarańczowy 161

oczywiście najzdrowsze same na surowo, wspaniale dopełniają również swoim orzeźwiającym smakiem przeróżne wypieki i desery. P omarańczowy orzeźwiający sernik o aksamitnie kremowej konsystencji zwieńczony przepysznym pomarańczowym kremem, należy do takich właśnie podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo(...)godzin. oraz: krem pomarańczowy z tego przepisu skórka starta z 1 pomarańczy (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką) Schłodzony sernik delikatnie obkroić nożem i wyjąć z formy. Na wierzchu ciasta równomiernie rozsmarować krem pomarańczowy, posypać startą skórką z pomarańczy. Przechowywać w lodówce. Smacznego! :-) Sernik zaraz po wyjęciu z formy bez kremu pomarańczowego Sernik z kremem pomarańczowym  __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE:   Jogurtowy

maniapieczenia
miodownik z masą kokosową i grysikową 116

ciasta i przykrywamy drugim ciastem. składniki na warstwę owocową: 250 g marmolady (ja użyłam domowej jabłkowej) 1 sucha galaretka pasująca smakowo do marmolady, w moim przypadku pomarańczowa wykonanie: Marmoladę przekładamy do rondelka, doprowadzamy do zagotowania. Zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto i przykrywamy trzecim miodowym blatem. składniki na krem kokosowy(...)masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dodajemy wiórka kokosowe mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy wystudzony budyń z kokosem i miksujemy na jednolity krem. Gotowy wykładamy na ciasto i przykrywamy czwartym blatem. Na cieście kładziemy deseczkę i delikatnie obciążamy np. garnkiem. Pozostawiamy (najlepiej w chłodnej spiżarce) do następnego dnia. Następnie polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto toffi na krakersach 188

lepsza ;) Przełożone słonymi krakersami... Ciężko mu się oprzeć, bo smak zniewala :) Ważne, by ciasto zrobić dzień, dwa przed planowanym podaniem, musi leżakować w lodówce przez około 24 godziny ;) Polecam! Ps. Zachęcam do zapoznania się z ofertą abacosun.pl . Makijaż permanentny i nie tylko ;) Składniki na krem budyniowy: 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 250 g masła 1 szklanka mąki(...)budyniową. Na całym kremie budyniowym ułożyć krakersy, wystudzić, następnie schłodzić w lodówce. Po wystudzeniu masy budyniowej, na krakersy wyłożyć krem toffi, przykryć go także krakersami, na nie wyłożyć krem śmietanowy. Ciasto przykryć folią spożywczą, chłodzić w lodówce, najlepiej przez 24 godziny. Przed podaniem oprószyć gorzką czekoladą, startą na tarce o dużych oczkach. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
mini ptysie z malinowym nadzieniem 164

Profiterole czyli mini, ptysie to nic innego jak małe słodkie kuleczki z parzonego ciasta nadziane słodkim kremem. Ostatnio robiłam czekoladowe (przepis klik) a dziś skusiłam się na wersję ciut mniej słodką i bardziej wyrazistą w smaku. A to przez to, że w moje ręce trafiło malinowe nadzienie cukiernicze Lauretta . Na co dzień nie używałam nigdy takich produktów ale skusiłam się(...)nich rześkość malin i delikatność budyniowego kremu. Wyszło jak dla mnie wspaniale. Nic dodać, nic ująć. Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 4 jajka 100 g masła 1 szklanka mąki 1 szklanka wody  na krem budyniowy: 500 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej  20 g mąki pszennej  żółtko 40 g cukru 100 g masła dodatkowo

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Miętowa rolada z czekoladowym kremem i pistacjami. 342

Każdy z nas wie, że połączenie mięty i czekolady zawsze do siebie pasuje. Poszłam o krok dalej i dobiegłam od standardów robiąc miętowy biszkopt i czekoladowy krem.  Całość wyszła zdumiewająco dobra.  Składniki: 4 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kropli miętowych 200 g czekolady mlecznej 65 ml letniej wody(...)lodówki, przekładamy do miski i ubijamy. Dodajemy ser mascarpone stałe miksując. Kiedy masa ładnie nam się połączy dodajemy posiekane pistacje. Rozwijamy nasza roladę, wyjmujemy ścierkę i smarujemy ciasto naszym kremem. Ponownie zwijamy roladę.  Wstawiamy gotową do lodówki, przed podaniem możemy udekorować ją czekoladą i posiekanymi pistacjami. Osobiście podałam ja na porcelanie Bogucice Antonio

Malinowe Pocałunki
TORT CZEKOLADOWY GANACHE Z FRUŻELINĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 349

Przyszedł mi do głowy zupełnie spontanicznie … w nocy … a przepisy z książki były poniekąd pewną inspiracją i dały kopa do działania! ____________________________________________________________________________________________ Delikatne czekoladowe ciasto z chrupiącymi orzechami laskowymi … przełożone fantastycznym kremem z mlecznej czekolady i frużeliną z czarnej porzeczki, dla przełamania słodkich smaków. Ganache – czyli czekoladowa polewa jest dopełnieniem całości, która sprawia , że już(...)wkładamy do lodówki conajmniej na 4 godziny. GANACHE: Śmietanę podgrzewamy prawie do wrzenia, a następnie zalewamy nią drobno posiekaną czekoladę. Po ok.2 minutach mieszamy na gładki, lśniący krem. Zalewamy nasze schłodzone ciasto i odstawiamy do zastygnięcia. Dekorujemy wg. własnego pomysłu! Pycha! Przepis powstał w ramach konkursu organizowanego przez markę Paclan i Manufakturę Czekolady. Dzięki niemu mam szansę wziąć udział

Ostra na Słodko
Rolada z galaretką z nutą amaretto 171

odmiany dziś zrobiłam roladę z galaretką z nutą syropu amaretto a co tam tak żeby było inaczej. Zazwyczaj dodaje go do kawy ale czemu by nie do kremu :) Składniki na ciasto Z tego przepisu Składniki na krem (bardzo podobne jak z powyższego przepisu z lekkimi zmianami) 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 30-40 g cukru 2 galaretki(...)ciasto że galaretki czekały 2 dni w lodówce). Biszkopt przyrządzamy zgodnie z tym przepisem  (ważne by dobrze wystudzić biszkopt). Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (możemy pominąć i po prostu wymieszać wszystkie składniki razem). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem i dodajemy syrop amaretto i dokładnie mieszamy. Na wystudzonego biszkopta wykładamy krem

Piekielna Kuchnia Pati
Krem z dyni 242

niedawna dynia kojarzyła mi się tylko z wielkimi głowami wydrążonymi na halloween. Jednak coraz częściej słyszałam lub czytałam o zupach, kremach czy ciastach z dyni. Pomyślałam, że warto wypróbować jakiś przepis i przekonać się jakie walory smakowe kryje to warzywo. I tak pewnego dnia kupiłam na targu ponad kilogram tego pomarańczowego, nieznanego mi produktu, zrobiłam krem i... pokochałam dynię. Przepis

Animelka Blog
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 172

jeszcze smakuje, jak z najlepszej kawiarni! Do zrobienia koniecznie! Filmik widzieliście na moim stories na Instagramie ;-) Krucha tarta z frużeliną z wiśni, kremem i bezą składniki na  blaszkę 22 cm x 22 cm ciasto kruche: 125 g masła 250 g mąki pszennej krupczatki lub pszennej typ 500 płaska niepełna łyżeczka proszku do pieczennia 4 żółtka z jaj rozmiar(...)rózga, dzięki niej mieszając na pewno nie będzie żadnych grudek w masie. Masę gotujemy przez 3 minuty i gorącą wylewamy na upieczone ciasto kruche.  Studzimy całość np. w oknie. Wylewamy frużelinę z wiśni na krem budyniowy i wstawiamy na noc do lodówki. Rano po wyjęciu, frużelina będzie zastygnięta. Na ciasto układamy upieczoną bezę i gotowe. Ciasto może wydawać się

SMYKWKUCHNI
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 213

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 169

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto marchewkowe 66

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×30 cm: Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 4 średnie jajka pół aromatu waniliowego 2 szklanki drobno startej, dobrze wyciśniętej z soku marchwi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 500g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego 100g miękkiego masła orzechy(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce mascarpone cały czas ucierając. Ucierać mikserem na jednolitą masę. 3. Przestudzone ciasto przeciąć na pół i przełożyć połową kremu. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Udekorować orzechami włoskimi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Ciasto śmietankowo - truskawkowe 150

sezon na truskawki w pełni :) Nie mogło więc zabraknąć ciasta z tymi owocami na moim blogu. Przedstawiam Wam zatem przepis na pyszne ciasto, ze smakującym jak lody śmietankowe ( i to nie tylko moja opinia ;) ) kremem budyniowym oraz soczystymi truskawkami, zarówno świeżymi jak i w postaci frużeliny. Całość zwieńcza spora warstwa bitej śmietany, którą to posypałam również sporą ilością wiórków kokosowych(...)stopniowo dodawać chłodny budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu, do połączenia. Powinien powstać puszysty i gładki krem. UWAGA: Podczas dodawania budyniu nie miksować zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć. Złożenie ciasta:   Z wystudzonego biszkoptu zdjąć skórkę ( można w tym momencie lekko go nasączyć, np. 3 łyżkami soku z cytryny wymieszanymi z 3 łyżkami wody, nasączenie jednak

Opowieści z piekarnika
torcik piernikowo-pomarańczowy 148

tortownicy.  Sok z połowy pomarańczy zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim żelatynę. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową i żelatynę. Zmiksować. Kremem przekładać ciasto posmarować nim również wierzch ( i jeśli szybko tężeje to zdjąć rant i posmarować też boki). Jako górne ciasto położyć to bez konfitury. Wstawić do lodówki. Kiedy tort stężeje udekorować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania