ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:263/1282)

Tort cieniowany z kremem na bezie szwajcarskiej 159

Dzisiaj Walentynki i pewnie większość z was na ten dzień szykuje swojej drugiej połówce jakąś niespodziankę. Dlatego ten wpis będzie przypominał wpis walentynkowy ze względu na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babeczki z kruchego ciasta z kremem mascarpone i malinami, brzoskwiniami lub innymi owocami 237

Miałam ochotę na jakiś serniczek, ale jakoś nie opłacało się piec całego ciasta.. Chciałam coś na zimno i na szybko, więc wymyśliłam takie sobie babeczki

Kraina Tysiąca Smaków
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 176

Rozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini-donutsy miętowo-czekoladowe (bez glutenu, jajek i białego cukru) 75

upieczeniu mini-donutsy pozostawić przez minutę w formie, po czym przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ozdobić miętowym kremem z serka jogurtowego. W wersji wegańskiej można użyć bardzo gęstego jogurtu kokosowego lub polać donutsy czekoladą. Miętowy krem z domowego serka jogurtowego: 120 g domowego serka jogurtowego (serek należy przygotować z naturalnego jogurtu greckiego według wskazówek w tym przepisie(...)wysokim naczyniu, zblendować tak, by rozdrobnić listki. Dodać serek i kontynuować blendowanie aż do powstania masy o konsystencji kremu. Kremem posmarować pączki po ich dolnej stronie, posypać posiekaną czekoladą. Smacznego! Korzystając z powyższego przepisu można upiec również babeczki lub ciasto z kremem. The post Mini-donutsy miętowo-czekoladowe (bez glutenu, jajek i białego cukru) appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Tarta z kremem i brzoskwiniami. 182

jakiś czas można zaszaleć. Poza tym, jak mawia moja serdeczna koleżanka, przyjemności należy sobie dozować. Mały słodki trójkącik specjalnie nie wpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam.   Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej(...)krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody  Krem: 250 g śmietany 36 %  125 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru  Na wierzch: brzoskwinie z puszki płatki migdałów Wykonanie:  Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować

zadanie-gotowanie
Tort na roladzie z bananami 114

który robiłam już mnóstwo razy. Tort nie wychodzi zbytnio wysoki, ale spokojnie wykroicie z niego 20 kawałków. Tort składa się z rolady, kremu karpatkowego, bitej śmietany oraz bananów. Polecam jest naprawdę pyszny. Składniki (tortownica o średnicy 26cm): ciasto na roladę: jajka 12 szt, mąka pszenna 12 łyżek, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, dodatkowo: marmolada wieloowocowa(...)intensywnie mieszamy. Gotujemy ok. 3 min, nie przerywając mieszania. Budyń przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ostygnięty budyń. Połowę kremu wykładamy na ciasto, następnie układamy banany, tak jak jest to pokazane na zdjęciu i przykrywamy pozostałym kremem. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia. Tort smarujemy

kulinarne odsłony pati
Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 157

Pani Walewska nie bez przyczyny zwana inaczej Pychotką. Przepis na dużą blachę, idealne na nadchodzące świąteczne dni. Ciasto jest wyśmienite, zawarto nim wszystko co najlepsze jeśli chodzi o ciasta z kremem: kruchy spód, budyniowa masa, krem porzeczkowy dla przełamania słodyczy kruchej bezy oraz prażone migdały na wierzchu. Cóż więcej można by chcieć od ciasta. Ciasto Pani Walewska wydawało mi się

Ania gotuje
Ciasto miodowe 58

ciasto miodowe, które zachwyci nie jedno podniebienie. Składniki oraz sposób przygotowania Przepis na blaszkę 36x24cm. Ciasto: 2,5 szkl. mąki 2 łyżki miodu 2 łyżki margaryny 3 łyżki cukru 4 jajka Wszystkie składniki zagnieść, jak będzie się kleić dosypać mąki – ciasto podzielić na 3 części i upiec każde osobno w 180 stopniach przez ok. 15 min do zarumienienia. Krem(...)łyżek cukru kostka miękkiego masła Ugotować kasze manną, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem (można cukru dodać więcej jak kto lubi) i po łyżce dodawać ostudzoną manne. Powstałym kremem przełożyć ciasto. Posypać kolorowymi wiórkami. Miodownik jest dobry następnego dnia, ponieważ w tym samym dniu jest twardy. Autor przepisu: Krystyna Hofman Stolarczyk Artykuł Ciasto miodowe pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kurczak curry z warzywami 148

W kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 130010

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przewspaniałym ciastem, które wywodzi się z Czech. mowa tu o marlence. Składa się ono z 6 miodowych spodów przełożonych kremem kajmakowym. Ciasto po nocy w lodówce wręcz rozpływa się w ustach.  Pięknie wygląda i bardzo dobrze się kroi. Idealnie nadaje się na rodzinne uroczystości czy święta. Przygotowanie ciasta wbrew pozorom nie jest

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czarne dukaty-tort 195

Oreo  markiza (czekoladowe dwuwarstwowe kruche ciastko wypełnione białym kremem)          oreo «w USA: pogardliwa nazwa nadawana Murzynowi, który wrósł w środowisko ludzi białych lub popiera działalność instytucji przez nich prowadzonych Biszkopt(...)przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na blaty. Uwaga:  boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Krem

w mojej kuchni
Tort makowy z kremem kajmakowym na drugie urodziny bloga! 173

herbatki w sam raz. Zapraszam! Także, przy okazji chciałbym życzyć Wam radosnych, pogodny, smacznych i co najważniejsze rodzinnie ciepłych Świąt Bożego Narodzenia! :) Tort makowy z kremem kajmakowym - przepis: Składniki: Biszkopt: Porcja ciasta na biszkopt (przepis Tu ) 1/2 szklanki maku 2 łyżki masła Krem kajmakowy: 600 ml śmietanki kremówki 30-36%  200 g masy kajmakowej 150 g dżemu żurawinowego Dekoracja(...)połączenia się składników. Po tym ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Biszkopt pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 30-35 min do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i odstawiamy na całą noc, dzięki czemu będzie się lepiej kroił na blaty. Kiedy biszkopt już odleżakuje zabieramy się za zrobienie kremu. Do misy miksera wlewamy kremówkę, dodajemy masę kajmakową

Kuchnia Łukasza
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 131

Ptysie to ciastka z ciasta parzonego przełożone kremem. Możemy przełożyć  je kremem karpatkowym, patisiere, owocowym czy zwykłem ze śmietaną połączoną z mascarpone. Ciasto wzorowane jest na francuskim chou a la creme. W Wielkopolsce nazywany jest wietrznikiem a w Niemczech Windebutel. Ciastko jest delikatne a a po upieczeniu środek jest pusty.  Ja przygotowałam ptysie z nutą truskawkową. Typowo wiosenny(...)szprycy i szprycujemy rozetki. Wielkość wykładanych ciastek to ok 4 cm średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem.  Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania