Rolada śmietanowa...Puszysty i lekki biszkopt.Pyszna i kremowa bita śmietana.Oprószone cukrem pudrem.Niebo w gębie.Zapraszam!Składniki:4 jaja;100 g mąki pszennej;100 g białego cukru;1 łyżeczka proszku do pieczenia;Szczypta soli;350 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %;2 łyżki żelatyny;1/4 szklanki gorącej wody;Opakowanie cukru wanilinowego (16 g);Cukier puder do oprószenia po wierzchu.Sposób przygotowania:Żółtka jaj oddzielić od białek.Białka wraz ze szczyptą soli ubijać, dodając powoli cukier, na sztywną ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...