ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:564/956)

Muffinki owsiane z jabłkami 100

Smaczne i proste muffinki owsiane z jabłkami i cynamonem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis mam z  tej  strony. Składniki na ok.15 sztuk 1 szklanka

Danka Pichci
Ciasteczka szarlotki 153

Pyszne mięciutkie ciasteczka,z dużą ilością jabłek,moje dzieci były zachwycone.Te ciasteczka to coś pośredniego pomiędzy racuszkami a ciasteczkami.idealne na drugie śniadanie do szkoły lub

Swojskie jedzonko
Szybkie mini szarlotki 212

Jak jesień to tylko jabłka, jak jabłka to szarlotki, jabłeczniki i pod kruszonką <3 Dziś zapraszam na mini szarlotki z lodami waniliowymi <

Ana Mari's world
Syrniki z patelni 1536

cukru z wanilią 2 kopiaste łyżki mąki (plus mąka do obtaczania) olej do smażenia 1 duże jabłko (antonówka, szara reneta) 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta cynamonu naturalny jogurt Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, cukier, wymieszać, wsypać mąkę, jeszcze raz wymieszać. Łyżką nabierać kawałki ciasta, obtaczać w mące, formować kulki i spłaszczać na dłoni. Na patelni rozgrzać olej, wykładać placki, smażyć

Obiad gotowy
Jesienne ciasto cynamonowe z mąki orkiszowej z jabłkami 280

Ciasto na bazie mąki orkiszowej, cukru trzcinowego i kurkumy jest zdrową i łatwą w wykonaniu przekąską.  Deser idealny na jesienne wieczory przy kawie.  Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru trzcinowego 3/4 szklanki oleju 3 jaja 1 łyżeczka skody oczyszczonej 2 czubate łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kurkumy 1 kg jabłek Przygotowanie: - olej(...)cynamonem i stopniowo dodawać do do cukru z jajkami - sodę rozpuścić w łyżce zimnej wody i dodać do reszty - jabłka obrać, pokroić w "ósemki", usunąć komory nasienne a następnie pokroić na kawałki i mieszając  partiami dodawać do ciasta   - tortownicę (średnica 26 cm) wysmarować olejem, posypać otrębami i wyłożyć do niej ciasto - piec 40 minut

Pora na pora i pomidora
Keks jabłkowy / z jabłkami 157

Jesień zawsze kojarzy nam się z jabłkami. Dlatego, jak co roku jabłecznik jest obowiązkowy. Tym razem w innej wersji z bakaliami keksowymi. Keks jabłkowy Składniki

Kulinarne życie
Masło jabłkowe 220

Masło jabłkowe Masło z jabłek podobnie jak masło z awokado w rzeczywistości nie zawiera ani grama masła. Nazwę zawdzięcza po prostu konsystencji smarowidła, którą uzyskuje

Pełny talerz
Stożek ryżowo-jabłkowy z konfiturą zapiekany w pianie 157

Dziś trochę urozmaicony tradycyjny "ryż z jabłkami" -w formie stożka, okryty zapieczoną pianą waniliową. Składniki: 15 dag ryżu 2 szklanki mleka 4 dag masła 10

Tradycyjna Kuchnia
Smakowita jablkowo jagodowa zapowiedz 151

Jutro z samego rana takie oto ciasto... kto lubi? ręka do góry!!!

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chrupiąca szarlotka w filiżance. 230

Apple pie in a cup. Jeżeli mamy gotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na  ciepło lub później na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Gargamel - ciasto piernikowe z kremem i jabłkami 427

następnie wsypujemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie mieszamy z ciastem. Wykładamy na blaszkę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C. Wkładka jabłkowa: 4 jabłka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka(...)białka od żółtek. Białka ubijamy  z solą na sztywną pianę. Jabłka obieramy i kroimy drobno, mieszamy z cukrem i bakaliami, a następnie dodajemy żółtka, mąkę, proszek i sodę, a na końcu ostrożnie łączymy z pianą z białek.  Wykładamy do blaszki (tej samej w której piekliśmy ciasto piernikowe) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut

Cynamonowe szczęście
Cebulowa tarte flambée 166

Nadrenii – Palatynatu i Baden – Württemberg) kuchni zawrotną karierę zrobiło w XVIII i XIX wieku. Podstawowa wersja to ciasto z cebulą, boczkiem z dodatkiem crème fraîche lub sera fromage. Znane są również jego odmiany np owocowa z jabłkami i cynamonem, leśna (gdy dodamy grzyby) lub z różnymi odmianami sera. Legendy głoszą, że gdy pieczono chleb (w piecach opalanych(...)drewnem) na samym początku piec był zbyt gorący by dokonać wypieku. W tym czasie pieczono właśnie tarte flambée, która piekła się w wysokich płomieniach sięgających brzegów ciasta. Reasumując – jak zwykle przypadek! Ale za to jaki efekt końcowy i co za smak. Do przygotowania 1 flammkuchen potrzebujemy: 125 g mąki (u mnie bezglutenowa) 2 łyżeczki oliwy 50 ml ciepłej wody

Szybko Tanio Smacznie
Gotowanie w mikrofali przepisy 84

się roztopi. 2. Szybkie Jabłka Pieczone Składniki: 2 jabłka, obrane i pokrojone na kawałki 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka masła Instrukcje: W misce wymieszaj jabłka, cukier brązowy i cynamon. Przełóż mieszankę do miski mikrofalowej, dodaj masło na wierzch. Podgrzewaj w mikrofali przez 3-4 minuty, aż jabłka zmiękną. 3. Pudding Chia(...)Stek smażenie Chleb pieczenie Smażenie na papierze do pieczenia Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Biszkopt pieczenie Smażenie na smalcu Fasola gotowanie Szynka wędzona surowa ile gotować ? Smażenie na oleju kokosowym Ciasto francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Pieczenie w kąpieli wodnej Smażenie bez tłuszczu Soczewica zielona gotowanie Fasola mung gotowanie Dania do mrożenia Jak mrozić warzywa ? Jak mrozić warzywa na rosół

Podstawy Gotowania
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 166

Rolada to bardzo podzielne ciasto i wszechstronne, bo nadzienie można zrobić ze wszystkiego. Ja tym razem użyłam papierówek i czerwonej porzeczki, które w połączeniu z truskawkową galaretką dało ciekawy smak. Całość otoczyłam w prażonym kokosie. Roladę najlepiej przygotować dzień przed krojeniem, choć ja kroiłam dwie godziny po zwijaniu bez większego problemu.  Składniki: 5 jajek  1 i 1/4 szklanki(...)sprężysty i  jeszcze niezbyt wysuszony z wierzchu, w innym razie przy zwijaniu się połamie. Upieczone ciasto zdjąć z papieru, przykryć wilgotną ściereczką i razem z nią zwinąć w roladę. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować nadzienie.  Jabłka obrać, zalać połową szklanki wody i dusić do miękkości. Dodać porzeczki i blenderem rozdrobnić na mus. Zdjąć z ognia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia