Mega wilgotny, prosty do zrobienia, długo zachowuje świeżość i jest naprawdę przepyszny! Jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Aż mi ślinka leci jak przypominam sobie jego smak :) Koniecznie musicie go wypróbować :) Składniki: suchy mak 500 g, mleko 1 litr, masło 200 g, jajka 8 szt, cukier puder 400 g, kasza manna 5 łyżek, jabłka 600 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kandyzowana skórka pomarańczy 50 g, rodzynki 50 g, miód 1 łyżka, aromat migdałowy kilka kropel, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 3-4... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.